Fantasztikusan jó volt ! Zseniális, talán még azt is kijelenthetem, hogy életem legjobb koncertje. Kár, hogy csak 2 órát tartott, nekem félórának tűnt, reggelig is hallgattam volna ! És ehhez képest talán ha félház volt !
Aztán olyan megjegyzéseket hallottam kifelé menet, hogy "kár, hogy a dallamosabb számait nem játszotta", meg hogy "hiányzott belőle a lendület". Hát nem'tom ezek hol- és milyen koncerten voltak - másrészt meg az ilyen botfülűek menjenek inkább Balázs Pali koncertre az Arénába...
off Angliában vagyok, itt is jól elzárva a külvilágtól. Elvileg dolgozom, ezért most jól kipihenem magam, zenét hallgatok, olvasok... Persze az lenne az igazi, ha koncertre mehetnék :)) on
Keith Jarrett-re megy valaki? Persze most derült ki, hogy mehetnék, de csak péntek estétől leszek :(
on: Tegnap voltam a Luxembourg-i Filharmonikusok koncertjén a Müpában. A műsoron Shumann, Liszt, Brahms és Sibelius művei voltak. Az első három hallgatható volt, de őket sosem szerettem annyira, most sem változott a véleményem. Viszont Sibelius 6. szimfóniája nagyon tetszett, nem ismertem egyáltalán, ezért örülök neki nagyon, hogy új kincset találtam. Ha belegondolok, annyi felfedezetlen zene van még, hogy egy élet nem elég mindet megismerni.
Múlt héten szintén a Müpában egy Mozart koncerten voltam, Kocsis vezényelt, Érdi Tamás zongorázott. Kellemes volt, jó volt Érdi Tamás arcán látni, hogy mennyire élvezi a zenét (ő vak...).
Október elején volt a Gödöllői Királyi Kastélyban a hárfafesztivál keretében Varvara Ivanova hárfaestje. Nem gondoltam volna, hogy ekkora élmény lesz. Csak a műsorfüzetet elovasva jöttünk rá, hogy a hangszer egyik legnagyobb előadója ad koncertet. A műsor Bachtól Prokofjevig terjedt. Ami meglepett, hogy a Bach művek nem tetszettek anyira. A legjobban egy Prokofjev darab tetszett. A hárfa számomra a szonovizorra (ezt a hangszert talán nem mindenki ismeri, már csak ezért is érdemes Asimovot olvasni :) emlékeztet legjobban, amennyiben a zenét hallgatva teljesen képszerűen érzékeli a hallgató a zenei történést. Ez a Prokofjev darabban jött ki legjobban, végtelen orosz pusztákat láttam, és búzamezőket, teljesen jeszenyini képeket.
Ha valaki meghallgatná a Frankfurti operában a Keith Jarrett koncertet, még van jegy http://cgi.ebay.de/Keith-Jarrett-Frankfurt-Alte-Oper-3-TOP-Tickets-Reihe10_W0QQitemZ330161682856QQihZ014QQcategoryZ34790QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem