Keresés

Részletes keresés

syrius Creative Commons License 2008.01.09 0 0 110
Régóta morfondírozok, hogy lecseréljem-e a 9.4-es (többnyire jól működő) változatot újabbra. Mivel még mindig nem HD-zek, ezek után lemondok róla. Ráadásul a pluginek-ről se tudom, hogy futnának az újabb verziók alatt. Én változatlanul szeretem ezt a progit, nagyon egyszerű vele dolgozni, trükközni, bár igazi, többcsatornás video szerkesztéshez a Premier jobb (meg egyébként is, csak kinek van ideje azt megtanulni???)
Előzmény: Haniboy (109)
Haniboy Creative Commons License 2008.01.09 0 0 109
Jólteszed. Sokat spórolhatsz.
Előzmény: PET SHOP BOY (108)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2008.01.07 0 0 108

Köszike.

Ezt jobban elhiszem!:)

Előzmény: Haniboy (107)
Haniboy Creative Commons License 2008.01.06 0 0 107

Hali

A videokártyának semmi köze a sebességhez. Aki ezt állítja, nem ért hozzá. Én leteszteltem, mert nekem is azt javasolták, hogy vegyek jobb videokarit. Hát akkor íme a teszt, ha érdekel valakit. Egy másik fórumon már közzétettem.

A gép továbbra is:
DualCore Intel Pentium D 930, 3600 MHz (15 x 240)
Abit AW8-MAX
Rendszermemória 2048 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)

A videókártyákat a továbbiakban számmal jelölöm:

1.) X700 256 MB RAM ~ 15 000,-Ft
2.) RX 2600 XT 512 MB RAM ~ 40 000,-Ft
3.) HD 2900 XT 512 MB RAM ~ 90 000,-Ft

Külön partíción XP Prof, és Pinnacle 11, semmi más.

Mért adatok. (Ugyanazokról a klipekről van szó)

Pinnacle indítása

1.) 20 mp
2.) 15 mp
3.) 15mp

10 db AVCHD 1440x1080-as klip betöltése a szerkesztősorba

1.) 53 mp
2.) 51 mp
3.) 51 mp

30 mp AVCHD klip 1440x1080 felbontásban konvertálása WMV 1440x1080-ra
(csak egy üres klip, háttérzene, effekt minden nélkül)

1.) CPU 98-100% 9p 24 mp
2.) CPU 86-90% 10p 20 mp (egy perccel hosszabb, mint az X700-al)
3.) CPU 86-90% 10p 10 mp (egy perccel hosszabb, mint az X700-al)

Az esküvői videóm kb 250-300 klipből áll. Ha szeretnék egy dvd-t készíteni magamnak, úgy, ahogyan eddig a 9-es verzióval tettem, akkor gyanítom, hogy több hónapos procedúráról lenne szó. Ezért nyugodtan kijelenthetem mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül, hogy a Pinnacle Studio 10-11 software egy kalap szar. Használhatatlan, még egy átlagos házi videó elkészítésére is.
A Pinnacle weboldalán feltüntetett adatok, reklámszövegek (gyorsabb renderelés, szerkesztés...) egyértelműen hazug kijelentések, (ugyanis sokáig a 9-est használtam, és a 10-es és 11-es verzió nemhogy gyorsabb, hanem jelentősen lassabb.)és a vásárlók becsapására irányulnak.

Az, hogy a 10-11 verzió a GPU-ra jobban támaszkodik, és egy komolyabb videókártyával bármilyen mértékű gyorsulás érhető el, esetemben finoman szólva cáfolva lett.

Ha esetleg valaki kételkedik az adatok hitelességében, állok elébe. Természetesen hozzon magával 2 videókártyát, mert mindkettő általam tesztelt megy vissza a boltba. Na persze a Studio-t nem tudom visszavinni, mert eszük ágában sincs se kicserélni, se visszavásárolni. Ennyit az axico-ról, ugyanis ott vettem.

Még mielőtt valaki hitelrontással vádolna... Mindenről megvan a számlám, és a saját mért adataimat tettem közzé.

A studio 11-hez készített új patch kb 1 percet javít az eredményen. De gyakorlatilag ugyanúgy használhatatlan.

Viszont kipróbáltam az ulead video studio 11 plust. Háthalljátok. Valós idejű hd renderelés. És valóban tudja. Hihetetlen.

Előzmény: PET SHOP BOY (87)
Gabi59 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 106

Kedves Szabadmadár!

A régi verzió nem ezen a gépen futott, de megpróbálom újra talepíteni, reélem jó lesz. A tanácsod nagyon köszönöm.

Előzmény: Free Bird (105)
Free Bird Creative Commons License 2008.01.03 0 0 105

A Studio korábbi verzióját a registriből is el kell távolítani. Ehhez találsz programot a Pinnacle weblapján.

Miután minden ki van csiszolva, jöhet az újratelepítés.

Szóval szerintem szedj le mindent és nagytakarítás után pakold fel újra az egészet!

Előzmény: Gabi59 (104)
Gabi59 Creative Commons License 2008.01.02 0 0 104

Üdvözlöm a fórum olvasóit!

Az ünnepek előtt vásároltam meg a P. 11 Plus Ultimate progit, eddig jól működött, de a mainapon már nem ismerte fel a DVD írót. (8 napot működött.) Előzőleg a 9-es verziót próbáltam ki, azzal nem volt ilyen baj. Azért vettem, mert ezt több mindent tud, de ez a hiba csalódást okozott.  Amennyiben tud valaki erre a hibára valami orvoslatot adni, nagyon megköszönném.  Regisztrált progiról van szó!

csokkancs Creative Commons License 2008.01.01 0 0 103
Így próbáltam én is.A program saját rögzítés moduljával olvastam be az anyagot, de ha szerkeszteni akarom, akkor is ezt írja ki.
Előzmény: Free Bird (37)
Cim33 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 102

Köszi. Az az igazság, hogy már egy ideje téma itthon, hogy le kéne cserélni a gépet, úgyhogy inkább gyűjtögetünk, nem toldozgatunk-foldozgatunk.

Ilyen tévé-kivetítő nemigen van nekünk. Most azt találtam ki, hogy a legjobb barátnőnek felveszem videóra, és megígérem, hogy amint lehet, dvd-sítem. :)

Előzmény: Free Bird (100)
Free Bird Creative Commons License 2007.12.19 0 0 101

Benéztem az ebay-re és 29.90 euróért! árulják az originál jogtiszta német csomagot!

Itt: http://cgi.ebay.de/Pinnacle-Studio-9-Plus-in-Deutsch_W0QQitemZ170177138081QQihZ007QQcategoryZ39294QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Előzmény: Free Bird (100)
Free Bird Creative Commons License 2007.12.19 0 0 100
Most olvastam el a második írásodat. Hát igen, gondoltam, hogy nem a felvétel gyorsult fel, ha ilyen sok képkockát ejt a beolvasásnál, akkor ott gond van. Futtasd le a beolvasásnál a winchester tesztet! Kiértékeli, hogy alkalmas-e a digitális anyag fogadására. Egy alaplap-proci csere használt anyagból kijön 15e-ből. Egy 160 gigás vinyó sincs többen, némi memóriapótlás pár ezerért és majdnem új a géped. Akkor talán elbírja a 11-est is. 
Előzmény: Free Bird (99)
Free Bird Creative Commons License 2007.12.19 0 0 99

Ne keseredj el, semmi okod rá. Nem gépet kell cserélned, hanem progit. Szerintem szerezd be a 9-est és azt rakd fel. Én az ebay-en vettem bagóért Németországból. Asszem 15ezer volt Pinnacle DC10-es kártyával és összes ficsörével együtt-jogtisztán, a gyári kódokkal és kulcsokkal. Mindent tud, amire szükséged lehet. Sőt! Annál is jóval többet.

A beolvasás szalagos gépnél valós idejű, hiszen valójában lejátssza a kamera a kazit és a spárgán az anyag besétál a gép vinyójára. Tehát a 60 perces kazi 1 óra alatt kész. Ellenben a vágás után, minél több feliratozás, képmanipulálás, hangeffekt, aláfestő zene kerül az anyagba, az a tömörítés folyamatát alaposan lelassítja. Ez van, időigényes, viszont az a jó benne, hogy dolgozik magától, nem kell felügyelni.

Tegnap fejeztem be egy 2,5 órás utifilmem vágás utáni renderelését. 6 és fél giga lett belőle, ám az utolsó 10 perces anyag igen megszívatott. Csak azért adom közre, hátha másnak is tanulságos lehet.

Elindítottam a 11 adag renderelését is, de 2,5 perc után megállt. És akárhányszor indítottam újra, kockára ott állt meg. Az avi anyagot hibátlanul vetítette. Nem tudtam rájönni mi lehet az oka. Aztán megnéztem a program súgójában a hibajelenségeket és azt írta, ismételjem meg a teljes jelenetsor digitális beolvasását, mert az eredeti avi fájl valamitől megsérülhetett. Megismételtem és lőn! Egyből megcsinálta a renderelést.

Még annyit, hogy ötletként mondom, a kamerát az anlaóg kimeneten, vagy a digitális csatlakozóján keresztül közvetlenül csatlakoztatni lehet videóprojektorhoz, plazma, vagy LCD tv-hez is és akkor a gyermekek rendezvényén le tudod játszani a felvett anyagot.

Előzmény: Cim33 (98)
Cim33 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 98

Ó, istenkém. Páromnak nemcsak szeme van, hanem füle is. Rájött, hogy nem gyorsul, mert akkor a hang magasabb lenne az eredetinél. Egyszerűen ugyanúgy kihagyja a képkockák felét mpeg-2 beolvasáskor, mint dv-beolvasásnál, csak nem írja ki közben a darabszámot.

Új gép kell.

Még egyszer nagyon köszi a segítséget!

Cim33 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 97

Látom már, hogy ha filmekkel akarok valamit, kell egy új gép. :((( Firewire lyukon már én is tűnődtem, le kéne hasalni a gép háta mögé, nekem úgy rémlik, van kettő is, de lehet, hogy rosszul láttam. (Sötét volt, tudod, nem volt áram. :))

Vicc off.

A felvétel gyors. Egész egyszerűen hangostul, képestül, mindenestül kb kétszeresére gyorsul lejátszáskor. Azon is gondolkodtam már, nincs-e valami hiányzó kodek, mert már volt olyan avi-film, amit belenézés céljából :) letöltöttem, de a BsPlayertől kezdve az akármilyen lejátszóig is ugyanezt produkálta, gyorsabban játszotta le. De azt, amikor kiírtam dvd-re (persze szigorúan avi-ban maradva) az asztali lejátszó gond nélkül vitte rendes tempóban.

Fölös futó programokat kilövöm, de a gépem sajna tényleg régi - jobb, ha bevallom, öt éves.

Studio 11 + van, ezek szerint erre a gépre kár volt felrakni.

Kicsit tátva maradt a szám a leírásodon, a te géped biztos tisztességes, és az is ilyen időkkel dolgozik? Asszem meg kéne maradnom a Word&Excelnél. :)) Jelenleg az a baj, hogy adatvesztés nélkül dv-minőségben nem tudok beolvasni. Már csak azon kínlódok, hogy átmenetileg legyen egy viszonylag nézhető nyers anyag, szalagavató bálról van szó, egy halom drága gyermeket esz utána a fene, annak is örülnének szerintem, ha videokazettán adnám oda. (Alighanem az lesz a "vég"állomás. :()

Kicsit elkedvetlenedtem, karácsonnyal is kéne törődni, most a párom a soros, hátha többre jut.

Nagyon-nagyon köszönöm a velem való törődésedet! Boldog ünnepeket!

Előzmény: Free Bird (96)
Free Bird Creative Commons License 2007.12.18 0 0 96

Légyszíves meséld el részletesen, hogy mit csinál a feldolgozott anyag! Lelassul az eredeti mozgás, vagy felgyorsul?

Nem írtam Neked, de ügyelj arra, hogy ha a Studio progit használod, akkor minden más programot zárjál be. Az internet kapcsolatot, sőt a vírusírtót is! Mindent! Ezek igen komoly mennyiségű erőforrást vonnak el a procitól, jó tudni, hogy a videófeldolgozás talán a leg erőforrás-igényesebb folyamatok egyike, ha nincs elég szufla, kihagy képeket, de akár le is fagyhat a progi.

Hányas Studió verzióval dolgozol? Illik tudni, hogy a 10-es és az a feletti programok nagyon erős számítógépet és rengeteg memóriát igényelnek. Én a 7-essel kezdtem, de az csak kevés szolgáltatásra volt képes. Ezért vettem meg a teljes 9Plus-t, ezzel dolgozom most is és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Milyen a számítógéped prociteljesítménye, ill. mennyi memóriád van?

Van még egy ötletem, ezzel kellett volna talán kezdenem, mert én is megjártam vele. Mikor beraktam a slotba a firewire kártyát és elkezdtem volna beolvasni a digi anyagot, teljesen meg voltam zakkanva, ugyanis miközben a Studió érzékelte a digitális kamerát, akármit csináltam, mégsem töltötte át az anyagot.

Jó egy hetes kínlódás és jótanács kipróbálás után bevillant: hátha a slottal van a gondja! Szétkaptam, átraktam a kártyát egy másik slotba és azóta úgy fut, mint a kisangyal! :))

Én a következő módszert használom. A digi anyag kábeles beolvasását a legjobb minőségre állítva olvasom be. Egy 60 perces kazetta egy fájlba, kb. 13 gigabájt. A szerkesztésnél a szerkesztősávon 15-18 perces jelenetekbe szerkesztem az anyagot. Feliratok, aláfestő zenék, átúszások elkészülte után sorszámozva mentem le őket. Majd a renderelésnél svhs minőséget választok mpeg2-vel, 6000 mbit/sec képminőséggel, 16:9-es képpel, elkészítem a DVD menüt, aztán kb. 1 óra alatt elkészül egy-egy valamivel 1 GB méret elatti méretű jelenetfájl. Ezeket végül áthelyezem egy könyvtárba és DVD-re írom. Nagyon-nagyon szép minőségű képet és kiváló sztereó hangot eredményez ez a beállítás. Egy DVD-re kb. 90 percnyi anyagom fér el.     

Előzmény: Cim33 (95)
Cim33 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 95

Én az egész jelenséget nem értem. :) Firewire lyukat megtaláltam :) Kamerán (elég jó kölcsönkamerán) minden szuper, tűéles az egész, hang gyönyörű. Beolvastattam kétféleképpen (DV-módban először, de a gépem nem túl új, bele akart halni a megpróbáltatásba, 1 perc alatt kihagyott vagy 500 képkockát. Második nekifutásra mpeg2-módban olvastam be, itt 0 a kihagyott képkocka, de a beállításoknál körül kellett nézni, sok lehetőség van. Ilyeneket állítottam be (illetve álltak be maguktól), hogy Mpeg2 720-576, tömörítés MPEG Layer 2, 16 bites sztereo, 48 khz, valós idejű kódolás, 4:3, 25 kocka/mp, váltott soros, Pal szabványos, aut. kodekválasztás Mpeg-2, hardvergyorsítás engedélyezve. Az eszem innen megállt. :((

Igazából most jöttem rá, hogy régebben, még Pinnacle 9 idejében próbáltam videokazettát digitalizálni, hosszadalmas összekötözgetés után (van egy külső dig.kártya, de minek az ilyen szőkének...) be is olvasta a kazettát, aztán ugyanez lett az eredmény: gyorsabban játszotta le. Hülye a gépem alapból, illik hozzám? :(

Nagyon kedves tőled, hogy reagáltál, köszi.

Előzmény: Free Bird (94)
Free Bird Creative Commons License 2007.12.17 0 0 94

Nem értem a jelenség okát. Ugyanis, ha digitális firewire kártya van a gépedben, az ahhoz adott kábelt közvetlenül dugod a kamerába, akkor a pinnacle felismeri a digitális kamerát, állítani nem kell semmit és folyamatosan átnyomod a felvett anyagot a szgépre. Innentől már a monitoron lévő kamera kezelőszerveivel is tudod vezérelni a digikamerádat. 

Előzmény: Cim33 (93)
Cim33 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 93
Üdv mindenkinek, remélem, van olyan köztetek, aki már találkozott olyan problémával, mint amibe én futottam bele. DV kamerával készítettem felvételt, különösebb hozzáértés nélkül két nap volt, mire nagy nehezen összekötöttem a számítógéppel és Pinnacle studio segítségével beolvastam. Minden beállítást megnéztem, Pal, meg 25 kocka/perc vagy mi. Az a baj, hogy az eredmény az lett, hogy gyorsabb tempóban lehet csak lejátszani, mint az eredeti felvételt. Tud valaki valami tippet, mit szúrtam el? Előre is köszi.
tsyl Creative Commons License 2007.12.09 0 0 92
A 11-es Bonus dvd-n amik vannak:
3rd party:
->Adorage
->Adorage Transitions
->Heroglyph 2
->Vitascene

Előzmény: b_attila (90)
Free Bird Creative Commons License 2007.12.08 0 0 91

Nekem a 9 Plus van meg, annak a bónusz lemezén egy rakás kép- és hangeffekt van. Jelenet átmenetek, DVD menük, tükkeffektek tucatjai, egy csomó hasznos és egy csomó haszontalan szolgáltatással, amelyek zömét szerintem soha senki nem fogja használni. Bár ki tudja, kinek mire fáj a foga. :)))

De tisztázd le, hogy adják-e hozzá a feloldó kulcsokat is, mert a nélkül semmire se jó a demó mód. Ha nem adják és úgy kell minden trükk és effekt feloldó kódját megvásárolni, akkor az drága mulatság.

Előzmény: b_attila (90)
b_attila Creative Commons License 2007.12.06 0 0 90

Pinnacle Studio Plus 11 Bonus DVD

Tudja valaki mi van ezen a DVD-n ? Érdemes megvenni ?

PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.12.04 0 0 89
Húúúvazze!

Köszi!
Előzmény: Free Bird (88)
Free Bird Creative Commons License 2007.12.03 0 0 88

Persze, hogy számít.

A nagy sebességű procin kívül a korszerű, nagy teljesítmányű és nagy memóriakapacitású videókártyák szükségesek a videófeldolgozáshoz.

Legalább 1 Gb-os videómemória ajánlatos.  

Előzmény: PET SHOP BOY (87)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.12.03 0 0 87
Bocsi hogy OFF leszek de nem találtam olyan topicot ahol ezt tudnák!

Szerintetek mennyire számít a videokártya a konvertálásban?
Ha számít akkor miét kell nézni a VGA-nak hogy jobban konvertáljon?

Köszi előre is!
PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.11.28 0 0 86
Azért köszönöm szépen a segítséged!
Lehet ha nem megy másképp akkor megprobálom!
Köszi mégegyszer!
Előzmény: Free Bird (85)
Free Bird Creative Commons License 2007.11.27 0 0 85
Ha a lefotózott menüképnél maradunk, én a helyedben a betük szinét zöldről sárgára változtatnám fekete háttérrel. Garantáltan elüt a háttérképtől.
Előzmény: Free Bird (84)
Free Bird Creative Commons License 2007.11.27 0 0 84

Lhet, hogy más sikerre jutott vele, én nem. A a kijelölt aktív színeket nem tudtam megváltoztatni. Sorry :)))

Véleményem szerint egy jó tv-n tisztán látszik az aktív ablak. Nekem még sosem jelentett gondot a menü láthatósága.

Előzmény: PET SHOP BOY (83)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.11.24 0 0 83
Valami gáz van a gépemmel mert ne tudtam semelyik lejátszóból elmenti a Print Screennel mert egy fekete felületet ment el!:(
De lefényképeztem!:)
Szóval ez a menűm!
menű

Mikor a dvd-lejátszómon lépkedek ezen a menűn alig lehet látni hogy melyik mondaton lépkedek!Lásd az "Always On My Mind" on van a kurzor!A Tv-n mikor nézem ,még ennyire sem üt el a két szín.Szóval azt szeretném ha más színű lenne a szöveg mikor pont rálépek.
Remélem már érthető a problémám!:)
Előzmény: Free Bird (82)
Free Bird Creative Commons License 2007.11.24 0 0 82
Egy képlopóval lementhetnéd és beszúrhatnád ide azt a felületet, hátha többre jutnánk. Így elég nehéz elképzelni, hogy mi a gondod.
Előzmény: PET SHOP BOY (81)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.11.23 0 0 81
Köszi hogy probáltál segíteni!

Akkor nem értetted amit írtam!:(
Nem gyári felíratszerkeztőt használtam!
Hanem egy fényképre tettem rá a menűt!Az az a "szövegeket"
Nagyon jól müxik csak az a gondom amikor kiszeretném választani valamelyiket akkor alig lehet megkülönböztetni a többitől!
Előzmény: Free Bird (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!