Elindult néhány száz ember az Oktogon és a Blaha Lujza tér felé, de nem tudni, hogy hova mennek, a körúton kormányellenes jelszavakat skandálnak, az autókon átugrálnak, a forgalom megbénult.
Azt egyelőre nem tudni, hogy hova tartanak.
Tök őszinte leszek. Ki kéne mennem, de nincs kedvem. Félek ugyanis. Voltak olyan hangok is, miszerint a rendőrség válogatás nélkül veri a népet. HirTV-ben is ez látszott. Volt másik hang is. Asszerint inkább a polgárt veri, mint a kemény magot, mert kisebb a kockázat. (Nem láttam, hallottam cáfolatot erről.) Azért fizetem őket, hogy védjenek meg, de alig hiszem, hogy aki ezt a kormányt szolgálja az engem megvéd.
Bocs, nem hiányzik, hogy megverjenek, lecsukjanak, stb. Lehet, hogy ez szemétség tőlem, de én nem szavaztam az MSZP-re, ne
Nem tartom saját felelősségemnek, hogy ide jutottunk. Csak csendben dolgozom, adózom, nehezen, de tudomásul veszem, hogy elviszik az adóm, de fogorvosra már nem telik, és lassan valamelyik hitelező esetleg elárverezteti az otthonunk. (Vagy mammutcég holmi hűségnyilatkozatra hivatkozva.)
Viccnek, paradoxonnak tartom, hogy ezekután még tüntetnem is kell (és kockáztatnom még többet) azért, hogy lemondjon egy olyan kormány, aki bűnt követett el, akinek a tagjait le kéne csukni, stb. Mindezt tegyem munka mellett, napról-napra.
Ezzel együtt lehet, hogy kimegyek, de ha eljutok odáig, fix. hogy nem leszek békés.
Ugyan miert mondana le GyF. attol, hogy tuntetnek. Az emberek nagy resze nem tudja, vagy keptelen megerteni, hogy ha 10 millioan tuntetnek is folyamatosan, akkor se kell lemondania. Majd 4 ev mulva a valasztason kiszavazhatjak, es akkor lelep. De addig semmi oka nincs ra. Ez a demokracia. Tetszettek volna diktaturat csinalni.
Egyebkent ez a dolog egy erdekes kerdest vet fel: lehet-e demokraciaban forradalom? Mivel, mint fentebb irtam, demokraciaban nem lehet torvenyes eszkozokkel a kormanyt levaltani, ezert a forradalom csak torvenytelen eszkozokkel lephet fel. Akkor viszont, ahogy Solyom L. nagyon helyesen megjegyezte, nem mas mint koztorvenyes bunozes. Azt pedig nem forradalomnak szoktak mondani.
1, harc nem úgy néz ki hogy meghúzom az oroszlán bajszát, aztán futóversenyt rendezek vele. Ha nekimegyek a rendőröknek, bizony bevállalom hogy ütnek. Viszont akkor magammal viszek amennyit tudok hogy a mögöttem levőknek kevesebb dolguk legyen.
2, Ha vagytok elegen hogy politikailag meggyőző létszámban legyetek kinn, nem kell erőszakoskodni, mert akkor belátja a kormány hogy nem a többség érdekét képviselik. Így viszont nem különb a nagylétszámú futbalhuliganizmusnál.
3, Tudod hogy ha valaki otthon ül az is vélemény. Ha lesz békés tüntetés ahol véleményt nyilváníthatunk és letehetjük a jelenlétünkkel a "voksunkat", valószínüleg ott leszek.
"mert ha számomra nem tetsző módon is, az ország érdekében teszik amit tesznek."
Hagyjuk kicsit Viktorékat, ne takarózzatok már folyton ezzel. Inkább beszéljük meg ezt az állitásodat.
Mit tesznek az ország érdekében?
- Az ország érdekében nézik a népet (és a világot is mellesleg) hülyének? Tévesztik meg, hamisitnak adatok, nem tudnak (vagy akarnak) elszámolni és emiatt hoznak most újabb megszoritásokat?
- Az ország érdekében tartanak most is ki (az ország akarata ellenére, mert egyenlőre többen vannak amelett, hogy mondjanak le) és viszik esetleg az országot igy egy polgárháborúba?
- Az ország érdekében demonstrálják és tartják napi szinten "fenn" külföldön is saját maguk ugyancsak azzal, hogy nem mondanak le? (Amig naponta ezen csámcsognak és idézik őt, mert botrány van, mert nem mondanak le, addig is biztos sokat javul a hitelünk.)
akik igazán harcolnak, azok akik kinn vannak a téren. én sajna vidéki vagyok, de az ottani tüntetésre kimegyek és hozok annyi embert amennyit tudok.
Akik nincsenek a tüntetésen, azok gaykorlatilahg nem számitanak. minnél többen vannak a téren, annál elöbb mond le gyurcsotány. az mszp szavazobázisa még mindig az otthon ülő birka fanatikusok. érdemes halgatni az atv-s maszopos betelefonálokat. még mindig a gyurcsi nekik az isten! ez már szerintem beteges. ezeknek az se számitana ha ostorral csapkodnák őket, hiszen a mesterük teszi ezt velük!
Sírva könyörgök.. akkor kinek a maszlagját tartsuk mérvadónak?
az ex-antal mdf, a megaliberális szdsz, az mszp-t túlígérgető-utcárahivogató fideszt, vagy a hazudtunk, de elég mszp-t?
mitől rosszabbak ők mint az összes másik alternatíva, azért mert ők már megunták a hazudozást és tenni akarnak valamit?
Győzzön meg már valaki. Én nem azért voksoltam mellettük mert tetszik a gyurcsány pofija/nózija, nem mentem halpiacra, nem ültem mszp buszon a választás napján.
Én a polgársághoz való hozzáállásuk miatt, mert ha számomra nem tetsző módon is, az ország érdekében teszik amit tesznek.
Nem agitálnak, nem mutogatnak gátlásatalanul ha nem ők ülnek a trónon.
Viktorék anno azt se látták be hogy a miniszterelnök váltásnak bizony gazdasági hatásai is vannak, ők meg lovagoltak a 3/3-as ügyosztályos exelvtársakon.
Náluk is bizony Pokorni sírt hogy apuci így meg úgy, ő nem is tudta, szánjabánja visszavonul.. aztán azóta is ott csücsül a csöcsnél. Már nemszánjabánja.
Viktorék a magyarigazolványos ügyet is azért játszották el hogy a kormányt lejárassák, és hogy legyen szavazóbázisuk 20 évre.
Kész helyzet elé állították őket, aztán meg mutogattak hogy az mszp szarik a magyarokra.
Bakker, aki határontúli magyarnak vallotta magát eddig se voltak bezárva előtte
a kapuk. Telepedjenek le, előbb-utóbb lesz állampolgárságuk, szavazati joguk, ha itt éltek közöttünk és tisztában vannak a leírt x-ek jelentőségével.
Bakker, ki az aki alávaló eszközöket használ a tömeg befolyásolására???
Segitek, jó?:) Itt is egy kemény magot láthatsz, csak ők az ujjaikkal harcolnak és nem az utcán.
Ha megfigyeled ezeket a nagyon pörgős topikokat nappal, látni fogod, hogy minden értelmes hozzászólás után jön vagy 5, ami támad, provokál, személyeskedik és a legriktábban se normális érvekkel felel. Először én is értetlenkedtem.
Igazából elég sok hülye hozzászólás elég ahhoz, hogy elmossa a pár értelmeset és egyben egy látszat népakaratot tükrözzön, mindazok számára, akik csak átfutják, esetleg befolyásolhatók, esetleg nem értik mi van, mert nem tudták követni és tájékozódni szeretnének.
elég vicces hogy a magyarok itt bohockodnak, thaiföldön meg sérültek nélkül átvették a hatalmat. ugy látszik forradalomba is szarok vagyunk mostanság...
"Azért vannak az MTV-nek jól képzett, felkészült munkatársai, hogy biztosítsák a vélemények sokszínűségét a hírműsorokban, hogy egy-egy téma kapcsán minden érintett fél megszólalhasson."
kár, hogy akkor éjjel leginkább reklámokat láthattunk tőlük. Hol voltak a sokszinű vélemények?
"Az elkövetkező napokban, hetekben érkező kritikákról egyszerűen nem fogok tudomást venni, mert nem hiszem, hogy azzal kéne foglalkoznunk, hogy vajon elég élőkép volt-e az MTV Híradójában, amikor százötven munkatársam volt közvetlen életveszélyben, és ilyen körülmények közt próbálták végezni a munkájukat, ameddig csak lehet. "
A HirTV dolgozói és életveszélyben voltak, az MTV dolgozóival szemben meg is sérültek, mégis mindmáig csak ők tudósitanak úgy, hogy ott vannak ez események sűrűjében, csakugyan kockára téve az életüket. (Tudom, nem sokat számit egy ember köszönete, de én KÖSZÖNÖM NEKIK!. Köszönöm, hogy lehetővé teszik, hogy nekem nem kell kockáztatnom az egészségem azért, hogy infóhoz juthassak és hogy ezekben az időkben gondoskodnak róla, hogy ne csak egy cukrozott, short és megtévesztő verziót láthassunk.)
Az MTV vezetőségét meg tán le kéne cserélni, mert elég szégyen, hogy ez a köztévénk.
Pedig mostantól szerencséjük lesz hozzájuk olykor. Ilyen az, amikor egy országot "elkúrnak" és elveszti a szüzességét. Kissé kockázatossá válik a parkolás a város egynémely frekventált részén. EU sztenderd. ;)
Bucser, ha csak a Te kezedből dőlnének géppuska sebességgel a betűk, akkor valszeg még vissza is tudnám olvasni a topikot.:) 1 minusz. És a többiek? Vagy itt mindenki gyári melós, esetleg rendőr?:)
életem, ez a kibaxott csőcselék, minden ordítozás után átrohant a házunk elé piálni, hugyozni és a kannásboros palackokat eldobálni - láttam és hallottam őket :-(
elég volt virrasztani egész éjjel és a részeg ordítozásukat hallgatni - ezek nem tüntetők, ezek szarházi, nemi zavarokkal küzdő, naplopó brigantik!
és még sokan a cigányoktól félnek a nyóckeben - szemberöhögtem őket eddig is, de most megtanulták, hogy mástól kell félniük!!Ettől a fehér csürhétől!!
Este is itt nyomtuk és éjjel is. Milyen érdekes, hogy a fikanikkek töredéke se volt jelen.
Mivel MSZP szimpatizánsok, felteszem nem tüntetni voltak. Akkor mit csináltak? Aludtak?
Mintha lejárt volna a munkaidő. Mert akik meggyőződésből nyomták, azok hajnalban is itt nyomták. Érdekesnek találom, hogy akkor szinte csak MSZP ellenes hangok voltak.