Keresés

Részletes keresés

sk2011 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 2858

Köszönöm az ötletet.

Előzmény: N.Jani (2856)
Fazola Creative Commons License 2012.05.21 0 0 2857

Szia!

A pisi elvezetés a padlózat alatt rézsútosan elhelyezett lemez biztosítja, ami egy kis csatornán keresztül egy gyűjtőedénybe folyik.

Az itató és etető edényt nem raktam alacsonyra, hogy a nyúl ne piszkoljon bele. Amúgy vasból készült minden. Az itatót lefotóztam több lépésben, így talán könnyebb látni, mintha elmesélném. Ha jól megnéztél mindent és van még kedved, nézz szét nálam is: www.nanasikovacs.hu

Előzmény: sk2011 (2855)
N.Jani Creative Commons License 2012.05.21 0 0 2856
sk2011 Creative Commons License 2012.05.21 0 0 2855

Ügyes! A pisi elvezetését hogy oldottad meg? Én telepadlós megoldást készítettem. A hátsó falnál 10 cm szélességben faráccsal, alatta hosszában félbevágott 100-as csőből készitettem csatornát és a ketrec oldálán vezettem ki. A 3 emelet egy gyűjtőedénybe "ürít". Tavaly augusztól hibátlanul működik. Az általam készített önetető is be vált, de az itatóval bajban vagyok. A szopókást nem fogadják el, inkább szomjan halnak, de nem használják. Kisérleteztem egy ketrecen belüli öntöltős megoldással, azt pedig testületileg (egymástól föggettlenül külöön ketrecben) egy órán belül "szétoperálták" a ketrecben mindent eláztatva. Te hogy rögzíted és miből készíted az önitató ivó részét?

Előzmény: Fazola (2854)
Fazola Creative Commons License 2012.05.21 0 0 2854

Köszi,persze én csináltam a fiammal!

A padlózat fele deszka, fele rács. A rácsra lucernával aljaztam, így a pisi lefolyik és a "nyúldrazsé" a lucerna megmozgatásával könnyen lepotyog, így a nyúl lába nem áll az ammóniában és tiszta is marad + nem kap talpfekélyt. Tök jól bevált! A víz és az etető is öntöltős.

Előzmény: sk2011 (2853)
sk2011 Creative Commons License 2012.05.21 0 0 2853

Gratulálok, igen jól néz ki. Te csináltad? A padló, hogy van megoldva?

Előzmény: Fazola (2852)
Fazola Creative Commons License 2012.05.21 0 0 2852

Bocs. Az előbb a ketrec lemaradt.

Fazola Creative Commons License 2012.05.21 0 0 2851

Én nem vagyok "igazi" óriásnyúl tenyésztő,csak szeretem őket, de ahogy elnézem az én nyulaim luxus körülmények között élnek ebben a ketrecben.

ulan77 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 2850

Helló!

Magyar óriás Bak süldöt már sikerült beszerezni, 3 hét mulva mehetek érte.

Nöstény süldöt keresek remélem tudtok segiteni hol tudnék venni. Ha küldenétek címet azt megköszönném.

juve66@freemail.hu

ulan77 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 2849

Heló!

Szertnék venni Fajtatiszta Magyar óriás nyulakat 1db bakot és 1db nöstény süldőt továbbtenyésztés céljából!

Ha lehet regisztrált szülöktöl.

Ha tudtok akkor képet is küldhettek és hogy helyileg hol tudnék venni.

Elörre is köszönöm.

juve66@freemail.hu

ongai janika Creative Commons License 2012.05.09 0 0 2848

jó napot helyileg hollesz a tag gyűlés 

kona.king Creative Commons License 2012.05.09 0 0 2847

van pár darabom, oltva, tetoválva, de Monorra nem megyek. 3-4 hónaposak.

Előzmény: Ádám98 (2846)
Ádám98 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 2846

SziasztoK!

1db M.óriást keresek (bakot) legjobb lenne válastási és oltva Monori átvétellel.!

soosadam98@freemail.hu

sk2011 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 2845

13-án taggyűlés lesz.

Előzmény: fantom25 (2844)
fantom25 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 2844

Sziasztok,

jön valaki monorra  a hétvégén?

Üdv,

G.Zoli Creative Commons License 2012.04.30 0 0 2843

TakácsSanyi Creative Commons License 2012.04.26 0 0 2842

Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek. Székesfehérváron tudtok tenyésztőt? Mert szeretnék újra nyulakkal foglalkozni indulás képpen két anya és máshonnan egy bak kellene, a fajta megbeszélés dolga. Előre is köszönöm a segítséget...

G.Zoli Creative Commons License 2012.04.24 0 0 2841

! :)

Előzmény: zootyka (2837)
DR Weiss Creative Commons License 2012.04.24 0 0 2840

Tiszteletem!

Azért DR Weiss még is reagálna!

Sajnálom ha így kellett megismernie a fajtát! És én kérek elnézést, biztos az említett Úr nem akart rosszat! De mostanság sok minden érte őt! Ezt Ön vagy meg érti vagy nem!

Az hogy télen fog majd fialni az anya, ne bánkódjon miatta! Én azokat az utódokat hagyom meg tenyésztésbe, mert ellenállóbbak lesznek!

Örülök hogy ezek után sem adta fel, kívánok örömökben gazdag Tenyésztést/tartást!

Az új vezetőségre amit írt, na arra nem reagálok...:-)

Tisztelettel: DR Weiss

Előzmény: ferita82 (2839)
ferita82 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 2839

Sziasztok!

Indulás óta olvasom ezt a fórumot és eddig nem volt kedvem belefolyni a vitába, de mostmár elfogyott a türelmem.

Én februárban vettem 4 nyulat az akkori egyesületi elnöktől, hisz kitől mástól, mert ha neki nincsenek jók, akkor senkinek. Gondoltam ezt én nagy naívan. Élt és él bennem a vágy, hogy szép, egészséges, nagy Magyar óriásnyulakat tartsak és tenyésszek, bár kezdő vagyok. Így beszereztem őket kérve, hogy mind külön vérvonalból legyen. Hát bátran meg merem írni, hogy át lettem vágva mint az a bizonyos dolog a palánkon. 2 szer leutaztam a világ végére megnézni a nyulakat és megvenni (kb 1500km volt). Kifizettem mindent amit kellett és vártam hogy megérkezzenek azok a fránya származási lapok. De csak nem akartak megérkezni. Isten se tudja hány email után az volt a válasz, hogy már nem elnök, nem az ő dolga. így telt el 2 hónap. Kiderítettem most kit kell keresni, újabb telefonok és emailek, mire kiderült, hogy azért késnek a papírok mert azonosíthatatlan az annyuk! Az apjuk meg ugyanaz, az egyik nőstényt leszámítva, mert az nagyapai szinten rokon a bakommal. Ráadásul nem is Magyar óriás. Megállt 4kg-n. Most ott tartok, hogy kiesett eddig 4hónap és mire az újonnan beszerzett tényleg magyar óriásnyulak tenyésztésbefoghatóak lesznek, megint eltelik majd 6 hónap és akkor ott a tél...

Lehet hogy anno volt nemes szándék a dologban részéről, de mire én odakerültem eltűnt. Ennyit a példátlan tiszteletről.

A pénzre ne acsarkodjon senki, kerül amibe kerül, értem hogy miért ennyi vagy annyi. Ebből az egyesület fog fennmaradni, nem megélni valaki. Lehet, hogy ezt nehéz elfogadni.

Szummázva: Nálam leírta magát.

Majdnem 1évet tolódik minden.

Megint utazgathatok sokat. Mert nem adom fel.

Az új vezetéssel meg vagyok elégedve, segítőkészek és remélem sikerül nekik helyrehozni az elrontott dolgokat és visszaszerezni a bizalmamat.

förike, erre nem kell válaszolj!

Köszönöm a türelmet!

DR Weiss Creative Commons License 2012.04.24 0 0 2838
Gyere
Előzmény: zootyka (2837)
zootyka Creative Commons License 2012.04.24 0 0 2837

"Szükséges lépéseket meg tudnánk tenni a családdal."

ganyézással lehet kezdeni.

Előzmény: DR Weiss (2836)
DR Weiss Creative Commons License 2012.04.24 0 0 2836

Tisztelt fórumozók és fórum olvasók!

Engedjétek meg hogy a következő sorokat leírjam!

Nekem nincs még ezek után semmi bajom G.Zolival és kedves barátjával! Tudom hogy nincs igazuk, a többit meg leszarom! Szükséges lépéseket meg tudnánk tenni a családdal. De mire lenne jó? Sem időnk sem energiánk nincs ilyenekre! Így ezzel a mondattal le is zárom ezt a témát!

Másik gondom meg az, hogy g.hajdú Úrral sincs problémám. Hiszen nem ismerem személyesen, bár ismerhetném! Nekem itt a fórumon lévő személyisége nem tetszik, amikor itt felháborodott N.Jani díjszabásán értetlenül álltam hogy miért is? Hiszen azzal a díjjal az egyesület munkáját segítette! Nem meggazdagodni akart belőle mint ahogy le lett írva! Most nincs felháborodás pedig azok tanácsolták N.Janinak ezeket a díjakat akik most a vezetőségbe ülnek! Majd most lesz csak igazán pénznyelő!

És nem értek egyet azzal sem ahogy N.Jani el lett távolítva az elnöki "székéből"! Hiszen ha ő nem kezdi el meg menteni a fajtát  akkor most miről fórumoznánk? Addig senkinek sem számított a Magyar óriásnyúl?! És a jelenlegi egyesület nem tiszteli a példaképeket. De amint látom nem is tudják hogy ki/kik azok!

Amit N.Jani csinált az példátlan, nagyon nagy tisztelet jár érte! Mert mielőtt belevágott ebbe a témába, sokat tanult a fajtáról!

És a mostani vezetőség és talán egy-két tag a jó szándékát kihasználva, eltávolították! Olyan lett a t.könyv vezető aki nem tudott tenyész állatott felmutatni! És a nyulai N.Janinak köszönhetően maradtak az egyesületbe!

Nekem nincs baj a Tv-szereplésekkel, csak azt tegyék a példaképekhez méltóan és igazságosan! Sosem hangzott el egy elődnek sem a neve a jelenlegi vezetőség szájából! De hát ezt váltja ki ha valaki 3 másodpercet szerepel az m1-en!

És most már a mondandómat befejezvén, nagy tisztelője vagyok N.Janinak akit ha kell saját bőrömön védek meg, mert kevés az olyan becsületes ember. Aki annak marad meg ahogy meg ismerhettük, Magyarul pár média szerepléstől nem száll el!

És még annyit hogy sikerült felvásárolnom egy új vérvonalat vasderesből és egy vadas is sikerült szerezni! de ebből az egyesület nem fog kapni, ennek a vérvonalnak méltó helye lesz!

Ezek után is lehet engem támadni, hülyeségekre -viccekre vevő vagyok......

És a nevem ezek után is odamerem íni:

Tisztelettel.: jangyik Ferenc

DR Weiss Creative Commons License 2012.04.24 0 0 2835
Nyugi a luzer nem én vagyok!
Előzmény: zootyka (2834)
zootyka Creative Commons License 2012.04.23 0 0 2834

"Érdekes itt jó pofiztatok mind a ketten!"

mert megsajnáltunk, tenyésztő helyett egy földet bámuló kislúzer fogadott minket.

méltatlan körülmenyek között voltak az állatok ez tény, semmi túlzás nem volta a Zoli szavaiban.

hazug? 

:)

Előzmény: DR Weiss (2821)
DR Weiss Creative Commons License 2012.04.23 0 0 2833
Vicces vagy. Igen és döglött.
Előzmény: Nyuszifű (2832)
Nyuszifű Creative Commons License 2012.04.23 0 0 2832

Hát az a nyúl mibe van kalitkába?

Előzmény: DR Weiss (2831)
DR Weiss Creative Commons License 2012.04.23 0 0 2831
Lehet.
Előzmény: Nyuszifű (2830)
Nyuszifű Creative Commons License 2012.04.23 0 0 2830

Azért nem mer felrakni képet a kacsákról,meg a tyúkokról mindig csak igérget majd holnap!

DR Weiss Creative Commons License 2012.04.23 0 0 2829

És a csúnya szaros ketrec, amit nincs időm kitakarítani!:

Előzmény: DR Weiss (2828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!