A Kamera Kft. nem foglalkozik Tokina objektívekkel, de találtam egy másikat ami meg pont erre van szakosodva. Elmondtam a fickónak hogy mi az ábra és egyből rákérdezett hogy tán csak nem "A makró obi"? De mondom az. Aha, tipushiba de ha megcsinálják örök élet lesz. 8-15.000Ft pénzre számíthatok. Plusz az utazás. Fasza.
Ezen a hétvégén építettem egy "beauty dish"-t (szép magyar szó :) műanyag virágcserépből, ill. alátétből.
A szegedi Medikémia mérnökei, ill. dolgozói sűrűn emlegetve voltak a munka során, ugyanis az általuk gyártott "Maestro" nevű akrilfesték a negyedik felhordáskor sem akart normális fedést nyújtani, -ellentétben a német hőálló ezüst kitűnően használható volt (a középső tag belső oldala lett vele lefújva). Szép dolog, hogy vegyünk magyar árut, csak azért minőséget is kellene nyújtani...
Hamarosan normális minőségben dokumentálom a művet.
Az a baj, hogy színes negatívra vannak hangolva, ahol jól jön ha keményen szkennelik a nyomtatás miatt, de ff-ben brutális szemcsézet lesz a végeredmény. Majd előbányászok valami demonstrációt.
Na erre nem tudnék senkit ajánlani becses városunkban. Nem kizárt hogy magánembernek van komolyabb negatívszkennerje mint a laboroknak, mert az tényleg gyalázat. ;) Az én Genius szkenneremhez is van ilyen feltét, de hogy is mondjam... Olyan is. Meglepő módon viszont a régi diapozitívjaimat szuperül tudtam digitalizálni vele! :)
Azt tudom hogy A4-es méretig rendes igazi fényképet kapsz. Afölött - legalábbis Szolnokon - csak nyomatot csinálnak. De amit én csináltattam ilyen 30x akárhány centis méretben a fiamról a falra, az pazar minőségű és még csak dága sem volt pedi szintén nyomat. Viszont azt nem értem folyamatosan, ez zavar össze, miért emlegeted folyton a szkent? Mit kell szkennelni? Ha digitális formában van a kép akkor ez föl sem merül csak akkor ha papírképet vagy előhívott negatívot kell digitalizálni. Bocs az értetlenkedésért... ;)