Keresés

Részletes keresés

loosp Creative Commons License 2015.04.12 0 0 11997

Köszönöm a választ, akkor biztos nincs bajuk, csak furcsáltam, hogy eddig soha nem ették ilyen intenzíven a földet.

Előzmény: juhosttt (11996)
juhosttt Creative Commons License 2015.04.12 0 0 11996

Ez normális dolog. A zuzának kell az apró kavics a megfelelő működéshez, továbbá a föld is tartalmaz ásványi anyagot. A zoolit kőzetből van, akkor az se normális ha megeszik az állatok?

Előzmény: loosp (11993)
loosp Creative Commons License 2015.04.12 0 0 11995

Nem könnyű itt képet beilleszteni :) 

loosp Creative Commons License 2015.04.12 0 0 11994

A kicsikről csatolok pár képet. Ma tettem alájuk forgácsot, de úgy látom csipegetik. Remélem nem árt nekik.

loosp Creative Commons License 2015.04.12 0 0 11993

Sziasztok. Kedden kikelt az első 15 libusom. Remélem meg is maradnak mind.

Mostanában észrevettem, hogy a nagy ludak kint sok földet esznek. A fürdővizük is fekete, meg az ürülék is. Tudja valaki mi lehet az oka? Gondolom ez nem normális.

Hajdú-bihari őshonos kacsatojások itt:

http://olx.hu/hirdetes/kacsa-tojas-elado-oshonos-magyar-ID3eOd7.html#a662327feb

Friss tojásokat kérj.

szőgyéni Creative Commons License 2015.04.12 0 0 11992

Köszönöm a választ.  A csomagra 30%-os bekeverési arány van írva. Csak a dara hozzákeverésben nem voltam teljesen biztos. Kapnak füvet is rendesen.

133

Előzmény: juhosttt (11991)
juhosttt Creative Commons License 2015.04.11 0 0 11991

Ilyen korú libának nem a táp meg a koncentrátum a fontos, hanem a fű! A fű legyen az alap takarmány, emellé adj egy kevés abrakot. Ha extra koncentrátum, akkor valami nagyon erős cucc lehet vitaminnal. Ha ezt túlzottan adagolod, simán angyal szárnyú lehet a libád mire felnő

Én egy egész gyenge kabai csirke indítót adok nekik, de a fő táplálék a fű. Ha füvet ehetnek, akkor jobban fogy a táp is. No meg a libák bélrendszere olyan, hogy rost igényes. A megfelelő növekedéshez nagyon fontos a magas rost tartalmú takarmány. Ha ezt nem veszed figyelembe, akár mivel etetheted, nem lesz gazdaságos a nevelés.

Előzmény: szőgyéni (11990)
szőgyéni Creative Commons License 2015.04.11 0 0 11990

Sziasztok

Egy fontos kérdésem lenne. Három hetes kislibáink vannak, tegnapelőtt vettük őket. Cargill Takarmány zrt-től Purina Extra koncentrátumot vettünk nekik. Azt szeretném tudni, hogy ehhez a táphoz milyen arányban kell keverni hozzá a búza, árpa, és kukoriacadarát? Valamint, hogy milyen arányban kéne hozzátenni a csonterősítőt, ill. vitaminokat?

Előre is köszönöm a válaszotokat.

180

peti0428 Creative Commons License 2015.04.10 0 0 11989

Köszönöm 

*kotka* Creative Commons License 2015.04.10 0 0 11988

Általánosságban nem tudom, csak saját tapasztalatomat tudom megosztani. Mi tavaly előtt vettünk csibét és kiskacsát, nagyjából egykorúak lehettek, együtt nőttek fel, egy udvarban. Egy bibi van a közös üdvarral: a közös itató. A kacsák rendszerint telehordták sárral, belemásztak, belekaksiztak, ami a csirkéknek nem épp ideális. Ha meg tudod oldani, vagy itt tapasztaltabb baromfitartók adnak ötletet ennek kiküszöbölésére, akkor szerintem más akadálya nincs. Azért legyen egy "B terved", ha külön kell őket választani. 

Előzmény: peti0428 (11986)
Xaxonos Creative Commons License 2015.04.10 0 0 11987
helló. Papirforma szerint nem ajánlott együtt tartani viziszárnyast más baromfival,de szúkség törvényt bont. Kacsa liba pancsol tehát valahogy old meg hogy a csirkék tudjanak ugy inni hogy az ő vizükbe ne pocsoljanak ne koszolják. Liba kacsával elvan de csak ugy ha együtt nőnek fel. Tehát ha már van kacsád akkor ahhoz kis libát végy hogy a kiskacsa legyen mondjuk 2 hetes a liba pár napos. Ha a liba nagyobb csipkedi a kacsát de igy megszokja a kacsát . Csámpás kacsának jolovit, ásványi anyag a kajáhóz és rendbe jőn.
Előzmény: peti0428 (11986)
peti0428 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 11986

Sziasztok. Most vettem először kacsát es csirkét, tarthatok velük együtt libát egy udvarban? Tartással való információkat szeretnék kérni, mitcsináljak, hogy minél jobb legyen nekik. Azt vettem észre, hogy az egyik kacsa gyakran rálép a saját lábára, az egyik lába kissé befelé fordult. Még most kifutóban tartom őket vigyázva a kacsák felfázasa ellen megy az infralámpa fölöttük. Köszönöm előre is, Üdv Peti. :)

KockaCukor618 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 11985

Várpalota környékén napos libát vennék sürgősen árván maradt kislibám mellé!előre is köszönöm!

apenta88 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 11984

Sziasztok!

Érdeklődnék hogy nincs e valakinek Őshonos magyar kacsa tojás Eladó  Hajdú-Bihar megyében  ?:)

kecskeszeg Creative Commons License 2015.04.05 0 0 11983

Ha jól be tudja takarni akkor nem sok. 

Előzmény: Viking 81 (11982)
Viking 81 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 11982

Köszi,megtört a jég.Ma már rendesen ül rajta és megtépte magát.A  15 tojás nem sok alá?

Előzmény: kecskeszeg (11981)
kecskeszeg Creative Commons License 2015.04.05 0 0 11981

Szia! Szerintem a másik tojód azért ül csak éjszakára a tojásokra, mert most kezdi a kotlást.Nálam is így szokták kezdeni a törpetyúkok, és a kacsák is.

Előzmény: Viking 81 (11980)
Viking 81 Creative Commons License 2015.04.04 0 0 11980

Üdv.Érdeklődnék hogy némakacsa alá mennyi tojást szoktak rakni?Én 15 darabot raktam nem sok az?Egy másik tojóm meg csak éjjelre ül rá a tojásokra,miért?Lehetséges hogy eldugottabb helyet kellene keresnem neki?Válaszokat előre is köszi.

juhosttt Creative Commons License 2015.04.03 0 0 11979

de szerintem bö száraz almos ól amiben van egy 75 ös izzó 2 hetes libának már elég kell legyen. 

Ez a mostani időjárás 10 fokkal hidegebb mint amúgy, jobban kell pátyolgatni őket. A száraz alomról meg annyit, hogy a libáim előbb tanultak meg pancsolni mint inni O.o

Hiába van olyan magasan az itató, hogy ne tudjon bele mászni, a fejükkel vizezik magukat, mint a nagyok... 

Előzmény: Xaxonos (11977)
juhosttt Creative Commons License 2015.04.03 0 0 11978

Igazad van hülyeséget írtam. A terem hőnek nem kell olyan meleg. DE! A közvetlen környezetük, (doboz, ketrec stb) ott kell hogy meglegyen az 32 fok. Az égővel egy gondom van, ami már évente vissza üt vízi szárnyasoknál:

Ha messze rakom a hőtermelése nem jut el ahova kellene Ha közel rakom, akkor vizesen hozzá érnek és kivágja az égőt. A nevelő ketrecem meg nem olyan nagy hogy befőttes üvegbe tegyem az égőt. Idén is elkövettem ezt a bakit a libákkal, majdnem 2 oda is lett...

Most infra van nekik, az olyan magasan van, hogy ne tudjanak hozzá érni, de melegítse talajt a lábuk alatt, mivel ott hűlnek ki leghamarabb. (a lábukban nincs olyan intenzív vérhálózat, hogy felmelegítse a lábat.)

Viszont ezek a füvet már jobban eszik, mint a tápot. Igaz még csak most bújnak elő a fűfélék, de amit lehet azt szedegetek nekik.

Előzmény: Xaxonos (11977)
Xaxonos Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11977
Gergó az a 36 fok egy cseppet azért sok. Lehet a szakkönyvek irnak annyi meg 32 de a tapasztalatom más. Nálam csibék,kacsák libák stb csak szobahömérsékletre. Kb 25 fok kerülnek ki a gépböl,jó persze lámpa alá ha keveslik alábujnak. A liba kora tavaszi állat,a lud nem ritkán szállingozó hóban már költ és 2 nap mulva ha tud legeltet,persze az igaz hogy alábujnak ha fáznak a 38 fokos teste alá de 2 hetes liba már alig fér az anyja alá. Természetes hogy ügyelni kell meg ne fázzanak de szerintem bö száraz almos ól amiben van egy 75 ös izzó 2 hetes libának már elég kell legyen. Huzat szél ne érje mert az a kisliba halála
Előzmény: juhosttt (11976)
juhosttt Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11976

Ha a birkák termelnek olyan hőt, hogy 36 fok legyen legalább a libákra a terem hő, akkor egy led lámpa is elég! Ellenben ebben a hidegben nem csak a lámpa, de a meleg is javasolt! Nekem nyulakkal vannak, kellemes az idő. Az égőt kivágta, majd 2-t majdnem halálra tapostak... Szerencsére időben észrevettem, 1 napot a keltetőben töltöttek. Igaz ezek csak 1.5 hetesek kb. De ez az idő nem kedvez a fiatal jószágnak.

Előzmény: pápailepketarka (11972)
Xaxonos Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11975
jol gondolod,minden fajtának megvan a saját jellemzö ize de ehhez jó izlelöke is kell és szerintem nagy százalékban függ attól hogy mivel etetjük az állatokat. Természetes alapu takarmány,füvek stb amiket egyébként maguktól is ennének,az adja meg az igazi izüket. Mesterséges szójás turbó tápok adnak egy egyen izt a husnak bármilyen fajta legyen is az. Japipapinak meg annyit hogy vagy minden kacsát egyformán füszerezel vagy még tanulnod kell,mert magából a hus szerkezetéböl meg lehet mondani milyen fajta kacsa
Előzmény: juhosttt (11971)
Xaxonos Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11974
Pár napig jó ha világitasz nekik mivel könnyen megriadhatnak a birkáktól és nehogy halálra tapossák egymást. Száraz alom, tiszta víz,ennivaló ennyi ami fontos. Füre is hajthatod már öket de csak ha nem lesz szél mert a libák azt nem birják. Fürdetni csak ha majd meleg lesz és csak ha kinölt a has tolluk.
Előzmény: pápailepketarka (11972)
MG Petimester Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11973

Áldott Ünnepeket kívánok minden topik Társnak és lúdszeretőnek. Szív. üdv.

(majd benézek Húsvét után...)

pápailepketarka Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11972

Sziasztok! ma vetten 5db 2 hetes libát. A birkáknál vannak bent egy kordéban, mert ott elég meleg van. éjaszaka világítsak nekik? Egyéb fontos dolgok? Előre is köszönöm!

juhosttt Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11971

Én gasztronómiai kategóriának tekintem :)

Amúgy nálam is vannak ilyen extrém különbségek:

Pomerániai mintás kacsa vs fehér kacsa. (maradjunk a házi kacsa fajtánál)

Egy helyről vannak, lehet fél testvérek is, mégis az előbbi szárazabb, a mája nem hízott, a fehér pedig gyönyörűen ki volt hízva. Teljesen együtt voltak. De hát 2 ember sem egyforma. Egyik a levegőtől is hízik, a másik ha napi 24 órában zabál akkor se szedi fel a kilókat.

Előzmény: japipapi (11969)
japipapi Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11970

Szia!

Csak azt nem mondtad, hogy milyen fajtájú kacsák?  

Előzmény: Törölt nick (11968)
japipapi Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11969

Szia!

Igaz, sokszor volt már téma. gyakorlatban is jó néhányszor asztalomra került. Előfordult, hogy magyar, vadas, hindi és mulard egy időben került terítékre, hát én nem találtam különbséget! Mindegyik teljesen kacsa ízű! Éppen tegnap vágtam ismét 2 kacsát, egyik hindi, tisztán 3,21 kg., míg a másik, vadas, 1,70 kg. lett. Koruk, tartási körülményeik azonos. A hindi csoda szép sárga, addig a vadas sápadt. Sütve már csak a tányéromban  termetéből ismerem fel, hogy melyik, de pofám már nem vesz észre lényeges különbséget. Mondjuk azt sem tudok különbséget tenni azonos termelési környezetben lévő bor, de más évjárat illetően, lényeg, legyen bőven! :-) Nálam már az a sznobok kategóriája.  :-)))))))

Előzmény: juhosttt (11967)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.02 0 0 11968

Üdv. Mindenkinek! Kezdő kacsatartók vagyunk, sok tojásunk van, ezeket kifogják kelteni, vagy keltetőbe kell rakni? Elvileg a szabadban vannak, éjszakára zárjuk be őket, a tojások szalmakazalban vannak, nem gyűjtöttük be őket. Köszönöm a válaszokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!