Zima, nem érti szegény, szerintem engedd el, ugyanazt fogja tolni, és a tények sem jutnak be. Én most csöppentem bele a haj témába, de már több infót sikerült feldolgozni, mint annak, aki boldog, és elfogult.
Én bejelentkezek 3 helyre, nem írom le hova, de ezt a helyet kerülni fogom, ahogy írtam, főleg ezek után.
Ezt nem írhatod komolyan, hogy nem zavar, hogy olyan eljárást hirdetnek (ami csak náluk van), ami nem létezik? Nem létező eljárás!! Nem arról van szó, hogy vmi szuperfejlett változata a FUE-nak, hanem konkrétan nincs ilyen, ha nem értetted volna meg a korábbi hozzászólásokat, ez komoly, hogy nem érted?
Ez ugye valami rossz vicc? Nem érzed, hogy becsapnak? Szerinted 10 páciensből hány menne ilyen helyre, ha tudnák mindezt? Te, egyedül :). Neked mindegy, hogy ahová elmész, ott nem mondanak igazat? Melyik orvos adja ilyenhez a nevét? Nem féltik a diplomájukat szerinted?
Picit megpróbálom érzékeltetni olyan területtel, ahol nagyobb a "tét": ez olyan, mintha egy szemklinika, ami lasik eljárást végez, azt írná, hogy ők nem lézerrel, hanem egy radiofrekvenciás, a világon csak náluk létező eljárással vagdosnák a szemedet, aminek utánaolvasol, és kiderül, hogy kamu. Elmennél ilyen helyre, mert kedvesek, és szép az ajtó? Egyébként szerinted mennyi ideig tartana, amíg bezárják a szemklinikát. Komolyan az az érzésem, hogy vagy egy fizetett ember írogat, vagy egyszerűen nincs meg a józan belátás. Te utánaolvastál egyáltalán annak, hogy mivel műtenek? Vagy a konzuktáció annyira szupi volt, hogy nem is érdekelt?
Egyébként egy ilyen műtétnél, ahol egyszerre dolgozik több ember (orvosok-asszisztensek) egyáltalán nem a szakácsos példa jön át, mert egy FUE műtétnél, ahol egyenként veszik ki a graftokat nem a szakács a lényeg, hanem a csapat, ha te voltál műtéten, ez nem tűnt fel?
Neked furcsán belső információid vannak egyébként, ez sem gyanús...
Az szintén igaz, hogy ilyenkor izgul mindenki, hogy milyen lesz a "vége", főleg, hogy van aki évekig gyűjt, szóval nem kis teher lelkileg. Jó esetben olyan, amit megbeszél az orvossal. Lehet pozitív pszichológia, de attól még nem hiteles eredmény nélkül folyamatosan dícsérni egy helyet.
Boldog vagy? Szuper, szerintem minden egészséges ember örül a másik boldogságának, légy boldog, komolyan, és remélhetőleg elégedett!
Csak ne nyomd a sunyi reklámot, ha valaki kérdez, és megvannak az ismereteid, tapasztalatod, majd válaszolsz, csak nem kell hozzátenni minden 2. posztban, hogy ide gyertek, mert gyanússá fogsz válni (ahogy látom egészen gyorsan :).
Remélem, hogy szép eredményed lesz, de azt fogadd el, ha valakinek lényegesen nagyobb tudása van a területen, mint neked, ehhez kell némi alázat kell, ahhoz pedig belátás, majd megtanulod, ha szeretnéd.
A kérdésre, amit 3x tettem fel, még nem sikerült válaszolni, ne haragudj, ha nem tartom ezt sem túl egyenesnek a részedről.
Így van, ha azt írja valaki, hogy kedvesek voltak, jó volt a kommunikáció, de az eredményt még várja, az lett volna az objektív.
Eredmény nélkül hogyan lehet amúgy leírni, hogy jó döntést hozott az ember? Arra gondoltam, hogy ilyenkor azért biztosan izgul mindenki, és ez lehet inkább egy pozitív pszichológia, tudjátok, amikor ha már megléptél valamit, akkor annak jónak kell lennie, mindegy.
A Sikost miért támadta? Ahhoz képest, hogy leírta, hogy nem akar senkit támadni :)). Engem sem érdekel a dokumentáció, mondjuk az sem, hogy mennyire nagyon kedvesek, (nyílván ne legyenek bunkók), nem ezért vagyok ott.
Amikor en kerestem klinikat,minden tapasztalatnak,minden infonak orultem,de leginkabb azoke erdekelt,akik az atultetest valoban megcsinaltattak.
Oke,elnezest kerek,h elfogult vagyok/mert baromira boldog vagyok mar most/,az is igaz,h messze nincs vegeredmeny.
Azonban mint irtam,mar latvanyos a kulonbseg.
Igaz,ehhez az is kell,h hetente 3mm-esre nyirom a hajam,es bizony mar nem tudod megkulonboztetni,h hol volt a hajhatar es honnan kezdodik a be/atultetett resz.
Nem érted a lényeget, nem azzal van a gond, hogy leírod a tapasztalataidat, hanem azzal, hogy személyeskedsz, és lehazugozol valakit indulatosan a véleménye alapján (furcsamód akkor, amikor leírja, hogy mennyire nem szimpatikus az, amit a nem szakmai klinika csinál), nem tetszik a véleménye, ez van. Egyébként el sem olvasod, hogy milyen minőséget képvisel az, amit mások írnak, segítve a többieknek. Szerinted Gabivagyok ismeretei hasznára vannak a fórumon, először ezt gondold át. Egy klinikát nyomott? Reklámozik? Nem. És te?
Aztán pedig azt, amit már többen leírtak, hogy kilóg a lóláb, ha minden 2. hozzászólásod az, hogy menjetek erre e klinikára, úgy, hogy még eredményed sincs ember!!
Elég lett volna egyszer, korrekten leírni a véleményedet a környezetről, aztán várni, nem nyomatni folyamatosan, hogy oda menjetek. Egy fórumon mindent le lehet írni, és bárkinek lehet véleménye, de nem érted a lényeget? Toltad a reklámot, hogy miért, azt csak te tudod, majd betámadod azt az embert, aki összefoglalót ír, ez a gond.
Nem kéri senki a műtéti dokumentációdat, mert nem azért vannak itt az emberek, az eredményt mutasd, már kész? Akkor nosza, mutasd meg, személyeskedés helyett. Ja, hogy nincs eredményed még, mert 4 hónapja volt a műtét? Akkor miért is nyomatod a klinikát? Ezeket rakd össze...
A másik kérdésemre nem válaszoltál, mi a véleményed a szakmai hazugságokról (itt használhatod ezt a szót nyugodtan)? Mert az emberek orvosi beavatkozást keresnek, erről mi a vélemény?
Na srácok, látom volt egy kis szóváltás. Nincs sok időm mostanság fórumozni (ehhez képest azért rákukkolok naponta :), úgyhogy tömören leírom, minél objektívebben a tényeket, anélkül, hogy személyeskednék, az nem az én stílusom.
Előszöris megvédeném a kissé egzaltált hozzászólót, nem engem hazugozott le, hanem arról írt, amit leírtam :). A korrektség mentén, mea culpa, megnéztem, most már tényleg nem hajszálban hirdetik az árat, ez korábban másképp volt (több mint 10 éve, de lehet 15 éve figyelem a piacot itthon és külföldön), szóval ezt javítanám, évekig hajszálban írták az árat, most ez nem így van, mondjuk ezt az 1 vagy 2 nap számolást végképp nem értem (gondolom nekik így egyszerűbb, rosszat nem akarok feltételezni..), komolyabb klinikák külföldön nem graftban számolnak (tény).
Tények:
Véleményt formáltam indirekt, és direkt tapasztalat alapján (anélkül nem éppen okos vádaskodni, hogy kérdezne az illető, voltam konzultáción, csak nem Magyarországon, ha elmegyek, akkor Sikos/Hairhungary lesznek az opciók, de ez csakis rám tartozik), de egy honlap, az ott lévő eredmények, mások, hiteles véleménye alapján is lehet véleményt formálni, a személyes találkozót egyébként sem lehet megúszni, és
itt jön a 2-es pont. Az ilyen információk alapján tud az ember "előszűrni", hogy ne kelljen 6 helyre elmennie, az a hely, ahol szakmai valótlanságokat állítanak első körben esik ki nálam. Ismétlem, nem kell mindenkinél ugyanez legyen a szűrő (de azért a józan ész mást diktál), ezért volt ez egy vélemény, amit pozitívan vett eddig mindenki, kivéve azt a személyt, aki kb. 3x írt le egy nevet, ahova érdemes menni. Nálam ez már jelzésértékű a hitelességet illetően, de ez is csak egy vélemény.
A legfontosabb dolog, amire felhívtam a figyelmet nem a gyenge eredmények sora, hanem az a tény, hogy egy olyan műtéti módszert írnak fel a honlapra (ezt már csekkoltam, most is fent van, és korábban is fent volt), ami szakmailag sehol nem elfogadott, és sehol nem igazolt. Végig követtem a Strip majd a FUE módszer kialakulását, itt válaszolnék Zimacharles-nak, voltak külföldön (Ázsiában, Nyugat-Európában) próbálkozások, hogy szálanként ültessenek hajat, mert azzal finomabb hajszerkezetet lehet elméletben létrehozni, de az volt a tapasztalat, és lett a szakmai konszenzus, hogy az így kinyert egységek megmaradási aránya nem érte el a minimumot, ezért a kísérlet megbukott, ez a hivatalos magyarázat, ha valaki ennyire mélyen szeretné látni, az évek haszna :). Azóta pedig hajklónozási formákkal próbálkoznak, ami egyébként működik, de gyakorlatban még hosszú idő.
Az külön érdekes, amire Zimacharles felhívta a figyelmet, hogy elégedett az ember akkor lesz egy szolgáltatással, ha azt megkapta. Egy hajbeültetésnél (ami átültetés amúgy) ez akkor jön el, amikor kinő a haj, ez pedig minimum 10-12 hónap, ezért "furcsa" a hozzászóló kommentje. Ha azt írta volna, hogy szép volt az asszisztens, vagy finom a kv, az ok, de, hogy már most elégedett, és tudja, hogy jó döntést hozott, legjobb esetben is megérzés lenne, de véleménynek komolytalan.
Azt hiszem elég kimerítő választ adtam, anélkül, hogy bárkit sértenék, nem szükséges támadni, ha valaki véleményt formál, az én esetemben pedig nem velem vitatkozna, hanem a tényekkel, azok pedig makacs dolgok.
Igen, erre gondoltam, amikor valaki egy céget próbál esze-veszettül tolni, nem szimpatikus, az meg egyenesen gáz, hogy még nincs meg a végeredmény.
Az, pedig, hogy hajszálban kalkulálnak, nem hazugság, de megnéztem a weblapot, mostanra tényleg átírták, valószínűleg a panaszok miatt, de egyenesen lehazugozni valakit egy objektív hozzászólás miatt, ez is igen beszédes, sokat elmond a hozzászólóról. És igen, nem kell elmenni minden helyre, főleg, ha valaki tényeket állít.
Én nem öntök sokkal több olajat a tűzre, de az ilyen rekació tényleg elég árulkodó, ez nem az igazságérzetről szól, de az értelmesebbnek világos.
Arról vajon az agresszív emberkének mi a véleménye, amit Gabi korrektül leírt, hogy a módszer, amit kiírtak hazugság? Vagy szemfényvesztés, ugyanaz? Erről is megvan ez a nagyon határozott vélemény? Szerintem Gabi erről bővebbet tud, de tudomásom szerint a világon sehol nem szálanként ültetnek át egységeket, Gabivagyok, tudsz bővebbet? Csak, hogy lényeg ne sikkadjon el...
Aztamindenit :)) vkinél elgurult a bogyó. Utánanéztem, ez a "fórumozó" folyamatoan nyomatta ezt a celebklinikát (kb ennyi hozzászólása van), akik ezeket a gáz eredményeket gyártották (tényleg azok), majd amikor valaki leírja objektíven a véleményét, azonnal jön a támadás, nem vélemény, támadás. Na erre ahelyre én tuti nem megyek.
Zima, erre gondoltál, amikor "sunyi reklámozókat" írtál? Most már értem. Azért mennyire ki tudja verni a biztosítékot, amikor valaki véleméynt formál, méghozzá objektívet. Azt nem is értem, miért kellene vlakinek az összes helyre elmennie, hogy véleményt írjon (az azért kicsit fura lenne). Mindegy, ez egy jó tapasztalat, kiugrott a nyuszi a bokorból. :))
"ráadásul szálanként kalkulálják az árat. Két szempontból aggályos: egyrészt vagy a páciens nem mond igazat (ez taln nem feltételezhető, mi oka lenne), vagy ők, és itt az árképzés szempontjából már kibújik a szög...A másik, ami viszont szerintem már eléggé forró terep, hogy orvosi területen konkrétan félrevezetik a páciens megalapozottan haszonszerzési indokkal"
Jartal Te az emlitett helyeken? Beszeltel orvosokkal?
Lattad sajat szemeddel az eredmenyeket?
...vagy elhiszed ,h a fotokon meg a beollozott ilyen-olyan,csekely szamu paciensek tapasztalatait
osztod?
En voltam az emlitett helyeken,ES MINDENKINEK AJANLOM,HOGY HA MAR ITTHON ES SOKSOK PENZT RASZANVA VALLALJA A BEAVATKOZAST,menjen el szemelyesen...
Tobb dologtol fugg ugyanis a vegeredmeny,es bizony nagyon is szamit a hozott anyag,vagyis a sajat haj minosege.
A masik az altalad emlitett szemelyes benyomas,a muteti kornyezet stb.
Ma az altalad emlitett cegek kozul 4-5 a relevans ,a tobbivel tenyleg nem erdemes foglalkozni.
Ami viszont biztos,h en vallaltam mindezt,utana jartam es megcsinaltattam.
Ott es azzal es ugy,akiben megbiztam.
4.honapban leszek,es szerencsere jol dontottem.
Sem pro,sem kontra nem szeretnek itelkezni.
A jo eredmenyek maradnak inkognitasban pl en is,a rosszabbak igy-ugy kitudodhatnak...
Kb mint auto eseteben a Totalcar "Nepitelet" foruman.
Summa: ha elhataroztad,es van ra penzed:szanj ra idot es gyujts szemelyes tapasztalatokat,olvass es nezegess a neten,es ha sikerrel kecsegtetnek nyugodtan vallald be a beavatkozast.
Lehet,h szukseged lesz egy masodikra is,h tokeletes legyen az eredmeny,de sztem megeri.
Nagyon szívesen, örülök, ha segített az írásom. Személyesen is érintett vagyok én is, és szívügyem is a kopaszodás megállítása a tudomány segítségével. Ha magas a homlokod, azt megfelelő kezekben viszonylag egyszerűen helyre tudják hozni, ha a donor részed alkalmas, meg persze te is a műtétre, de ezt az orvos megmondja.
Egyébként csak a ködösítés feloldása miatt, ha van kérdés, időnként ránézek a fórumra, szívesen tisztázom, amiről van tényismeretem.
Én nőként keresek megoldást, lehetőleg hajbeültetést arra a problémámra, hogy nagyon magas homlokkal áldott meg a sors. Eddig nem szóltam hozzá a fórumon, mert nekem is az volt a gyanúm, hogy a rejtett reklám megy az ilyen hozzászólásokkal, hogy voltam Isztambulban, nagyon korrekt hely, tiszta stb, vagy aki direktben klinikát reklámozott ugyanitt, ezért a bizalmam sem volt meg kérdezni.. De ez egy korrekt összefoglalás, köszi Gabinak, és azért is, mert egyenesen leírja a véleményét reklámszag nélkül. Rég láttam ilyen intelligens posztot fórumon.
Csak rossz embereket, nyugi, azokat is csakis indokkal :)). Egyébként nem vagyok egy verekedős típus, de az igazságérzet vitt már bele az életben olyan helyzetbe, hogy meg kellett védeni, hát megtettem :). Minden szempontból én jöttem ki jól.
:))) jól van, így már jobban hangzik, csak ne üss meg!
Köszi, nem a dícséretekért csinálom, hanem mert érdekel a téma, és nem tetszik nekem sem a félrevezetés, amit egyesek aljasok a pénzért csinálnak. Lent már kifejtettem :))
Nem úgy értettem, hogy mindenki paraszt, aki nem költekezik ész nélkül :), de ok, finomabban: szóval a britek jó része egészen nyers személyiséggel rendelkezik :).
Gabivagyok-nak piros pont a társadalmi munkáért, de tényleg köszönjük, hogy veszed a fáradságot az ilyen összefoglalókra, egyszerűen néha megütném a lesből sunyi reklámozókat, az nem segítene rajtuk, hogy 16 éve thai-boxolok :)!
Köszi, wow, ez egészen teljes lett. Végre egy értelmes vélemény, ez nagy segítség. Nekem is kb ez állt össze a fejemben, annyi, hogy ezt a Mantse klinikát nem találtam, de a többi stimmel. Nekem sem szimpi, hogy nyomatják ezt az influenszer/celeb dolgot, de sajna ebbe az irányba megy a világ, persze nem ezért megyek egy helyre, főleg nem műtétre :). Láttam több céget, de vagy a budai magánklinika/celeb irány, vagy az akciós hajbeültetés jött fel, azokat hagyom is.
Túl sok időm nincs sajna, gyorsan megnéztem, hogy Magyarországon mi a helyzet, hát röviden, nem sokminden változott.
Megírtam ezeket neked privátban, meg még néhány plusz infót, mindek kérdezz utána, minek nézz utána, mielőtt döntesz.
Csak azokról írok, akik legalább 3-4 éve léteznek otthon (Magyarországon), a többi alapból felejtős 6-10 eredménnyel, komolytalan.
Tömören:
Sikos
1. Ő az, akinek van reputációja Magyarországon, 20 éve végzi a műtétekt, nyílván több strip műtétet végzett, mint FUE-t, az eredményei között vannak egész jók. Ő is nyomja a reklámot, hogy benne van a top20 szakiban, ez nekem kicsit bulshit, de ez magánvélemény.
2. Ami negatívum: maga a fazon, nem tűnik bizalomgerjesztőnek, nekem a szimpátia számít. A másik, hogy nem tűnik igazán kifinomultnak, amit csinál. Ne érts félre, szakmailag megalapozott, de külföldön látok igazán fullos eredményeket, nála azért nem.
Hairhungary
Na ők jó kérdés, talán az a hely (de ehhez kellene a személyes benyomás), ha itthon végeztetném, ahová bizalommal mennék, de nem ismerem annyira őket sem.
1. Negatív: minek nyomják ők is ezt az idióta celeb vonalat? Nem értem, hogy csak hírességekkel lehet reklámozni, Kis Gézával nem? Mondjuk az ő eredményeik elég szépek, ami plusz, hogy vannak kint 10+ éves eredmények is, ezt csak náluk, Sikosnál, és Mantsénél láttam, mondjuk Mantsénál keveset, és rossz minőségűek a fotók (minősegi eredményre gondolok).
2. Pozitív: látszik, hogy szakmai a hozzáállás, csak engedjék el ezt a celeb majomkodást. Szóval talán ők jó választás, vagy Sikos, nem tudom.
Prohair
Mantse Tamás asszem: őt ide soroltam volna korábban (ő is legalább 10 éve csinálja), de az eredmények nem annyira meggyőzőek, plusz valaki írta, hogy állítólag 2000 graftban állapodtak meg, és végül nem volt egyértelmű, hogy annyi hajszálat, vagy graftot kapott, ezzel vigyázi kell, nálam ő kétesélyes, de jobb, mint az akciós klinikák.
Ahova ne menj szerintem, az, ahol a Győrfit, vmi ÉNB Bécit, meg ilyen valóságshow celebeket lobogtatnak (ezzel a celebséggel egyébként sem vagyok kibékülve):
1. Ismerősöm látta pl Győrfi Pált, katasztrófa, amilyen a valódi eredménye a honlaphoz képest, de úgy tűnik nagyon kevés a tartós eredmény náluk (talán Győrfi is jobban nézett ki, nem tudom mikor műtötték, de szegény rosszabb lett, mint volt, és ha a donorja nem engedett többet, akkor nem szabadott volna az orvosnak elvállalnia).
2. Ami még nagyobb gáz, hogy még mindíg (ezt már évek óta nyomatják) egy olyan műtéti módszert írnak ki a honlapjukra, SHE néven (a saját, szedett-vedett magyarázat az, hogy szálanként veszik ki a hajat, majd e videókban a páciens elmondja, hogy graftonként történt a műtét), ami semmilyen szakmai területen nem elfogadott (volt erre próbálkozás, de az megbukott 15 éve), ráadásul szálanként kalkulálják az árat. Két szempontból aggályos: egyrészt vagy a páciens nem mond igazat (ez taln nem feltételezhető, mi oka lenne), vagy ők, és itt az árképzés szempontjából már kibújik a szög...A másik, ami viszont szerintem már eléggé forró terep, hogy orvosi területen konkrétan félrevezetik a páciens megalapozottan haszonszerzési indokkal. Nem is értem, hogy még senki nem hívta fel a magyar hatóságok figyelmét erre. Iszonyat alja.
FUE-Clinic
Ők voltak asszem az elsők Magyarországon, de eredményeket vmiért 10-en x év alatt nem tudtak kirakni? A honlap szimpatikus, de ez alapján nem hinném, hogy épeszű ember dönt. Árpának tv-ben láttam a haját, na az nem rossz eredmény, ha még mindig olyan.
+1
Moserklinika Bécs
Őket mindenképpen megfontolásra érdemesnek találnám. Igen, drágábbak, de ők is több, mint 10 éve vannak, stablan, és szepek az eredmények. Tényleg drágábbak, de a kérdés, hogy hosszú távú, terméstetes eredmény akar valaki, vagy gyors, olcsó műtétet..
Vannak más helyek, de azok nálam nem számítanak, mert saját szakmámban is megtanultam, hogy ha értékes, "mély", igazán minőségi munkát akarok csinálni, akkor ahhoz sok évet bele kell tennem, másképp nem megy. Ha a bőrömet viszem a vásárra, ez még fontosabb, szóval itthon ez a szitu röviden, több időm most ezzel foglalkozni nincs sajna, de kérdezz akár privátban, akár itt.