Keresés

Részletes keresés

asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 317

Mint mondtam, előbb nézd meg ki jön szembe. Persze nem várható, hogy felismerd. Komcsizd a jó édes anyukádat!

Azután pedig, miután megtetted, tanulj meg olvasni, és szöveget értelmezni, mert ez így rettenetesen primitív és gyenge.

Leülhetsz, egyes!

Miután kidühöngtem magam - bocsánatot kérek. Azért hagyom benn mégis, hogy lásd, mit teszel, mikor másokat sértegetsz. Milyen érzelmeket vált ki.

Ha te így szálsz valakihez, akkor ne csodálkozz, ha visszakapod.

Én ezennel befejeztem a veled való semmit.

Példának és illusztárációnak pedig maradjon itt, mindenki okulására.

Előzmény: Erzsébeti (312)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.04.14 0 0 316

"Ennyi? Ezzel bizonyítanád, hogy fletó szélkakas? :DDDDDDDDDDDDDD

Nézd már meg Orbán viselt dolgait ember, oszt csodálkozz! Hasonlítsd már össze a két embert és legalább annyit láss, mennyi szélkakaskodás van az egyik, meg a másik háta megett..... :)"

ROTFL

Előzmény: Törölt nick (291)
BaSand Creative Commons License 2011.04.14 0 0 315

Ez rossz példa. Te is tudod. Én is tudom.

Előzmény: Törölt nick (310)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 313

Sértegettelek? Nem. Akkor te miért teszed?

Ez a jobbos "kultúra"? Igen?

Gondolod, hogy ezzel te fikacnyival is különb vagy azoknál, akiket videón láttál? Pedig nem, ez annál rosszabb.

Dehogy értesz te engem. Dehogy értesz..... csak hiszed:O)))

Ha értenél, értenéd a jóindulatot, de  a gyűlölködés többek között azért is káros, mert előbb vágod pofán a szembejövőt, mielőtt megnéznéd kicsoda. Gratula!

Előzmény: Erzsébeti (308)
Erzsébeti Creative Commons License 2011.04.14 0 0 312

megint túl nagy fa vágta a fejszédbe magát...

Ne revideálj, ne mosogassál....

"  Általánosan pedig valójában a vakhitűekről beszélt..."

Nem, nem arról beszélt.

Ő pontosan megnevezte, hogy kiről is beszél, még ha neked ez olyan fájó dolog is.

Ő a kommunistákról beszélt, abban az írásban.

A picsbe már, ti még a tízparancsolatot is átmagyaráznátok...

Előzmény: asta (298)
BaSand Creative Commons License 2011.04.14 0 0 311

Igen. A választásokon elnyert hatalom korlátozott. A korlátokat pedig a választási eredmény határozza meg. Amit egy egyszerű többséggel nem lehet megtenni, törvényesen meg lehet tenni e képviselők 2/3 +1 fővel. Igen. Ez a demokrácia.

Előzmény: asta (309)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 310

"Mutass egy demokratikus országot, ahol NEM választás eredménye adja a kormányerőt."

Bocs, most eszembe jutott valami..... :DDDDDDDDDDD

1998. Magyarország...... 

Nyert a maszop, a szemfüles második (fidesz) és a harmadik (FKGP) meg kormányt alakított. :))) 

Előzmény: BaSand (305)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 309

Mutass egy normális európai országot, ahol a választás után a kormányfő teljhatalmat épített ki. Vagy arra tett kísérletet.

A demokrácia éppen arról szól, amit az olvtárs már előttem nagyon jól megfogalmazott: a választásokon elnyert hatalom korlátozott. Nem a vált ellenség letaposására adatik, hanem az ország 4 évig tartó kormányzására. Szolgálatára.

Erzsébeti Creative Commons License 2011.04.14 0 0 308

"

Érthetetlen vagy....

"

Én meg megértelek.

Nehéz megugrani ezt az általam felállított igen kicsi kerítést.

Azoknak akiknek ebben a videóban nem látszik az amiről írtam, azoknak ez a kicsi kerítés is felér egy Mount Everest-el...

Te se kezdj már a hegymászásba...

Előzmény: asta (293)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 307

Félreértetted.... Fidesz és MSZMP között.... Erről beszéltem én, valamint a módszerekről. 

Vagy én értettem félre a te hsz-odat, amire válaszoltam, ez esetben mea culpa. 

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 306

Kolléga!

A kultúrát ne azok kérjék számon ezeken a gyilkosságot vízionáló idióta véglényeken, akik olyan pártot támogatnak, melynek soraiban ülő képviselő maga is ígérgetett a T. házban lámpavasat ellenfeleinek. 

Ne annak a pártnak a szimpatizánsa tegyen cinikus megjegyzést mások kultúrájára, amelyiknek hívei az utcán nem egyszer kívánták azoknak a politikusoknak halálát és kiáltották ezt fennhangon, akik az övéikkel szemben álltak. 

Szóval kis szerénység, és visszafogottság. Az olvtársnőnek már nem is mondom ezt, ne hogy megsértődjön. 

Előzmény: BaSand (299)
BaSand Creative Commons License 2011.04.14 0 0 305

"A választás tenne különbséget a kettő között? (mármint a demokrácia és a diktatúra között) 

Nem!"

Mutass egy demokratikus országot, ahol NEM választás eredménye adja a kormányerőt.

Előzmény: Törölt nick (302)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 304

Gyurcsány kb. annyira kommunista, mint te:O))) Ő vérbeli kapitalista már rég.

A vörös csillagot pedig  egyetlen épeszű ember sem sírja vissza, ahogy a horogkeresztet sem.

Szegény Márai, ha forog a sírjában attól forog, hogy olyanok értelmezik, mint te, aki ilyeneket képes ide leírni:O)))

Előzmény: Hun Quijote (284)
Darwin Creative Commons License 2011.04.14 0 0 303

Itt az ellenességre épült az ország (meg egy sor külföldi kapcsolat is; ha pl. megemlíteném a németes nevű izraeli külügyér Liebermannt, az a német "szeretett ember" név, mint szélsőjobbos izraeli! szintén jól leírja, hogy a magyar társadalom milyen ellenességmentén és miképpen polarizálódott; vagy méginkább milyen póluscsere zajlott itt (is) le 91-93 között (lásd futballban a MU-Bayern döntőben Beckham és Giggs szélsőcseréjét); ebből a póluscseréből fakad egyébként a libsikomcsizás is, és ami a vicc, hogy épp a póluscsere jellege folytán mindkét oldalra igaz a libsikomcsi kifejezés annyi különbséggel, hogy Feri lenne a gyűlölt libsikomcsi, Viktor meg a szeretett libsikomcsi, vagy pl. Liebermann lenne az a "német", akit szélsőjobbosként is szerethetnek a zsidók, stb.), és ezt ha má valahogy kéne jellemezni akkor ez Böszmeség, jóval inkább, mint politikai kultúra.

Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 302

A választás tenne különbséget a kettő között? 

Nem!

A módszerek barátom, a hatalmat bebetonozó módszerek keletkeztetik a párhuzamot. 

Kezdjük ott, hogy egy demokratikus és eredményes választáson nyertek, és a választási rendszernek köszönhetően - ami szintén a demokrácia szülötte - 2/3-os többséget szereztek a parlamentben. De!!! NEM AZÉRT KAPTÁK EZT A LEHETŐSÉGET A DEMOKRÁCIÁTÓL, HOGY AZTÁN ŐT MAGÁT NYÍRJÁK KI A MEGSZERZETT LEHETŐSÉGGEL!! Érted?? Remélem.... Magyarul nem leépíteni kell azt, ami a lehetőséget és a többséget szülte, hanem megtartani a szabályait. A többség dönt elve nem azt jelenti, hogy attól a perctől a TÖBBSÉGNEK MINDENT (!!) szabad korlátok nélkül, még a demokratikus kontrolok leépítése is, mellyekkel némileg a kisebbség is képviselve volna. A fidesz pedig pont ezeket a kontrolokat és gátakat igyekszik leépíteni, ahogy a kommunisták is tették. A különbség csak annyi, hogy egyelőre még nem jön fekete autó a másként gondolkodókért. 

"Pontosan akkora, mint a diktatúra és a demokrácia között. "

A demokrácia egy kisebbség diktatúrája a többség felett, mely kisebbséget a többség választja ki a soraiból és ad neki felhatalmazást. De nem arra, amire a fidesz most ezt a felhatalmazást használja. Nem arra, hogy felrúgjon mindent azért, hogy a vélt vagy valós múltbéli sérelmeit megtorolhassa. Mindezt valami nemzetmentő és magyarságegyesítő hazug cukormázzal nyakonöntve. Önmagában a többségi felhatralmazás és a parlamenti 2/3-os többség birtoklása nem teszi elfogadhatóvá a tehetségtelenséget, a tudatlanságot, a hazugságot, a gátlástalanságot, mint ahogy Gyurcsánynak sem tette azzá ezeket a 2006-os választáson elért helyezése. 

Előzmény: BaSand (292)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 301

A kettő között valóban hatalmas különbség van.

Amazok mögött az orosz tankok álltak, emezeket pedig demokratikus úton nagy többségel választották. Az külső erőszakkal fenntartott rendszer volt, és egy embertelen utópisztikus ideológia, ez egy demokratikus választással támogatott kormány, amely sajnos visszaél a hatalmas lehetőségeivel. Pedig nem lenne szükségszerű, nincs senki, aki erre kényszerítené.

A baj ott kezdődik, hogy bár a kiindulás és a pozíció nem ugyanaz, a módszerek kezdenek erősen hajazni az előzőekre. Kísértetiesen.

És ez bizony elég ijesztő.....abba kéne hagyni.

Előzmény: BaSand (292)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 300

no igen.:-)

Előzmény: BaSand (299)
BaSand Creative Commons License 2011.04.14 0 0 299

A kultúra szót én idézőjelek közé tenném.

Előzmény: Törölt nick (295)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 298

Hogy Szolzsenyicin a maga korában ilyesmit mondott, meg lehet érteni.  Általánosan pedig valójában a vakhitűekről beszélt, akik  az ő korában a kommunisták voltak - mégpedig hatalmon.

Előzmény: Hun Quijote (247)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.04.14 0 0 297

"Ezzel bizonyítanád, hogy fletó szélkakas"

Egy polgar szamara mind a voros csillag mint a horogkereszt elfogadhatatlan, mint a totalitarius rendszerek szimbolumai.

Van aki erti, van aki nem.

Ha nem erted, akkor olvasgass Marait, hidd el nagyon jo.

Az pedig, hogy erre egy zzorbanozas az "erved" csak ujabb mosolyt csal elo...

Előzmény: Törölt nick (291)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 296

Megint rébuszokban beszélsz.....te dolgod, csak így nehéz vitázni:O))

Előzmény: Hun Quijote (238)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 295

egy politikai kultúra épült az Orbánellenességre már nagyon sok éve, nincs min csodálkozni.

Előzmény: nemezis 2 (-)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 294

Tudom, mit írtam, de érdemi választ erre nem tudtál adni. Ellentmondást én neml látok, tehát neked kell venni a fáradtságot, hogy elemzd a szöveget, vajon jól értetted-e?:O))))

Te jössz!:O)))

Előzmény: Hun Quijote (231)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 293

Mi a problémád ezzel. Egyelőre demokratikus országban bárki aláírhat egy petíciót, ha nem tetszik a kormány intézkedése.

Jobb lenne, ha az utcán lövöldöznének, vagy mi?

Érthetetlen vagy....

Fogd fel végre, hogy Magyarország nem egyenlő a Fidesszel. Vannak más vélemények is, jobb, ha megbékélsz vele.

Előzmény: Erzsébeti (229)
BaSand Creative Commons License 2011.04.14 0 0 292

"A komcsi elveket meg az követi, aki éppen az egypártrendszerének mindenhatóságán munkálkodik. Valami Orbán Viktor, vagy ki.... Ismered?"

Ja. Igazad van. Azon meg csak a kákán is csomót keresők akadnak fenn, hogy mekkora különbség van egy választási eredmény és a hajdani állampárt (melynek jogutódja az MSZP) között.

Pontosan akkora, mint a diktatúra és a demokrácia között. 

De nyugodtan Orbánozz tovább!

Előzmény: Törölt nick (283)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 291

Ennyi? Ezzel bizonyítanád, hogy fletó szélkakas? :DDDDDDDDDDDDDD

Nézd már meg Orbán viselt dolgait ember, oszt csodálkozz! Hasonlítsd már össze a két embert és legalább annyit láss, mennyi szélkakaskodás van az egyik, meg a másik háta megett..... :)  De tudod mit? Ne nézd, rajtad már nem segít. :P :))

Előzmény: Hun Quijote (288)
kristo_f Creative Commons License 2011.04.14 0 0 290

Én az apját nézném a Lázár gyerkőc esetén

Előzmény: rezanyo (282)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 289

Jesszasz! Akkor Bayer Zsótiról mit mondanál?:O))))) Vagy Tomikáról-az épp aktuálisD

Előzmény: Hun Quijote (217)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.04.14 0 0 288

Jo es ?

Akkor voros csaillag most polgarsag...

Ki is a szelkakas ? ( A zorabnon kivul persze )

Előzmény: Törölt nick (286)
kristo_f Creative Commons License 2011.04.14 0 0 287

Üdv

Szvsz. ezek az emberek most kaptak rá a fészbúk-twitter izére és jó dajcsosan kimondják amit gondolnak

Nincs ebben semmi

:)

Akik meg a rencerváltást nehezményezik, ki-mi lenne az ellenzék most?

Anno azt hangoztatták a "pol.szakértők", hogy kétpárti hatalomra törekszik a politika

Ugyanmá' mondtam, hát ott az MDF-Kisagazda-KDNP a Giczy féle, lett MIÉP is, nehogymá két párt maradjon a porondon

és nolám, nemhogy kettő.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!