Mivel eddig Délegyházával foglalkozó topic nem volt, viszont nekem, aki itt tengetem mindennapjaimat, hiányzott egy ilyen fórum, így létrehoztam egyet.
Remélem a jövőben minél többen látogatnak ide, akár konstruktív jobbítás vágyától vezérelve, vagy csupán némi csevelyre vágyva.
Kifejezett kérésem a topic lakókhoz annyi, hogy tiszteljük meg egymást, a nem sértő, normális hangnemmel, valamint a dedós eszmefuttatásoktól, és (különösen az országos) politikától mentes tartalommal!
Kellemes fórumozást!
Tudtátok, hogy Délegyházának van új honlapja? Kb 3 hete indult. Van rajta fórum is. Illetve nincs. Lett volna, de az új honlapon páran véleményt mertünk formálni a település vezetőiről és munkásságáról és így hirtelen mégsem lesz. Mert ez olyan demokratikus. Akit esetleg érdekel és beregisztrál oda , még elolvashat néhány bejegyzést a hibabejelentő oldalon, amíg azokat is le nem törlik. Már nagyon sokat töröltek.
Iparos gyűjtemény, az jó lenne. Amikor kellene valaki (Pl. TV szerelő) hosszas szomszédolás után tudok csak meg egy varsányi címet, ahol értenek hozzá.
Utak.
Gyerek most tanul vezetgetni, jó atya módjára próbálok neki segíteni, így keresztbe kasul bejárjuk mostanság Délegyházát. Hát azt a valamit, amin közlekednünk kell nehéz útnak nevezni. Sokáig kerestünk egy viszonylag sima terepet, ahol gyakorolhat a vizsgára csemetém, csak nagyon nehezen találtunk ilyet. (Nem az aszfaltos utat hiányolom, hanem a simát. Pár napja Rákóczi aszfaltos utáni részét a kishídig kiegyengette valaki, de ami utána jön az már egy Bamako rallyval is felér. Az esős idő után próbáltunk a Bányász soron kimenni a hátsó aszfaltos útig. Na kérem, a vályúban remekül lehetett csúszkálni, driftelni, meg minden. Szóltam a gyereknek, inkább menjen rá a szántásra, az mégis csak simább.)
Hát nagy az isten állatkertje, az biztos. Ez a szakma is felhígult, nehéz már igazán hozzáértő iparost találni (nekünk szerencsénk volt, a véletlen az utunkba sodort egy régivágású kőművest). Talán pont azért keresték, keresik a boldogulásukat ennyien ebben a szakmában, mert házat építeni ma már szinte mindenki tud (vagy úgy hiszi). Milliónyi gipszkartonozáshoz értő (dolgozott pár évet Németországban, stb.) "szak"ember ugrik, ha kell, de falat vakolni már alig tud valaki. Nálunk a csatornát készítette egy olyan szaki-maki, aki már látott ilyet (de nem figyelhetett nagyon oda, mert fordítva rakta össze a csöveket a lelkem-bogaram).
Itt egy régi hirdetés linkje, ebben vannak fotók. A szövegből a XX és XIX ker csere is érdekel már nem igaz, Angyalföldön dolgozom (mindjárt megyek vissza) és babámat reggel bölcsibe kell vigyem, Erzsébetről ez szinte kilátástalan lenne, bár idevalósi vagyok és a szívem, de hát... A praktikus szempontok számítanak.
Babám ha hagy majd picit megnézem az ajánlott fórumokat is!
"hogy kik dolgoznak, honnan szedik őket, az kész talány"
Egy építkezés után (bár még szigorúan véve nem vagyunk utána) két dolgot tudok állítani az építőiparról. Az első, hogy olyan mint az internet, tekintve, hogy senki sem az mint aminek mondja magát, vagy mint akinek kinéz.
Pl, gyakorlatilag semmi meglepő nincs azon, hogy az alapot, egy elektroműszerész jelöli ki, és egy liftszerelő, ássa ki, a falakat sem a kőműves rakja, hanem a volt mozdonyvezető, az egykori szovjetszkoje armija hivatásos örmesterével, a burkolást a burkoló helyett a pincér, a festést a festő helyett a cukrász végzi. Ez itt így természetes. Persze ha megkérdezik, mindenki kőműves burkoló, meg miegyéb.
A másik, hogy aki ebbe az iparágba bekerül, az agyilag többnyire "fordítva van bekötve". Hogy ez eleve felvételi követelmény, vagy az iparág tesz ilyenné, azt nem tudom, de tény, hogy az általában követett értékrendek, és a logika szinte mindíg csődöt mond. A kooperáció pedig mint olyan, teljesen ismeretlen fogalom. Mind a megrendelővel, mind egymás között.
Ezt már csak súlyosbítja az ebben az iparágban általánosnak, és normálisnak számító sumákolás, a még elterjedtebb csakazértis ellenkezés, és a szintén majd' ennyire elterjedt alkoholizmus.
Ezek után az eredmény pontosan olyan amilyennek ebből gondolható.
Ezekből következik, hogy a mai szerelési anyagokkal, technológiákkal gyakorlatilag egy csomó minden megoldható házilagos kivitelezéssel. (A te vizes problémádra pl kitünő megoldás a wirsbo rendszere.) Legalábbis mikor az ember elnézi, hogy mit össze tudnak szerencsétlenkedni, akkor óhatatlanul eszébe jut, hogy ezt én is meg tudtam volna csinálni úgy mint mondjuk a cipő felsőrész készítő, ráadásul negyed áron, és akkor legalább olyan lett volna, mint amilyet akarok.
Ezek után kellemes építkezést, és elmebajt mindenkinek! :-)
Pedig ők összeköltözők voltak, két lakást adtak el,és végül Gödön vettek egyet, alig többért, mint amennyiért te kínálod. Egyszóval fel a fejjel, van ilyen is, úgyhogy ki lehet fogni. Lehet, hogy fordítva kellene hozzáállni a dologhoz, és ott kellene hirdetni ahová mennél, mondjuk helyi lapban, vagy cetlizve. Hátha valaki meg éppen azt unja, vagy össze szeretne költözni a nagymamival, és még csak az egyikük lakását adták el. Egy próbálkozást minden esetre megér a dolog. Majd érdeklődök a rakodóimtól, egy csomóan újpestesek, őőő izé, újpestiek.
A világért sem szeretnék sem a magánügyeidbe avatkozni, sem megbántani, (Már a "mi történt" kérdést is félve tettem föl, és most méginkább így vagyok.) de ha gondolod kukkants be ide vagy ide . Az ürge nagyon jónak tűnik az emberi kapcsolatok elemzésében. Hátha.
"Kezdem azon, hogy Délegyháza honlapján miért nincs összeszedve az összes iparos.."
A Délegyháza honlapon? Pár napja még nem is volt ilyen. Legalábbis jelen formájában 15.-re ígérték, de akkor még nem indult el. Egyébként igazad van. Miért nem lehet feltenni rá hivatalból azokat, akik a faluban az iparűzési adó alanyai? Ha már mindíg azon lovagol a polgármester asszon, hogy válasszuk a helyit. (Amiben persze lenne valami.) Én a múltkor két napig rohangáltam bádogos után. Ebből kifolyólag a taksonyi bádogos üzemet senkinek sem ajánlom. Linkek voltak, mint a véres hurka.
A fundamentával szvsz nincs ember aki tisztában lenne.
Ha felhívod őket utcatábla, és útkarbantartás ügyben (amit csak helyeselni tudok), kérdezd meg, hogy mi kellene ahhoz, hogy beröffentsék a hivatal udvarán rozsdásodó gépet. Ha szükséges a szomszédokkal összekannázunk 20 lityi gázolajat, akkor lenne-e remény arra, hogy végre nem esne ki a tömés a fogunkból hazáig?
Hú de sajnálom hogy lekéstem, fenébe:( Mondjuk nem sok esélyt látok erre h vki pont oda cserélne XIII-IV.ker környékéről és hajlandó sokmilliót ráfizetni vagy sok hitelt felvenni a különbözetre, de ezek szt azért létezik ilyesmi. Na majd csak lesz valami.
Bocs, nem hergelni akarlak, de ennyi pénzért nálam egy komoly fűtési rendszer korszerűsítést csináltak meg szakemberek, 2 kazán bekötéssel 2 ember 4 napi melója. Súlyos, amit írtál, felháborító ez a fajta lenyúlás.
Jókor szólsz. Nem olyan régen egy ismerősömék jártak olyan cipőben, hogy eladták volna az újpesti panelt, mert családi házat akartak venni, de közben megoldották. Veletek mi történt, hogy ilyen repülő rajtot akartok venni? (Már ha publikus az ok.)
Az annyi irányár 22,5m. Európa u. vége (új parcellázású részen, zsákutca utolsó házikója)
Bemásolom ide a szöveget amit hirdetni szoktam csak nem akartam ilyen direktbe, ez nem az a fórum, de mégis:
Családi okok miatt sürgősen eladó Délegyházán, új parcellázású részen, két tóhoz is közel, családias környezetben egy 2008. végi építésű, könnyűszerkezetes, egyszintes, praktikus elosztású 100 m2-es családi ház 690 m2 telken. A fűtés radiátorokkal, kombi cirkóval lett megoldva. Van splitklíma és riasztó. Nagyon szép pácolt borovi fenyő nyílászárók. A házban két szoba, egy gardróbszoba, világos nappali található, igényes kialakítású, nagy méretű fürdőszoba zuhanyzóval, sarokkáddal, dupla mosdóval, leválasztva egy vécével. Van egy külön "vendégvécé" is. A ház éke a nagy, világos konyha magasfényű bordó konyhabútorral, beépített sütővel és gáztűzhellyel - állmennyezet, spotlámpás megvilágítás stb. A konyhából egy kamra nyílik. Minden helyiség tapétázva + festve van, a vizes helyiségek hidegburkolattal ellátottak, a kisebb szobákban parketta illetve szőnyegpadló. A nappali és az előszoba burkolata még nem készült el. A ház külső leszínezése és a gardróbszoba festése, burkolása az új tulajdonosra vár. A padláson nagy pakolófelület. Nagyon szép, igényes kialakítású új ház. Irányár: 22,5 m Ft.
IV., XIII. kerületi 10m Ft körüli 2-2,5 szobás 50-60 m2-es felújított panellakás 6.emeletig beszámítható.
Na én is rég jártam erre, tényleg nem nagyon pörgünk... Most meg direkt céllal. Ha valakit (ismerőseiteket gondolom) esetleg érdekelne 1,5 éves 100 m2-es ház kb 90%-ban kész, ezt szeretném nagyon eladni... Köszönöm előre is!
Látogatottnak látogatott. Csak éppen kevesen írnak is. Úgyhogy hajrá! Nem csak nekem szabad írni, mert az olyan, mintha magamban beszélnék. Aztán azt gondolják, hogy tiszta lipót ez a fickó, mert nemcsak magában beszél, de ráadásul mindig csak morog. :-)
Pedig nem. Mert most pl felmerült mifelénk, hogy milyen jó, és felemelő lenne, ha felhúznának a falu pénzéből legalább egy kápolnát (mindenféle szentek szobraival díszítve), hogy helyben meggyónhassuk azokat a szavakat, és gondolatokat amelyek hazafelé zötykölődve visznek minket a káromkodás bűnébe, és ne kelljen tetézni a bajt azzal, hogy plusz három km-t döcögünk gödörről gödörre, a falu templomáig, mert ott már valszeg kifogyna a szenteltvíz készlet a hajnalig tartó szájöblögetésben. Persze lehet, hogy csak az egészségünket védik ezzel, hogy aki hajlamos rá, az sem legyen veseköves. Mert itt kirázódik az tuti. Még a tömés is a fogakból. Eddig még valahogy kerülgettük a gödröket, de most már mindegy, mert ahol kerülnénk is tankcsapdás. Vagy ezt úgy gondolták, hogy leszórták homokkal, és osszuk be húsz évre, vagy a Mária közösségi ház (Kultúr II. , mert egy nem elég) önrészére gyűjtve, nem jut liter gázolajra? Ha ez utóbbi a gond, akkor mondanák azt! Összekannázzuk itt a környéken gyorsba' azt a pár lityit.
Alighanem nem lesz egyszerű dolgod, sem az útfelújítással sem a másikkal.
Az útfelújítás még a könnyebbik. Lehet, hogy célszerűbb lenne egy előttetek lévő kisebb résszel elkezdeni. Kevesebb szervezés, kevesebb ember, kevesebb buktató. Aztán ha látják a népek, hogy ez megy, akkor csak jobban kinyitják a buxát. A második már nehezebb diónak látszik, tekintve, ha jól tévedek, az engedélyeket ásványkincsek esetében az állam bátyó adja ki, és a kibicnek ugye semmi sem drága. Az önkormi meg legfeljebb csak gazsulálhat hozzá. Esetleg talán csak ott tehet keresztbe, hogy a rendezési tervben valami más területként szerepeltetni a helyet. Szvsz mindenképpen érdemes összefogni, és ügyvédhez fordulni, mert ha ez megnyílik, akkor sem élni, sem eladni nem nagyon lehet majd a zaj, és a közelség miatt. Mellesleg az ilyen vállalkozót sem értem. Ha egyszer Bugyiig mindenhol van kavics a föld alatt, akkor miért a lakott területen vesz földet, ahol borítékolható a konfliktus helyzet a településsel, és a lakókkal?
Gondoltam én is hozzászólok, mivel a Nyírfa utcában lakom 2. éve.
1. Kb. 1 hónapja kezdeményeztem egy összefogást a Bányász sor környékén lévő, jelenlegi botrányos utak felújítására (Rákóczi utca-Európa utca-Deák F. utca-Gábor Áron utca-Széchenyi utca-Vásárhelyi Pál utca-Bányász sor-Vadvirág utca-Zöldrét utca-Nyírfa utca vége) A terv egy hidegaszfalt (makadámút) burkolat. Ennek a teljes kivitelezési költsége kb. 18MFt lenne, úgy számoltam, ha 240-250 tulajdonos befizet 50-50EFt-ot, akkor az Önkormányzat további 5MFt-os hozzájárulásával megcsinálható lenne.
Tudni kell, hogy tavaly az Önkorm. 7MFt-ot költött arra a szutyok homokos baromságra, amit ők útfelújításnak neveztek. A 35MFt-os műfüves focipályát már nem is említem (ez tudom, hogy demagógia, de előbb az alapvető teendőkre költsünk már könyörgöm)
Szórólapot dobtam minden postaládába, az üres, eladó telkeseket is körbetelefonáltam stb.
Nos, 1 hónap után összesen 26 lakó jelzett vissza, hogy benne van, tehát ebből így sajnos nem lesz szilárd burkolat.
2. Nem tudom bárki tudja-e, de teljesen véletlenül tudtam meg én is, hogy egy vállalkozó sóderbányát tervez nyitni a Nyírfa utca legvégén túli kukoricás helyén. Ez légvonalban kb. 100 méterre van a lakott területektől. Most éppen aláírásokat gyűjtök a tiltakozáshoz, a Levegő Munkacsoport is dolgozik az ügyön.
Csatolok egy képet a tervezett bánya helyéről, ezúton is köszönettel várok visszajelzést, ha valaki aláírásával csatlakozni kíván a tiltakozáshoz.
Szerintem a Degyházán lakók aktivitása nélkül nem fog semmi történni, még 50 év múlva is földúton fogunk hazajárni.