Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
Mindenki, aki elfogadja Jézus Krisztust Urának és Megváltójának, tagja lesz Isten népének. A kapcsolat nem a gyülekezetbe járásból és jó cselekedetekből fakad. Ez egy tudatos döntés, hogy egyedül Őt akarjuk követni.
Ezért olvassuk azt a 2Korinthus 6:16-ban
Az apostol áldozatos élete.
16 Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal? Márpedig mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogy Isten mondja: Közöttük lakom majd és közöttük járok, az Istenük leszek, ők meg a népem.
Istenben, akinek igéjét dicsérem, az ÚR-ban, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?!Meghátrálnak majd ellenségeim, amikor hozzád kiáltok. Ebből tudom meg, hogy Isten velem van.
Él esetében a nyelvészek minden zokszó nélkül állítják - s ebben igazuk is van - hogy a magyar él ige és a finn elää, az észt elada rokonítható egymással, de azt mindegyik tagadja, hogy köze lenne a kánaáni istennévhez.
És milyen bölcsen teszik, hogy azt mondják, a magyar él igének és a finn elää, az észt elada igének nincs semmiféle köze a kánaáni istennévhez.
Bezzeg a fóromhülyék szerint! Szerintük van. Hát nem röhejes?
"de azt mindegyik tagadja, hogy köze lenne a kánaáni istennévhez"
Azért, mert a VALÓDI nyelvészek tisztában vannak a "nyelvcsaládokkal".
És az amatőr szófejtő mekkelek-nyelvészekkel szemben azt is tudják, hogy nem számítanak a szavak hangalakjai. Az ugyanis két-háromszáz év alatt gyökeresen megváltozhat. A nyelvcsaládokat a nyelvtani szabályok határozzák meg. A szavak lófütyit se számítanak.
Ha két nyelvterületen két helységnév teljesen azonos, azt nyugodtan írhatjuk a véletlen számlájára, hiszen előfordulnak más nyelvben is azonos hangsorral alkotott különböző jelentésű szavak, igaz elég ritkán. Ha kettő azonos, akkor már esetleg gyaníthatunk valamit. Ha három, arra érdemes odafigyelni, ha fél tucat tökéletes egyezéssel találkozunk, ráadásul egy kb. 50 km-es körzetben, (történetesen Galilea központi helyén) akkor a véletlennek csak elhanyagolható matematikai esélye van.
A magyar abc 44 betűs, de legyünk nagyvonalúak és számoljunk csak 30 hanggal, akkor négy betűből 30x39x28x27 = 657 720 különböző szót alkothatunk a betűk ismétlése nélkül.
Összehasonlításként a LOTTÓ 4 találat esélye: 1 : 103 410
Ha a két szó jelentése is egyezik, akkor megszorozhatjuk egy átlagos szókészlet számával, az akkori állapotokat figyelembe véve mondjuk 1000-rel, akkor mindjárt 657 720 000
Az 5-ös találat esélye ennek csak a töredéke: 1 : 43 949 268
Él esetében a nyelvészek minden zokszó nélkül állítják - s ebben igazuk is van - hogy a magyar él ige és a finn elää, az észt elada rokonítható egymással, de azt mindegyik tagadja, hogy köze lenne a kánaáni istennévhez, noha tökéletes a hangalaki egyezés és a jelentés is. (a véletlen esélye 1:870 000-hez. (30x29x1000))
Neked mindegy Teremtő Isten , Buddhista Péter, Pál .stb. okosnak tűnik, de csak ha a kívánságodat teljesiti, ha nem akkor támadásban lendülsz !
Ami számodra nincs azt ne erőltesd másra.
Ne erőltesd ami nem megy, Isten az ő népét védi, a félre vezetés nagyon –nagy bűn !
Jézus megkísértése. ( Máté.4: 8-10 )
8 Végül egy igen magas hegyre vitte az ördög, s felvonultatta szeme előtt a világ minden országát és dicsőségüket. 9 „Ezt mind neked adom – mondta –, ha leborulva imádsz engem.” 10 Jézus elutasította: „Távozz, ördög! Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!”
Én mennyei Bírót kaptam Istentől, ami nem mindenkinek adatik. Van aki engem megvédjen.
A szellemet nem mindenki láthassa, ők viszont mindent látnak.