Tizenhat évvel ezelőtt erősen hittem abban, hogy a fiatal generáció alkalmas lesz arra, hogy hosszú évtizedeken keresztül létre tud hozni olyan demokráciát, amelyet mindenki alkalmasnak tart arra, hogy Magyarország újra Európa elitjébe tartozik. De tévedtem. Azok írásait várom, akik jobbító szándékkal ugyanígy jártak, mint én.
Ha minden hezitáló nemzeti érzelmű magyar azt a logikát követi, amit te javasolsz, akkor valóban nem jutnak be. Nekem fontos, hogy tiszta maradjon a lelkiismeretem. Büszkén, bátran csak előre!
Macisajt Úr, ahogy közeledika választás, egyre zavarodottabb. "nem Bayernek, a Magyar Nemzetnek ,vagy a Hír tévének írja panaszát". Persze, mert ezek a nagyszerű orgánumok lehoztak valaha is ilyen véleményeket. Még az öreg prof, akit választás előtt OV mindíg meguzsonnáztat, ha kritikai észrevétele van, csak a Népszabiba tudja lehozni, mert a "Polgári Sajtó" elhajtja.
Bayer Zsolt is egy jól behatárolható közegben forog, a hasonló kaliberű ellenoldali megmondókhoz hasonlóan. Szavazatokat akkor riasztana, ha széles nyilvánossághoz jutna, amíg lakossági fórumokon meg az MN-ben nyomul, addig sztem nem vészes.
te az a típus vagy szerintem, hogy a szádat csak evésre lenne szabad használnod, beszélni nem lenne szabad. úgy látszik nem olvastad végig, azt kértem, hogy a luxushülyék kerüljék el a topicot,
....és abból a 16 évből 4 évig volt kormányon. Előtte-utána töketlen operett-konzervatív tehetségtelen dilettánsok, akik elsöpörhették volna az utánuk jövő önkéntes pufajkás és bandáját, vamint leleplezett titkosügynök és kisz-vezérből miniszterelnökkékinevezett elmebeteg sikkasztót.
van bennem is már aggály, annyi bérenc van már ebben a szerencsétlen országban, hogy lassan már magamban sem vagyok bizos, nem tolom-e valakiknek a szekerét úgy, hogy valójában szívesebben látnám a szakadékban. De hát ez van, ezt tette velünk ez a rohadt rendszer, csak azt nem tudom, hgy magyar, divatosabban szólva hungarikum-e az, hogy aki nincs velem az ellenem van?! Az dühít, hogy 20-30 évvel ezelőtt is így voltam és most is így vagyok. Fogom magam aztán elmegyek egy másik bolygóra.
Van egy pár dolog amit egy valóban " "Jobboldali szavazó , én is a nemzeti oldal győzelmét várom, nekem is fáj december 5-e. "
soha és semmilyen körülmények között nem tesz meg ..
Ezek közül például hogy a "független", " pártatlan" Szabad Nép Szabadságnak írja a panaszkodó leveleit..:))) (Mint szegény halott Teller, Zeley hangján...)
Hogy egy példával éljek, lehet a Fradi bármilyen gyalázatosan gyenge, egy igazi fradista maximum nem megy ki egy darabig a meccsre, de attól még biztosan nem áll be az MTK kórusba gyalázni a Fradikát.....
Igaz, mint freudi elszólása mutatta: "Persze attól függ, ki a megbízó."
Ez engem is elgondolkodtatott, hogy miert a nepszaboba irt levelet. Merem remelni, hogy nem azert mert a MN nem kozolte volna le. De nem lehet kizarni. :(
Elolvastam..:)) Még akár egyet is érthetnék vele, Bayer nekem is sok esetben "sok". Csakhogy.
"Jobboldali szavazó vagyok, én is a nemzeti oldal győzelmét várom, nekem is fáj december 5-e. "
Stimmel.
Csakhogy ami sántit, hogy ezek után "Dr. Szabó Sándor Rétság " fogja és nem Bayernek, a Magyar Nemzetnek ,vagy a Hír tévének írja panaszát.. á dehogy...:))) Egyenest a "független", " pártatlan" Szabad Nép Szabadságnak..:))) Mint szegény halott Teller, Zeley hangján... Na ez itt a bibi.
ezt olvasd el. megéri
Jó ügyet rosszul szolgálni
Népszabadság • Olvasói levél • 2006. február 11.
Nagy érdeklődéssel mentem el a Rétsági Művelődési Házba január 19-én a Polgári Esték keretében meghirdetett rendezvényre, Bayer Zsolt író-publicista előadására. Ismerem néhány munkáját, a régi magyar vármegyékről írt könyvei, erdélyi történetei könyvtáram megbecsült darabjai. Az előadó a "társadalmi szerződés" megvalósulásának helyzetét taglalta nagy beleéléssel, esetenként stílusbravúrokkal, érezhetően a közönség (szélső)jobboldali szimpátiájára játszva. Mondanivalója lényegével, a változtatás igényével egyetértek, de alpári megfogalmazásaival nem. Azt a gyalázkodást, gyűlölködést, csalózást, rablózást, a sváb nagyapa vágyálmaként óhajtott kommunista akasztgatást, de legalábbis orrba verést, szájon vágást, virsliujjú, büdös szájú párttitkározást és a hasonló ordenáré megfogalmazásokat én bizony értetlenkedve fogadom. Mi szükség van erre? Mit akar ez az ember?
57 éves vagyok, életem nagy része a régi világban telt el. Nem sírom vissza. Nem voltam az élcsapat tagja, nincs privatizált vagyonom. De a múltamat nem gyűlölöm. Abba a világba születtem én is, a gyerekeim is, a hódoltsági viszonyok már csak ilyenek. Munkával mindig lehetett boldogulni. Jobboldali szavazó vagyok, én is a nemzeti oldal győzelmét várom, nekem is fáj december 5-e. De ilyen stílusban nem lehet politizálni, eszmét, szándékot népszerűsíteni, netán új szavazókat szerezni, legfeljebb elriasztani a bizonytalanokat.
Helyi ember vagyok, az ott ülők jó részét ismertem. A legtöbbjük jobboldali szimpatizáns vagy jó szándékú érdeklődő volt. Ezzel az előadással nem nyertünk új szavazatokat, de sok lehetséges voksot elveszítettünk.
Jó ügyet is lehet rosszul szolgálni. Bayer úr lejáratta azt az oldalt, amit állítólag képvisel, rossz szolgálatot tett a megbízóinak.
Persze attól függ, ki a megbízó.
Dr. Szabó Sándor
Rétság
Szerintem ti is ilyenek vagytok, ilyen töpörödött Bayer Zsoltok
…mert az ön-nel kezdődő kérdésre mi-vel kezdődik a válasz …mert 3/3-as hálózatot működtet …mert nem hat rám az agit-prop, a PR, a média …mert nem hiszek a szóban, a mindenhatóságban …mert az olló úgy hasít, hogy összezár
Aha, Fidesz-uralom. Mikor az MSzP alatt rohadnak el a közintézmények, szűnik meg minden közös pénz létezni, támadják sunyin a jogállami intézményeket, törekednek egyeduralomra... Hát persze.