Ebbe a topikba várunk kezdő és profi makrósok fotóit. A fotók mellé írhattok adatokat, a készítésével kapcsolatos technikát is. Jelenleg létezik egy technikai topik is ami Makró fotózás címen megtalálható ezen az url címen: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057201
Az adásvételi postok szerzőit a moderátorok kitiltják innen!
Igen, a "nagykönyvben" is ezt írják, lepkét reggel korán, sosem napsütésben! Még a harmat is látszik!! Igazuk van.... Jó játék a rovarokat, virágokat fényképezni. Hihetetlen dolgok tárulnak az ember szeme elé.
Néha nem is látom pontosan, hogy mi kerül a képre.
Ezen a képen egy hím skorpiólégy van. Igencsak meglepődtem otthon, amikor megláttam. Persze ehhez az is hozzá tartozik, hogy az általam használt technika nem egy "csillagháborús" eszköz. A kereső olyan, amilyen...
Elég furcsa szerzet.
Sikerült egy "lányt" is lefényképeznem:
Mindkét kép pont egy éve készült. Selyemkóró levelén voltak a rovarok. A selyemkóró virágán rengeteg rovart lehet találni. Nálunk az óriás tőrösdarazsak, sötétszárnyú tőrösdarázs, poszméhek, méhek, karolópókok, szöcskeölő darázs; hólyaghúzó bogár, mindenféle légy .... és még egy csomó más rovart lehet találni.
Kb ugyanaz én egy törött Uv szűrőt barkácsoltam reá :) Elfogadható de nem tökéletes valamint elég érdekes mikor a mezőn sétálgatok vele.(Sajnos elég sokszor otthon felejtem )
teljesen jó, szeretem a barkácsmegoldásokat is, sokáig ilyesmit használtam én is , csak egy szűrőmenet átalakítóval (step-up ring) rögzítettem a makroobira és akkor mindig ment az obival amikor élességet állítottam - 300 forintos műanyag mappa hátlapja volt a legjobb...
Nem tudok képet feltölteni éppen, vmi HTTP hibát nyafog...
Kis kreativitást és sok-sok próbálkozást szoktam mindenkinek ajánlani, mielőtt pénzt öl a makróvakuzásba... :-)
Minek írjak kritikát ha a kép tetszik :) Szépek (Bár én nem profi szemmel nézem hisz csak egy műkedvelő amatőr vagyok ) Mindenesetre nagyon jó cuccaid vannak.