Sok olyan mediterrán származású növény van, amit szívesen ültetnek az emberek, és ez a kedves színes, sőt színváltós virág is joggal tartozik ide.
Beszélgessünk róla- ki hogy teleteti, és ki hogy szaporítaj, ki hogyan-mivel éri el, hogy sátányrózsája sokáig szép maradjon!
Most ezresért adtak 3-at az egynyári növényekből (így a sétányrózsából is), vissza is mentem az első kör után még 3-ért:$
Pl. lilát én eddig még sosem láttam:O
Most már van is;)
Egyébként bocsánat, tényleg nem reklámozom őket, a fikuszaim pl. folyamatosan meghalnak onnan (bár azt hiszem, ez tényleg nem az üzlet hibája...), csak ez a telep van hozzánk legközelebb, azért emlegetem őket mindig.
Kicsit locsolgatok, permetezem, gyönyörködöm, aztán majd lesznek fotók is!:)
Igen ha már feketék, és kezdenek aszalódni,még utánna is szárítani kell, ne hogy be penészedjen. Ültetni tél végén kora tavasszal, ha egy kicsit visszaolvasod írtam róla régebben.
Én nem tudtam szép fotókat készíteni, de igyekeztem (és lassan bimbósodik az is, amelyikről azt írtam, hogy nem fog már!:D Már nem is emlékszem, milyen színű volt...)
A Batthyány-tér mögött az egyik étterem(?) teraszán két gyönyörű sétányrózsafát láttam, hjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhj!
Nálam májustól virágoznak,folyamatosan.Télen is megmaradtak a levelei,10-15fokon,világos előszobában.Én nem vágtam le az elvirágzottakat,most már 1m minden felé a futó.Néha levágok 1-2 ágat gyökereztetni,hoz levelet,aztán kiderül gyökere meg nincs.
Egy virágnak is változnak a színei.A törzsesem sárga-fehér,a futóm narancs-citrom.Még rózsaszínt szeretnék.
Engem az érdekelne, hogy meddig tart a virágzás? Megvettem ugye a múltkor az akciós virágokat, elnyíltak, kicsit csalódott is voltam, hogy ennyi, de hát ez van, aztán örömmel láttam, hogy jönnek az újabb és újabb virágok!:) (kivéve az egyiken, de talán csak pihen)
ez az ásványvizes palack mekkora ötlet. Köszi a tippet, így fogom én is. De félárnyékba kell? Nem kell melegbe, ablakba? Mert akkor én is inkább a kertbe teszem