Keresés

Részletes keresés

successful77 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 2329
megkukkantottam őket,megvan mindkettő. Nagy fekete szemek, szerintem még nem látnak. talán tudják a szülők miként kell felnevelni őket! :-)
Előzmény: veggie83 (2328)
veggie83 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 2328

Szia! A másik kicsi már valószínű holnap meglesz. :) Legalábbis jobban teszi ha időben kibújik, hogy ne maradjon le a növésben a tesójától. :)

A tojáshéjat ösztönösen a fészektől a legtávolabbi pontra viszik a ketrecben, és ott dobják el. A természetben ez a ragadozók megtévesztésére szolgál, és messzire elviszik a fészektől.

Akkor ez jó kis háromszög. :) Nálam is volt 2 hím 1 tojó felállás, de ott az egyik hím párban volt a másik hímmel és a tojóval is. És a tojó, meg a másik hím püfölték egymást mindig. :)

Előzmény: successful77 (2327)
successful77 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 2327
kikelt egyik gerlém, a masik gondolom pár nap múlva, mivel a letojás is így volt. Két fél tojáshéj már a földön, gondolom ösztönösen kidobálják. Ami érdeker,hogy a tojóra két hím jutott, szóval vagy a tojó ülte a tojást, vagy a két hím :-D persze az egyik csak a tojásoktól 10centire,de közösen jártak, néha volt is harc!
veggie83 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 2326

Hintázás :)

Jucu7502 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 2325

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.24 0 0 2324

Egyet értek! 

A paramyxora a legjobb módszer az oltás, és várunk pár napot. Ez idő alatt a vakcina elkezd dolgozni. 

De mivel a vakcina konkrétan a paramyxo virust tartalmazza igy azok a példányok melyekben lappang a betegség azokat padlóra küldi.

Amelyekben nincs jelen a virus azokban immunizálódik. Az itatás max megelőzés egy oltást követően, de magában az itatást feleslegesnek tartom. 

Ezen betegségek elkerülhetők, megfelelő higiéniai körülményekkel, vitaminozással valamint új állat beszerzésekor történő karanténozással. 

A galambház kialakitása sokat számit. A megfelelő szellőzéssel elkerülhető a penész, a dohos szag és a túlzott ammónia keletkezése. 

Előzmény: capricorn18 (2323)
capricorn18 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 2323

Szia
Nekem a gerlék helye, a galambházban van kialakítva.

Ilyen esetben a léguti fertőzésekre mind a két madár ugyan úgy reagál egy légtérben. De az ürülékkel történő árintkeéskor elkapható betegségekkel nem kell számolni a gerlék esetében. Legalább is nálam konkrétan nem érintkeznek a galambok a gerlékkel. Szóval nem tudnak egymás helyére piszkítani.

Én 2002 óta galambászok, de még nem hallottam olyanról hogy a paramixo (nyaktekercs) betegséget kimondottan itatással kezelnék.

Védőoltás van rá, amit ősszel kell a galambnak beadni szeptember-október körül nyakbőrbe.

Itatni maximum minden második évben szoktak, és akkor nem oltanak. De az oltás a leghatásosabb erre a dologra. Persze az oltás is és az itatás is csak megelőzésre való, nem kezelésre. Amelyik galamb már mutatja a nyaktekerés tűneteit azt jobb likvidálni, mert normális galamb már nem lesz belőle. A másik, hogy ha nem megfelelő időben kapják a védőoltást, akkor az kihat a következő év kezdetén a termékenységre.

A lényeg a lényeg, ha nem tudnak közvetlenül érintkezni egymással a galambok és a gerlék akkor nem kell aggódni a betegség miatt, mert ez nem levegő útján terjed.

Előzmény: Jucu7502 (2321)
veggie83 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 2322

Szia! :)

A képek alapján a vadas és a szőke között van valahol ez a gerle. Nem látom lilásnak a fejét és a mellét, ezért nem egyértelmű, hogy vadas, de a többi szín rajta sokkal erőteljesebb, mint a szőkének.

A szeme sajnos egyik képen sem látszik jól, milyen színű az írisze? De ha fiatal, akkor még azért fakó.

Nem vagyok állatdoki, se gyógyszerész, de azt tudom, hogy a gerlék elkaphatják azokat a betegségeket, amiket a galambok terjesztenek. Ha galambok közelében élnek, és van esély rá, hogy egy galamb megbetegedjen és megfertőzze őket, akkor óvatosnak kell lenni szerintem. De ez csak elméleti és magán véleményem, mivel nekem csak a gerléim vannak, nincsenek kapcsolatban galambokkal.

Előzmény: Jucu7502 (2321)
Jucu7502 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 2321

Sziasztok!

Szerintetek ez a gerle milyen színű?

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy paramixo ellen, le kell-e itatni a gerléket? A férjem galambász, és ő minden ősszel itatja a galambjait, de nem tudo, hogy a gerléknek szükségük van-e erre a gyógyszerre.

Segítséget Köszönöm, további szép napot!

sz.Dominik Creative Commons License 2012.08.23 0 0 2320

Üdv!

Nemrégóta vannak kacagógerléim és már 5 gerlém van. A fiatalokat elszeretném adni csak lassan már nem lehet őket megkülönböztetni az öregektől. Ezért szeretném megkérdezni hogy aki tudna kiskunmajsa közelében 2db jelzőgyűrűt az legyenszives szóljon.

Előre is köszönöm!

veggie83 Creative Commons License 2012.08.19 0 0 2319

Köszönöm! Azon vagyok hogy a legszebb, legérdekesebb utódok jöjjenek majd ki. :) Fejben már mindegyiknek meg van a párja, remélem a nemek is úgy alakulnak majd.

Előzmény: NS68 (2318)
NS68 Creative Commons License 2012.08.19 0 0 2318

Nagyon szépek már csak megfelelő pár kell hozzájuk, hogy a fiókák is hasolóak legyenek.

A hamu és a fagyos kontyos érdekelne ha lesz eladó szaporulat.

Előzmény: veggie83 (2317)
veggie83 Creative Commons License 2012.08.19 0 0 2317

Új gerléim:

1 - kék fehér tarka hím

2 - kontyos hamu színű tojó

3 - kontyos jég színű tojó

4 - kék hím

5 - kék hím

Boldogság van :)

einhell Creative Commons License 2012.08.14 0 0 2316

Üdv.gyönyörű szép 3hónapos kislány ha valakit érdekel.

capricorn18 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2315

Én is

Előzmény: einhell (2313)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2314

Én ott leszek:)

Előzmény: einhell (2313)
einhell Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2313

Megy valaki?

einhell Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2312

Holnap Monoron börze.

veggie83 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2311

Halihó kacagósok!

Úgy gondolom, hogy a kacagó gerle hazánkban eléggé elfeledett kis madárka, nagyon keveset tudnak róluk az emberek, ugyanis nincs magyar nyelvű szakirodalma.

A faj népszerűsítésére (a honlapom mellett) most egy cikksorozatot írok a Magyar Madarász című újságba, aminek az első része a napokban jelenik meg.

Ebben az első részben a kacagó gerle általános leírása olvasható a származásától kezdve a szaporodásáig (származása, külső megjelenése, színezete, fontosabb szín és tollváltozatai, hangja, szaporodása).

Akit érdekel, és szeretne a kacagókról "papír alapon" is olvasni, nem csak a neten, az megrendelheti az újságot az IDRE-től, ugyanis az ő gondozásukban jelenik meg. Monoron is megvásárolható, de postán is tudják küldeni előreutalással vagy utánvéttel.

idre@idre.hu -n lehet rendelni, bővebb felvilágosítást kapni, ilyesmi. A www.idre.hu-n az újság további tartalmába is belenézhettek.

Így néz ki a kacagós cikk:

Aki olvassa, annak remélem elnyeri a tetszését és mind az 5 részt nyomon követi majd. :)

Szép napot nektek, Klaudia

veggie83 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2310

Dolgozom az ügyön. :))

Ez a furcsa kacagás állati jó :))

Előzmény: NS68 (2309)
NS68 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2309

Rengeteg új szin jön ki a kék keverékekből, lehet új neveket kitalálni nekik. :-)))

És az új kacagás is terjed, ezt is el kellene nevezni.

Előzmény: veggie83 (2308)
veggie83 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 2308

Na, szuper!

Szép kis gerlék most is, de majd ha felnőnek... :)

Előzmény: Jucu7502 (2307)
Jucu7502 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 2307

Szia!

Köszönöm a válaszokat.Igen még mind a két gerle fiatal. Az alsó képen lévőnek valóban pettyezett a szivárványhártyája :D

Előzmény: veggie83 (2305)
veggie83 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 2306

A második azért nem lehet kék, mert azt írta hogy van benne barnás árnyalat ... a kéknek az a lényege, hogy nincs benne barna.

De majd kiderül, ha nem pettyezett a szeme, akkor nem ivory, és akkor valami keverék kékes szín lehet.

Ilyen a pettyezett ivory írisz. Nem egyenletes színezetű.

Előzmény: capricorn18 (2304)
veggie83 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 2305

Szia!

Az első képen lévő gerle még fiatal ugye? a gyűrűje sem tökéletes még, és nagyon fakó a szeme a kép alapján.

Van olyan változat, hogy világoskék ... kék és szőke keresztezéséből hozták létre, lehet hogy akkor ő ilyen. Mutatok képet:

De van egy szín, amit néhányan ezüstnek hívnak itt Magyarországon, valahogyan a kékből hozták ki, még élőben nem láttam, így arról nem tudok semmit mondani.

A másik gerlére első ránézésre azt gondoltam, hogy az elefántcsont (ivory) egyik változata, ugyanis abból is több van, a sötétebbtől a világosig. És Európában egész más, mint Amerikában. Ő is fiatal? Itt a szeme lenne a lényeg, az ivory-knak pettyezett a szivárványhártyájuk, így lehet őket felismerni.

Itt meg tudod nézni mennyi féle van:

http://kacagogerle.freewb.hu/european-ivory

Itt pedig részletesebben a többi változata: az egyszerű mutációs szín: http://kacagogerle.freewb.hu/ivoryés a világosabb, szőke elefántcsont szín:http://kacagogerle.freewb.hu/blond-ivory

Egyébként én az ezüst elefántcsontot hívnám ezüstnek. Silver ivory:

Előzmény: Jucu7502 (2303)
capricorn18 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 2304

Szia

Először is ezek gerlék.

Az első képen lévő kék, illetve  amásik képen lévő is kék csak más árnyalatban.

Előzmény: Jucu7502 (2303)
Jucu7502 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 2303

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,hogy aképen látható galambok milyen színűek.Az első képeken látszó galamb szerintem nagyon hasonlít a kékre,csak sokkal fémesebb,ezüstösebb a színe.

A második képsoron lévő galamb hátán a tollazatban van egy kis halványbarnás szinezet.

Segítségeteket köszönöm :)

Nyurga78 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 2302

Meg igen! :)))

Köszönöm szépen, nagyon szép, és élelmes, ügyes kis tubi, végig evett ivott szépen megtanulta a kalitkát, ennyi karantén után látva, hogy nálad milyen szépen rendben van minden, be is raktam a helyére, ott is kikövetelte már magának a kis posztját, evett ivott egyből, nagyon kis életrevaló, és nagyon szép!

Nagyon tetszett a többi állatod is, majd még lehet, hogy találkozunk, minden éven járok arra...

Előzmény: capricorn18 (2296)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.05 0 0 2301

Eladó a képen látható 2012-es mandarin gyöngyös fiatal. Minden bizonnyal hím. 

Akit érdekel irjon itt vagy a dorika882@gmail.com cimre. Monor megoldható.

vihogó Creative Commons License 2012.08.04 0 0 2300

Most 3-pár van szines hím x fehér tojó felállásban kiváncsi vagyok mit hoznak.

Előzmény: veggie83 (2299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!