A 21. Férfi Kézilabda VB Horvátországban kerül megrendezésre, 2009. Január 16. és Február 1. között. A magyar válogatott Franciaországgal, Szlovákiával, Romániával, Argentínával és Ausztráliával került egy csoportba.
A makedón kapus dobott egy gólt! Ráadásul a kapu felső lécét találta el, de onnan a szerb kapus fejére pattant ki a labda, onnan viszont már a kapuba ;)
hehe, ez a legviccesebb gol volt, amit valaha lattam, amit a macedon kapus dobott, kapufa, majd a visszefele futo szerb kapus befejelte a kipattanot :)
Kihagytam, hogy ha azok nem működnének, vagy szeretnél kommentárt, akkor hallgasd Lantos Gábor közvetítését (akár a képpel párhuzamosan) az mr6 régió rádióban (ez szerintem Pesten csak neten "fogható"): http://real1.radio.hu/regio/ Felül van egy "Az élő műsor hallgatása" link Remélem ma is élőben közvetítenek.
Ezeken próbálkozhatsz a meccs megnézésével http://atdhe.net/ http://lsport.we.bs/ Nekem akadni szoktak, de lehet, hogy a netemmel van baj, vagy mindig túl "nézett" meccset választok :) Ami nekem eddig a leghasználhatóbb volt, hogy regisztráltam egy fogadós oldalra és ott adják is a meccseket (gondolom nem illik reklámozni, de ez a bet365 volt). Ez szaggatott a legkevésbé Jó szurkolást mindenkinek!
Így van. Ausztriában vagy Svájcban sem voltak akkora stadionok, mint mondjuk Angliában, mégis lenyomtak egy foci EB-t. Az, hogy a németeknél nagyobb kézicsarnokok vannak, önmagában nem kizáró ok.
Amúgy is kétlem, hogy a kézilabdára 15ezres csarnokokat kéne áldozni. Egyrészt ez a sportág annyira nem népszerű mint a foci, kezdjük itt. Max. Németországban, mert beleöltek egy rakás pénzt a sportág népszerűsítésébe.
A végén még 70ezres csarnokokban lehet majd szurkolni kézimeccsen is... Szerintem egy 10ezres csarnok MINDEN IGÉNYT kielégít akár egy vb-döntőre is!!!
Igen, a fő csarnokot tekintve hátrányban vagyunk a BS miatt, de a debreceni, veszprémi és egy jövőbeni győri vagy szegedi csarnok bőven jó a csoportmeccseknek, sőt még a szombathelyi is. A BS meg elmegy egy férfi EB, vagy női vb/eb döntőre.
Hány férőhelyes a veszprémi csarnok? A budapesti is max 10ezres... Ahhoz képest, hogy Németországban a legkisebb vb csarnok is kb 12-13ezres, feladták a leckét, és ebben nagy hátrányban vagyunk.
De tényleg csak multifunkci csarnok építése lenne kifizetődő, bár szerintem a magyar sportkultúra nem olyan, hogy egy casrnok, stadion vagy bármilyen sportlétesítmény nyereséges tudna maradni. Ezért nem ápítenek nálunk ilyesmit.
A foci eb-vel is az lenne a baj hogy megépítenénk 5-6 kurva jó stadiont, de aztán azok is úgy lerohadnának, mint a Népstadion.
Szerintem csarnokilag Budapest, Deprecen és Veszprém már most kapásból alkalmas. A pályázatunkban ha jól tudom Dunaújváros szerepelt még, azt a csarnokot nem ismerem. Ezenkívül Szegedre igértek új csarnokot. Ez bőven elég is lenne, hiszen akár négy város is elegendő a rendezéshez. A kérdés még a szálláshelyzet, nem tudom, van-e elég szálláshely, de azért ha mondjuk Eszéken volt, akkor talán nálunk is akadna.
Talán eb-vel is lehetne próbálkozni, az semmivel se rosszabb, szerintem...
Szerintem ha tovább próbálkozunk, össze fog az jönni. Több értelme volna, mint az olimpiáról vagy labdarúgó eb-ről álmodozni.
Szegeden igen, szóba került, annál is inkább, mert ffi kézilabda BL meccset asszem' 2010-től csak 5000-nél nagyobb csarnokban lehet rendezni.
Amúgy ha beleásod magad a szegediek harcába a focipályáikért, akkor ott találsz is rá utalást -azt hiszem valami multifunkci rendezvénycsarnokot akarnak/akartak építtetni, de a városi politikai viharokban, botrányokban én már elveszítettem a fonalat.
Mindenesetre a pécsi csarnok sem kisebb, mint az eszéki, tehát meccset ott is játszhatnának.
Sokszor visszanézve, és újra végiggondolva az esetet, továbbra is az a véleményem, hogy a jv-k helyesen tették, hogy nem állították meg az órát, ugyanakkor abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy megfelelő dobást rendeltek el; sőt, még abban sem, hogy mindketten ugyanazt mutatták.
Pécs, mint jóval 5000 néző felett?? Jó az 3000 nézőre is. 5000 néző felett csak elvakult kosárlabdás időkben írtak, amikor időnként tényleg zsufi volt a csarnok, de akkor még a lépcsőkön is álltak, meg a játéktér egy része is nézőtér volt. Dugig volt a csarnok, de akkor sem biztos, hogy igaz volt az 5000. Nemnagyon fér el annyi ember itt.
Amúgy csodálkozom, hogy a svéd meccs után senki sem követte meg Iváncsikot azért, hogy a szlovákok ellen elindult ziccert dobni.Egyértelmű, hogy azt a támadást sem támadhattuk volna végig -hangsúlyozom, a kihagyott ziccerért nincs pardon:)
Az Aréna mellett azért ott van Debrecen, és most már Veszprém, esetleg Pécs, ahol jóval 5000 fölött lehet leültetni embereket -vagy az újvárosi jégcsarnokban is marha sokan voltak, amikor a Dunaferr BL döntőt játszott.
Ezzel a négy helyszínnel szerintem már simán meg lehet rendezni egy VB-t
„Amikor szinte meg kellene halnunk a pályán a győzelemért, nem halunk meg."
Az a baj,hogy sokszor benne sem láttam már a régi tüzet. Vagy romlik a látásom, de én máskor azt láttam, hogy extázisban véd, most volt olyan meccs, ahol nagyon kedvetlennek éreztem. De elnézést Pukitól, aki nagy kedvencem, ha rosszul vettem le.