Nekem is van olyan fürdőgatyám amit más simán rövidnadrágnak néz, ez nem értem mit bizonyít. Lenygyel azt mondta már az intézkedéskor le akart mondani mentelmi jogáról, csak azt akarta, hogy ezt írják is le. Tegnap az ATV-n azt mondta beleegyezik abba, hogy a fogdán készült videót nyílvánosságra hozzák. Azért a rendőrök nem akkora barmok, hiszen a hír megjelenése után pár órával már informálták a népszavát a videófelvételről.
már leírtam, egyáltalán nem láttam az egészet. véletlenül pont az attila 4-ben lakok, és amikor az utcáról azt hallottuk, valaki fennhangon segítségért kiabál, kirohantunk az erkélyre. annyit láttam, hogy egy férfit két rendőr hátracsavart kezekkel elvezet. megnyugodtunk, hogy nem embert ölnek az utcán, és visszatértünk az igen szórakoztató programunkhoz. de ha gondolod, kimegyek az erkélyre, elkattintom a fényképezőgépemet, és megmutatotm neked az eset helyszínét.
én nem tudom, kinek a lakását festette, ha neki nincs, de az biztos (a tulajdon szememmel láttam), hogy amikor a rendőrök elvitték, volt rajta valami felsőruházat. erre bíróság előtt is hajlandó vagyok megesküdni.
Rendőr: Legyen szíves ürítse ki a zsebeit. Én: Egy pillanat, csak szeretnék egy hatósági tanut, mondjuk valamelyik járókelőt. Segítene?
A folytatást nem tudom, nagyon sok változat elképzelhető, az egyik az, hogy a rendőr meglepődik és tényleg az előírás szerint végzi a dolgát. Nem igen szokták meg a jogszerü kérdéseket, talán visszafognák magukat.
Elöbb igazolod magad ! Aztán kérheted, hogy a rendör is tegye meg ezt. Momentán egy gatyában vezetö egyén az országgyülés parkolójába engedéllyel rendelkező (lopott???) járgányban ülö egyén höbörgött!
Az a baj, hogy sokan azt se tudják, hol keressék az azonositó számot.
A sárga mellény tényleg üti a dolgot. Én azért csak megkérném, hogy tárja fel egy pillantásra a mellkasát. Az is lehet, hogy sikertelenül, de próba, szerencse.
Nekem meg az a bajom, hogy azonosító nélküli két EGYENRUHÁS zsaru a nyugatinál pár éve szó szerint KIRABOLT. Igazoltattak, kipakoltatták a zsebeimet (egy szó nem volt róla, hogy mégis mit keresnek nálam a rohadékok) és amikor visszaadták a cuccaimat, akkor hiányzott egy ötezres... elvettek ötezret a köcsögök. Azonosító nélkül voltak... azóta engem is érdekel, nem kell nekem az utcán hőbörögni hozzá, hogy érdekeljen, bocs...
Igazán nem szeretnék terelni, de valahol azt mondta méltóságos (vagy nagyságos?) KÉPVISELŐ URUNK, hogy a karján egy Breitling óra figyelt. Hááát, elég sok költséget kellett elszámolni ahhoz, hogy egy ilyen órát meg tudjon venni. Ez bizony a Gyurcsány-Kóka páros karóráival vetekszik. Csak nem meg van a következő miniszterelnökünk? Mert hazudozásban, pofátlanságban meg kivagyiságban már szinten van...
"rendőrök arra, hogy azt mondja, Fideszes képviselő vagyok nem azzal reagálnak, hogy akkor most szépen megvárjuk amíg hozzák a papírt, hanem bevadulnak"
Csakhogy a képviselő nem azt mondta, hanem valami f@szokat emlegetett.
Márpedig egy rendőr sem meri feltételezni, hogy a keresztény-polgári-jobboldali, a morális válságot mélyen elitélő politikus így reagálna a demokratikus rend őreivel szemben. Egyből hiteltelenné vált szegény.
Bevadulni soha sem szabad, de azt hiszem most sem történt ilyen.
Persze, attól kezdve, hogy igazolta. De miképpen kell igazolni? Ha valaki fürdőgatyában van, vagy egy szál lepedőben, akkor oly módon igazolja, hogy megmondja. Ahogy a rendőr is mondhatja fürdőgatyában, hogy rendőrség, kérem szopjon le.
Az a nagy gáz, hogy a rendőrök arra, hogy azt mondja, Fideszes képviselő vagyok nem azzal reagálnak, hogy akkor most szépen megvárjuk amíg hozzák a papírt, hanem bevadulnak. És ez egyre rosszabb lesz. Minap még csak magyar zászlőért kap verést valaki, aztán már mert Fidesz által kiállított parlamenti belépője van, most meg már Fideszes képviselőség is elég... Sajnos a rendőrség egy nagy nulla, az a pár rendőr, aki próbál rendőrködni, azoknak vége. Nézd meg mondjuk, a Kecskeméti utcai őrsöt. Éjjel ők védik a közeli kuplerájt, az ott lakóktól védelmi pénzt szednek, hogy az autóikat "ne érje baj". Majd pont ezek fognak tisztességesen eljárni. Ugyan már...
Ezzel most már együtt kell élni. Jobb ha kinn van. Még így is lesz egy markáns 20-25% igazoltatott, aki követelni fogja, hogy azonnal mondja meg, és nem lesz elég csak rámutatni. Önérzetes a magyar.
Többeknek: nem akarok jogszabályértelmezősdit jáccani, de a rendőrt jogszabály kötelezi arra, hogy befejezze a megkezdett intézkedést. Utána lehet csak megkérdezni, hogy mi a neve, stb.
Engem nem az zavar, hogy kérik az azonosítót.Hanem, hogy kizáróag basztatás miatt teszik ezt, múlt év ősze elött azt sem tudták, hogy létezik.Ez a bajom.
"A rendőr az intézkedés befejezése után az intézkedés alá vont személy kérésére köteles az azonosító jelvényének számát közölni vagy szolgálati igazolványát felmutatni, a nevét és a szolgálati helyét megjelölni."
Pontosan. Az intézkedés pedig bőven tartott még a yardon is....úgyhogy, ha netalán még az Alagút uccában kérte a fószer a rendőrt rendőri mivoltának igazolására, szívhat egy nagyot....
Az egész idézeted alapján pedig a képviselő most torkos borzot fog jáccani...meg is érdemli a nagyképű majma...és tkp. mindegy, milyen pártállású díszbarom....