Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Ismeri valaki ezeket a rovarokat. Ellepték a tormát. Kell védekezni ellenük? Ismerve az előzményeket poloskára tippelek, de ezek még elég kicsik, így nem ismerem meg őket.
próbálok jobb képet csinálni, csak hát ugrálnak veszettül. Ezt a gyerek nagyítós bogárvizsgálójába beterelt példányról készítettem. De előveszem a kompakt fényképezőt, erre a célra jobb lehet, mint a telefon.
Van belőle ipari mennyiség, küldjek? A veteményesben pattognak egy szilvafa környékén főleg. Csináltam kis melegházakat, azok tetején pattognak, meg gondolom benne is.
Sziasztok! Segítsetek beazonosítani ezt a méh (?) fajtát. Földben tanyáznak, ahogy a nap odasüt rengeteg jön elő. Kb. 8 mm. hosszúságúak. Köszönöm szépen.
Ha cserebogár, akkor igen, azért írtam, hogy ha szerencséd van, akkor sikerül. Én azokat az ormányosokat fölneveltem, de emeleten nem valószínű, hogy az volt. Azok ilyenek voltak:
Köszi! Első emeleten teraszon van a láda. Nem én vagyok a birtokosa és nem hinném, hogy fel szeretnék nevelni, de azért megmondom nekik. Azt mondták, elég nagyok voltak.
de ha pl cserebogár, akkor évekig is nevelgethetnék. Ha jól rémlik. Vagy egy év alatt kikelne?
Teszel a közegből egy elég nagy edénybe, hogy le lehessen zárni, de legyen benne levegő is. Legyen valamennyire nedves, de nagyon. Ha szerencséd van, átalakul, és meglátod.
Mekkorák? Célszerű milliméterpapíron vagy centin fotózni.
Emeleten volt a virágláda, vagy fel tudott rá mászni bogár? Azért kérdem, mert nálam szálkás gyalogormányos lárvák szokták megzabálni a cserepes növények gyökerét, de ezek nem repülnek, emelten nem valószínű.