meg tudnatok mondani hogyan lehet szerkeszteni a videot amit TZ 7-tel AVCHDLite uzemmodban vettem fel? a Pana TV-m gond nelkul erti (kameraval osszekotve), de a kartyan csak egy szamomra ismeretlen tipusu .MTS fajlt talaltam (eleg hulye helyre rejtve) amitol a W Media Player bexarik, es a gephez kapott PHOTOfunSTUDIO HD edition se nyitja meg.
Sziasztok eladó egy használt, de jó állapotú ezüst TZ7.
Tartozékai: videókábel, akku, töltő, doboz, karpánt, cd, számla(2009.06.25), garlevél. Vettem karácsonyra egy GF1-et, ezért feleslegessé vált. Iár: 62900ft. Budapesten van. Érdeklődést inkább priviben kérek, azt előbb észreveszem.
üdv a sogorom fénymásoloban dolgozik ha kell amit keres magyarnyelvü 1200-ért másol magának szombaton is dolgozik vasárnapra vagy hétföre meg is van ha kell akkor a saját linkjén csak annyit irjon hogy kell 100-valahány oldal üdv
Halihó, vettem használtan egy TZ7-est, de sajnos nincs hozzá magyar nyelvü leírásom. Hol lehetne beszerezni ? Vagy tudna valaki kölcsön adni egyet a fénymásolás idejére ? Nagy segítség lenne. Pesti vagyok. Előre is köszi.
Igen, nekem is a 400ASA jött be. Még nem olyan szemcsés, de már érzékenyebb. Általában ilyenkor sorozatokat készítek én is és abból válogatom ki az élesebbre sikeredetteket.
Tévedni tecccik.... Nincs állvány.... És "csillagos égbolt" sem...
Kézből, 400 ASA...
A kép "normális" amatőr méret, kb. 1,5 megás... Lehet, hogy nem tű éles, de ilyen szituban nem is kell....
Egy picit tán szemcsés, de engem nem zavar, a filmnél sem zavart. Amit természetellenes körülmények között örökítünk meg, az nyugodtan lehet egy picit természetellenes - ergó, ettől lesz telejsen természetes....:)))
Pontosan az a zseniális ebbena gépben, hogy a fantasztikus stabilizátor révén szinte bárhol, bármikor, kézből tudsz "lőni"...
Na jó. Legtöbbször ajánlatos nem egyet, hanem néhány továbbit is... A 4-5 közül egy biztosan jó lesz...
Előszeretettel használom este, kivilágított városokban, templomokban és koncerten, szinházban... Napfényben mindenki tud kattintani... Ezzel még ilyen agyalágyult körülmények között is...
(Ezekben a szitukban egyébként még állvánnyal is lyukra futnál.... Itt csak a XXI. sz. csodája a tuti optikai stabilizátor segít...)
/Ezeknél is az egyetlen titok, hogy 10-15 kockás "sorozatokból" lehetett kihalászni 1-2 jobb képet, hiszen a gép alapból lassú, ilyen mozgások riportszerű megörökítésére natúr nem alkalmas.../
MÜPA-ban.. Igaz, viszonylag közel a szinpadhoz, de teljes telével. Kézből, fél illegálisan... És a zonogra vagy mikrofon kellően éles is, ha valami nem klappl, akkor aza figura, mert izeg-mozog, mint a sajtkukac... És a vakut utálom...
Az Uránia moziban egy gagyi majdnemhakni. Itt már a 7. sorban és szintén teljes telével, kézből meg sem támasztva...
Thália szinház. Még hátrébb, a 13. sorban, a többi szöveg ua.
Gondolom ez a kép nem kézből készült. Vagy csak kicsi, azért tűnik élesnek?
Sötét helyeken, éjjel, kültéren nekem bevált a TZ1-nél a csillagos ég mód 15-30-60mp-el. A legnagyobb érzékenységen már nagyon szemcsés, 400-nál följebb ritkán veszem, csak ha nem lehet letámasztanom.
Persze stabilan valamin vagy állványon. Meg 10mp-es önkioldóval.
Annyit vettem észre hogy a régebbi kis 3×/3mp-s Olympus némileg élénkebb képeket készít ugyanonnan, ugyanúgy.
Összevetni valami nagy géppel, botorság. Mintha a kamionos kérkedne, mennyi mindent el tud vinni. Csak egy parkolóba nem fér be. Egy út alatt végig dajkálni valami nagy kockát, rettenet.
Én is ugyanazt tapasztaltam meg, mint derekbeli, Csipuka2-vel szemben. Két éven keresztül cipeltem a Minoltát (amit azért továbbra is szeretek) az utazásaimra. Már kezdtem nagyon unni, hogy folyamatosan húzza a nyakam, széles vagyok a nagy táskától, nehézkes elővenni, eltenni. Idén júliusban vettem meg a TZ7-et, és arra a megállapításra jutottam, hogy a nyári utazási élményeim megörökítésére bőven elég egy ilyen gép. Semmilyen minőségbeli hátrányt nem jelent az SLR+kitobi összeállítással szemben. Amitől egy kicsit tartottam, a fényszegény viszonyok, belső terek fotózásánál, kellemesen csalódtam, pedig a referenciaként szolgáló szaklap (Digitális fotó) szerint nem belső terek fényképezésére találták ki. És még egy kellemes meglepetés: az utólagos szerkesztéskor el lehet felejteni a hordótorzítás korrigálását. Egy apró hátrány: ha hirtelen bukkan fel egy téma, az SLR-el fél másodpercen belül kész volt a kép (feltéve, ha nem a tatyóból kell előráncigálni). Amire nem alkalmas: természet- és makrofotózásra. Arra továbbra is az SLR-t viszem két-három obival és egyéb kiegészítőkkel. Ilyenkor továbbra is karácsonyfának kell érzeznem magam.
Engem nem izgat, ha nagyon rossz fényviszonyok között kiss ézajos lesz a kép. Inkább, minthogy berezzenjen és inkább hogy ne kelljen nyuvadt staivval mászkálni...
Naná, hogy kompromisszum ez is, de ez végre egy naggggyon jó kompromisszum. Már régen élveztem ennyire ismét a fotózást.... Illetve talán még soha sem, mert a filmes korszakbana film fogyott el meg pénz reá, aztán meg a rohadt nehéz cuccokat kellet cipleni és kinlódni hogy ne mfért el, látszott, amikor nem kellett volna stb. Aztán meg kicsi volt, de még pöcs volt a zoomja, aksija, kártyája....
Szóval..... Most értünk nagyjából oda, hogy szinte rá se figyelve lehet nyomkodni a gombot és nagy átlagban jó képek pottyannak ki belőle....
Az szinte tuti, hogy én már nem veszek újabb SLR-t.... Inkább kötök még néhány apró kompromisszumot a lelkemmel és szépérzékemmel...
Tudomásom szerint a TZ5 Li-ion akumulatorral rendelkezik. Na most ennek halála a teljes lemerítés.
Csak úgy mondom.
UDV
Gidu
Egyébként Én egy S5000-es Fuji (ami nem egy csúcsgép) után vettem a TZ5-öt. És mit mondjak, lehet kényelmesebb meg többet tud, de a régi géppel szebb képeket csináltam az biztos.
Az atfogasa derek, en is ezert vettem, +28mm-rol indul (TZ5), ami nagyon kellemes. Nekem nem sikerult "kiexponalnom" mindent sotetben, lehet remeg a kezem? :) Ha van feny, akkor remek, ha nincs, akkor zajos. En is komalom a gepet, mint emlitettem (azert is vettem meg :)), csak bele kell torodni a kompromisszumokba. A DSLR-nel szinten. Nincs olyan gep, ami kicsi, konnyu, ha kell nagy zoom, es meg kicsi melyeleseggel is dolgozzon igeny szerint. Es meglehetne ragozni.
A kep visszanezes soran arra gondoltam, hogy leulunk anyaval kajalni valahova, es hadd nezze mar vissza azt az 50-100 kepet kaja elott. Nna ez eszi az akksit. Kattintas utani gyors ellenorzes az termeszetes. Az uj gepekrol nem tudok nyilatkozni akksi ugyben, de a forum azert referencia.
hát igen, le kéne meríteni - de ahhoz ugyebár "bonyolult" kisütő szerkezet kell, meg idő, és ha én minél gyorsabb nszeretném folytatni a fotózást, akkor gáz..
Jobb töltők automatikusan lemerítik az aksit, de ezekhez a gyáyi szarokhoz nem ilyeneket adnak...
Ennek a kis pöcsnek a tipusjele: TZ = travel zoom. Vagyis elsősorban utazásra, emlékek megörökitésére szolgál....
nos, én pontosan erre használom. Erre viszont utólérhetetlen. A zoom-átfogása a és stabilizátora révén szinte bárhol, bármit meg lehet vele örökíteni....
Vakut soha nem használok, utálom. És ennél nem is kell, a setét templom mélyén is kézből ki lehet exponálni szinte mindent....
A visszanézés néh kell is, nehogy otthagyjama témát egy végsős oron elfuserált rossz képpel....
Vannak feladatok természetesen, amiket SLR-rel szebben, jobban meg lehet csinálni, de hétköznapra és állandóan nálam legen, ennél jobb nem is kell..
Ja, és én pl. előszeretettel kattintok szinházban, koncerten, múzeumokban - ahol többnyire nem illik és nem is szabad... Hát ott egy SLR-rel megnéznélek......
Az idegen aksi fóbiám egy német újságból ered, ahol azt irták, hogy az új Pana gépek leblokkolnak idegen aksi érzékelésekor és éppen ezért software-t sem szabad rá frissíteni, mert jószerive lebből a frissítés, a letiltásból.....
En pont forditva vagyok. Tavaly vettem egy TZ-5-t, mert tudtam, hogy majd DSLR-re valtok, a TZ-t pedig megkapja anya. A DSLR megjott, azota nem volt a kezemben a TZ :) Ettol fuggetlenul az egyik legjobb kis szappantarto amit hasznaltam. De a DSLR, az DSLR :) Nekem van egy Ansmann tartalek aksim hozza, csak 800-as, kicsit kevesebbet bir mint a gyari. A 160-180 kepet keveslem, bar kerdes mennyit vakuztal, vagy a kedvencem ami viszi az energiat: o hadd nezzem mar meg a kepeket amit csinaltal.
En pont forditva vagyok. Tavaly vettem egy TZ-5-t, mert tudtam, hogy majd DSLR-re valtok, a TZ-t pedig megkapja anya. A DSLR megjott, azota nem volt a kezemben a TZ :) Ettol fuggetlenul az egyik legjobb kis szappantarto amit hasznaltam. De a DSLR, az DSLR :) Nekem van egy Ansmann tartalek aksim hozza, csak 800-as, kicsit kevesebbet bir mint a gyari. A 160-180 kepet keveslem, bar kerdes mennyit vakuztal, vagy a kedvencem ami viszi az energiat: o hadd nezzem mar meg a kepeket amit csinaltal.
SZIA az akumlátort teljesen le kell meriteni és akkor tudja ugy feltölteni hogy a leirtak töbszörösét tudd exponálni bövebbet priviben tudok mondani SZIA