Az évadzáróból kivágták Temmuz monológját, azt ahogy Ali fojtogatta Kayat, majd Kaya többször is sokkolja, és persze azt is, hogy Cengíz és Ezel tulajdonképpen orosz ruletteztek...
Nekem úgy tűnik, az utóbbi részekben egyre kevesebb durva jelenetet vágnak ki, mintha fontos jelenet egyáltalán nem lenne kivágva.
Bahar fejbelövése szinte egy az egyben benne volt, és a tegnapiban is Temmuz újja meg kezét is mutatták. Keresem, hátha kivágták amikor levágta, de eredetiben sem mutatták.
Nem fanyalgunk, nem szidjuk a sorozatot (sőt!), de ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezzük, értjük vagy nem értjük amit látunk, s láss csodát olyan is van aki Alit szereti, s van aki Ezelt favorzálja.
Annak aki lát, nemcsak néz, az gondolkodik, s gondolatait itt megosztja a többiekkel, hátha lesz valaki aki továbbgondolodik vele, megerősíti, vagy cáfolja a véleményét.
Ez a fórum lényege. Úgyhogy köszönet a hasznos gondolatokért, s ha tetszik a fórum gyakrabban is aktivizálhatod magad, mint eddig a két hozzászólásoddal. Ha meg nem tetszik, hát így jártál.
Bár a fórum azért van, hogy mindenki elmondja a véleményét, de ha valami nem tetszik, akkor mond el egyszer és keress magadnak másik sorozatot és ott fanyalogjatok !
Sztem igen is nagyon jó sorozat, végre nem az az amerikai csak a akciókról szóló , vagy a brazil bolhából is elefántot csináló film.
Úgy gondolom, hogy ha valakinek problémája van (komoly dolog) az a valóságban is sokat gondolkozik a megoldáson, érzelmileg csapong, ha lelkiismerete is megszólal akkor akár sír, kétségbe esik stb.,stb., szóval érzelmeket mutat !
A magyar TV-k-ben az ilyen belső harcokat bemutató filmek valóban ujdonságnak számítanak, de éppen ezért nem kellene őket leszólni. Nem tragédia, ha egy sorozat a külső akciókat a belső vivódásokkal ötvözi. Sztem pont ez a lényeg. Van egy alapszituáció, és valyon hogy lehet megoldani, egyáltalán ki lehet-e ebből jönni jól. Mennyire fontosak az "igaz" barátok, meg lehet-e bocsájtani, a megbocsájthatatlant,van-e elfogadható magyarázat a bűnre, és a teljesen természetes és igaz bosszú, hogy csinál egy jobbra érdemes emberből ugyan olyan bűnöst mint a többiek. Na ezt még folytathatnám, de talán érthető hogy vannak akik a síma akicókat unják, és a mögöttük meghúzódó emberi érzelmeket is szívesen látják.
Szóval ha nem tetszik valakinek, az ne szenvedjen, kapcsoljon máshová.
Ma megint úgy ültem le a szériazáró fél epizódot nézni, hogy érdektelennek találtam mindent amit láttam. És úgy keltem fel, hogy lám-lám egy szériát lezárni, nem is olyan könnyű. Az utolsó jelenet egy talány. Meg kellene fejteni? Vagy majd kiderül a 2. szériából?
Lehet, hogy csak annyit akartak általa közölni, hogy mindenki aki még él kész az újabb küzdelemre? Ha így volt, akkor elég színpadias jelenetet láthattuk. Olyan volt ez a tabló, mint egy színházban az első felvonás záróképe.
"Én ugy látom ezt a sorozatot simán meglehett volna oldalni 15 részből."
A Dallast se kellett volna eddig húzni úgy, ahogy a Jóbarátokat se, de a Barátok Köztöt 5500 helyett 30 részből, a Mentalistát 50 helyett 5 részből és még sorolhatnám....
A Rambót, Rockyt, Halálos fegyvert bezzeg 4-5 részben letudták. :)
"Ezel építgette a maga kis tervét. És Kenan, csak kuksolt és tétlenül figyelte Ramizt? Sokkal könnyebben elintézhette volna korábban."
Nem kivégezni akarja, azt bármikor megteheti. Azt akarja, hogy szenvedjen.
Ezel is ilyen, azt akarja hogy Ali, Cengiz és Eysan szenvedjen, ugyanazt élje át mint ő. Abban külömbznek egymástól, hogy míg Ali és Eysan megbánta és szenved, addig Ezel és Cengiz nem. Számomra Ezel bosszúja így már sokkal elitélendőbb mint amit vele tettek, főleg hogy hárman meghaltak a bosszúja miatt.
Ha hamarabb megmindja, hogy ő Ömer akkor emelt fővel távozhatott volna, de így már egyértelműen ő okolható Bahar, Eren és Kamill halála miatt közvetve vagy közvetlenül.
Én azt veszem észre, hogy részről-részre az derül ki ebből a sorozatból, hogy a bosszú nem megoldás semmire. Hogy ellaposodik, ilyen értelemben annál jobb.
De hogy túlcifrázzák, az tény, orosz maffia, tényleg, ó, még az is volt...! :-P
Tök jó, hogy csak kilinkelted, amit akartál, tényleg jobb ez így, hidd el. Én sem szeretem előre tudni, hogy mi lesz, ha meg igen, módomban áll megnézni a you tubon.
Nem fogják kinyirni.De remélem ebből nem lesz bajom mint a Susanev illetőnek. Kicsit megdöbbentem, hogy miért baj ha valaki elmondja, vagy leirja mert ugy gondolom bárki irhat és válaszolhat. Én ugy látom ezt a sorozatot simán meglehett volna oldalni 15 részből.Kicsit elkanyarodtak az eredeti témától belekeverve az orosz maffiát. És a bosszú is kezd már allaposodni.
Én ma éreztem először azt, hogy már nem érdekel, hogy Eysan megtudja-e az igazságot, vagy hogy Cengiz mikor áll szemben újra Ömerrel.
Ma volt először az, hogy Ezel közömbös lett a számomra. Úgy érzem lett volna korábban sok jobb alkalma, hogy Eysan szemébe mondjon mindent, hogy Mümtaznak és Mertnek is feltárja az igazságot.Minderre oly régen várok már és oly sokszor éreztem, hogy na, majd most, itt van pillanat.
Ott tartok, hogy a szériazáró holnapi rész, totálisan hidegen hagy. MInden részt láttam, mégsem értem, hogy Kenan miért várt a saját bosszújával Ramiz ellenében ennyi ideig. Ilyen apparátussal már rég kideríthette volna hogy Ramiz merre jár, mit csinál, már rég lecsaphattal volna rá. Miért kellett ahhoz Ezelnek is színre lépnie, hogy Kenan felébredjen és elkezdje Ramizt üldözni?
Ha jól értem mióta Ramiz bátyám és Ezel szabad életet élnek 12 éve, egészen a sorozatbeli történések kezdetéig elvoltak mint hal a vízben. Ezel építgette a maga kis tervét. És Kenan, csak kuksolt és tétlenül figyelte Ramizt? Sokkal könnyebben elintézhette volna korábban.
A legtöbben itt nem nézték meg a végét, s ha vetted volna a fáradságot, és visszaolvasol, láthattad volna, hogy nem is olyan régen az egyik topictárs már "megkapta a magáét" kéretlen spoilerezés miatt.
Mivel én is beleestem a hibába és elolvastam a hsz-edet, el lett rontva a filmélmény, ezután már nem sok meglepetés fog érni.
Ha most mindent leírnék, amit gondolok rólad, akkor annak évekig tartó becsületsértési ügy lenne a vége.....