Vannak gondok nálunk 1-1 magnóliával. Az első képen a vörös levelek alatt a barna foltokra hívnám fel a figyelmet. Mi lehet a gond? A második képen pedig valaki jól megkajálta a leveleket. Ki volt, és hogy lehetne lebeszélni róla?
én nem javasolnám, nagy növény amit nem fogsz tudni megtartani dézsában szerintem. ha ilyesmit szeretnél inkább rhododendront ajánlom az örökzöld és áttelel a teraszon ha figyelsz rá, be sem kell vinni.
Én erkélyes vagyok, nincs kertem :( De tavasz óta össszeszedtem pár számomra nagyon kedves növényt és eddig sok örömöt adtak nekem:)
Nagyon tetszik a magnólia, de tudom, hogy kertbe való.
De azért csak foglalkoztat, hogy dézsába lehet-e ültetni? Van-e esélyem, hogy az erkélyemen megmaradjon? Ha igen, melyik fajta jöhet szóba? Ültethetem-e most ki?
talajcserével ültettem mindkettőt, jó nagy gödörbe, minden növényt így ültetek, mert nagyon rossz, agyagos talajunk van.
akkor lehet, hogy ez a rengeteg eső árt nekik? talajvíz is magas nálunk, közel van hozzánk a patak, de vannak az utcában magnóliák, mégpedig a másik oldalon, ők még közelebb vannak a patakhoz... egyiknek sincs semmi baja.
veszek ilyen tápot, megpróbálom, hátha... annyira szeretnék magnóliát, nehogy elhalálozzanak nekem:(
Hátha nem a meszes gödörbe ültetted akkor ennyire nem lehet klorózisos, ennyi idő alatt.
Nem lehet, hogy nagyon magas a talajvíz és gyakorlatilag fulladozik a növényed, ennek a levélszáradásnak is lehet ez az oka.
Mindenestre, egy zöldítő komplex-et beszerezhetsz, ami nagyon jó hatással van az ilyen beteg növényekre. Levélen és gyökéren keresztül is könnyen felvehető kelát kötésű vasat, magnéziumot és egyéb elemeket tartalmaz, ami segít a gyógyulásban.
Gondoltam megkérdezem az itteni szakértőket, mi lehet a bajuk a magnóliáimnak? TAvaly ősszel ültettem őket nagy gödörbe, tőzeggel kevert földbe. Szépen átteleltek, örültem, hogy kezdtek kihajtani, de nagyon halványak a leveleik, és a levélszélek megbarnulnak, mintha ki lennének száradva... pedig most aztán kapnak esőt rendesen.:(
Vashiányra esetleg tudok gondolni a halvány levélszín miatt, de ez a barnulás? Mindkettő így néz ki:
Hátha nem nagyon lett bolygatva a gyökérlabda, egyben sikerült kivenni akkor reméljük sikerül, mindenestre ez az év kritikus lesz neki. Szurkolok, hogy nála jól növekedjen.
Sziasztok! Nekem egy magnólia grandiflorám van, kb 1,6m magas és már 2. telet bírta ki betakarva nálam. sajnos virága még nincs most sem, miért?anno rododentron földdel lett keverve a helye, igaz azóta nem kapott mást. tudna nekem valaki segíteni? köszönettel várom segítő válaszotokat. Vicka
Hörpi elvitte a Soulangianát. nagy földlabdával szinte érintetlenül sikerült kiemelni. úgy tudom jól van.
Már ekkor, kb. 1 hete óriási volt a lemaradása a vele egyidös és azonos körülmények között tartott Rubrához képest, (aki remekül érzi magát, de ennek ellenére sajnos nem virágzik) de azért szépen rügyezett. nagyon reméljük, hogy túléli az utazást.
Az a topictárs, akinek eredetileg akartam volna fölajánlani, soha többé nem jelentkezett.
Köszönöm szépen! Mi 2 éve ültettük el kb most 1,5 méteres, várok türelemmel majd lefényképezem! 2 darab volt egymás mellett de sajnos az a gyanúm a külső meghalt mert leveleket sem hozott és nyáron amikor voltak levelei tavaly elszáradtak szerintem megéghetett a nagy melegbe............
Tavaly virágzott először. Utánanéztem a fotóalbumokban, 2005ben ültettük, egyetlen, egyenes ágként, tehát 8 éves. 2007ben már bokros volt, és utána elindult rohamosan, gyönyörű formás cserje lett, metszetlenül is, és már épp feladtam, hogy valaha virágozni fog - biztos átvágott minket a nő, ki tudja mi ez - , mire tavaly hozott kb 3 virágot (7 évesen). Az idén már elég sok volt rajta, de nem tudom, lesz-e annyira tele, mint a többi. Most kb 2-2,5 méteres.
Hozom én is a gyönyörűségemet, imádom nézegetni a nap minden szakaszában. Attól félek, hogy a hirtelen jött meleg nem hagy bennünket sokáig gyönyörködni bennük.