Keresés

Részletes keresés

Logofet Creative Commons License 2006.08.06 0 0 520

Igen, nagyjából ilyen helyzetek adódnak. Ez a probláma többek között.

Eszem ágában sincs az észt osztani, mert egyrészt nincs akkora feleslegem belőle, másrészt nem gondolom, hogy amit én gondolok, az feltétlenül helyes és követendő. Inkább csak együtt szeretnék gondolkodni, és megtalálni a helyes utat. Aminek a megtalálásához azt gondolom, az alapokban el kellene jutni egyfajta megegyezésre. Ilyen alapnak gondolom azt, hogy egy teljesítmény mérhető-e, kell-e mérni, stb. Azt gondolom, ma a közszolgáltatások szintje nem megfelelő. Úgy látom, ezt nem sokan vitatják. Ez is egy kiindulási alap, és azt gondolom sok különböző módon lehet változtatni ezen. A baj az, hogy annyira kevés a rendelkezésre álló korrekt információ, ami megnehezíti a megoldások megtalálását, de mégis meg kell próbálni. Ezek az utak érdekelnek. A vesszen Gyurcsány-Orbán-Kuncze-mindenki típusú megközelítés, és a több pénzt -kivéve, ha megvan a forrása- jellegű megoldások kevésbé.   

Előzmény: twist (514)
bejuma Creative Commons License 2006.08.06 0 0 519
Valamikor régen volt.
De az idei mérés már visszatérő mérés volt a 6., 8., 10. évfolyamok vonatkozásában, a 4.évfolyamon pedig bemeneti.
Előzmény: lekiscsiri (517)
twist Creative Commons License 2006.08.06 0 0 518

Egyetértünk!

Hol kéne kezdeni?

Kisvállalkozóhoz elmén Apeh, oszt 73 ezer FT. adótartozást állapít meg . Ez büntivel kamattal együtt legyen 150 ezer.

Kisvállalkozó szívja a fogát, hát este TV.-ben látja ám, hogy Princznek sem köll visszafizetni a 36 MILLIÁRDOT mert hogy igen elhúzódott az ügy.

Kisvállalkozó próbálkozzon vagy ne időt húzni ? :))

Előzmény: Logofet (516)
lekiscsiri Creative Commons License 2006.08.06 0 0 517
Bocs, hogy belekotyogok, de ezt megelőzte 1 próbamérés.
Előzmény: bejuma (480)
Logofet Creative Commons License 2006.08.06 0 0 516

Röviden: Azt gondolom, ebben az országban hosszú évekig azt szoktuk meg, hogy a törvények és szabályok értelmetlenek, ki kell játszani őket. Jelentős részük az is volt. Ezt mindenki megtanulta, mesteri fokra fejlesztette. Ma meg pont ez a baj.

Nem állítom, sőt!, hogy a magyarok rosszabbak lennének bárkinél. Azt állítom, hogy az a játék amit ma játszunk, tipikus vesztes-vesztes játék. Mindenki tevékenysége logikus a játékszabályokat és a többiek tevékenységét figyelembe véve. A végeredmény azonban az, hogy mindenki rosszul jár. És azt is állítom, hogy önmagában a játékszabályok megváltoztatása nem segít. A játékmódszereken is változtatni kéne, ezt azonban megakadályozza szükséges bizalom hiánya. Ennek a vége viszont teljes csőd lesz, ami változtatásra kényszerít bennünket. Jó lenne azonban elkerülni. A csődöt. Most, hogy megéreztük a baj szelét -és ez még csak a szele, tévedés ne essék- ideje lenne változtatni az eddigi stratégián.  

Előzmény: twist (503)
bejuma Creative Commons License 2006.08.06 0 0 515
Dehogynem.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (513)
twist Creative Commons License 2006.08.06 0 0 514

Mérésről:

Oszt vez megcsinálja a felmérést, oszt Juliskának NEM MEGFELELT gyün ki.

Odaadja  főnökének, az meg fogja ám fejét, hogy jaj Juliska a helyi polgármester unokahúga oszt nem fog kapni intézmény kségvetésből felújításra, ha Julist nem megfelelt miatt ki kell dobni.

Oszt vez vitatkozik, hogy Julis nem csak buta, de lusta is. Főnöke meggyőzi, hogy ez egy magasabb  rendű érdek, mert intézmény fala már nem bírja. Összedől, 32 embert elküldenek, feladatot közeli városba telepítik, senkinel nem jó.

Julis legyen jól megfelelt.

Oszt.vez visszamén Julis lapjával, de háborog ám a lelkiösmerete!

Mer ha Julis jó, akkor Mariska, aki buta kicsit, de nagyon-nagyon szorgalmas melyik kategóriába tartozik?

TE MIT TENNÉL ?

Általánosságban könnyű észt osztani :)))

Könnyű az egész emberiséget szeretni mondta egy barátom! Szeresd Anyósodat!  

Előzmény: Logofet (499)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.08.06 0 0 513
Teljes egészében teljesítményalapú bérezésben még a vigécek sem dolgoznak, pedig az ő teljesítményük mérése aztán igazán szofisztikáltan kidolgozott. Senki sem beszélt itt 100% teljesítményalapú bérezésről.
Előzmény: bejuma (509)
wizes Creative Commons License 2006.08.06 0 0 512

2006. augusztus 06. 16:56

http://www.uno.hu/news/story/215281

Azé milyen érdekes, nekik nem kell a kiváltságos és lyó közalkalmazotti?

Még sem olyan jó??

Minden vállalkozó orvosával sikerült megállapodnia a Zala Megyei Kórháznak, így Zalaegerszegen egyelőre nincs zavar a betegellátásban. Korábban azért került veszélybe a gyógyító tevékenység, mert július elsején hatályba lépett az úgynevezett színlelt szerződésekkel kapcsolatos jogszabály, és a kórház az összes vállalkozó orvossal szerződést bontott. A helyette felkínált új munkaszerződéseket az orvosok nem fogadták el, mert a jövedelmük a felére csökkent volna.

Július elején csak sürgősségi szinten működött a Zala Megyei Kórház, azaz tervezett műtétek is elmaradtak, mert egyik napról a másikra 46 orvossal kevesebb dolgozott. Ennyien nem akarták közalkalmazotti munkaviszonyra változtatni korábbi vállalkozói szerződésüket. Mielőtt a kórház teljesen működésképtelenné vált volna, a vezetés ideiglenes szerződést kötött az orvosokkal. Az érintettek egy hónap türelmi időt adtak maguknak a megállapodásra. Az ideiglenes szerződések hétfőn lejárnak.

Zörényi István fül-orr-gégész szerint a betegek ebből már semmit sem vesznek észre, mert időközben a 46 orvos és a kórház vezetői megállapodtak egymással. Az orvos az RTL Klub Híradójának elmondta, a szabadfoglalkozású orvoslás keretén belül végzett munkájukat fogják folytatni. A kollégák egy része határozatlan időre, a többiek pedig szeptember 30-ig írtak alá szerződést.

Azok az orvosok, akik csak két hónapra írták alá a szerződésüket, abban bíznak, hogy a döntéshozók ősszel módosítják a jogszabályt és lehetővé teszik, hogy társas vállalkozások is szerződhessenek a kórházakkal.

Mithridates Creative Commons License 2006.08.06 0 0 511
Ebben teljesen egyetértek, hasonlót tapasztaltam. Rövidtávon, 2002 végéig bejött Medgyessyéknek. Aztán elolvadt mint fagyi a napon.

Hajrá Cseh Laci és Verrasztó Dávid!!!
Előzmény: bejuma (510)
bejuma Creative Commons License 2006.08.06 0 0 510

Ezért nem volt közép- és hosszútávon pozitív haszna az 50%-os béremelésnek 2002-ben. De Medgyessy nem is nézett annyira előre... :)

de volt, ha átmeneti is. Lehetett egy kicsit válogatni a jelentkezők között. Az igaz, hogy gyenge és a kevésbé gyenge között leginkább, de akkor is,valami elindult. Csak  az a béremelés is elolvadt...

Előzmény: Mithridates (507)
bejuma Creative Commons License 2006.08.06 0 0 509

Látom, nem érted. Ha egy teljesítmény objektíven nem mérhető, akkor fizetésben sem mérhető. :)

Telses egészében nem mérhető, ezért nem is lehet áttérni teljes egészében a teljesítményalapú bérezésre.

Kérdezz meg két pedagógust egy tantestületben, akik ugyanannyit keresnek.

Kösz. Nálunk 90 van. És mind úgy érzi, hogy ő a legjobb...

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (506)
bejuma Creative Commons License 2006.08.06 0 0 508
Lehet, hogy valahol fenn vannak, nem tudom. Nem kerestem. Minden suli megkapta az általános és a saját magára vonatkozó eredményeket.

Előzmény: Logofet (505)
Mithridates Creative Commons License 2006.08.06 0 0 507
"Kérdezz meg két pedagógust egy tantestületben, akik ugyanannyit keresnek. Legalább az egyik úgy fogja gondolni, hogy objektív méréssel be tudja bizonytani, hogy ez igazságtalan."

Ezért nem volt közép- és hosszútávon pozitív haszna az 50%-os béremelésnek 2002-ben. De Medgyessy nem is nézett annyira előre... :)
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (506)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.08.06 0 0 506
Látom, nem érted. Ha egy teljesítmény objektíven nem mérhető, akkor fizetésben sem mérhető. :) A munka bére valamilyen mérés eredménye. Ha nem mást, akkor a munkaidőt, szolgálati időt mérik. Ennyit a jelen rendszer is tud. A mondás az, hogy minden ember, akinek a főnöke képes megvédeni a saját főnöke előtt a beosztottjára vonatkozó fizetésemelési/jutalmazási/kirúgási/ki nem rugási döntését, az kénytelen objektív mérést alkalmazni. (Amelyik nem, az meg alkalmatlan, de erről már volt itt szó.)

Kérdezz meg két pedagógust egy tantestületben, akik ugyanannyit keresnek. Legalább az egyik úgy fogja gondolni, hogy objektív méréssel be tudja bizonytani, hogy ez igazságtalan. :)
Előzmény: bejuma (494)
Logofet Creative Commons License 2006.08.06 0 0 505
   Köszönöm! Az eredmények miért nem publikusak? Csak fél füllel hallottam, ezért nem voltam biztos benne, hogy valóban nem hozzáférhetőek, de őszintén szólva érthetetlennek tartom.
Előzmény: bejuma (480)
Mithridates Creative Commons License 2006.08.06 0 0 504
Szerintem a magyarok többsége becsületes, dolgozik, adót fizet, gyereket nevel, s örül, ha nyernek a fiai-lányai az uszodában, sportpályán. Nem olyan simlis ország ez ahogyan a kabarészerzők és a politikusok láttatni akarják. ;)
Előzmény: Logofet (499)
twist Creative Commons License 2006.08.06 0 0 503

Mi is bennevoltunk, ez nem vitás!

Kérdés, mennyi volt ebben a kényszer és mennyi az egyéni " haszon" !

off:

Te tudtad pl.hogy orvosnak úgy van meghatározva TB. finanszírozás, hogy ha megnézi a torkod 17.- kemény Ft. üti a markát?

Állítólag amikor ezt a pontozásos rendszert bevezették vállalkozó házi orvosok tiltakoztak is ellene! Csak akkor mondta önkori, nagypofájú orvosokkal nem fog szerződést kötni. Van másik orvos ha kell.

Na orvosok szépen kitalálták, hogy mit lehet még beírni, elszámolni TB. felé, kollégákhoz küldeni beteget, hogy intézmény, kolléga is jóljárjon. Szép lassan ( kb. 10 év alatt)  leszívták a TB. rendszert.

Most azt mondják NEKÜNK sokat járunk orvoshoz,ezért bevezetik vizitdíjat !

No gondoltam én, végre egy jó intézkedés, mert én adok 500.-at,  orvos kapja tb.-től a 17.-et, helyreáll a rendszer HA megnézhetném,igazolhatnám mit is végeztek rajtam! 

No azt is kitalálták, hogy ez ne így legyen!

Nem nézhetem meg, csak ügyfélkapun, felgyógyulásom  után reklamálhatok.

Nem kapja meg orvos az 500.-at, csak annak kb. felét!  Többi menne a kségvetésbe.

MIT CSINÁLTAK ?

Rákényszerítik + lehetővé teszik, hogy orvos ismét elszámoljon olyan vizsgálatokat, amit el sem végzett!

Orvosra nem tudok haragudni!

Nejem 3 perc alatt gyantáztatja szemöldökét, oszt 500.-Ft.-ot úgy ott hagy kozmetikában mint a sicc.

Orvos munkája ennél kevesebbet ér?

Akko miért nem kaphatná meg 500,.at én meg igazolnám toroknézést?

EZÉRT KI A FELELŐS?

on:

Előzmény: Logofet (477)
bejuma Creative Commons License 2006.08.06 0 0 502

Nálunk müxik az egzakt mérés.

Akkor biztosan nem az oktatásban vagy az egészségügyben dolgozol.

Előzmény: Mithridates (501)
Mithridates Creative Commons License 2006.08.06 0 0 501
Nekem nem volt célom a meggyőzés. Nálunk müxik az egzakt mérés. De kézzelfogható haszna nincsen, mert a pénzt nem teljesítmény alapján osztják el, hanem a pozicióharcok eredményeként. Olyan ez mint huszár farkán a csomó, szép, de nem jó semmire. :)
Előzmény: bejuma (497)
Logofet Creative Commons License 2006.08.06 0 0 500
   Az!!!
Előzmény: Mithridates (498)
Logofet Creative Commons License 2006.08.06 0 0 499
   Jó neked! :-))) Nyilván vannak kivételek, nem vitatom. Bár mindenki tökéletesnek tartja magát, csak hát a többiek! De nem rád értem. Nem is tehetném, nem ismerlek. De azért ha valóban megnéznénk, ki nem csalt adót -beleértve azt is, ha számla nélkül vett valamit, mert az úgy olcsóbb-, ki nem vesztegetett még -pl. azért, hogy a jogerős építési vagy ,űködési engedélyére ne kelljen az örökkévalóságig várni-, ki az aki eltűri a kollégái egy részétől a beleszarást stb., akkor kevesen maradnának ki a szórásból. De nem is ez a fontos, hanem az, hogy a demokráciában nem járható út az, hogy mindent a politikusoktól várunk el. Ezektől meg pláne! 
Előzmény: Mithridates (487)
Mithridates Creative Commons License 2006.08.06 0 0 498
Szép volt Ági!!! :)
bejuma Creative Commons License 2006.08.06 0 0 497
Te pedig engem nem.
Én tanultam mérés-értékelést, végzem is, és tudom, hogy az említett okok miatt soha nem lesz egzakt. A szubjektív elemek nem iktathatóak ki.
Előzmény: Mithridates (496)
Mithridates Creative Commons License 2006.08.06 0 0 496
Nem győztél meg. De nem szeretnélek megbántani.
Előzmény: bejuma (490)
Mithridates Creative Commons License 2006.08.06 0 0 495
:) Ja, nem lehet mindenki okos, hülyének is kell lenni.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (491)
bejuma Creative Commons License 2006.08.06 0 0 494
Pedagógus, orvos.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (493)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.08.06 0 0 493
Ha te mondasz olyan területet, ahol a munkateljesítmény egzakt módon nem mérhető, én mondok neked egy olyat, amelyikért nem adható fizetés. :-)
Előzmény: bejuma (490)
bejuma Creative Commons License 2006.08.06 0 0 492

"És objektíven tudod mérni?"

Szerintem igen. Nem olyan boszorkányság ez.

Az iparban talán nem.

Előzmény: Mithridates (489)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.08.06 0 0 491
Na itt cseszted el. :)
Előzmény: Mithridates (487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!