Számlaszámok:
belföldi utalásnál: 11794022 - 22222222
külföldi utalásnál: IBAN HU28 11794022 - 22222222 - 00000000 Swift: OTPVHUHB
Segélyhívók:1749 1752
MNO - BL
Egy ember meghalt, hárman eltűntek, 10 ember került kórházba, ebből kettőnek a sérülései súlyosak az Ajka melletti iszapömlés következtében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő délután. Hétfőn átszakadt a timföldgyár egyik zagytározó gátja, és iszappal öntötte el Kolontárt, majd a vörösiszapos víz elérte Devecsert is, de a szomszédos megyéket is veszélyezteti. Az iszap maró hatású, az érintett területekről kitelepítik az embereket.
A megoldás a bepárlás mértékének növelése, és ha nem elég, akkor a szennyvíztisztító működtetése. A bepárlás a gyártás legenergiagényesebb része. Hogy ki hibázott, azt nem tudom, valószínűleg utasítás volt, hogy az energiafelhasználást minimalizálni kell. Azt sem tudom, hogy a szivattyúk karbantartásával hogyan álltak, arra is mindig kevés a pénz, az üzemvezető agyal azon, melyik a legsürgősebb. De ezek csak feltételezések, a konkrét okokat nem tudom. Ha jól tudom, a Bakondi-csapatban nem volt olyan technológus, aki a körfolyamatot jól ismeri.
Méghozzá az, aki utasítást adott a csapadékviz átemelő leállítására.
Ő ezt azért tette, mert a tározó vizszintje közelített a maximumhoz. De ez hiba volt.
A helyes lépés az ipari szennyvíztisztító beindítása lett volna, ez viszont elég komoly költséggel járt volna. Egyszerübbnek látszott a csapadékvíz tározóba emelésének a leállítása.
,,nullák vagytok, pedig csak annyit kellene kérdezni: hol a zsé viktor?!"
Szoktam adakozni, de ebben az ügyben valahogy gyanakodtam, és egy fillért se! felkiáltással visszavonulót fújtam. Jól éreztem a büdöset. Ezeknek a büdösét.
Illés Zoltán meg egy f@sz, akinek közszereplőként (vagy mi a pontos kategória) ezt a véleményt tűrnie kell, bár már sokszor bizonyította igazamat; a Kossuth rádióban Aszódi Attilával folytatott vitája (vitája? földbe döngölte Aszódi Attila ezt a bunkót) a hozzánemértés iskolapéldája számomra. Mit keres abban a székben? Csak azért, mert...
A tavaly októberi vörösiszap-katasztrófát követően mindenféle szennyeződéstől sikerült megmenteni a folyókat és más élővizeket, ezt az elmúlt egy év mérési eredményei is bizonyítják – mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezeti ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Kolontáron.
K. Á-t nem ismerem személyesen, ha jól látom, ő nem üzemvezető. D J szignóval ketten is vannak, egy divízióvezető és egy, aki mindig az igazgatóságon dolgozott. Utóbbit csak névről ismerem. Én az üzemvezetőkkel dolgoztam együtt.
tehát időhúzás ezerrel, de miért? hogy minél később kelljen kimonda(t)ni: vis maior volt? vagy mert nem született még meg a cég átvételéről a háttéregyezség? az előbbi nyilván az utóbbi függvénye: átadjátok a céget, cserébe megússzátok a sittet. A közérdeklődés pedig szép lassan hanyatlik...
te akkor sem fogod, ha elmagyarázzuk, mivel nem akarod...
A cégek hazaiak lettek, ismert lett a tulajdonosuk, itt adóznak, nem viszik külföldre a pénzt!
a titkolt alvállalkozók (de ha kell, azok alvállalkozóinak) ügye jól mutatja, hogy dehogynem. nem elég, hogy a haverokhoz folyik a pénz, de adózni se nagyon fognak utána.
Vagy kellet volna a STRABAG demokraták szövetségesének, meg a többi külföldi útépítő cégnek adni a megbízást?
a strabag előhozatala (szempontodból) rossz ötlet, emlékszünk néhányan arra is, hogy miként fogták be pl. a Hír tv pofáját egy pillanat alatt némi reklámpénzzel...
Nem mintha pl. az athusnak kellett volna adni a kármentesítést, de szemlátomást a fidesz sem a tiszta kezűek pártja.
Nem kell értened. Újabb hónapokat, féléveket lehet vizsgálattal eltölteni, mielőtt rákényszerülnek annak kimondására, hogy nem emberi mulasztás okozta a tragédiát, hanem természeti csapás.
A lényeg, hogy az irgalmatlan mennyiségű, tök fölösleges dolomit már be van építve, és ki van fizetve Simicskának. A MAL-t államosítják, és Orbán majd megveszi. Hogy néz már ki, hogy csak Gyurcsánynak van itt timföldgyára. (Hogy Gyurcsány nem is timföldet gyárt, az most másodlagos...).
Megnéztem, ki ez a négy ember. Ha igazam van, akkor én őket jól ismerem, sokat dolgoztam velük, és nagyon jó szakemberek, maguktól nem hagyták volna, hogy túltöltsék az iszapteret....