A pisi elvezetés a padlózat alatt rézsútosan elhelyezett lemez biztosítja, ami egy kis csatornán keresztül egy gyűjtőedénybe folyik.
Az itató és etető edényt nem raktam alacsonyra, hogy a nyúl ne piszkoljon bele. Amúgy vasból készült minden. Az itatót lefotóztam több lépésben, így talán könnyebb látni, mintha elmesélném. Ha jól megnéztél mindent és van még kedved, nézz szét nálam is:www.nanasikovacs.hu
Ügyes! A pisi elvezetését hogy oldottad meg? Én telepadlós megoldást készítettem. A hátsó falnál 10 cm szélességben faráccsal, alatta hosszában félbevágott 100-as csőből készitettem csatornát és a ketrec oldálán vezettem ki. A 3 emelet egy gyűjtőedénybe "ürít". Tavaly augusztól hibátlanul működik. Az általam készített önetető is be vált, de az itatóval bajban vagyok. A szopókást nem fogadják el, inkább szomjan halnak, de nem használják. Kisérleteztem egy ketrecen belüli öntöltős megoldással, azt pedig testületileg (egymástól föggettlenül külöön ketrecben) egy órán belül "szétoperálták" a ketrecben mindent eláztatva. Te hogy rögzíted és miből készíted az önitató ivó részét?
A padlózat fele deszka, fele rács. A rácsra lucernával aljaztam, így a pisi lefolyik és a "nyúldrazsé" a lucerna megmozgatásával könnyen lepotyog, így a nyúl lába nem áll az ammóniában és tiszta is marad + nem kap talpfekélyt. Tök jól bevált! A víz és az etető is öntöltős.
Segítséget kérnék tőletek. Székesfehérváron tudtok tenyésztőt? Mert szeretnék újra nyulakkal foglalkozni indulás képpen két anya és máshonnan egy bak kellene, a fajta megbeszélés dolga. Előre is köszönöm a segítséget...
Sajnálom ha így kellett megismernie a fajtát! És én kérek elnézést, biztos az említett Úr nem akart rosszat! De mostanság sok minden érte őt! Ezt Ön vagy meg érti vagy nem!
Az hogy télen fog majd fialni az anya, ne bánkódjon miatta! Én azokat az utódokat hagyom meg tenyésztésbe, mert ellenállóbbak lesznek!
Örülök hogy ezek után sem adta fel, kívánok örömökben gazdag Tenyésztést/tartást!
Az új vezetőségre amit írt, na arra nem reagálok...:-)
Indulás óta olvasom ezt a fórumot és eddig nem volt kedvem belefolyni a vitába, de mostmár elfogyott a türelmem.
Én februárban vettem 4 nyulat az akkori egyesületi elnöktől, hisz kitől mástól, mert ha neki nincsenek jók, akkor senkinek. Gondoltam ezt én nagy naívan. Élt és él bennem a vágy, hogy szép, egészséges, nagy Magyar óriásnyulakat tartsak és tenyésszek, bár kezdő vagyok. Így beszereztem őket kérve, hogy mind külön vérvonalból legyen. Hát bátran meg merem írni, hogy át lettem vágva mint az a bizonyos dolog a palánkon. 2 szer leutaztam a világ végére megnézni a nyulakat és megvenni (kb 1500km volt). Kifizettem mindent amit kellett és vártam hogy megérkezzenek azok a fránya származási lapok. De csak nem akartak megérkezni. Isten se tudja hány email után az volt a válasz, hogy már nem elnök, nem az ő dolga. így telt el 2 hónap. Kiderítettem most kit kell keresni, újabb telefonok és emailek, mire kiderült, hogy azért késnek a papírok mert azonosíthatatlan az annyuk! Az apjuk meg ugyanaz, az egyik nőstényt leszámítva, mert az nagyapai szinten rokon a bakommal. Ráadásul nem is Magyar óriás. Megállt 4kg-n. Most ott tartok, hogy kiesett eddig 4hónap és mire az újonnan beszerzett tényleg magyar óriásnyulak tenyésztésbefoghatóak lesznek, megint eltelik majd 6 hónap és akkor ott a tél...
Lehet hogy anno volt nemes szándék a dologban részéről, de mire én odakerültem eltűnt. Ennyit a példátlan tiszteletről.
A pénzre ne acsarkodjon senki, kerül amibe kerül, értem hogy miért ennyi vagy annyi. Ebből az egyesület fog fennmaradni, nem megélni valaki. Lehet, hogy ezt nehéz elfogadni.
Szummázva: Nálam leírta magát.
Majdnem 1évet tolódik minden.
Megint utazgathatok sokat. Mert nem adom fel.
Az új vezetéssel meg vagyok elégedve, segítőkészek és remélem sikerül nekik helyrehozni az elrontott dolgokat és visszaszerezni a bizalmamat.
Nekem nincs még ezek után semmi bajom G.Zolival és kedves barátjával! Tudom hogy nincs igazuk, a többit meg leszarom! Szükséges lépéseket meg tudnánk tenni a családdal. De mire lenne jó? Sem időnk sem energiánk nincs ilyenekre! Így ezzel a mondattal le is zárom ezt a témát!
Másik gondom meg az, hogy g.hajdú Úrral sincs problémám. Hiszen nem ismerem személyesen, bár ismerhetném! Nekem itt a fórumon lévő személyisége nem tetszik, amikor itt felháborodott N.Jani díjszabásán értetlenül álltam hogy miért is? Hiszen azzal a díjjal az egyesület munkáját segítette! Nem meggazdagodni akart belőle mint ahogy le lett írva! Most nincs felháborodás pedig azok tanácsolták N.Janinak ezeket a díjakat akik most a vezetőségbe ülnek! Majd most lesz csak igazán pénznyelő!
És nem értek egyet azzal sem ahogy N.Jani el lett távolítva az elnöki "székéből"! Hiszen ha ő nem kezdi el meg menteni a fajtát akkor most miről fórumoznánk? Addig senkinek sem számított a Magyar óriásnyúl?! És a jelenlegi egyesület nem tiszteli a példaképeket. De amint látom nem is tudják hogy ki/kik azok!
Amit N.Jani csinált az példátlan, nagyon nagy tisztelet jár érte! Mert mielőtt belevágott ebbe a témába, sokat tanult a fajtáról!
És a mostani vezetőség és talán egy-két tag a jó szándékát kihasználva, eltávolították! Olyan lett a t.könyv vezető aki nem tudott tenyész állatott felmutatni! És a nyulai N.Janinak köszönhetően maradtak az egyesületbe!
Nekem nincs baj a Tv-szereplésekkel, csak azt tegyék a példaképekhez méltóan és igazságosan! Sosem hangzott el egy elődnek sem a neve a jelenlegi vezetőség szájából! De hát ezt váltja ki ha valaki 3 másodpercet szerepel az m1-en!
És most már a mondandómat befejezvén, nagy tisztelője vagyok N.Janinak akit ha kell saját bőrömön védek meg, mert kevés az olyan becsületes ember. Aki annak marad meg ahogy meg ismerhettük, Magyarul pár média szerepléstől nem száll el!
És még annyit hogy sikerült felvásárolnom egy új vérvonalat vasderesből és egy vadas is sikerült szerezni! de ebből az egyesület nem fog kapni, ennek a vérvonalnak méltó helye lesz!
Ezek után is lehet engem támadni, hülyeségekre -viccekre vevő vagyok......