Keresés

Részletes keresés

Géniusz Lóci Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3186
Mikor beszéltél az ország jóérzésű (1 szó) lakosaival? És mikor összesítetted a kérdőívek eredményeit?
Gondlom, akkor, amikor OV a 3,2 millióval.

A saját véleményed is számít persze, de csak mint 1 vélemény. Ami messze nem azonos az ország jóérzésű lakosainak véleményével.
Kivéve persze, ha feltételezed, hogy te vagy az egyetlen jóérzésű lakos az országban.
Én ezt nem hinném.
Előzmény: Gazemberfi (3180)
LonG^^ Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3185
Te sem vagy elvakult:D Gondolom ezt jol megomndtak neked te meg mondod utannuk.D:D:D:D:D Nem is tudom ki viselkedik a nagy vezerkent. nyisd mar ki a szemed....
Előzmény: Gazemberfi (3180)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3184
Amiről te beszélsz, az nem a 70-es, hanem az 50-es évekre volt jellemző.
A 70-es években (de már a 60-asokban sem) nem létezett olyan, hogy osztályellenség azért, mert 2. vh-s katonatiszt volt vagy (esetleg és) nemes. Sőt, akkor már az 56-osokkal sem foglalkozott a hatalom (Moldova, Göncz, Déry, Illyés stb. - megjelentek a műveik).
Előzmény: Shallow Grave (3174)
east Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3183

Jól beszélsz, mindvégig. Kár, hogy az elvakultságtól nem hallják ki egyik oldalról sem h milyen fontos lenne az, amiről itt írsz.

Azt mondják idővel tompulnak az ellentétek. Én sajnos nem ezt érzem :( S tehetetlen vagyok. Ezért van az, h inkább nem politizálok, mert pont 2 napja az egyik legjobb barátom próbált "áttéríteni" az egyik oldalról a másikra. Szándékosan nem írom le melyikről-mire. Az lett a vége h jól összevesztünk. Miért kell ez?

Nagykoalíció kéne, mint a németeknél. Közös munka-vagy kormányválság. Kicsit nagyobb lenne a tétje.

Előzmény: Shallow Grave (3174)
Shallow Grave Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3182
Minket mindenki teljesen hülyének néz lassan 70 éve, mintha itt sem lennénk, bármit is hazudnak elhisszük, akár melyik fél is mondja.
Előzmény: cinema (3179)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3181
Nem a sok rizsáért kellene elnézést kérned öreg, hanem mert ez a fajta összemosása a dolgoknak a legveszélyesebb fajtájú hülyeség ami ellen fel kell emelni a szót!

Persze, a végére azért kibújik a szög a zsákból, “akár szimpatikus is lehetne Orbán, de….” Ismerjük a házmesternéni típusú komcsipropagandát…

“Az igazság szubjektív….” Meg ilyen baromságok…azoknak a tömegeknek magyarázd be akiket a kommunizmus alatt tettek tönkre fizikailag vagy anyagilag, erkölcsileg, mindenhogyan!

Kádárt pedig, aki ezres nagyságrendben akasztatott fel magyarokat a forradalom után, meg ne próbáld azzal fölmenteni, hogy orosz megszállás alatt volt az ország….!!!

Ember, magadnál vagy??!!

Előzmény: Laca_1 (3125)
Gazemberfi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3180

Vitaösszesítő:

Tegnap este kiderült,hogy a zemeszpé miniszterelnökjelöltje egy arrogáns,intoleráns és hazug ember,aki a hatalomért bármire képes.

Az illegális gigantszobrától kezdve a jó erkölcsöt nélkülöző közvagyon megkárosító gazdagodásáig,minden jel arra utal,hogy a jelenléte nem lehet természetes a magyar politika színpadán.

Egész egyszerűen egy ilyen kétes idegrendszerü hatalomfüggő dilettánsnak nincs helye az ország élén.

Azt gondolom fölösleges itt a végletekbe menően tovább boncolgatni ezt a kérdést,a Gyurcsány az ország jó érzésű lakosainak szemében egyszer s mindenkorra megbukott!

Rosszabb mint a Sztálin és veszélyesebb mint a Hitler!

Megbuktatandó, nagy nyomtatott betűkkel!!!

cinema Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3179
És ezt nem úgy értettem,hogy számomra lényegtelen,hogy hova teszik azt a sok pénzt,de úgysem tudjuk meg soha,nem tartanak nekünk állampolgároknak évi elszámolást.És abban sem vagyok biztos,hogy az autópályára kifizetett összeg annyi-e,amennyit mondanak,vagy vmelyik párt be akarja feketíteni Gyurcsányt,mert ez is benne lehet a pakliban.Nem tudhatjuk,hogy nem-e teljesen naivnak tartják-e az embereket.
Géniusz Lóci Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3178
Jó ez a 7 ezer milliárd terafillér, de használhatnál egyszerűbb mértékegységet is, mondjuk simán forintot :-)
Előzmény: Gézoo (3165)
Hiphop Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3177
Portfolio.hu sokszoros év internetes gazdasági napilap, rettentő korrekt és fair, lássuk:

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=67092

100,000 Ft-os minimálbér: mit is akar a Fidesz?
2006.04.06 12:59

Új elemként jelentkezett a tegnap esti miniszterelnök-jelölti vitában a Fidesz részéről a minimálbér 100,000 Ft-ra való megemelése, ami szöges ellentétben áll az ellenzék azon törekvésével, mely szerint csökkenteni kell az előmunka terheit, serkentve ezzel a foglalkoztatottságot. Ez utóbbi cél eléréséhez kívánja a jobboldal a TB és egészségbiztosítási (EB) járulék 29%-ról 19%-ra való csökkentését.
Minden a devizákról
Minden a kamatokról

Az alábbiakban azt az ellentmondást mutatjuk be, mely a járulék csökkentés és a minimálbér emelése között feszül. Amint az a grafikonon is látható a minimálbér megemelése több mint ellensúlyozza a TB és EB járulék csökkentésének munkáltatókra gyakorolt hatását, s összességében mintegy 48%-os tehernövekedést jelent a foglalkoztatók számára, amennyiben kizárólag a minimálbéren foglalkoztatottak összes terhét tekintjük.

Természetesen a minimum 100,000 Ft-os bruttó bérért dolgozók esetében a fenti 2 hatás közül csak a járulékcsökkentés hat, s természetesen csökkentő irányban. (A grafikonon az idei év novemberében megszűnő EHO-t nem szerepeltettük.)
_alesi_ Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3176
A baj az, hogy az aruszalitas fellenditese nem fogja a gazdasagot is fellenditeni. Inkabb nem hatraltatja a fellendulest. A munkaero nem autopalyan fog munkaba menni - ott meg nem tartunk-, ok meg mindig sima kozuton mennenek, amire epp a nagy sztradafejlesztes miatt nem jut penz...
hummer1 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3175
Teljesen igaz sajnos. Szörnyű, h ezt kell  mondani, de inkább a pályakezdőket kell támogatni, mint a nyugdíjasokat. egyre csak fogyunk. ki fogja nekik fizetni a nyugdíjakat, ha nem a mostani pályakezdők????
Előzmény: bigfoot (3172)
Shallow Grave Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3174
Nem a 80-as évekről beszélek, elnézést ha félreérthető volt a dolog, egy jó 10 évvel előttéről, nálunk csak Apámnak kellett belépni, kötelező jelleggel, mert különben nem kapott munkát, nagyapám, mint említettem '56-os volt.
Édesanyám pedagógus, ő be sem léphetett, mert a másik nagyapám meg rendszerellenség volt, 2.vh-s katonatiszt meg nemes.

Én csak annyit szerttem volna kihozni ebből az egészből, hogy ne foglalkozzunk már azzal, anno ki mit csinált, ki hol volt párttag vagy sem, nézzünk végre előre.
Ha nem volt ÁVÓ-s, vagy tömeggyilkos, csak mittom én milyen tisztséget viselt, és irogatta a párttagkönyveket, és mondjuk gyűléseket rerndezett, hát belexarok, ha most ő tudja a megoldást erre a xar helyzetre, hát uccu neki, csinálja, én támogatom, csak mozduljunk már előre végre!!!
Előzmény: Géniusz Lóci (3169)
Laca_1 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3173
Bocs én nem azt mondtam, hogy ezek az emberek ártatlanok. Elsősorban a szakmai életről beszélek és nem a politikairól. Az egy másik kérdés, hogy mindig vannak, akiknek semmi sem drága az előnyökért. Kádár személye és szerepe pedig olyan ismeretlen és homályos, hogy nehéz megítélni!
Előzmény: trikó (3153)
bigfoot Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3172

De ki mondta, hogy nem kell normálsi nyugdíj??? Ki mondta, hogy nem kell az infláció felett tartani, nem kell hozzá kiegészítés???

Én csak azt mondtam, hogy igenis gyalázatosan megfeledkeznek a pályakezdő fiatalkról. Azokról, akik családot akarnak. Én azt érzem, hogy a nyugdíjasok szavazatát megvenni akarják és nem egy rendes nyugdíjat biztosítani neki. 

És ne feledd, ha Te vagy én nem alapítunk családot, akkor a mi nyugdíjunkat ki fizeti??? Mert mi most nem a saját nyugdíjunkra gyűjtünk, hanem az övéket fizetjük ki + az állam hitelt vesz fel rá!!! Papiron persze magunkra gyűjtünk...

Előzmény: Törölt nick (3164)
Peterpapo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3171
Akkor nem szóltam.:)) Illetve nem Neked.:))
Előzmény: Shallow Grave (3167)
Peterpapo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3170
Én pedig a Fideszhez képest mondtam az egyhelyben topogást. Ettől függetlenül szerintem az egész alapja, az úthálózat. Ha az nincs, akkor nem fejlesztenek szinte semmit, max helyi szinten, az meg szerintem kevés. Ha nem tudják odavinni a munkát, mert nincs út, illetve nem tudják elhozni a kész terméket, akkor nincs lényeges fejlesztés, nem lesz új munkahely, stb. Ha ezt nézzük, akkor nincs drága autópálya.
Előzmény: megfontolt (3163)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3169
Nem kellett. Én pl. a katonaság alatt (80-as évek első fele) kiléptem, és utána is volt munkám.
De volt, aki be sem lépett. És neki is volt. Sőt, volt olyan tisztünk (egy alezredes, repülőtéren, azaz elég "bizalmi" helyen), aki nem volt párttag sem. Mégsem rúgták ki a hadseregből.
Előzmény: Shallow Grave (3134)
cinema Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3168
Szerintem a Fidesz csak hátra felé néz nem pedig előre.Azért Gyurcsánynak sok mindent helyre kell állítania és erre nem elegendő ez a pár év.És tök mindegy,hogy mi mennyibe kerül,ha ez segíti a megélhetésünket és az új munkahelyek megteremtését.
Shallow Grave Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3167
Ha visszaolvasol, éppen ezt próbálom beleverni a fejekbe, hogy tök8 merre nézünk, ott vannak, nem kell velük foglalkozni, haladjunk előre, azért mert ott volt valaki, attól még lehet nagyon jó politikus, gazdasági szakember.....
Előzmény: Peterpapo (3160)
hummer1 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3166
nem mondtam egy szóval sem h a kettő ugyanaz. például édesapám és a testvérei sem voltak sem KIsz !!! v párttagok, mégis kettő közülük orvos lett, stb még ha nehezebben is ment mint az átlagnak aki belépett a pártba.
Előzmény: Shallow Grave (3158)
Gézoo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3165

Jó duma!  7 000 000 000 000 Tf-ot vett fel a kormány +ba..  1 km autópálya nálunk(!)

3 000 000 000 Ft -- ez 7000/3= 2 333 km 333 m lenne  de csak 267 készült..

Na ezt csináljátok utánna!

Előzmény: cinema (3157)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3164
Tudod ha 30 évi szolgálati idő után amit ledolgozott és belerokkant, megkapná a normális nyugdíjat, ((mint a nagymamám aki 20 évvel előbb ment nyugdíjba és dupla annyit kap, pedig nem volt nagyobb beosztásban)), akkor nem szorluna a számára megalázó támogatásra, hanem megélne a munkája gyümölcséből.

Nem kell emelni azét aki megél belőle, emelni kell azét akié aránytalanul alacsony és még meg is dolgozott érte.
Na és van olyan is akinek nincs támogatója, mert meghalt nem szült nincs rokon, neki is norm. nyd. kell.
Előzmény: bigfoot (3103)
megfontolt Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3163

Nono, ez kicsit kemény, hogy ha nem épül autópálya, akkor egy helyben topogunk és le kell innunk magunkat :-)

Egyébként azon ment eddig a vita, hogy vajon drága volt-e az autópálya vagy sem és miért. Ehhez szóltam hozzá, az egészen más kérdés, hogy szükség van-e autópályára.

Előzmény: Peterpapo (3156)
cinema Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3162
Sajnos eddig Csongrád megye eléggé le volt maradva,de megépült ugyebár Kiskunfélegyházáig az autópálya és Kecskemét is mekkorát fejlődött,most Csongrád megye jön.
trikó Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3161
Mennyiért épült a pálya?
Előzmény: cinema (3157)
Peterpapo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3160
Most nem azért, de nem tök mindegy? Ki nem sz@rja le, hogy ki mit csinált az elmúlt rendszerben, ha nem követett el közvetlenül súlyos bűnöket? Ez annyira nevetséges. Meg ezek a felsorolások, hogy melyik oldalon van a több volt komcsi. Nem mindegy? Van belőlük itt is, ott is. És? Attól nem fogunk előrébb lépni, ha ezekkel foglalkozunk.
Előzmény: Shallow Grave (3149)
trikó Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3159
Így igaz. A tagság volt kvázi kötelező mondjuk egy osztályvezetői szinthez. Pártfunkciózni, politizálni, ügynökösködni, benyalni, másik alá tenni nem.
Előzmény: hummer1 (3146)
Shallow Grave Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3158
Az más kérdés hogy politizált-e ott vagy sem, de azért ne keverjük a KISz-t a Pártal, nem ugyan az.
cinema Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3157

De legalább megépült végre az autópálya,láttunk vmi fejlődést!Előtte csak ígérgették.Most legalább lehetőségük van a kisebb városoknak,nemcsak Pestnek a fejlődésre!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!