Keresés

Részletes keresés

Geyza Creative Commons License 2010.10.07 0 0 526

Hát persze, hogy nem veszek könyvet, olvasni se tudok!

(színvonal)

Előzmény: Maccskacico (516)
KrónikáS Creative Commons License 2010.10.07 0 0 525
"Akinek pedig legalább három gyereke van, az gyerekenként még ennél is többel, gyerekenként havi 15-20 ezer forinttal mérsékelheti

Hát hogyha lenne is 3 gyerekem, 3*20=60 ezer forintot mi a jó fenéből vonjak le?
16%-al számolva ez 375 ezer fizetést tételez fel. Ennyit lehet, hogy megkeresnek a magyar nemzet tagjai, de a nép többsége nemigen. (Sőt még díszmagyarra és jótékonyságinak csúfolt bálokra sem telik.)

Ezt már megint Orbánra méretezték.
Előzmény: Hawilúd (504)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 524
te meg hallgass,nekem a kozepso is mindjart 18 es akkor a 3 gyerekemmel egygyerekes leszek ujra:)
Előzmény: Hawilúd (520)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 523
az 518-ra gondoltam,de miert erzem azt,hogy szivatsz??:)
Előzmény: Maccskacico (521)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 522
pont ebben a cipoben jarok,majd mondd,ha megtudtad az allasfoglalast:)
Előzmény: Hawilúd (520)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 521
mit kell látnom fent?
felnézek, szép kék az ég és süt a nap. :)
Előzmény: Gabiiiiii (519)
Hawilúd Creative Commons License 2010.10.07 0 0 520

- Hány gyermeke van?

- Adójóváírás szempontjából kettő. Közös költség megállapításakor három. :) 

Előzmény: Gabiiiiii (513)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 519
lasd fent:)
Előzmény: Maccskacico (517)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 518
ez azert marhasag,mert szamomra teljesen felesleges pl az autopalyak,ugysem utazom rajtuk,tehat kidobott penz,amit arra koltottek. Neked nem fontos a szinhaz,nekem az...Neked esetleg nem fontos az ovi,mert nincs ovodaskoru gyereked,viszont fontos lenne a nyugdijasotthon,mert a nagynenikednek meg arra lenne szuksege...
Előzmény: Maccskacico (516)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 517
Nem kérte számon és nem volt elvakult, ha elolvastad a szocik pazarlását is felróta.
Azt irta, jogosan, hogy amig alap dolgok nincsenek rendben, addig nem kell demokrácia kutató palota.
Szerinted nem jogos?
Előzmény: Gabiiiiii (515)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 516
Kinek mi, de mondhatjuk, hogy nem hülyeség alapból egyik se, viszont nem is kell annyira.
Gondolom nálatok, ha annyi pénzed van, hogy ki tudod fizetni a rezsit, meg kajára, közlekedésre tellik akkor nem veszel könyvet. Holott a könyv se hülyeség, de mégis van egy fontossági sorrend.
Előzmény: Geyza (508)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 515
nem kellene olyat szamonkerni,ami nem az o hibajuk.... De aki elvakult,az ugyis talal hibat
Előzmény: Maccskacico (514)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 514
Igen és?
Nem mindegy, hogy ki miatt kevés?
Ha a szocik miatt, akkor már nem is kell, hanem inkább kell helyette demokrácia palota vagy ami a szar?
Előzmény: Gabiiiiii (510)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 513
szerintem amelyik utan mar nem jar semmi,az a nullas sorszamu,igy a masik ketto elso es masodik...szerintem...
Előzmény: Hawilúd (512)
Hawilúd Creative Commons License 2010.10.07 0 0 512

Nem ez iránt érdeklődtem.

Az tiszta, hogy csak kettő után van jóváírás.

A kérdés ez esetben az volt, hogy a 8 és 6 évesek hogyan vehetők figyelembe. Mint a második-harmadik csemete, vagy mint az első második?

Merthogy van már egy kölök a családban rajtuk kívül is:)

Mert első esetben a havi jóváírás összege 30000 Ft, a másodikban 8000.

Nem mindegy, ahogy jobb helyeken mondják:).

Előzmény: Törölt nick (511)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 511

szerintem  adójóváírás azután a gyerek után jár  aki jogosult családi pótlékra...

a 6 és 8  éves gyerek  után jár a 2 gyerekre járó  adójóváírás....

Előzmény: Hawilúd (504)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 510

Ovoda és bölcsöde is kevés."

ezt irta az elozmenyben

Előzmény: Maccskacico (509)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.07 0 0 509
Magyarázd már meg, hogy jön ez ide?
Előzmény: Gabiiiiii (506)
Geyza Creative Commons License 2010.10.07 0 0 508

A Művészetek Palotája hülyeség?

Ezt azért nem mondanám.

Se a Nemzeti, se a MüPa, se a Terror Háza nem hülyeség - még ha lehet is azon vitatkozni, hogy a legjobban sikerültek-e.

Előzmény: ezüstszalag (505)
Hun Quijote Creative Commons License 2010.10.07 0 0 507

ajajajjajajaajaj ez kemeny szoveg...

En 500 hsz is tamogatom ha beverzetik jovore ezt a rendszert..Es te ?

Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 506
ja,mert az ovodakat es a bolcsodeket sem a szocik vontak ossze es zarattak be...Ne farassz mar
ezüstszalag Creative Commons License 2010.10.07 0 0 505
Amikor a balközép uralomra került megakarták ajándékozni a nemzetet egy nemzeti szinházzal.
Aztán a jobbközép uralkodott és ők is nemzeti szinházzal kedveskedtek,de jusztazértis egy teljesen másik helyen.És még egy Terroristaház Muzeumot is csináltak.Pénz nem számit.
Azután a balközép jött  megint és csinálta a Müvészetek Palotáját. Fussa a hülye adózó fizet szó nélkül !
Lám ehun-e megint vitéz nagyonmagyar Viktor és mivel bájolog a magyaroknak : Tom Lantos Alapitvány kapjon egy székházat és kutassa a demokráciát ))Mi a rosseb kutatnivaló maradt még azon.

És a magyar ezt kedvesen eltüri,bólogat "mink a Viktort szeressük" tüzön vizen át.
Ébresztő nemzetem ! Ami pártsemleges ebben az országban az az INTELLEKTUÁLIS TULTERMELÉSI VÁLSÁG. Tele vagyunk szinház,muzeum,ilyen palota,olyan szümpozion,intézet és fesztivál----de ha protézis kellene és lerohadsz "nincs rá pénz" tessék várni öt évet.Ha ÁLLAMI-GARAMCIÁS nyugdijasházat keresel hát várjál hat évet.Ovoda és bölcsöde is kevés.A korházi müszer már rég leamortizálódott.
Miközben H Ü L Y E S É G E K R E szétpazarolják az adófizetők pénzét !
Hawilúd Creative Commons License 2010.10.07 0 0 504

Van egy érdekes kérdésem.

A tervezetben ez van:

"Akinek pedig legalább három gyereke van, az gyerekenként még ennél is többel, gyerekenként havi 15-20 ezer forinttal mérsékelheti befizetendő adóját."

Vegyük azt a helyzetet, hogy apunak van egy gyereke az első házasságából, aki, mondjuk 25 éves. Aztán van a mostaniból kettő, 8 és 6 évesek.

Az tiszta, hoyg családi pótlékot 2 után kap.

A kérdés az, hogy az adójóváírásnál a 8 és 6 éves gyermek, az a másodiknak-harmadiknak számít-e, vagy az elsőnek és másodiknak?

Mert az gyermekenként havi 10000 Ft-ot jelentene.

Tudom, hogy nem sűrűn előforduló családi helyzet de azért annyira nem is ritka, hogy ezt ne vessük fel. 

Indokot kérek por és kontra!

kösz

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 502
Nos ezen nem anyira érdemes rugózni mert itt nagyon sok nyudijast aki ledolgozta az életét ,és betegségek érte a munka során ,és most az orvosra és a fűtésre ,az ennivalóra költi a pénzét ,és a családjára ,ha tudja!Tudod az előző kormány ugy tönkretette az országot ,és szolgáltatta ki idegen országoknak ,hogy ha inkább erről fejtenéd ki a véleményedet az talán jobb lenne! Hiszen az els félévben 2767 milliárd forintot vittek ki az országból a külföldiek ,akinek a bankcsőd után igy persze könnyű talpra állni hiszen az innen kiszippantott pénz csökenti az inflációjukat ,mi meg belegebedünk! Talán most már érted ,hogy a szoc-liberális kormányok ,milyen súlyos hibát okoztak nekünk a műszaki , képzést az állami vállalatokat szétszaggatták és odaadták olyan idegeneknek akik óriási adókedvezményt kaptak azrt ,hogy itt megvetették a lábukat , közben a munkabérek nem fejlődtek, ha igen akkor ugyanolyan arányban nőttek az árak ,és az inflció is ! Most itt vagyunk egy kifosztott kirabolt ország polgáraiként napra kiszámolt forintokkal ,az adósság halmaz ,és a csekkhalmaz pedig csak nő .Tocsogunk a szarban,és akkor te azoktól vennél el akik sokat tettek ezért az országért,akik biztositották nektek az iskoláztatásotokat, a felnőtté válásotokat ? Ez embertelen gondolkozás! Miért nem azért emeled fel a szavadat ,hogy akik elsüllyesztették az országot akik kifosztották ,akik kirabolták népünket azok teljes vagyon elkobzásuk mellett a börtönben sinylődve gondolkozzanak el azon amit csináltak! Akár 2006 október 23.-án amikor megverették az ártatlan emberekeket mert a szavukat merték felemelni méltatlan állapotuk ,és becsapottságuk miatt ? Nem szabad ugy viselkedni mint a vakló ,hogy nekimegyünk a falnak ,mert még megmaradt az eszünk ,és azzal is lehet látni !! Miért nem lehetett továbbra is jól képzett szakemberekeket kibocsájtani az iskolákból,miért kellett szétverni az oktatást ? Közben az országból pedig mennek ki a drága pénzen kiképzett diplomások ,mert nem tudnak itt megélni ,mert nincs perspektivájúk,mert az előző 6 évben azt is ellopták tőlük !!
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.07 0 0 501

szerinted hany millio lehet a letszama a papiron rokkantaknak,az eleteros 40 eves nyugdijasoknak,akik puszira veszik fel a nyugdijukat,mert aktivan dolgoznak mellette?? Sokkal tobb,mint gondolnad,a masik topikban betettek errol egy statisztikat,de lusta vagyok megkeresni:)

Senki nem apukadtol sajnalja azt a keveset,amit kap

Előzmény: Törölt nick (478)
Veszpremi Creative Commons License 2010.10.06 0 0 500
Szerintem ez nem így van. A multi fizetések még mindig alulmaradnak átlagosan, én úgy látom. Ami ugye azért mégiscsak vicces!
Előzmény: wilt (498)
Veszpremi Creative Commons License 2010.10.06 0 0 499
Nem 3évest ígértek és nálam ez nem 16% egyelőre. Azt nagyon nem szeretem, ha hülyének néznek, szemembe hazudnak. Kíváncsian várom majd a hivatalos kommunikációt. Az igazat kéne mondani, volt már itt simli elég. Elég! Tán kéne foglalkozni avval is, hogy a milliós adókerülő, ingyenélő, élősködő bandát hogyan bírják már végre adózásra, akár visszamenőlegesen is. Akkor nem kéne 3 évet várni. Pl. győzike és társai... Ennél kézenfekvőbb lóvé nincs.
Előzmény: Keltafan (-)
wilt Creative Commons License 2010.10.06 0 0 498
Kíváncsi vagyok, milyen hatással lesz a 16%-os adókulcs bevezetése a bérekre.

Azokban a szakmákban, ahol ez sok embert érint - pl programozó- megindul egyfajta kiegyenlítődés.

A multi cégeknél nem nagyon trükköznek a bérekkel. Ezzel szemben sok kis cég kénytelen trükközni és pl benzinpénz, színlelt vállalkozási szerződéssel stb fizetik ki a béreket illetve a kiegészítéseket.

A nettó fizetések körülbelül egyformák lehettek a rendesen fizetők és a "kreatívok" esetén. Most a 16%-os adókulcs egy csapásra átírja a helyzetet:

- aki eddig "zsebből" kapta a fizetése egy részét, nem fog többet kapni az adócsökkentés után sem. Szemben azzal, aki eddig is rendesen be volt jelentve. Vagyis itt a fizetésemelést a cégeknek kell állniuk
- ahol volt rendes bruttó fizetés, ott pedig csökkennie kell a fizetéseknek, hiszen a szürke zónából megindul egyfajta átvándorlás.

Vagyis -ez az elméletem- pár év alatt be kell hogy rendezkedjenek a fizetések:
- többen fognak teljesen fehéren dolgozni, lehúzva az eddigi bruttó fizetéseket
- aki mégis szürke zónában dolgozik, többet fog kérni

Remélem érthető voltam :-)
Halskette Creative Commons License 2010.10.06 0 0 495

Értelmezed egyáltalán, amit írtam?

Nem a gyerek beteg, hanem az anyja.

És ne hidd, hogy aki egy multinál jól keres, annak igazságosabb a rendszer. Mitől lenne az?

Egyszer fent, másszor lent.

Előzmény: Törölt nick (494)
Halskette Creative Commons License 2010.10.06 0 0 493

Nem fog csökkenni a gyerekszám, csak nagyobb lesz a szegénység.

A fogamzásgátlók pedig ezresekbe kerülnek.

Előzmény: Törölt nick (484)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!