"Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén ismét elutasította azt a népszavazási kezdeményezést, amelyet azzal a céllal nyújtott be egy magánszemély, hogy június 4-ét Trianon-emléknappá nyilvánítsák. Az Alkotmánybíróság tavasszal semmisítette meg az OVB előző, ugyancsak hitelesítést megtagadó határozatát. A bizottság szerint a kérdés nemzetközi szerződéseket érint, így tiltott tárgykörbe tartozik."
Aláírta a békediktátumot mert kényszerhelyeztben volt, jóval rosszabb helyzetben mint a törökök.
Ehhez képes Kerczaszomor az irredenta megászállás alól ez után 1922-ben szabdult fel illetve tért vissza!
"Lehetett volna a török példát követni, elutasítani, hogy aztán korrigálják."
Igen, a török példád jó, de ehhez nekünk egy Kemál-A. kellett volna 1918-ban. De nekünk Linder és társai jutottak (akik majdnem átjátszottak minket a szerbeknek.)
A nagyhatalmak valóban álnokul viselkedtek mind a közeli, mind a távoli múltban. Mindannyian Churchill nézeteit vallják: "csak érdekeik vannak, nem barátaik!"
Ez a realitás!
Átsiklottál Lengyelország feldarabolásának-helyreállításának történetén. Azt hiszem, nem akarod tudomásul venni a tanulságot: küzdhet, beszélhet akármennyit egy nemzet, (még egy közepes nagyságú is), a sorsa a nagyobb hatalmak érdekeinek a függvénye!
Tudod hány forradalom, felkelés volt Lengyelországban 300 év alatt? Tudod, hogy hitegették őket a franciák a XIX. század folyamán? Vagy nem elég tanulság számodra a Nyugat viselkedése irányunkban 1956-ban?
Tegyél le az ábrándjaidról! Nem azért mondom, mintha nem szeretnék magam is inkább a történelmi hazában élni, hanem azért, mert az általad preferált utat és módot rossznak tartom.
Nyugalom, gazdasági fejlődés mind itthon, mind az utódállamokban, továbbá a kultúrális közeledés, a kölcsönös megértés és türelem a többségi nemzet és a kisebbség kapcsolatában elvezethet a Székelyföld autonómiájához. Erre van példa Európában, a már említett Katalónia, Dél-Tirol, stb. De felhozhatnám Elzasz-Lotharingia példáját is: évszázadokon át puskaporos hordó, gyúanyag, "Eris almája" volt a németek és a franciák között, ma pedig teljes nyugalomban és egyenjogúságban élnek ott franciák, németek.
------
"Az meg, hogy egy másik ország (pl. esetünkben Németország) hogy járt az újraegyesüléssel, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nekünk is ugyanaz lesz a sorsunk."
Nem! Nálunk "fáklyásmenet" lenne az új polgártársak befogadása!
Mert ugye, mi nagyobbak, gazdagabbak, türelmesebbek, áldozatkészebbek, önzetlenebbek vagyunk a németeknél, mi boldogan fogadjuk, ha a munkahelyünket elfoglalja egy határontúlról való magyar/ruszin./román..., stb.
"Mi ez a váci gyilkosság? Rákerestem, de semmi érdemleges." Hát azt keresheted, mert megse találhatod, ugyanis én a Veszprémi gyilkosságot kozmetikáltam Vácnak.
Puki detektiv szerint a Veszprémi gyilkosságot ugyanazok a külföldi terroristák követtek el akik az árpádsávosokat is megdadálták Dunaszerdahelyen, de most speciális feladatuk közé az tartozott, hogy a magyar, a román, a horváth és szerb kézilabda csapatokat tegyék kevésbé hatékonyá az ö cspatukkal szembe. Ezt sikeresen megoldották. A feladat másik része az volt, hogy tegyék komplikáltabbá magyarországocskán a cigány-magyar ellentétet. Ezt is sikeresen teljesitették. A harmadik célkitüzés, hogy a világ minnél elrettentöbb képet kapjon magyarországról és a magyarországi biztonságról. Ezt nem volt nehéz tejesiteni. Negyedik: hogy nemcsak Szlovákiában vannak veszélynek kitéve az ott élö magyarok, hanem magyarországon is az itt élö külföldiek. Ez is sikerült. Ötödik, hogy Románia, Szerbia, Horváth ország is kerüljön hasonloan ellenséges viszonyba magyarországgal mint Szlovákia. Ezt a célkitüzést egyenlöre sikeresen meghiusitotta a magyar kormány és a rendörség. Habár az igazi gyilkosok helyszinreszállitását és eltünetését tökéletesen megoldották a szervezök, a magyar rendörség talált egy nagyszerü látszatmegoldást. Kiszedtek a tartalékból három sorozatbünözöt kiket kioktattak, hogy, hogyan védjék magukat és cserébe minden korábbi bizonyitott büncselekményüket leirják, söt szabadulásuk után még jutalomban is részesülnek. A nagy probléma a gyilkosság. Az elsö Trianon a szerejevoi gyilkossággal kezdödött, a IIIik Trianon könnyen kezdödhet a Veszprémi gyilkossággal.
A szélsőjobb történetírás lényege egyesíteni a melldöngetést az önsajnálattal: magyarok tojták a spanyolviaszt is, ami meg rossz, az mindig gonosz külső erők: tatár, török, Habsburg, orosz, zsidó stb. ármánya.
63 év ordas hazudozás után oszlik a homály. Lassan, nehezen.
Más a kiindulópontunk: én megbizonyosodtam róla, hogy legjobb esetben is hiányos történelmet tanultunk, velejéig hazug magyarázatokkal, következtetésekkel.
A széljobb tényei kitűnően illeszkednek a hivatalos történetírás fehér foltjaiba. Együtt összefüggő koherens egészet alkotnak.
Netán aczél elvtárs XXI-ik századi reinkarnációja vagy, hogy MEGHATÁROZD ki a forrás és ki nem? Asszem ez már idejétmúlt.
- leközli mely férgek lapultak a padlásokon
- mely férgek adták ki a parancsot
- mely férgek lőttek
- mely férgek dicsekedtek vele később pártkiadványokban
- mely férgek próbálták (sikerrel) kimosni elvbarátaikat
- mely férgek ivadékai töltenek be vezető pozíciókat a politika és a gazdaság minden területén
Szépen összevág egyéb szélsőjobb FORRÁSokkal. /Nem Lukács György és bűntársai a forrás - a magyarirtók történeteit és a hozzáfűzött hazug magyarázatokat el kell felejteni/
Baloldaliként mi rohatt szellemesnek tűnő meg jópofa mondások százait kaptuk az elénktolt szellemi vályúba. Mi meg megkajáltuk, nem kutattuk az igazságtartalmát, nem találkoztunk mással. Kb hogyan láttatják saját érdekeiknek megfelelően a világot a kommunisták.
Még gimisként feltűnt, hogy a magyar történelem mennyire piszkosul száraz, érdektelen és hiányosnak tűnő. Nahát ezt a szélsőjobb történetírás kiegészíti, de úgy, hogy a hiányzó részletekkel teljesen más lesz a végkövetkeztetés.
Kételyeim nekem is vannak: de nem a cél, hanem az odavezető út részleteiben és az odavezetők személyével kapcsolatban.
Mikor még baloldali voltam, viták során gyakran előfordult a kényszervigyor. Mióta szélsőjobbos vagyok, egyszer_sem fordult elő. Hiteles és védhető szemlélet.
Hogy is van a mondás arról, hogy kik vannak tele kételyekkel és kiknek egyértelmű minden? :P