Keresés

Részletes keresés

Sonya91 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 455

Amúgy tudsz/tud valaki ajánlani valamilyen anyagot, aminek a segítségével megakadályozható lenne, hogy a lencsére rászáradjanak a vízcseppek? Én volt, hogy emiatt egy egész felvételt dobtam kukába, mert élvezhetetlen lett a lencse közepe táján éktelenkedő folt! (olyasmira gondolok, mint pl a cipőknél jól bevált impregnáló spray)

Sonya91 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 454

Pontosan így van! Bár én azért rettentő dühös voltam, mikor rá egy hónappal, hogy megvettem a Hero 3 Black-em, kidobták a 3+, ráadásul olcsóbb volt, mint az én csupán másfél hónappal azelőtt vett sima 3-asom! Azt hittem rosszul látok. Vicces....

Előzmény: badmad (453)
badmad Creative Commons License 2014.01.23 0 0 453

A 960-at hivatalosan Európában se nagyon árulták, de azért szép lassan került belőle bőven, még itthon is lehetett kapni, nekem is volt 2 belőle. Most már csak használtan lehet belefutni.

Sajnos a gopro is beleesett abba a hibába, hogy már-már kötelező jelleggel fejlesztenek valamit a kamerákon, szinte minden évben új modell jön, ami a korábbiakat azonnal törli a listáról. Még jó, hogy az illesztési rendszert tartják. De ugye a 3-asba teljesen új akku került, majd alig lett 1 éves, máris váltotta a 3+.

Nem is értem, mire számítanak, annyira nem olcsók a kameráik, hogy évente cserélgesse az ember, mert kijött az új modell. Ráadásul engem speciel a 3+ újításai teljesen hidegen hagynak, de gyanítom, sokan nem cserélik le a 3-asokat. Bár az is tény, hogy nyugatabbra azért nem egy félhavi átlagfizetésbe kerülnek.

Előzmény: Sonya91 (452)
Sonya91 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 452

Egyáltalán forgalmazzák még őket? :D

badmad Creative Commons License 2014.01.23 0 0 451

Bocsánat, én is elírtam.

Szóval a 3 féle felvételi formátum, amit a 960 tud:

WVGA, 848x480, 16:9, 50/60fps

HD1, 1280x720, 16:9, 25/30fps

HD2, 1280x960, 4:3, 25/30fps

Itt a kezelési útmutatója a 960-nak.

badmad Creative Commons License 2014.01.23 0 0 450

Ahogy már leírták, kb ennyi a különbség. Illetve még annyi, hogy a 960 eléggé lebutított, csak 3 féle formátumot ismer: 1080x960 (ez 4:3-as képarány), 1080x720 (16:9, de ez nem fullHD!!!) és WVGA.

Meg a 960-asra nem tudsz LCD panelt, vagy dupla akkupack-ot tenni, mert a hátulján nincs meg hozzá a csatlakozósáv.

Előzmény: Milka 1 (448)
vzstrial Creative Commons License 2014.01.23 0 0 449

az HERO ;)

másfelől a 960-as csak 960p-t tud (ez 1280x960 tehát nem 1280x720) 25 és 30 fps-vel, míg a 1080p a Full Hd felbontásban (1920x1080) rögzít, szintúgy 25 / 30 fps-vel. Én a helyedben a 1080p verziót venném meg.

Előzmény: Milka 1 (448)
Milka 1 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 448

Sziasztok!

Gopro kamerát szeretnék venni,de tanácsra lenne szükségem milyet vegyek!

Sok pénzt nem szeretnék rá áldozni,pontosabban a minimumot!

A kamerát motorozás közben(pálya verseny)szeretném használni,ezért se szánnék rá túl sokat,mert félő nem lesz hosszú életű!

Szóval amit kinéztem a GOPRO HIRO 960 illetve az 1080p.

Tud annyival többet az 1080-as (10.000Ft-vel drágább)a 960as tól?

Mi a különbség a kettő között?

Segítséget előre is köszönöm!

Sonya91 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 447

Egy formatálás mindig "jót" tesz a kártyának. Felfrissíti, az esetleges szektorhibákat, töredezéseket javítja...stb! :)

Előzmény: Mendoza (444)
Sonya91 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 446

Igazad van...kamerában nem formázni lehet, csak "mindent törölni". A kettő meg ugye nem ugyanaz. Rosszul emlékeztem. :)

Előzmény: badmad (442)
badmad Creative Commons License 2014.01.21 0 0 445

:)

Előzmény: Mendoza (444)
Mendoza Creative Commons License 2014.01.21 0 0 444

De nekem nics semmi gondom a felvetelekkel, meg a mukodessel. :)

En csak megkerdeztem, hogy miert jo formazni a kartyat.

Előzmény: badmad (443)
badmad Creative Commons License 2014.01.21 0 0 443

Jah és én a helyedben először is azt csinálnám, hogy kártya letöröl teljesen, letöltesz egy jelenleg élő friss firmware-t a gopro.com-ról, azt felrakod és kipróbálod újra. Nekem az első frissítés nem sikerült jól, állandóan kikapcsolt felvétel közben. De feltettem kb 1 héttel későbbit is, azóta hibátlan. Persze, a frissítés után a kártyát megint töröld le teljesen, csináld meg 2x, először windows alól, dobj ki a kukába mindent, ami a kártyán található, majd tedd be a kamerába és ott nyomj neki egy teljes törlést. És ekkor próbáld ki.

Előzmény: Mendoza (441)
badmad Creative Commons License 2014.01.21 0 0 442

Elvileg, amint berakod a kártyát, a készülék azonnal létrehozza a saját könyvtárszerkezetét, ami nem egy túl bonyolult dolog. De adódhat bármi, ami a kártyán volt gyárilag és esetleg belezavarhat ebbe. Formázni a goproban nem tudsz, csak szgépen.

Másrészt asszem én sosem formáztam a kártyáimat, csak miután beleraktam, egy teljes törlést nyomtam neki. Bár nekem kártyagondom nem volt még gopro használatakor.

Előzmény: Mendoza (441)
Mendoza Creative Commons License 2014.01.21 0 0 441

miert kell formatalni a kartyat?

En csak beraktam, aztan elkezdtem felvenni ra...

Előzmény: Sonya91 (437)
Sonya91 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 440

1. Bug = olyan hibát, hiányosságot jelöl, ami nem feltétlenül általánosan jelentkezik

2. Nyiss egy Start menüt, írd be a kereső mezőbe ezt: " dxdiag ".
Ez "lefuttat" egy diagnosztikai folyamatot a gépedről. Kvázi összegyűjti a számodra különösen hasznos és fontos jellemzőket. Nevezetesen: Processzor, Memória, a képernyő fülön pedig a videókártya jellemzőit is (meg persze még sok egyebet is). Ezek mind, együttesen fontosak (mint, ahogyan azt már sokszor hangoztattuk itt a fórumon) ahhoz, hogy a kamerád által készített felvételeket nem csak, hogy szerkeszteni, de kezelni tudd! Összességében elmondható, hogy 2GB RAM elég nyalóka lesz neki. A többi tulajdonságot is írd majd le a diagnosztika után.

3. A kártyát honnan formatáltad? Gépről, vagy magáról a kameráról? Én jártam úgy, hogy azt hittem teljesen meghalt, miután formáztam a kamera menüjében. Aztán végülis a sz.gépes formázással vissza tudtam állítani (a rendszer automatikusan felajánlotta az alapértelmezett beállításokat) az egészet. Mázli....

4. GoPro Studio...pontosan ezért kérdeztem. Próbáld meg így: nyisd meg a GoPro Studio-t legelőször. Amikor megnyílt, katt az "Import New Files"-ra bal oldalt, majd tallózd be a !!!kártyáról!!!! a kívánt felvételt. Miután megjelent bal oldalt, indítsd el a lejátszást, állítsd meg, húzogasd a csúszkát...egyszóval, játsz vele kicsit (nyilván nem időre megy a dolog, elég, ha pl elindítod, megállítod, belekattintasz többször a csúszka sávjába....a végén elmondom miért volt fontos ez). Aztán utána, ha ez megvan, katt a "Add Clip To Conversion List" gombra! Majd katt a "Convert All"-ra! Ha végzett a konvertálással, katt a "Step 2 (Edit)" fülre fent. Végül, ha minden igaz, bal oldalon ott kell lennie a kész, konvertált videónak, ami arra vár, hogy megszerkeszd. Elvileg most, ha fogod és behúzod a videó sávjába, már meg kell jelennie a képnek is, nem csak a hangnak (sőt, ha jól emlékszem alapból, a bal oldalon is már más lesz a kinézete....nem fog látszódni külön csak a hanganyag, hanem csak maga a videó).

Remélem elég részletes voltam. Ha valami nem tiszta, kérdezz! 

[Ígértem, hogy elmondom, mi szükség volt arra a látszólag felesleges butaságra....nos nekem is jelentkezett ez a probléma...egyszer csak...erre írtam, hogy bug-os...egyszer csinálja, egyszer nem...és én is tök ideg voltam, hogy mindent ugyanúgy csinálok, mint eddig, mégsem sikerül, holott eddig meg igen...mindig...ezzel a "trükkel" tudtam csak kiküszöbölni ezt a hibát...komolyan mondom, nem süket duma, nálam így működött!]

Előzmény: kemencipó (438)
badmad Creative Commons License 2014.01.20 0 0 439

A 2GB RAM egy normális windows működéséhez is kevés. A win7 pl minimálisnak adja meg a 2GB-t, de stabil működéshez minimum 4GB kell. A 2GB már az XP-nek is kevés volt sokszor.

Ha nincs elég memória, a proci a vinyód egy erre fenntartott részét használja virtuális memóriaként, ami nagyon belassítja a rendszert és minden alkalmazást.

A gopro studio minimális rendszerigénye a honlapjuk szerint: 

oprendszer: Windows XP SP3, Vista, win7, win8

proci: minimum Intel Core 2 Duo, de az ajánlott a Quad Core i7, vagy hasonló AMD

memória: 2GB, de inkább 4, vagy még több

Quicktime: 7.6, vagy újabb

vinyó: belső (lehetőleg nem az, amin az oprendszer is fut), vagy USB3/eSATA külső

A videókártya kevéssé játszik, a lejátszásban sincs sok szerepe, nálad szerintem a memóriahiány a fő gond.

A kamera: a látószögben (vízalatt mindenképp) a legszélesebb (wide) a célszerű, mert nem kell pontosan célozni, szinte mindent felvesz. Emiatt persze figyelni kell, hogy semmi nem odaillő dolog ne lógjon be a képbe, a levegő se ott buborékoljon, stb. Víz alá érdemes lehet beszerezni egy színszűrőt, a myactioncam.hu-nál beszerezhető, vagy ebay. A felbontást én 1080/25-re tenném a helyedben, a 30fps-el nem nyersz szinte semmit, viszont vágásnál okozhat problémát. Akkor érdemes eltérni a 25fps-től, ha lassítani akarod, de a víz alatt amúgy sem az a kapkodós mozi készül, én abból kevés momentumot érzek lassításra érdemesnek. Ráadásul a 25fps-t nem is nagyon kell szerintem konvertálni, hiszen nincs hova, mire.

De ha csak próbálkozni akarsz, válassz 720/25-ös felbontást, aminek az eredménye, hogy sokkal kisebb fájlokat kell kezelni, gyakorolni meg bőven elég az is. Ez még így is HD, csak nem fullHD.

Előzmény: kemencipó (438)
kemencipó Creative Commons License 2014.01.20 0 0 438

Igazán nagyon kedves vagy, bár mondom én, hogy ti itt mindannyian perfekt beszéltek kínaiul... :) Mi az a bug?

Szóval egy Sandisk kártyát vettem, pontosan azt, amit a honlap ajánl (32GB microSDHC Extreme UHS-I Class10+Adapter). Szerintem formatáltam, mielőtt elkezdtem használni. Most is csak kísérletek vannak rajta, mert az elején még azt se tudtam, milyen felbontásokban érdemes dolgozni vele a víz alatt. Már sejtem, hogy 1080/30 lesz a jó, és valószínűleg a széleslátószög. Mivel nem tudom rendesen megnézni se a felvételeket (ugyan a processzor elég, de a RAM csak 2 Gb, nem 4, és a fene tudja, hogy a videókártya vagy mi elég-e hozzá, szóval a lejátszás se fényes, ugyanakkor a próbavideók hatalmasak), eddig nem nagyon próbálgattam felvenni se vele.

Ha írsz egy emilt, válaszolok és számot cserélhetnénk. Talán sikerül forró dróton távirányítanod...

A próba pedig a következő.

Kártyaolvasó bedug, gép felismeri, megjelenik az intézőben. Rámegyek az egyik felvételre, látom. bekapcsolom a Studio-t, beemelem a kártyáról a felvételt, be is viszi. Ha lemásolom a videókat a gépre, akkor onnan már nem tudom bevinni a szerkesztőbe, meg se moccan - első gubanc.

Ezután konvertálom, elfogadja, megjelenik a jobboldali mezőben, amikor kész. Remek.

Ha vége a konvertálásnak, rákatt jobbra alul az edit-fülre. Át is vált, de a film már nem jelenik meg, csak baloldalt egy mikrofonszerűség (lehet, hogy ez a video audiója, úgy tűnik, hogy azt le is játssza), de a video sehol. És itt vége is a dalnak...

Úgy kéne az ilyesmit megcsinálni, hogy egy analfabéta is elboldoguljon vele, ehhez képest... :)

Előzmény: Sonya91 (437)
Sonya91 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 437

Ha leírod a menetét, ahogyan próbálkozol a GoPro Studio használatával, talán tudok segíteni! Van benne bug! Nekem is volt vele gondom, bár nálam ezt leszámítva tökéletesen fut win 7 64 biten. 
(milyen kártyát vettél hozzá? kártya format volt?)

Előzmény: kemencipó (433)
kocsi Creative Commons License 2014.01.20 0 0 436

Nálam hiba nélkül fut

Előzmény: badmad (434)
kemencipó Creative Commons License 2014.01.20 0 0 435

Köszönöm, hogy mondod, akkor mégsem bennem van a hiba. Ma szóltam a képviseletnek, nézzenek utána ennek a problémának. Mac-em ugyanis nincs, és nem merek torrentezni... :)

Egyébként valami tényleg lehet a gépemmel is, hiányozhat valami, mert a Movie Makerrel se mennek a GoPro videói. Érdekes módon más MP4-es videók viszont igen.

Varázslat. Gonosz... :)

Előzmény: badmad (434)
badmad Creative Commons License 2014.01.20 0 0 434

A gopro studio nekem egyáltalán nem működik win7/64 alatt, több verziót is próbáltam feltenni, leszedtem a régit, de nem hogy vágni, elindítani sem tudom. Szóval ez vmi programhiba lehet.

Persze macen gyönyörűen fut minden.

Előzmény: kemencipó (433)
kemencipó Creative Commons License 2014.01.19 0 0 433

Hero3 Black. Persze, hogy frissítettem, addig eljutottam. Karácsony óta viszont nem gondolom, hogy megint frissíteni keltett volna, főleg, hogy nem használtam.
Lehet, hogy a számítógépemmel is gond van, hiányoznak belőle ezmegazok?

A formátum MP4 mindkét esetben. Ezért is érthetetlen, hogy a bemásoltakat miért nem kezeli a Studio, a kártyán lévőket meg miért. Persze azokat is csak importálni engedi, editálni már nem tudja. Megüt a guta.

Előzmény: Sonya91 (432)
Sonya91 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 432

Melyik GoPro-d van? Szoftver volt frissítve rajta? A windows milyen formátumot mutat a felvételeknél, mikor rámész a tulajdonságaira? 

Előzmény: kemencipó (428)
Sonya91 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 431

Köszi a képeket. Ha lesz végre pár szabad órám, megnézem ezekkel a beállításokkal is!

Előzmény: badmad (427)
badmad Creative Commons License 2014.01.19 0 0 430

Tanulni: youtube tutorialok. Ez kishazánkban nem egy tanulható dolog. Vagy ha igen, akkor meg az már pro szintet jelent, alaptudásban és tanfolyamdíjban is.

Előzmény: kemencipó (429)
kemencipó Creative Commons License 2014.01.19 0 0 429

Utóirat: a GoProStudio is csak az editálásig jut el, azt már nem kezeli. Nem tudtok segíteni, hol lehetne ezt az egészet megtanulni? :(

Előzmény: kemencipó (428)
kemencipó Creative Commons License 2014.01.19 0 0 428

Kedves tudorok,

Alant már jelentkeztem egyszer, teljesen friss és analfabéta GoPro-tulajdonosként. Tanulgatom, hogyan is kell felvételeket készíteni - magam búvárkodáshoz akarom a gépet használni. Mivel legalább napi három óra dokumentálásról lenne szó legalább 6-8 napon át, a kamerát csak akkor tudom erre használni, ha a 32-es kártyámról le tudom szedni, naponta többször is, külső merevlemezre a filmeket (és majd itthon megszerkeszteni őket, hiszen ott erre nincs időm).

A legnagyobb problémám az, hogy a felvett felvételeket ugyan át tudom másolni a kártyáról a gépre vagy külső merevlemezre (siker), viszont az átmásolt filmeket már nem tudja kezelni a GoProStudio, egyszerűen nem jelennek meg benne. Ha közvetlenül a kártyáról importálok egy videót, akkor viszont sikerül. (A WindowsMovieMaker egyszerűbb, ott ugyan beemeli, de egyik esetben se tudja őket lejátszani és kezelni. Lejátszani le tudom a gépről a nyers filmeket a VLC-vel).

Mivel mély tisztelettel olvasom a számomra kínai eszmecseréiteket, tudnátok rajtam is segíteni (teljesen) érthető elemista magyarázatokkal, hogyan tudnám megoldani a gondomat, vagy hová is forduljak megoldásért? Előre is köszönöm.

badmad Creative Commons License 2014.01.16 0 0 427

Na itt van pár setting az AVID-ből, én ezeket használom:

Előzmény: Sonya91 (422)
Sonya91 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 426

Nekem is pontosan ez a véleményem a dologról. Csak ezt tudom elképzelni. Oda-vissza támogatják egymást. Ez mindenkinek kölcsönösen jó. De a hivatalos "cégek" mellett, még mindig ott van az egyszerű polgár, aki szintén tölt fel videókat és azokról pontosan meg lehet állapítani, hogy GoPro-val vették fel, mégis kiváló minőségűek. Biztos ti is találkoztatok már sokszor ilyenekkel is. A Vimeo fasza lenne, ha az ember évente kicsengetne érte X pénzt. Nagy tárhely, jobb minőség!

Előzmény: foveon (423)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!