Megnéztem ezt a szíjat, annyira számomra nem csábító. Mindenesetre légy óvatos, mert ha a markolat rögzíőcsavarja alumínium, akkor már csak egy szerencsétlen zárvány kell a balesethez. A komolyabb gyorscsatlakozókat gyártó cégek mint például az RRS , gondosan megválasztják hogy milyen alumíniumötvözetet használnak, és az anyagvastagságokat is kellő tartalékkal méretezik. Érdemes ránézned erre az oldalra: http://reallyrightstuff.com/Index.aspx?code=46&key=fr
Természetesen nem olyan anyaggal követtem el, amely képanyag elvesztése gondot okozott volna. Az adatvonal vagy a tápellátás megszakadására általában egy hardvernek nem illik tönkremennie. (tudom vannak kivételek) Különben amikor beteszem a kártyát a fényképezőgépbe, vagy csak bekapcsolom, nem is kellene kártyára írnia semmit, max beolvashatja a mi a kártyáról fontos neki. No ilyen mélységbe nem merülnék bele, mert nem ismerem a kártyák lelki világát. Ez végül is nem szégyen, számos kártyagyártónak sem sikerül problémamentes kártyát gyártani. :)
Portrémarkolattal nincs tapasztalatom, de kb 3-4 hónapja úgy hordom a 70-200 f/2.8 VR I.-et a vázzal (D7100), hogy az állványgyűrű egyik lyukába teszem a gyorspánt csatlakozóját (nekem SunSniper van), a másikban meg az állvány gyorscsere talpa van.
Néha megnézegetem, hogy biztos jól be van-e csavarva.
Ha egy ilyen hosszadalmas kommunikáció közben az ember kikapja a kártyát (amit ugye tilos) , majd rögtön visszatolja, előfordul hogy minden rögtön rendbejön.
Persze, ha abban a pillanatban nem volt kommunikáció.
A blackrapid szíjjakat gyárilag az állványcsatlakozó helyére becsavart "csavarhoz" kell csatlakoztatni http://www.blackrapid.com/products/fastenr van olyan változata is amelyiket az állványtalpban lévő csavar helyére lehet betenni így az állványcsatlakozó is használható. Már vagy egy éve használom ezt a szíjjat teljes megelegedéssel. A bizonytalanságom oka az utángyártott markolat, sajnos nem tudom mennyire strapabíró/teherbíró.
Ugyanezt a memóriakártyát minden gond nélkül használtam D7000-ben, szóval fogalmam sincs időnként miért lassul be. Gondolom a Sandiskes a Nikonra mutogatna a Nikonos embrke pedig a Sandiskre...
"Ha egy ilyen hosszadalmas kommunikáció közben az ember kikapja a kártyát (amit ugye tilos) , majd rögtön visszatolja, előfordul hogy minden rögtön rendbejön.
Vajon mit mondana erre egy Sandisk képviselő?"
Valószínűleg hanyattesne :-)
Ettől függetlenül én sem ajánlanám ezt a dolgot. Ezek a CF/SD kártya írások nagyon hardware-közeli szinten zajlanak, a sebesség miatt nem igazán tranzakciókezeltek, mint pl. egy banki utalás, ami ha nem sikerül, visszagörgetik a legutóbbi biztos, stabil állapotig.
Tehát, ha a CF éppen a FAT/NTFS file rendszer Master File Table részen matat, mert a file-információkat jegyzi be, simán összeomolhat a teljes kártya file nyilvántartása, amit azután nem biztos, hogy teljesen visszahoznak a recovery programok...
Nem javaslom, hogy az állványcsavar csatlakozóját használd a szíj rögtzítésére. Az állványcsavarnak más a funkciója. Ezt a funkciót nem célszerű mással elfoglalni. Vagy állványt sohasem akarsz használni? Ezenkívül mindig figyelheted, hogy esetleg kicsavarodik, vagy ha kellően gagyi, akár a csavar is elszakadhat.
Más: lehet hogy a kisebb kártyákat is aktívabb használatra fogom, mert azokat szinte csak kipróbáltam. Nem sikerül kitapasztalni, mi a hiba oka. Ha egy ilyen hosszadalmas kommunikáció közben az ember kikapja a kártyát (amit ugye tilos) , majd rögtön visszatolja, előfordul hogy minden rögtön rendbejön.
Ez érdekes. Nekem meg pont a 45Mb/32Gb kártyánál fordul elő - teljesen véletlenszerűen -, hogy nekiáll gondolkodni, világit a led, aztán se előre se hátra...
Más: gondolkodom egy pixel vertax portrémarkolaban, de... A nyakpánt helyett blackrapid szíjjat használok ami az állványcsavar helyére csatlakozik. Akinek van ilyen ilyen markolat meg tudná írni, hogy szerinte ha ezt a "csatlakozót" a markoltra teszem továbbra is teljes nyugalommal lóghat-e gép az oldalamon? (Gyakorlatilag arra a kérdésre keresek választ, hogy "atombiztos"-e a markolat és a váz csatlakozása.)
Ezt is köszönöm. Igazából a Sandisk 45/128Gb SD kártyával van gondom, bekapcsoláskor esetenként hosszasan 15-60 másodpercig ,,beszélget" a kártya a fényképezőgéppel. Ez alatt vakon ugyan lehet fotózni, de képvisszanézés vagy egyébb tevékenység nem lehetséges. Gyors munkánál ez nagyon ciki lehet. A 45/32G és a 45/64G Sandisk kártyánál ilyesmit nem tapsztaltam. A jelenség nem is mindig áll fenn, most pár napja minden oké, de egy kártya ki -be vétel után újra felléphet. Még várom hogy teljen a kártya, és utána majd újra formázom.
Megkérdeztem a számítógépes rendszergazdát, és azt mondta, ne kövessem a példádat. Azért jó volna ha hosszabb idő után, és a kártya teleírása után is leírnád a tapasztalatodat.
megtaláltam. most már mindegy. area gyanakodtam, hogy bizonyos szektorokból nehezen olvassa ki az adatot. ezért ha mindent újraformázunk, akkor helyreáll az a rész is.
Szia! Lehet, hogy megvan a megoldás. A számítógépen formáztam a memóriakártyát, nem gyors, hanem teljes formázással és azóta nem jelentkezett a lassulás. Esetleg próbáld meg, kíváncsi vagyok, hogy a Te esetedben mi történik.
Megpróbálom egy másik kártyával is, de rendszerességet nem fedeztem fel benne, mert csak pár alkalommal jött elő. Viszont egyszer akkor is, miután formáztam a kártyát és kép sem volt rajta.
Sajnos találkoztam ezzel én is, bekapcsolás után előfordúl, hogy 20-40 másodperc kell neki a feléledéshez. Nálam szerencsére csak a 128Gb sandisk SD kártyával fordul elő. A kisebb 32G, 64Gsandisk SD kártyákkal nem tapasztaltam. Lehet hogy kártyahiba?
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, pár hete vettem egy d800-at, néhány esetben indokolatlan lassú működést vettem észre. Előfordult párszor bekapcsolás után, hogy jóval hosszabb ideig tartott, mire a menüt, vagy a visszajátszást betöltötte volna, mint korábban. Olyan is történt, hogy elkészítettem a képet, rápillantottam volna az elvileg felvillanó képre, de folyamatosan világított a zöld led, csináltam még egy fotót, mindkettő elkészült. Érdekes, találkoztatok már ilyennel? Korábbi gépeimmel ilyennel ben találkoztam.
Sandisk extreme pro 16 GB sd van benn elsődlegesen, a firmware a gyár honlapja szerint a legfrissebb.