Keresés

Részletes keresés

Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.09.26 0 0 2004
Öööö. Ne haragudj, de ezt a spoilert nem lehetett volna jobban jelölni? Kihagyásokkal, kifehérítéssel, linkeléssel? Mert így ha akartam, ha nem, elolvastam, mert egyszerűen nem tudta kikerülni a szemem, pedig szívem szerint nem akartam volna. :S Most kerüljem ezt a topicot is?
Előzmény: ladybyron (2003)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.26 0 0 2003

Még egy utolsót, ezt azután olvastam, hogy elküldtem a hozzászólást.

SPOILER!!!

When House receives word that his father has passed away (...)

Az ilyenek miatt pesszimista. Őszintén, erre most mi a bánat szükség volt (van, lesz)??? :-(((

SPOILER END

Előzmény: ladybyron (2002)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.26 0 0 2002
Mármint arra nem, hogy "elfelejthetjük mindkettőt" (pedig ezért rém hálás lennék... :-))), vagy hogy kezdhetünk egy újat (na jó, ezt mellőzhetjük). :-)))
Előzmény: Candy Perfume Girl (1998)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.26 0 0 2001

Bocs, véletenül előbb küldtem el, szóval folyt.köv. :-))

tehát a Frozennel, ami minden idők egyik legjobbja. És rém boldog voltam, hogy nem hiába voltam optimista. Erre jött a hidegzuhany, amit nem taglalnék, majd olvastam a spoilereket. Hirtelenjében nem is tudom, melyik hangzik rosszabbul. :-(( Ehhez képest az első rész szódával elment, majd jött ez a második epizód...  Azt igazából nem tudom eldönteni, hogy megtörtént-e már az a váltás, ami megváltoztatta a sorozat jellegét, vagy sem, lehet, hogy Neked van igazad. De hogy megindultak ezen az úton, az biztos. Négy dologra gondolok. Először is arra, hogy a kilenc főszereplő sok, márpedig láthatólag ragaszkodnak hozzájuk. Különösen az újakhoz, ami önmagában gond. Másodszor arra, hogy egyre felületesebben kezelik a jellemeket - igaz, ezt már a harmadik évadban elkezdték - egyre jobban eltorzítják őket. Eddig Wilson volt az, aki megúszta, de most úgy tűnik, hogy ő sem sokáig. Harmadjára, egyszerűen képtelenek olyan új (vendég)szereplőt megalkotni, aki tényleg érdekes lenne - nem beszélve a hetibetegekről. Az új csapat, a magánnyomozó egyaránt gyengék és érdektelenek. Végül pedig eltértek attól, amit igazán tudnak - a kidolgozottság, a szellemesség, a dráma és a humor mesteri vegyítése. Hol az egyiket nyomják, hol a másikat, de a humor egyre inkább alpári, a drámával meg az a gondom, hogy mindenáron látványos, nagy drámákat akarnak kreálni, ami nem megy az íróknak. Ez nem baj, pk más drámát tudnak mesterien írni, de ne erőltessék. A mélynek szánt mondanivalók nagyon közhelyesek, a drámai eseményeket pedig túladagolják, így csak tűzijáték lesz belőle, és nagyon könnyű átcsúszni a giccsbe. Megvan az a veszélyük is, hogy egy nagy drámával annyira emelik az ingerküszöböt, hogy onnan nehéz tovább lépni, és valami újat dobni. Szerintem sokaknak, talán nekem is, ezért tűnik laposnak az az évkezdet.

Az Amber-Wilson szállal egy gondom volt, hogy nem sikerült egy olyan karaktert választani, akinél ne éreztem volna, hogy idegenül fest Jimmy mellett. (Ha már itt tartunk, van valami, amihez a stáb soha nem értett: egy hihető szerelmi szál kidolgozása, beleértve az alkalmi kapcsolatokat is. Talán a Stacy-vonal volt az egyetlen kivétel, de a többi lehetséges és megvalósult ship: House-Cameron, House-Cuddy, Chase-Cameron, Wilson-Cuddy, Foreman és a nővérke egyaránt rossz és erőltetett. Ezért örülmék, ha ezekkel nem próbálkoznának tovább. Nem könnyű jó szerelmi szálat írni, én ezt belátom, de ők is lássák be, és inkább hagyják ezeket. Én eddig is prímán megvoltam, meg lettem volna Huddy, Wuddy, Fuddy, Chameron, Cameron és egyéb párosítások nélkül, ezután is meglennék. :-))))) Viszont abban teljesen egyet értünk, hogy remek ötlet volt, behozni egy nőt Wilson életébe, hogy kicsit alakultak a kapcsolatok stb. Ez a vonal teljesen rendben volt, és még jobb lehetett volna, ha nem zsúfolják bele a többi felesleges mellékszálat.

Előzmény: ladybyron (2000)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.26 0 0 2000
Köszi a bíztatást, candy, aranyos vagy. :-)) És én kérem szépen nagyon igyekszem, nálam otimistább embert a Föld nem hordott a hátán - az előző évad végéig. Pedig jó néhányszor éreztem úgy, hogy itt valami tévedés van, biztosan mást nézek. Aztán a karácsonyi résztől jött egy fordulat, néhány remek résszel, közöttük a Frozennel, amivel
Előzmény: Candy Perfume Girl (1998)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1999
Nem tudok semmi konkrétumot, de ne erre számíts szerintem.
Előzmény: ladybyron (1997)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1998

Ne legyén pesszimista! És sem vagyok az, a gyenge kezdés ellenére sem, és nem azért mert (....), hanem azért, mert igazából olyan dolgot még nem csináltak, amitől megváltozott volna a sorozat jellege. Most egy teljesen más példát fogok felhozni, hogy ne a spoilerről beszéljünk, de ott van pl. a Wilson/Amber kapcsolat, szerintem egy zseniális húzás volt, teljesen belefért, új dolgokat hozott ki a szereplőkből, de attól még abszolút önmaguk maradtak, és az egész a sorozat legjobb évadzárójához vezetett. (szerintem) Ha fel is hoztam mostanában pár negatívumot, azért azt tartom, hogy az emberi kapcsolatok oldalán továbbra is nagyon ügyesen operál ez a sorozat, ld. House/Wilson. Valaki írta, hogy épp ideje volt felszínre hozni, hogy miért is barátok tulajdonképpen? Bár a konkrét  "szakítás" nekem egyelőre kicsit túldramatizált, de maga a témafelvetés tetszik, nagyon is.

Ja és hi whitequeen! :)

Előzmény: ladybyron (1996)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1997
Hm, legalább túlleszünk rajta, és elfelejthetjük mindkettőt. És akkor ezt a szálat is lehetne másként folytatni. :-))
Előzmény: whitequeen (1995)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1996

Nagyon remélem, hogy Neked van igazad, és nem fog ártani. ha olyan szinten történik a dolog, ahogy a másikkal két évaddal ezelőtt, az belefér, ugyanúgy, ahogyan anno az is elment. De ha ennél egy picivel is többet akarnak ebből kihozni, az nagyon rossz ötlet lenne, mert a dolog nem működőképes. :-((

Meg tudják ezt oldani house-osan, úgy, hogy csak jobb legyen tőle a sorozat, és ne sérüljön egyetlen fontos jellegzetessége sem.

Ez az. :-(( Egy éve nem féltem volna attól, hogy elszúrják, most viszont igen.

A régi House-omat akarom (topotzékol). :-)))

Előzmény: Candy Perfume Girl (1993)
whitequeen Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1995
Kicsit off:
Candy Perfume Girl, ne haragudj, de csak most esik le, h most "szólítalak" meg elôször xD Olyan régre nyúlik vissza az egyoldalú ismeretségünk, hogy már észre se veszem :D Szóval nagy rajongód vagyok én is ^^, csak nem merek "haverkodni" - vmiért attól tartok, nem sok közös témánk lenne abból az apróságból fakadóan, h kb minden szereplôrôl homlokegyenest az ellenkezôjét gondoljuk xD Így szép az élet. Na szóval csak nem akartam bunkó lenni :) --> Tehát: Szia, köszi a Hogyvoltokat, a HQP-t stb :)))
whitequeen Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1994
Nagyon enyhe, de mégis SPOILER!!! A s06-ról :)

Nem irigykedem... (?:D) "Mi" megkaptuk két évaddal elôbb... most "Ti" jöttök :) Rendes gyerek ez a DS...hogy törôdik a shipperekkel xDDDD
Persze csak viccelek. Egyetértek Candyvel: a feszkót elôbb-utóbb le kell vezetni. Illetve csak egy szusszantást kiengedni belôle ;)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1993
Jóóóhogy arra! :D Nézd, aminek jönnie kell, jönni fog, ez már nagyon régóta érik (már eljutottunk arra a pontra, hogy az lenne irreális, ha nem lépnék meg), és ismered a véleményemet, de annyit még hozzéteszek, hogy én hiszek abban, hogy nem fog ártani a sorozatnak. Mert ez a House, és nem fér bele sem a sorozat jellegébe, sem a karakterek jellemvonásaiba, hogy elmenjenek egy olyan irányba, ami...ami kilógna a képből. Meg tudják ezt oldani house-osan, úgy, hogy csak jobb legyen tőle a sorozat, és ne sérüljön egyetlen fontos jellegzetessége sem. Remélem, kellőképpen virágnyelven írtam körül a dolgot. :) És most befejezem, majd kibeszéljük akkor, amikor itt lesz az ideje, csak tartanánk már ott!
Előzmény: ladybyron (1991)
whitequeen Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1992
mellette... xD
Előzmény: ladybyron (1991)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1991

A hatodik epizódosra gondolsz? Hááát, én nem örültem annak sem, bár a többi spoiler után csak legyintettem rá. :-((( 

No mindegy, remélem, hogy lesz olyan, aminek mindketten, illetve mindannyian örülni tudunk. :-))) Pld. a dédelgetett álmom: 13-ska afganisztáni kiküldetése ilyen lehetne? ;-)))

Előzmény: Candy Perfume Girl (1989)
whitequeen Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1990
Na akkor nembaj, ha most leszek a renitens...?^^
Ebben a pillanatban vagyok túl a s05e02-n, és...mit mondjak... IIIIIIMMMMÁÁÁÁdtam ezt a részt!!!!!!!!
Teljes extázisban vagyok!!!
Ugyanazt a rádöbbenést, azt a "......whoa......"-élményt éltem át, mint akkor, mikor a hébe-hóba össze-vissza elkapott epizódok után elôször kezdtem el sorban, közvetlenül egymás után nézni ôket (és gyakorlatilag 5 napon keresztül csak wc-re mozdultam ki elôlük...%-) )! Tudniillik azt, hogy basszus... hogy képesek ezek ennyire ZSENIÁLISAK lenni???!!! Nem is tudom eldönteni, a kameraállásokon tátsam-e jobban a szám, a párbeszédeken vagy a (hetibeteg[ek]-)sztorin, ráadásul !!!!egy új Egyéniség!!!!!, vééégre!!! A nyomozóba beleszerelmesedtem. Szentül megfogadtam, hogy én ugyan nem fogom nézni a spinoffot, de lehetetlen megállni!!!! :D House-szal pedig olyan tökéletesen kiegészítik egymást! "No!""Yes.", ill. "Cool!" xD
Basszus sose hittem, hogy egy 100% camerontalan epizódról így fogok ömlengeni :D Candy, legalább ez a része vigasztaljon :) Ja... az e06-os spoilerbe én is csúnyán beleszaladtam hqparadise-on... :SSSS Pedig nagyon igyekeztem ezeket elkerülni. Hát mit mondjak... I'm happy for you... (and of course everybody lies :P)

Bocsánat, hogy kitörtem a nagy egyetértésbôl... :>
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1989

Én csak reménykeltő dolgokat tudok (de tényleg nem sokat), de nem írok semmit, mert volt már, hogy DS-ék rendesen megvezettek minket, és úgy spoilereztek, hogy abból semmi nem valósult meg, úgyhogy most már azt mondom, hogy hiszem, ha látom.

(bár egy fontos és nagyon jó dolog olyantól is elhangzott, akinek hiszek, de most már tényleg nem kiabálom el) *fingers crossed*

Előzmény: ladybyron (1988)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1988

Üdv Candy! :-))

De ez a két epizód finoman szólva lehangolt, ez nagyon nem House-színvonal. Egyszerűen nem érzem mögötte azt az átgondolotságot, és zseniális írást, ami ezt a sorozatot jellemzi általában, mintha csak sodródnának most, és nem igazán tudják, mit akarnak kihozni belőle. (...) Én úgy érzem, hogy most valami nagyot kell lépni, hogy felrázódjon a sorozat, mert kezd nagyon ellaposodni, és ez az irány nem tetszik. 

Ezeket magam is írhattam volna. :-(( A külöbség annyi, hogy én az első részt elviseltem, sőt, az évadzárókhoz mérten még tetszettek is (közepesre értékeltem). No meg az, hogy én már akkor elkezdtem aggódni és huhogni, hogy ennek nem lesz jó vége, mert éreztem, hogy a sok látványos húzás mögött nincsen semmi, ami arra utal, hogy nem tudják, mit akarnak. Ez a mostani viszont siralmas volt, egyedül a hetibeteg-szál volt valamennyire érdekes, márpedig szerintem ciki, ha egy House-epizódból ez az egyetlen említésre méltó. Arra például nem is emlékszem, hogy mit csináltak a tanoncok, rémlik, hogy Cuddy valamit megint ellenkezett, de olyan jelentéktelen jelenet volt, hogy nem tudom felidézni. Wilson halálosan idegesítő (hát, nem gondoltam volna, hogy ezt valaha leírom...) A magánnyomozó pedig nagyon halovány. A további spoilerek engem inkább további aggodalomra késztetnek. Tudsz valami reménykeltőt? :-))

Előzmény: Candy Perfume Girl (1982)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1987
Na akkor most szólj hozzá, én a spoilermentes vagyok felspoielrezve, nagyon nem jellemző. :D De nem tudok ám sok mindent, igazából egyetlen dolgot csak, mert azt egyszerűen nem tudtam elkerülni, de nem is bánom, kurvajó lesz. Csak essünk már túl ezen a vergődésen, ami most van, be fog még indulni ez az évad szeritnem, ha lassan is.
Előzmény: Cim33 (1986)
Cim33 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1986
Na, jól adtál a kíváncsiságomnak. :)) De le ne írd, mit tudsz, én szeretem az új részeket naiv tudatlansággal megnézni. (Olyankor mindig napokig kerülöm a szóba jöhető fórumokat.) :)
Előzmény: Candy Perfume Girl (1985)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1985
Én sem túl nagy lelkesedéssel vetettem rá magam, de gondoltam hátha jobb lesz, mint az első volt...ez nem jött be. Most nagyon le vagyok hangolódva, de most már akármi is lesz, kihúzom a 6. epizódig, az majd visszaadja a hitemet a sorozatban. ;)
Előzmény: Cim33 (1984)
Cim33 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1984
Bíztam a véleményedben. :) A másodikat még nem láttam, de akkor nem is kapkodok, ráér a hétvégén.
Előzmény: Candy Perfume Girl (1982)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1983
Seconded.
Előzmény: Cim33 (1962)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1982

Sziasztok, megjöttem, és meg is néztem az 5. évad első két részét.

Háááát. Nem tudom, ki hogy van vele, de én most kezdtem el aggódni. Ezt megelőzően nagyon jó előérzetem volt ezzel az évaddal kapcsolatban, de ez a két epizód finoman szólva lehangolt, ez nagyon nem House-színvonal. Egyszerűen nem érzem mögötte azt az átgondolotságot, és zseniális írást, ami ezt a sorozatot jellemzi általában, mintha csak sodródnának most, és nem igazán tudják, mit akarnak kihozni belőle. Most komolyan kell ez a H/W szakítás? Úgyis kibékülnek! Ez kb. olyan, mint Foreman felmondása, majd visszatérése, teljesen fölösleges és zavaró kitérő. Ebben a részben (2.) kb. semmi érdekes nem történt, House hiányolja Wilsont, OK. És? Ezt eddig is tudtuk.

Maga House is halovány volt, na de egy jelenet Cuddynak, Wilsonnak és Chase-nek??? Mivan? Többiek sem remekeltek éppen, és a magánnyomozó sem tud érdekelni, ez az epizód minden tekintetben lapos volt. Untam. Akkor már inkább az első rész, pedig azért sem voltam oda kifejezetten.

Ki kell találni valamit, mert ez így nem jó továbbra sem, az is milyen már, hogy Chase-t csak annyira tudják használni, hogy elvégezzen egy műtétet? Én úgy érzem, hogy most valami nagyot kell lépni, hogy felrázódjon a sorozat, mert kezd nagyon ellaposodni, és ez az irány nem tetszik.

whitequeen Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1981
Hmmm érdekes... Néha szoktam olvasgatni iyen kifejezetten orvosi "hogyvoltokat" ( Üdv itthon, Candy ;) ), van pár iyen hálistennek, és azokon nagyon dicsérik... Hmmm... A külföldi orvosok biztos bénák :P :D De tényeg, max azt hozzák föl, hogy valószínûtlenek a dolgok, azonkívül elméletileg teljesen lehetségesek. Meg persze a kórház mûködése (bár arra már megvan a magyarázat, h egybôl megkapják azt MRI-t stb: arra elsôbbsége van a Departmentnek), de a Vészhelyzetnél még mindig jobb xD (no offence: amúgy gyerekkori mániám volt!:P) Abban igaza(d) van Dexter(nek), hogy ez az epifánikus (xDDDD) megoldás totál irreális, de hát ez sz egész egy mese... Lám, a Sci-fi témában vagyunk! ;)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1980

Nem tudom, hogy beszélhetek-e mások nevében, de én szívesen venném, ha egy-két nagyobb szakmai valószínűtlenséget kielemeznél nekünk. :-)) Sokszor beszéltünk, vitáztunk arról, hogy mennyire beszélhetünk egy-egy esetben bakiról, hibáról, vagy inkább arról, hogy szándékosan vétenek a dramaturgia miatt. Nyilván is-is. A különféle sorozatokban, filmekben minden szakterület képviselői bőven találnak hibákat, ezek között vannak tudatlanságból eredő hibák. De bőven van olyanra is példa, hogy azért hagyják figyelmen kívül a szakmaiságot, mert a történet ígykívánja meg, és ilyenkor mondja például egy orvos - ahogyan Te - hogy "kit érdekel"? :-)) A másik house-os topikban éppen arról ment néhány hónapja a vita, hogy a Tritteres részek jogi háttere mennyire állja meg a helyét. Hát, nem nagyon, legalábbis amerikai jogász és exrendőr ismerőseim szerint. :-)) (Szerintük egy tehetségesebb joghallgató már a letartóztatást és a házkutatást is sikerrel támadta volna, annyira, hogy Tritter bácsi másnaptól a közlekedésieket erősíti. A további húzásai után pedig nem győzött volna a rendőrség kártérítést fizetni. :-))) Viszont ami szakmailag valószínútlen volt, az a sorozat belső logikájának nagyon megfelelt, és a sztori, a szituációk, a jellemek szempontjából rengeteg jó lehetőséget teremtett. Szerintem azzal, hogy kicsit átláttuk, hogy az alkotók hol és mennyiben térnek el a valóságtól, jobban megértettük, hogy miért tették, mi volt az értelme. Ezért mondom, hogy ha néha beszélnénk arról, hogy orvosilag hol adják fel a szakmaiság követelményeit, akkor jobban átlátjuk azt is, hogy mi lehetett a céljuk.

Előzmény: DexterMorgan (1979)
DexterMorgan Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1979
Nincs jogom a pontos szakmaiságot számon kérni ettől a sorozattól. Orvosként mégis kritikusan nézem, különösen azt, ahogyan egy epizód végén eljutnak a végén a lehető legvalószínűtlenebb, legritkább diagnózishoz. Nem egy tudatos, algoritmikus folyamat eredményeképpen, ahogyan az orvosi gondolkodás alapján (s az egymást tervszerűen követő, fejlett diagnosztikai eljárások után) kellene, hanem heuresztikusan, sok -sok találgatás után. Néha (többször) a megoldás szinte "deus ex machina" érkezik, s skszor köszönő viszonyban sincs az anamnézissel, epikrízissel. Semmi tudatosság - találgatás. "If....then" formulák, vagdalkozás, sok orvosi szakkifejezés hatáskeltő és felesleges, szinte mantraként való ismételgetése. Szóval az orvosi hitelesség nem az erőssége a "House" -nak, de nem is ezért szeretjük. Igazából a kórházi környezet behelyettesíthető, ez is csak az Élet egyik nagy színpada itt. Jellemfejlődés, a goromba, bonyolult, több rétegű személyiséggel, nota bene, a több pseudo - énnel rendelkető protagonista - a szereplők közti interakciók, történések. Én is szeretem e sorozatot - make no mistake - csak szerettem volna fenntartásaim is megörökíteni. Kíváncsian várom a folytatást... Tritter nekem is hiányzik, becsületesen megszorongatta House -t.
Cinnamon Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1978
nem, chase-ről nem gondolta senki h buta. sztem elég hamar látszott, h a legokosabb köztük. ami aztán a végére ki is jött.
Előzmény: ladybyron (1977)
ladybyron Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1977

Cuddy például pontosan az a enyhén hisztérikusan nevelni igyekvő főnökasszonyként kezdte

Igaz, ez a vonás alapvető a karakterében, és volt egy-egy rész amikor ez dominált. Viszont ha folyamatában nézzük, sokkal árnyaltabb és gazdagabb figura volt, és soha nem volt nevetséges. A negyedik évadra (a harmadik évad második felétől) viszont az árnyaltságból semmi nem maradt, és egyre inkább arról szól a szerepe, hogy ki hogyan alázza. Teljesen egysíkú lett, ezért mondom, hogy rontottak rajta. Bocs a Cuddy-rajongóktól, de az írók egy Kabóca őrmester szintű fugurát faragtak belőle. Aki mint tudjuk Rejtőnél egyáltalán nem egy rossz fiú, de mindig pattog, irányítani akar, és a fél légió hülyére veszi. :-(((

Chase tényleg nem volt buta (nem emlékszem, volt, aki butának látta?), ez már az elején is látszott. Nála a jellemfejlődés volt érdekes, ahogyan a kis sunyi, árulkodós óvodásból eljutott odáig, hogy Tripperrel szemben állja a sarat.

Az első részben különben mindenki egy kicsit furán fest, teljesn más volt a smink, gyakran a frizura is, nem beszélve a világításról. :-))) Ez a második résztől kezd beáálni. :-))

Előzmény: Cim33 (1976)
Cim33 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1976

Tegnap véletlenül belefutottam az AXN-en az első évad pilotjába. Így az 5/1 után tettem néhány érdekes felfedezést. :) Cuddy például pontosan az a enyhén hisztérikusan nevelni igyekvő főnökasszonyként kezdte, mint amit itt kifogásolt valaki, hogy a negyedik évadra mennyit romlott a karaktere. :) Szóval nem romlott, csak visszatért az alapokhoz. :)))

House is, Wilson is látványosan fiatalabb volt, Wilson soványabb is, House meg kicsit "bunkóbb", mint mostanában. Mindenesetre a nagy lelkizések nyomait se láttam.

Chase nemcsak a kis buta szőke figuráját hozta, amit később néha rányomtak, hanem kiderült róla, hogy időnként pazar ötletei is vannak. Hogy ki miért lett a csapat tagja, azon jókat nevettem, már nem emlékeztem rá.

Omar Eppsnek sokkal keményebb, "feketébb" kinézete volt, mint később. A negyedik évadban afféle előkelő, túlintelligens, "nem érdemli meg a világ a tehetségemet" hangulata volt, és kezdett idegesíteni, hogy csak dísznek van.

Szakácsi még nem nagyon talált bele a figurába, ezért szokatlanabb volt (Laurie hangja után főleg), mint mostanában Kulka.

ladybyron Creative Commons License 2008.09.23 0 0 1975

Nohát, haszna nálam is volt. :-)) Például megszerettem Tripper bácsit. :-)) De komolyan, könnyes nosztalgiával gondolok vissza arra, hogy volt idő, amikor a vendégszereplők, sőt, néha a hetibetegek is fantasztikus karakterek voltak, és akkor nem beszéltem az őket alakító színészekről (David Morse, Sela Ward). Akiket lehetett szeretni vagy utálni. 13-kát utálni sem lehet. :-(( Néha arra gondolok, hogy Kutner vagy CTB is csak hozzá viszonyítva jó. 

A másik haszon, hogy a harmadik évad gyengébb részeit is megkedveltem.

Az igazságnak persze tartozom azzal, hogy a negyedik évadban is volt 2-3 olyan rész, ami méltó az első három évadhoz. Például a Frozen vagy a karácsonyi epizód. Ezért sem értem az óriási ingadozást.

Csak a Vicodin-adagolás lehet magyarázat. :-))

Előzmény: whitequeen (1974)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!