Ezt a topicot azért hozom létre, hogy itt megbeszélhessük az egyes Állati! topicokban felmerülő vitákat, veszekedéseket. Itt szabad vitatkozni, érvelni, támadni, védekezni, DE káromkodás, személyeskedés, és IRL adatok kiadása nélkül!
Remélem, ezt a topicot kitüntetett figyelemmel kísérik majd a tisztelt moderátorok, és megakadályozzák a viták törvénytelen elfajulását.
Valamint nagyon remélem, hogy itt nem ellenségek születnek majd...
Felhívnám a figyelmed arra, hogy a te laposan beszúrt lekicsinylő, sértő megjegyzéseid semmivel kevésbé nem személyeskedők, és ha elgondolkozol, talán játszhattak némi szerepet e hozzáállás kialakulásában. Érdekes módon mi mindenki mással jól el tudunk beszélgetni sok éve e fórumon...
"ha egyszer ott van, és pusztít. Kárt tesz. El kell távolítani. Ez csak egy módon megy: ha kilövik."
"Egyetlen vadgazdálkodótól sem kívánhatod, hogy ölbe tett kézzel nézze vadállománya pusztulását"
lehet, hogy ez nem a legjobb érv, de eszembe jutott arról, amit írtál.. ugye vannak ragadozók és vannak prédák; az egyik elejti a másikat. az állatoknak táplálkozniuk kell, túlélnük minden nap; ez a természet rendje. az már egy más kérdés, hogy ezzel az embernek okoznak kárt (a kutyák esetében). s mi jogon pusztít el az ember egyes élőlényeket? csak mert a kárára van, és megteheti? megteheti.. megteszi. más állatok is okoznak károkat az embernek, azokat is irtják. nem tudom, miért pécézted ki ennyire a kutyák kilövetését. nem vagyok szakértő a témában, csak saját kis elképzeléseimet írkálom.
(a másik ami eszembe jutott, még egy korábbi hozzászólásod, miszerint kutyából és emberből is túl sok van. na, szerintem nem a beteg gyerekekt kéne halni hagyni, hanem az idióta embereket kilövetni. több kárt okoznak, mint a kóbor kutyák, ezt mégsem támogatja senki. nem hinném, hogy az ember vmi felsőbbrendő faj lenne.. megteheti, hogy irt bizonyos állatokat, pedig az emberi faj a legkárosabb a világon. tudom tudom, ezt a menyilvánulásomat nem kell komolyan venni, csak ábrándoztam. :)
Sajnos nem vagyok tajekozott a Mo-i allatmenhelyekben, de termeszetesen tamogatom a mi helyi menhelyunket, onnan vannak az en picikeim is :))! Hihetetlen mennyi a tamogatojuk - de meg mindig nem eleg, sok a raszorulo allat. Felelotlenek az emberek, de nagyon.
Ha nem vagy köteles velem szóba állni, akkor szerintem ne is állj velem szóba. Ám a topikban a "Thick egy szemét kötözködő, ne foglalkozzatok vele, neki felesleges beszélni"-típusú beírások is erősen személyeskedőnek és offnak számítanak.
Ha a moderátor itt van még, szerintem ezt ő is megerősítheti.
Örülnék, ha ZsuRnak és neked egyszer és mindenkorra eljuttatná valaki a tudatáig, hogy szálljatok le a személyemről, és próbáljatok meg a topiktémákról érdemben vitázni. Ahogyan én is teszem.
Szia, ZsuR! Szerintem vitassuk meg, melyik állatmenhelynek érdemes ma, Magyarországon az 1%-ot adni (vagy akár adakozni). Én személy szerint több társasággal is szimpatizálok, de ha mindenképpen választani kell, a Lelencre szavazok.
Ez téveszme. Ettől még egyáltalán nem tilos mással társalognom a topicban. Nem vagyok köteles veled szóba állni, ez nem feltétele a topicba való írásnak, valamit rosszul értettél szerintem. :-))
"...véleményem szerint semmilyen pótolhatatlan érték nem marad meg attól, ha megmentünk x-százezer kóbor kutyát, vagy a rákos gyerekek életét (és szenvedéseit) elnyújtjuk még pár héttel. Kicsit durván fog hangozni, de kutyából, emberből rengeteg van, még túl sok is, természetes élőhelyből és számos veszélyeztetett faj egyedeiből viszont egyre kevesebb..."
Úgy vélem, egy olyan személlyel, aki így gondolkodik, nekem nincs érdemi beszélnivalóm. Különösen nem fejtek ki semmit kifejezetten az ő kedvéért. Ami persze nem jelenti azt, hopgy ne írhatnék ebbe a topicba...
Ebben a teljes hozzászólásban is velem foglalkozol a téma helyett, ráadásul még hatalmasat tévedsz is. Ami benned piszkálódásként, szemétkedésként csapódik le, az a saját tehetetlenséged. Valóban "nagyon szemét" vagyok, amiért olyan érveket hozok, amikre már régóta képtelen vagy érdemben reagálni. :-)
Tudod, a "nem értek vele egyet, de b*ssza meg, igaza van" nem egyenlő azzal, hogy "szemét provokátor".
Még mindig nyitva áll előtted a lehetőség, hogy érveket hozz fel akár a kóborkutya-, akár a Rex-ügyben. Rajta.
Nagyon sok érvet írtam a macskás topicban, amit persze gondosan kimoderáltattál.
Hogy nekem miről van "lövésem" (be' szép kifejezés, s mily jellemző rád!), arról neked gőzöd sincs, nagyonpicifiú. Az egyetlen értelmes dolog jelen helyzetben felhívni a figyelmet az alantas kis szemétkedéseidre. Számodra anélkül nem hozzászólás a hozzászólás, igaz?
Tökéletesen igazad van, egyetértek azzal, amit a felelősségről írsz.
Ám ha visszaolvasol (vagy csak belegondolsz a gyakorlati helyzetbe), kiderülhet számodra, hogy a felelősök felkutatása és megbüntetése nem eredményezi azt, hogy maga a kóbor kutya eltűnik a területről. A büntetések és a felelős állattartásra való nevelés a jövőbeni kóbor kutyák számát csökkenti majd, ha sikeres lesz. Tehát megelőzőintézkedés. Ami nagyon jó, szükséges. Egyszer már írtam, hogy olyan, mint a munkahelyi tűzvédelmi oktatás, aminek hála kevesebb a tűz.
Ám ha nem lennének tűzoltóink, akkor bajban lennénk. A sok tűzvédelmi oktatás ellenére mégis előfordulhat, hogy tűz üt ki valahol, azt pedig el kell oltani. Az már nem megelőzés, hanem akut problémamegoldás. A kóbor kutyák esetében ilyen a kilövés. Befogni nem lehet őket, bármekkora vehemenciával próbálják is bemagyarázni a kutyavédők azt a nevetséges tézist, hogy a kóbor kutyák mind befoghatók. Erről is részletesen cseréltünk már eszmét a topikban.
Arról is volt szó, hogy a "nem tehetnek róla" mint érv nem állja meg a helyét. Persze igaz, hogy a kóbor kutya nem tehet a helyzetéről, de sajnos senkit nem érdekel, hogy nem tehet róla, ha egyszer ott van, és pusztít. Kárt tesz. El kell távolítani. Ez csak egy módon megy: ha kilövik. Egyetlen vadgazdálkodótól sem kívánhatod, hogy ölbe tett kézzel nézze vadállománya pusztulását, csak mert szegény kártevő "nem tehet" a helyzetéről.
Ja, mellesleg igyekeztem mindent lementeni. Érik bennem némely elhatározás, bármennyire is nem vagyok unatkozó, ez viszont már kezd erősen erősen unalmassá válni...
Ezert probalok vigyazni, hogy mit irok le. Nem mintha nagy ertek lenne, ha menne a szemetbe - az ami fontos ugyis megmarad azokban akik betevednek ide es olvastak.
Igen, csak ezt az utóbbi évben már sokan, sokszor, sokféleképpen leírtuk. Megítélésem szerint Thicknek teljesen fölösleges érveket írni, hiábavaló energiapazarlás. Ennyire szerintem azért nem vagyunk "unatkozók", :-))) hogy egyedül az ő kedvéért ezerszer leírjuk az érveinket.
Arról nem beszélve, hogy előbb-utóbb úgyis gondoskodik róla, hogy a fél topic moderálva legyen, s a leírt érvek, infók repüljenek a kukába, ez a módszere, mint tudjuk. Aztán kezdi elölről a provokációt. Ezt csinálja már legalább egy éve, nemde?
Ügyelhetnél egy kicsit, mit írsz -- legalább a látszat kedvéért. Bár túl sok újat a régi fórumozóknak már úgysem tudsz mondani magadról. :-) Még egy fél hozzászólást sem tudsz összehozni kényszeres szemétkedés nélkül, ez már erősen beteges. Kínos és szégyenletes is lehet(ne egy normális érzelmi életű ember számára) e begyűjtött "torzindulat-gócocskád", mely lépten-nyomon felszínre tör hozzászólásaidban... Különös, hogy neked nem kínos, még ha nyilvánvaló is, hogy sajna nem tanítottak meg zsenge korodban -- amikor esetleg még nálad is remény lett volna rá -- a minimális jómodorra, valamint az embertársaid s főleg a nők iránti tiszteletre sem.
Az antipátiát szívós, kitartó szemétkedéssel kivívtad magadnak, de ez nem jelenti azt, hogy itt bárki rajtad kívül unatkozna. Nem mellesleg szerintem valódi munkáról te még harangozni sem hallottál. Úgyhogy tanácsos lenne, hogy nem tennél másokra ilyen megjegyzéseket.
Ja, és szaladj moderátorért, te kis jellemlovag. S ne felejtsd egyidejűleg megemlíteni saját összes aljas és alantas piszkálódó megjegyzésedet, mellyel folyamatosan és szándékosan provokálod az olvtársakat. Fórumos jelenléted egyetlen valódicélja ugyanis a szemétkedés, piszkálódás, provokáció, azaz indulataid kiélése.