Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 5825
Nem értettél meg. Most sem. Itt nem a jogról van szó, hanem a MORÁLRÓL. Arról, hogy nem érdekel, ha valamilyen tevékenységgel zavarsz valakit. Ez az együttélés alapvető kérdése, ami nem a jog, hanem a belátáson alapul.
Előzmény: Törölt nick (5823)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.14 0 0 5824
...Az önszabályozás részetekröl jo ötlet. Bár már látnám, hogy történik valmi...

Történik, már két éve. Elég ha a Gugliba beütöd az általad is említett kulcsszavakat:

" önszabályozás módja quad " - és lám, kiadja a megoldást.

Önkéntes Azonosító Quad-ra

Működik, halad, sőt: ha jól tudom most éppen azért küzdenek, hogy az eddig nonprofit táblakészítés/regisztrálás pénzt is termeljen.
Na nem maguknak, hanem szokás szerint valamely (jellemzően beteg gyermekekkel foglalkozó) alapítvány vagy egyesület javára. Hát így megy ez.

JA, és jut eszembe: NEM CSAK QUADOSOK licitálhatnak rá...
Előzmény: gyakranismeteltkerdesek (5822)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.14 0 0 5823
"..Ha te nem vagy ilyen akkor miért veszed magadra mások hülyeségét?.." Nagyon egyszerű, engedd meg hogy Neked is levezessem.
Tegyük fel - és előre is elnézést az ott lakóktól - hogy Te Karakószörcsökön élsz.
Ha kijön egy újságcikk hogyaszongya:
'Karakószörcsökiek dúlják a Szalajka völgyet ' vagy ' Minden Karakószörcsöki homoszexuális ' Te nyilván megsértődsz rajta.

De kérdem én: ha Te nem vagy ilyen, miért is veszed magadra ?! Na én is pont ezért.

A jogok, kötelezettségek meg egy hülye téma itt nálunk. Egy országban ahol büntetendő a saját erdődben fát vágni, de máséból ellopni NEM AZ , vagy ahol motorral nem előzhetsz teherautót mert a TÖRVÉNY ÉS A JOG szerint egy motorkerékpár nem lehet elég dinamikus ehhez - na ott súlyos hibák vannak.

Egyébként meg egyezünk ki abban, hogy a jog szükséges rossz: leírja hogy az úton (beton, aszfalt, föld, murva stb) mehetsz rendszámmal, egyébként meg nem mehetsz. Tiszta sor - az egyik fél tartsa be, a másik meg tartsa tiszteletben. Ennyi.
Előzmény: Törölt nick (5821)
gyakranismeteltkerdesek Creative Commons License 2008.04.14 0 0 5822

Elitélendö a drótkötélkifeszités és a rálövés is a kadosokra. De elitélendö a törvénytelen módon szabájokat áthágó kadozás és természetrombolás is.

Az önszabályozás részetekröl jo ötlet. Bár már látnám, hogy történik valmi.

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.14 0 0 5821
Akkor azok akik rendesen viselkednek, viselik a germók által keltett ellenérzést. Itt nem azt szidják aki normális, hanem a féktelen száguldozókat. Azokat, akik nem ismernek sem embert, sem istent, csak mennek bele a vakvilágba. Ha te nem vagy ilyen akkor miért veszed magadra mások hülyeségét?
Más! Ebben az országban már megszokhattuk, (és lehet, hogy itt is elmondtam már) ha valaki szóvá mert tenni azt, hogy zavarja a másik tevékenysége, akkor az a másik rögtön a jogaira kezd hivatkozni. Nem kér elnézést, egyszerűen nem akarja tudomásul venni, hogy más is van a világo, és az a más, egészen másként gondolkodik.
Előzmény: Törölt nick (5820)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.14 0 0 5820
Ezt már túltárgyaltuk. Te sem vagy rendőr és én sem. Te sem trafizod le, aki megelőz.
Nem dolgod. Nekem sem ez.
Előzmény: Törölt nick (5819)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.14 0 0 5819
Rendben van, hogy valaki szabályosan hódol a hobbijának. Viszont! Nem tagadhatjátok, hogy vannak őrült egyedek, akik ugyan ennek a hobbinak hódolnak. Szerintem egy módon védhetitek meg magatokat. Úgy, hogy ha ti rendszabályozzátok meg azokat, akik szégyent hoznak rátok.
Előzmény: Törölt nick (5818)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.14 0 0 5818
Nem lököm. Miért is tenném? De mást szívesen belelöknék...

De ha már felajánlottad: azt TÉNYLEG megkérdezheted, hogy mi a f@szt szórakoznak a szabályosan közlekedőkkel. Én ugyanúgy "rohadt pernahajder, takarodj vagy ráduszítom....lelövetleg g..ci" voltam, egy sima A-ból B-be földúton, rendszámmal is. Csak hogy tudjam, nem idiótával van dolgom.

Továbbra sem a QUADOKKAL van a baj - azok állnak békésen a garázsban nagyrészt, maguktól sehova nem mennek. Ugyanez a helyzet a drótkötelekkel, puskákkal. Maguktól azok sem tesznek kárt semmiben. VAGY PONT MAGUKTÓL válnak életellenes eszközökké ???
Előzmény: eke (5816)
eke Creative Commons License 2008.04.13 0 0 5817
eke Creative Commons License 2008.04.13 0 0 5816
Ha akarod rácsörgök Tajti Lacira és megkérdezem, hogy mit szórakoznak a szabályosan közlekedőkkel...

Ha volt rá okuk akkor belelököd valamelyik hídról a motorodat a Tiszába?
Előzmény: Törölt nick (5813)
eke Creative Commons License 2008.04.13 0 0 5815
Kedves Kvadosok!

Ért-e valamilyen fizikai atrocitás szabályosan közlekedő az előírásokat betartó kvadost?

Esetleg link?

Mert az aki durván átlépi a törvények kereteit, milyen jogon ágál? (Nem felmentve az ellene fellépőket.)
Előzmény: Törölt nick (5814)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 5814
...azt halottam, hogy lassan kapnak rendszámot és akkor már legálisan száguldozhatnak az erdei utakon. És akkor majd mi nem tehetünk semmit...

Dehogynem! Lehet továbbra is drótokat kifeszítgetni (mint tegnap Ráckevén!) lehet rájuk MSN beszélgetésekben átkokat szórni, felbujtani hogy ajjal/puskával/rakétával vadásszuk le őket stb...

Sz@r ügy: ez továbbra is olyan ország, ahol amit megengednek a törvények, azt SZABAD csinálni. Még ha néhány überzöld-kiskirály törvényen kívülinek is érzi magát, és csípi a szemét hogy valaki SZABÁLYOSAN hódol a hobbijának (aki szabálytalanul, azzal meg nem tud mit kezdeni bénasága/gyengesége/mulyasága okán...)

Szóval hajrá, nincs veszve semmi: drótokat elő, az utakat locsoljuk fel olajjal (tavaly július, motorostalálkozó, Mátra) és építsünk jobb világot !!!
Előzmény: gyakranismeteltkerdesek (5808)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 5813
...nyilván rosszindulatú gyűlöletkeltés az ártatlan vadmotorosok ellen...

Eltaláltad. Beszéltél az érintettekkel, vagy simán bekajáltad a sajtó anyagot ? Tudod: a kettő NAGYON ritkán ugyanaz...
Előzmény: eke (5804)
deep forest Creative Commons License 2008.04.12 0 0 5812
Szerintem nem kell vészjóslóan összefogásra szólítani a másik oldalt. A mostani áldatlan állapotokat nem nekünk (a természetet kedvelő és tisztelő emberkéknek) kell megszüntetni és korlátok közé szorítani, hanem az illetékes szerveknek kell az egyértelmű törvényeket hatékonyabban betartani + legális teret biztosítani.
Másik: félelmed alaptalan, mert ha rendszámozni is fogják a quadokat, az 1996-os erdőtörvény 80.§ 2. pontja értelmében nem hajthatnak erdőterületre/természetvédelmi területre, még rendszámmal sem. Sőt, pár hét múlva, május 1-től megsokszorozódik a kiszabható bírság.
eke Creative Commons License 2008.04.12 0 0 5811
Normálisan használt kvadot láttam már. Ott ahol azt pl. közlekedési eszközként mindennap használják, a probléma az ha valaki űberkedésre tartja, és itthon mi másra is?
Előzmény: gyakranismeteltkerdesek (5810)
gyakranismeteltkerdesek Creative Commons License 2008.04.12 0 0 5810
Te már találkoztál normálissal ezek közül?
Előzmény: eke (5809)
eke Creative Commons License 2008.04.12 0 0 5809
Tökmindegy, a szabálykövetőkkel eddig sem olt probléma, de láthatóan ezen normálisak ritkák köztük mint a fehér holló!
gyakranismeteltkerdesek Creative Commons License 2008.04.11 0 0 5808

Látod ilyenek ezek. Csak rongálják a környezetet és még nekik áll feljebb. Felszántanak mindent, nem kimélnek se istent se embert. Össze kéne már fogni valahogy. Mert azt halottam, hogy lassan kapnak rendszámot és akkor már legálisan száguldozhatnak az erdei utakon. És akkor majd mi nem tehetünk semmit. Akkor majd már a városban is lehet öket látni, mert ugye igy rendszám nélkül csak bujdosnak.

Előzmény: eke (5807)
eke Creative Commons License 2008.04.11 0 0 5807
Lám milyen vérprimitív névtelen rágalmazók hazudozzák tele a netet.
A kvadosok ilyenek?
Arcnélküli "bátor" emberek.
Előzmény: gyakranismeteltkerdesek (5806)
gyakranismeteltkerdesek Creative Commons License 2008.04.11 0 0 5806

No Comment.

http://www.baon.hu/index.php?apps=cikk_hozzaszolas&cikk=135394&err=1

eke Creative Commons License 2008.04.09 0 0 5805
eke Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5804
nyilván rosszindulatú gyűlöletkeltés az ártatlan vadmotorosok ellen... Dekussolnak az érdekeltek...
Előzmény: deep forest (5803)
deep forest Creative Commons License 2008.04.07 0 0 5803
Én is a híradásokat nézve értesültem a dologról. Azért szerencséjük van. Ha egy hónappal később kapják el őket, kapásból 300e/fő a bünti. Azért elszomorítónak tartom, hogy ahová egy bakancsos turista nem léphe be (fokozottan védett természetvédelmi terület) oda simán motor/quad keréknyomok vezetnek be.

http://www.hirtv.hu/belfold/kek_hirek/?article_hid=208408
Előzmény: eke (5802)
eke Creative Commons License 2008.04.07 0 0 5802
na, ki tud többet a mai Kvadkobzásokról?
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5801
És annyira összelapútak, hogy aszitték., egy nagy. A fene se figyelte abban a nagy kapkodásban...
Előzmény: Törölt nick (5800)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5800
Nahát akkor tán kettő, sovány vót... :-)
Előzmény: eke (5797)
Kilroy Creative Commons License 2008.03.26 0 0 5798
Jó, lehet, de a négy mázsa akkor is enyhe túlzás...
Előzmény: eke (5797)
eke Creative Commons License 2008.03.26 0 0 5797
a legnagyobbak kb 250 kg-osak. (vaddisznók)
Előzmény: Kilroy (5796)
Kilroy Creative Commons License 2008.03.26 0 0 5796
Sokallom vadkannal azt a 400 kg-ot. Hazisertes hizoban a 2 mazsa mar eleg rendes, de egy vadkan nem hizik meg annyira...
Előzmény: Törölt nick (5795)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.24 0 0 5795
"..Láttam már olyan vadkant, amin annyiszor áthajtottak a motorosok az erdő sűrűjében, hogy a 400 kilós állat jó, ha 20 centi vastag volt" - mesélte a STOPnak Horváth László erdész,.."

Ilyen nekem is van otthon. 400 kilós és 20 centi vastag. Kartonból... Másból ilyen paraméterekkel nem is nagyon lehetne.
Az én 2 mázsás össztömegemből kb. hamu maradna egy 400 kilós vadkannal történő crash után. Még egy középkategóriájú autót is lerombol egy ilyen állattal történő találkozás, nemhogy egy 150 kilós motort...
Előzmény: eke (5794)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!