Időhiány miatt eladnám a felszerelésemet. A topikba illő cuccaim:
Canon EF 400mm f5,6 L usm + neoprén tok + Hoya UV szűrő (hibátlanul működik, pár festék hiba van az oldalán, de a lencsék karc, gomba és pormentesek) sn.: 10248* iá.: 220.000 ft
Soligor 1,7x telekonverter iá.: 12.000 ft
Beike BK-45 gimbal fej iá.: 19.000 ft
Ahová nem írtam sorozatszámot az azért van mert nem találtam sehol. A sok képpel nem akartam szétbombázni a fórumot. Ha igény van rá emailben szívesen küldök. Zalaegerszegen és környékén kipróbálhatóak, megnézhetőek.
Nikon AF 80-400mm f/4.5-5.6D ED VR Zoom teleobjektív
Eladó Nikon teleobjektív, szép, vigyázott állapotban. Karcmentes lencsékkel. Három porszemet látok benne ez a képeken nem figyelhető meg, a képalkotásba nem szól bele de a korrektség miatt leírom. Jár hozzá az első-hátsó sapka, napellenző és a gyöngyvászon gyári tok. Képeket tudok mutatni ami vele készült. AF csak vázmotoros gépekkel van. Kérésre képeket küldök róla. A zoom gyűrű gumija megnyúlt, egy visszaragasztás ráfér. Érdeklődni: 06304724443 vida.daniel97@gmail.com Átvétel személyesen Nagykanizsán, Előre egyeztetve Sopron környékén. Futár megoldható. Sn.: 431099
2015. januári, németországi vásárlás, februári regisztrációval, így az 5 év garancia onnantól él. Esetlegesen felmerülő garanciális ügyintézésben segítek!
Szia! Én sokat gondolkodtam két évvel ezelőtt, hogy mi legyen a 70-300-as objektívem utódja. Cél volt a nagy gyújtótávolság, a jó képminőség, hogy beférjen a költségvetésbe és hogy jó nagy frontlencséje legyen. Ötszázezer teszt és vélemény elolvasása után döntöttem a 150-500-as mellett. Utolsó szériás, fekete (nem a mattosabb szürke) objektívet vettem meg újonnan, már csak egy-két üzlet árulta.
Pentax vázon használom, így nálam az obiban és a vázban is van stabilizálás. Sok mende-monda volt/van, hogy mikor melyik stabi működik, melyik nem, "kiütik-e" egymást. Az igazság (nálam): mindkettő működik egyidőben is. A zoom-gyűrűt szoknom kellett ugyanis fordítva zoom-ol a tamronhoz képest, valamint tolózoomként is tudom használni, bár félve, nem tudom, hogy árt-e valójában. A képminőség nyitott rekesszel nem épp csúcskategória, de f7.1-től már elég elfogadható, f11-nél pedig tűéles. Egyébként szoftveresen ügyesen kiszűrhető már a CA. ;) Ami negatívum, hogy könnyen elveszíti a fókuszt. Én ugyan kék háttérnél gyorsan mozgó repülőket fotózok leginkább, de amikor elveszíti a fókuszt és újra rányomod az AF gombot, akkor végigpörgeti a teljes tartományt és az sok idő, addig elrepül a vasmadár. Hiányzik róla egy kb. "25-végtelen" szabályzó. Továbbá jó lenne egy fókuszrögzítő is, a gyűrűt csak összecsukott, 150mm-es állapotban tudod rögzíteni.
Azzal számolni kell, hogy csak az obi majd' két kiló, ha ki kell tartani rövid időn belül remegni kezd a kezed. Mérete is nagy, kitolva, vázzal több mint fél méter. A végszó: természetesen nem összevethető a hasonló zoom tartományba eső L-es Canon objektívekkel (aminek 86mm-es lencséje van), én nem fogom lecserélni egyelőre. Anyaga erős, nem kopog, masszív darab, tekintélyt parancsoló. Megvannak a hátrányai, de a mai napig tudok vele "aztaku***" képet csinálni egy 9 éves vázzal (K20D), meg kell ismerni, meg kell tanulni használni és akkor jó lesz. ;) Remélem segítettem. :)
Úgy látom, nem tudlak megóvni a téves beruházásoktól. A 4/200-400 nagyon nehéz a 400-as fókusztávolsághoz képest. Nem fogod használni, és majd nem tudod eladni sem.
A 610-es vázat se cseréld APS-C vázra! (újonan veteted, ezért máris ráfaragtál.)
A halszem is jó, ha már megvan, ne bántsd, tartsd meg.
Ha nagytelére vágysz, vegyél egy 200-500 nikont. De 200.000 körül valamelyik topicban itt hirdettek Tamron150-600-t, az se rossz.
Jogos az állításod! Nem érdemes befektetni elavult dolgokba! Már most szemezgetek egy Nikon 200-400 f4 vr1? :) 2000 eur környékén már kapható! Van egy nagyon szép D610 vázam amit szinte nem is használok 38 ezer expoval, újan vettem és persze nagyon vigyáztam rá! + egy 10.5 f2.8 szinte bolti állapot ! :) ha valakit érdekel, csere + pénz stb :) DE még egy D500 csere +ráfizetés is érdekelne :) Csak is Nikon :)
Szerintem a 2.8/300 AI mögé nem érdemes konvertert rakni, mert akkor már nem fog megfelelni a mai élességi követelményeknek. Mondjuk konverter nélkül is necces, ha igazán éles képet szeretnél. Ráadásul a 300mm, édeskevés a madárfotózáshoz, hacsak nem tudod nagyon közelre csalni őket.
A 200-500 AFS Nikkor sokkal jobb választásnak tűnik, élesebb is lesz, és a természetfotózásnál a zoomolás is nagyon fontos. Talán még egy x1.4-es konvertert is jól elvisel.
Szerintem először tegyél a meglévő 70-200-as optikád mögé egy x2 konvertert. Ha ezzel fotózol, akkor már látni fogod, hogy a 200-500 jó lesz -e neked, vagy esetleg rájössz, hogy azzal se tudnál jól madarakat fotózni, mert nem tudsz kellőképpen a madarak közelébe férkőzni.
Eladó egy gimbal fej kihasználatlanság miatt (135mm-es a leghosszabb obim...)
Ár: 19.900 Ft
S.n.: nincs rajta
Átvenni, ezen a hétvégén, Budapesten van lehetőség, egyébként postázni tudom a vevő terhére. Az érdeklődők email-ben keressenek, azt nézem folyamatosan.
Csak érdeklődnék, hogy egy ilyen sigma vagy tamron 150-600 képminőségben annyival többet nyújt (többet nyújt?), mint a Nikon, hogy érdemes lenne lecserélni? Vagy az árkülönbözet miatt?
Eladó Sigma 150-500mm f/5-6,3 APO DG OS HSM objektív.
Az objektív teljesen újszerű állapotú, csak az állványtalpon található kis kopás. Lencséi karc és pormentesek. Képstabilizátor hibátlanul teszi a dolgát. Szivacsos gyöngyvászon tároló tokjával, vállpánttal, dobozában. Garancia nincs rá.
Mérsékeltebb áron eladó AF-S Nikkor 300mm f/4D IF-ED objektívem első kézből. Még vagy 5 hónap hivatalos NIKON GARANCIÁVAL. 2012-es Tripontos vásárlás. Összesen néhány tucat expo készült vele, többnyire a szekrényben állt,ezért idén nyáron sípolni kezdett az af motor, kicseréltettem a Nikon szervízben, meglepően magas összegért (utólag megtudtam, hogy feleslegesen), így most van rá 2018.áprilisáig garancia. Teljesen újszerű állapotú, minden tartozéka, dokumentuma és a motorcsere számlája is meg van. A Kirk adapter félretéve,ha nem kompletten kel el a szett. Gysz.:323512. Az objektív Budapesten található. Irányára 290000Ft helyett 270000 Ft.
APO tele macro. Az utolsó képen látszódik. Optikailag kifejezetten szép állapotban van. Néhány porszem van belül (mondjuk 3 db), gomba és karc pedig átvilágítva sem látszódik.
Eladó kihasználatlanság miatt egy hibátlan állapotú Sigam 400mm f5.6-os telemacro objektív Canon EOS véggel. Az objektívet „chiptuningolták”, így működik a rekesz és az AF digitális EOS vázakon. Ár/érték arányban verhetetlen objektív természetfotós célokra.
Ár: 100.000 Ft
Sn.: nem találtam rajta, ha van ötletetek, hogy hol nézzem meg, beírom.
Továbbá eladó egy, a fentebbi objektívhez használt gimbal fej.
Ár: 25.000 Ft
Sn.: nincs
A kettő egyben 120.000 Ft. Megnézni, átvenni Dunaegyháza - Paks útvonalon lehet hétköznapokon, de komoly érdeklődés esetén Budapestre is fel tudom küldeni, ez azonban logisztikát igényel. Igény esetén posta is játszhat.
AF-S Nikkor 300mm f/4D IF-ED objektívem eladó első kézből. 2012-es Tripontos vásárlás. Néhány tucat expo készült vele, többnyire a szekrényben állt. Idén nyáron sípolni kezdett az af motor, kicseréltettem a Nikon szervízben, meglepően magas összegért (utólag megtudtam, hogy nem kellett volna), így most van rá 2018.áprilisáig fél év garancia. Teljesen újszerű állapotú, minden tartozéka, dokumentuma és a motorcsere számlája is meg van. A Kirk ( https://www.amazon.com/Kirk-Replacement-Collar-Nikon-300mm/dp/B007QPOT ) adapter külön eladó egy megbeszélt áron, a motort megtartom. Az obektív Budapesten található. Irányára 290000Ft. Elérhetőség: v.berci@freemail.hu Tel.:30 9 127 ötszázhat