Keresés

Részletes keresés

aas Creative Commons License 2009.12.29 0 0 798
A KMPLayer általában rendben megnyitja az MTS, M2TS típusú HD video file-okat.
Előzmény: hagesz (797)
hagesz Creative Commons License 2009.12.28 0 0 797
sziasztok,

meg tudnatok mondani hogyan lehet szerkeszteni a videot amit TZ 7-tel AVCHDLite uzemmodban vettem fel? a Pana TV-m gond nelkul erti (kameraval osszekotve), de a kartyan csak egy szamomra ismeretlen tipusu .MTS fajlt talaltam (eleg hulye helyre rejtve) amitol a W Media Player bexarik, es a gephez kapott PHOTOfunSTUDIO HD edition se nyitja meg.

koszi,
hagesz

biker07 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 796
Sziasztok eladó egy használt, de jó állapotú ezüst TZ7. Tartozékai: videókábel, akku, töltő, doboz, karpánt, cd, számla(2009.06.25), garlevél. Vettem karácsonyra egy GF1-et, ezért feleslegessé vált. Iár: 62900ft. Budapesten van. Érdeklődést inkább priviben kérek, azt előbb észreveszem.

OT123 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 795
mennyi
Előzmény: vigmolnar07 (794)
vigmolnar07 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 794

SZIA  VAN AZ IS EGY  ELADO  DE NEM  OLCSO   ÜDV

Előzmény: Törölt nick (793)
lacko48 Creative Commons License 2009.12.20 0 0 792

SZIASZTOK

ELADO PANASONIC  TZ 5 ára 50-ezer

mail publikus

lacko48 Creative Commons License 2009.12.17 0 0 791

SZIA  ha kettövel  vissza olvasol  ott magyar nyelvüt másolnak neked 1200 pénzért ÜDV
hagesz Creative Commons License 2009.12.16 0 0 790
Szia,

TZ7-hez letoltheto angol kezelesinek is nagyon orulnek, en csak fizetoset talaltam.

Ha esetleg barkinek van tanacsa, megkoszonnem! Nemet, holland (?) es spanyol kezelesim van...

Udv,
Hagesz
Előzmény: biker07 (786)
szende68 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 789

SZIASZTOK

eladó  1 használt  PANASNIC  TZ 5

az összes tartozékaival  ára 65ezer

vigmolnar07 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 788

üdv  a sogorom fénymásoloban dolgozik ha kell amit keres magyarnyelvü 1200-ért másol magának szombaton is dolgozik vasárnapra vagy hétföre meg is van ha kell akkor a saját linkjén csak annyit irjon hogy kell   100-valahány oldal   üdv

Előzmény: biker07 (787)
biker07 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 787
Ha van ötleted, szívesen venném.
Előzmény: derekbell (785)
biker07 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 786
Igen, de nem találom. Angol van csak letölthetően.
Előzmény: derekbell (785)
derekbell Creative Commons License 2009.11.20 0 0 785
próbáltad mára neten megkeresni?
Előzmény: biker07 (784)
biker07 Creative Commons License 2009.11.19 0 0 784

Halihó, vettem használtan egy TZ7-est, de sajnos nincs hozzá magyar nyelvü leírásom. Hol lehetne beszerezni ? Vagy tudna valaki kölcsön adni egyet a fénymásolás idejére ? Nagy segítség lenne. Pesti vagyok. Előre is köszi.

tehtube Creative Commons License 2009.11.16 0 0 783
Igen, nekem is a 400ASA jött be. Még nem olyan szemcsés, de már érzékenyebb. Általában ilyenkor sorozatokat készítek én is és abból válogatom ki az élesebbre sikeredetteket.
Előzmény: derekbell (782)
derekbell Creative Commons License 2009.11.05 0 0 782

Tévedni tecccik.... Nincs állvány.... És "csillagos égbolt" sem...

Kézből, 400 ASA...

A kép "normális" amatőr méret, kb.  1,5 megás... Lehet, hogy nem tű éles, de ilyen szituban nem is kell....

Egy picit tán szemcsés, de engem nem zavar, a filmnél sem zavart. Amit természetellenes körülmények között örökítünk meg, az nyugodtan lehet egy picit természetellenes - ergó, ettől lesz telejsen természetes....:)))

Pontosan az a zseniális ebbena gépben, hogy a fantasztikus stabilizátor révén szinte bárhol, bármikor, kézből tudsz "lőni"...

Na jó. Legtöbbször ajánlatos nem egyet, hanem néhány továbbit is... A 4-5 közül egy biztosan jó lesz...

Előszeretettel használom este, kivilágított városokban, templomokban és koncerten, szinházban... Napfényben mindenki tud kattintani... Ezzel még ilyen agyalágyult körülmények között is...

(Ezekben a szitukban egyébként még állvánnyal is lyukra futnál.... Itt csak a XXI. sz. csodája a tuti optikai stabilizátor segít...)

/Ezeknél is az egyetlen titok, hogy 10-15 kockás "sorozatokból" lehetett kihalászni 1-2 jobb képet, hiszen a gép alapból lassú, ilyen mozgások  riportszerű megörökítésére natúr nem alkalmas.../

MÜPA-ban.. Igaz, viszonylag közel a szinpadhoz, de teljes telével. Kézből, fél illegálisan... És a zonogra vagy mikrofon kellően éles is, ha valami nem klappl, akkor aza figura, mert izeg-mozog, mint a sajtkukac... És a vakut utálom...

Az Uránia moziban egy gagyi majdnemhakni. Itt már a 7. sorban és szintén teljes telével, kézből meg sem támasztva...

Thália szinház. Még hátrébb, a 13. sorban, a többi szöveg ua.
Előzmény: tehtube (781)
tehtube Creative Commons License 2009.11.05 0 0 781

Gondolom ez a kép nem kézből készült. Vagy csak kicsi, azért tűnik élesnek?

Sötét helyeken, éjjel, kültéren nekem bevált a TZ1-nél a csillagos ég mód 15-30-60mp-el. A legnagyobb érzékenységen már nagyon szemcsés, 400-nál följebb ritkán veszem, csak ha nem lehet letámasztanom.

Persze stabilan valamin vagy állványon. Meg 10mp-es önkioldóval.

Annyit vettem észre hogy a régebbi kis 3×/3mp-s Olympus némileg élénkebb képeket készít ugyanonnan, ugyanúgy.

Összevetni valami nagy géppel, botorság. Mintha a kamionos kérkedne, mennyi mindent el tud vinni. Csak egy parkolóba nem fér be. Egy út alatt végig dajkálni valami nagy kockát, rettenet.

Előzmény: derekbell (779)
derekbell Creative Commons License 2009.10.29 0 0 779

Tja, hát igen.. ahogy éppen "nem való" belső tér fotózására....

Na látjátok, én ezért ne molvasok már ilyen fennkölt hüje "szaklapokat", mert csaka szőr áll  fel a hátamon tőle.....

Ma már mindenki "tud" fotózni és écákat osztogatni....

Maradjunk annyiban, hogy aki reálsia nfel tudja mérni a szükségleteit, határait, annak ma jobb gép nem kell, mint ez a zsebpiszok...

Előzmény: timitom (777)
biker07 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 778
Halihó. Ha valaki megunná a TZ7-sét keressen meg.
timitom Creative Commons License 2009.10.24 0 0 777
Én is ugyanazt tapasztaltam meg, mint derekbeli, Csipuka2-vel szemben. Két éven keresztül cipeltem a Minoltát (amit azért továbbra is szeretek) az utazásaimra. Már kezdtem nagyon unni, hogy folyamatosan húzza a nyakam, széles vagyok a nagy táskától, nehézkes elővenni, eltenni. Idén júliusban vettem meg a TZ7-et, és arra a megállapításra jutottam, hogy a nyári utazási élményeim megörökítésére bőven elég egy ilyen gép. Semmilyen minőségbeli hátrányt nem jelent az SLR+kitobi összeállítással szemben. Amitől egy kicsit tartottam, a fényszegény viszonyok, belső terek fotózásánál, kellemesen csalódtam, pedig a referenciaként szolgáló szaklap (Digitális fotó) szerint nem belső terek fényképezésére találták ki.
És még egy kellemes meglepetés: az utólagos szerkesztéskor el lehet felejteni a hordótorzítás korrigálását.
Egy apró hátrány: ha hirtelen bukkan fel egy téma, az SLR-el fél másodpercen belül kész volt a kép (feltéve, ha nem a tatyóból kell előráncigálni).
Amire nem alkalmas: természet- és makrofotózásra. Arra továbbra is az SLR-t viszem két-három obival és egyéb kiegészítőkkel. Ilyenkor továbbra is karácsonyfának kell érzeznem magam.

timitom
bike Creative Commons License 2009.10.22 0 0 776
Hali,

TZ3 gyári akksival hány képet kell(ene) csináljon egy feltöltéssel?
Általában egy-két kép/bekapcsolás.

köszi
derekbell Creative Commons License 2009.10.21 0 0 775

A TZ6 már 25 mm-ről indul...

Engem nem izgat, ha nagyon rossz fényviszonyok között kiss ézajos lesz a kép. Inkább, minthogy berezzenjen és inkább hogy ne kelljen nyuvadt staivval mászkálni...

Naná, hogy kompromisszum ez is, de ez végre egy naggggyon jó kompromisszum. Már régen élveztem ennyire ismét a fotózást.... Illetve talán még soha sem, mert a filmes korszakbana film fogyott el meg pénz reá, aztán meg a rohadt nehéz cuccokat kellet cipleni és kinlódni hogy ne mfért el, látszott, amikor nem kellett volna stb. Aztán meg kicsi volt, de még pöcs volt a zoomja, aksija, kártyája....

Szóval..... Most értünk nagyjából oda, hogy szinte rá se figyelve lehet nyomkodni a gombot és nagy átlagban jó képek pottyannak ki belőle....

Az szinte tuti, hogy én már nem veszek újabb SLR-t.... Inkább kötök még néhány apró kompromisszumot a lelkemmel és szépérzékemmel...

Előzmény: csipuka2 (773)
Gidu Creative Commons License 2009.10.21 0 0 774
Tudomásom szerint a TZ5 Li-ion akumulatorral rendelkezik.
Na most ennek halála a teljes lemerítés.

Csak úgy mondom.

UDV

Gidu

Egyébként Én egy S5000-es Fuji (ami nem egy csúcsgép) után vettem a TZ5-öt. És mit mondjak, lehet kényelmesebb meg többet tud, de a régi géppel szebb képeket csináltam az biztos.
Előzmény: derekbell (771)
csipuka2 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 773
Az atfogasa derek, en is ezert vettem, +28mm-rol indul (TZ5), ami nagyon kellemes.
Nekem nem sikerult "kiexponalnom" mindent sotetben, lehet remeg a kezem? :)
Ha van feny, akkor remek, ha nincs, akkor zajos.
En is komalom a gepet, mint emlitettem (azert is vettem meg :)), csak bele kell torodni a kompromisszumokba.
A DSLR-nel szinten.
Nincs olyan gep, ami kicsi, konnyu, ha kell nagy zoom, es meg kicsi melyeleseggel is dolgozzon igeny szerint. Es meglehetne ragozni.

A kep visszanezes soran arra gondoltam, hogy leulunk anyaval kajalni valahova, es hadd nezze mar vissza azt az 50-100 kepet kaja elott. Nna ez eszi az akksit.
Kattintas utani gyors ellenorzes az termeszetes.
Az uj gepekrol nem tudok nyilatkozni akksi ugyben, de a forum azert referencia.
Előzmény: derekbell (770)
vigmolnar07 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 772

SZIA  ha adsz 1tel számot felhivlak és elmondom mert leirva 1oldalt tesz ki én meg csak ugatom a számitogépet meg el sem hinnéd amit leirnák SZIA

Előzmény: derekbell (771)
derekbell Creative Commons License 2009.10.21 0 0 771

hát igen, le kéne meríteni - de ahhoz ugyebár "bonyolult" kisütő szerkezet kell, meg idő, és ha én minél gyorsabb nszeretném folytatni a fotózást, akkor gáz..

Jobb töltők automatikusan lemerítik az aksit, de ezekhez a gyáyi szarokhoz nem ilyeneket adnak...

Előzmény: vigmolnar07 (767)
derekbell Creative Commons License 2009.10.20 0 0 770

Ennek a kis pöcsnek a tipusjele: TZ = travel zoom. Vagyis elsősorban utazásra, emlékek megörökitésére szolgál....

nos, én pontosan erre használom. Erre viszont utólérhetetlen. A zoom-átfogása a és stabilizátora révén szinte bárhol, bármit meg lehet vele örökíteni....

Vakut soha nem használok, utálom. És ennél nem is kell, a setét templom mélyén is kézből ki lehet exponálni szinte mindent....

A visszanézés néh kell is, nehogy otthagyjama témát egy végsős oron elfuserált rossz képpel....

Vannak feladatok természetesen, amiket SLR-rel szebben, jobban meg lehet csinálni, de hétköznapra és állandóan nálam legen, ennél jobb nem is kell..

Ja, és én pl. előszeretettel kattintok szinházban, koncerten, múzeumokban - ahol többnyire nem illik és nem is szabad... Hát ott egy SLR-rel megnéznélek......

Az idegen aksi fóbiám egy német újságból ered, ahol azt irták, hogy az új Pana gépek leblokkolnak idegen aksi érzékelésekor és éppen ezért software-t sem szabad rá frissíteni, mert jószerive lebből a frissítés, a letiltásból.....

Hisztizik is most az  Ansmann és tsai.....

Előzmény: csipuka2 (769)
csipuka2 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 769
En pont forditva vagyok.
Tavaly vettem egy TZ-5-t, mert tudtam, hogy majd DSLR-re valtok, a TZ-t pedig megkapja anya.
A DSLR megjott, azota nem volt a kezemben a TZ :)
Ettol fuggetlenul az egyik legjobb kis szappantarto amit hasznaltam.
De a DSLR, az DSLR :)
Nekem van egy Ansmann tartalek aksim hozza, csak 800-as, kicsit kevesebbet bir mint a gyari. A 160-180 kepet keveslem, bar kerdes mennyit vakuztal, vagy a kedvencem ami viszi az energiat: o hadd nezzem mar meg a kepeket amit csinaltal.
Előzmény: derekbell (766)
csipuka2 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 768
En pont forditva vagyok.
Tavaly vettem egy TZ-5-t, mert tudtam, hogy majd DSLR-re valtok, a TZ-t pedig megkapja anya.
A DSLR megjott, azota nem volt a kezemben a TZ :)
Ettol fuggetlenul az egyik legjobb kis szappantarto amit hasznaltam.
De a DSLR, az DSLR :)
Nekem van egy Ansmann tartalek aksim hozza, csak 800-as, kicsit kevesebbet bir mint a gyari. A 160-180 kepet keveslem, bar kerdes mennyit vakuztal, vagy a kedvencem ami viszi az energiat: o hadd nezzem mar meg a kepeket amit csinaltal.
vigmolnar07 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 767

SZIA az akumlátort teljesen le kell meriteni és akkor tudja ugy feltölteni hogy a leirtak töbszörösét tudd exponálni bövebbet priviben tudok mondani  SZIA

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!