A közkedvelt játék újabb változata.
Minden kitalált irodalmi, filmes figura ér Bugs Bunneytól Josef K-ig, a mondabeliek még elfogadható határesetet képeznek. A történelmi regények valóban élt szereplői nem játszanak.
Kéretik a teljes név (lehet állandó jelző is mint pl. Szavatartó Lóránt) mellé azt is bevésni, miben szerepelt az illető.
A topikalapító és más egyéb lelkes topiktárs élhet a javítás jogával, ha hibás (már szerepelt, történelmi személyiség, elgépelés történt stb.) megoldást találnak.
Hajrá!
La Rochelle grófnő azaz Nora vagy (talán) eredetinevén Katharina Glamarda - a síró-nevető arcú grófnő, aki már fiatal korában több bűncselekményt követett el, így megölte Andrea Mazzeát, Senki Alfonz barátját. Több szereplő felesége illetve kedvese volt. Végül utolérik és eléri a vég a másik Mazzea revolverétől.
Igazai bosszorggány ahogy a Török Szultán írta többször is.
Tamora - a gonosz gót királynő, aki megbosszulja Titus Andronicuson fiai megölését. Erre az kedvesen viszonozza a kölcsönt, míg majd' minden szereplő meghal.
Sarolta - egy autó, mely kissé élemedett korú, hasonlóan gazdájához, aki a gyerekek kérésére üldözni kezdi azt a teherautót, amin a majomtevét (és a lopott görög teknősöket) rejtő bódé található. És így fontos szerepet vállal a tettes elfogásában.
Alma Schmidt , azaz Lorene - egy prostituált Mrs. Kipfer kupijából. Prewitt szerelmes lesz bele, és ez nem is marad viszonzatlan. Amikor Judson főtörzsőrmester megölése után sebei miatt Prewitt nem mehet vissza alakulatához, hozzá megy, és így dezertél. És innen indul végzetessé váló útjára, amikor vissza akar térni a századhoz.
Az evakuáló hajón az általa nem ismert Karen Holmessal találkozik, és elmondja, vőlegénye pilóta volt és december 7-én vesztette életét. A nevet meghallva Karen azonban tudja a valóságot. De nem mondja meg.
Valahol már írtam Sir Percyről sőt képet is betettem róla. Volt egy inasa vagy valami ilyesmi. Ő is részt vett a disznóságokban, de Sir Percy ennek ellenére nem bánt vele túl nyájasan. Csak a családi neve ismeretes előttem:
Courtney
(Ken Annakin: Azok a csodálatos férfiak a repülő masináikon)
Fleur Delacour - a Bauxbatons iskola csodaszépség (annál kevésbé sikeres) bajnoka a Trimágus Tusán, így a negyedik tanév nagy részét a Roxfortban töltötte. Ahol megismerkedett jövendő férjével... nem volt valami nehéz, szerencsétlen hímneműek mint a légy döglöttek eme véla-származék után. (HP)
Mardel, azaz angolul Mutley - A Hanna Barbera sorozat röhögős kutyája (Süsü keselyűk, Flúgos futam) A legjobban főnöke , Gézengúz Guszti ráfaragásain tud vihogni. Embertelen:-)
Sander Jonti - Lingane országfelelőse (azaz a bolygó vezetője) a tirannok birodalma idején. Felelős Widemos gazdájának (ő is bolygóvezető volt) haláláért és annak fia, Biron Farril élete is veszélybe kerül általa. Amikor azonban kiderül kétszínűsége, egy dulakodás során saját testőre lövi le.
Bár a helyszín és az idő valóságos, a szereplők nem azok.
Insfeld vezérőrnagy (többi neve nem ismert) - német hadosztályparancsnok, akit Szincov százados - az egyik főhős - saját kezűleg fog el közvetlenül Paulus kapitulációja előtt, és ezért kitüntetik. Szincovot az is segíti, hogy sebesülése előtt ezen a helyen harcolt Sztálingrád védőjeként, így ismerte a búvóhelyet. Most viszont a gyűrűt kívülről támadó alakulatokban harcol és újra eljut ugyanarra a helyre.
Ebből is láccik, hogy ezeknek a mai gyerkőczöknek gőzük sincs, hogy réges-régen mivel jácottak az emberek.
A Last Ninja, az mostanság már nincsen ám, C-64-re volt írva, de még volt Enterprise-os változata is.
Messala
Ben Hur gyerekkori haverja, akiből főgonosz lesz. Nem nézi ki Judából, hogy nem vágta fejbe a tetőről egy téglával a kormányzót, és ezzel megkezdődnek a zűrök.
...hogy én mért mindég a gonoszokat írom be? (Csakn költői kérdés volt, nem ám vaszolni!)
James Tiberius Kirk kapitány, ellentengernagy végül altengernagy - az Enterprise űrhajó parancsnoka az eredeti Star Trek sorozatban, na meg a csomó mozifilmben.