Gondoltam össze kellene hozni néhány környékbeli, kellően fanatikus, amatőr természetbarát fotóst, hogy ne csak véletlen akadjunk egymásra, mint velem is történt párszor mostanában!
Nyitottam hát egy topicot!
Bízom abban, hogy összejön egy remek kis társaság, akikkel néha- néha összeülnénk (a szó szoros értelmében) egy pohár bor, sör mellett vagy esetleg közös fotózásokon egymás próbálkozásait kritizálni, tapasztalatot cserélni.
Az a "két szar" segítségével tud 404kW-ot egy Stuttgarti sportkocsigyártó autójának motorja. Amúgy miskolci vagyok, csak manapság keveset vagyok itthon. Szerintem mi meg találkoztunk már MJJSE meccsen a palánk mögött :-)
Megnéztem az adatlapodat azon 2 smd van az egyik egy ST a másik egy Infineon. Na olyan szarokkal szerelik mostanság a tesco gazdaságos masinákat. Helyileg merre laksz ebbe a megyébe? Amúgy voltam koncerten,tetem is fl képeket a futozz.hu topicra,de ott úgy le lettem húzva, hogy ide inkább fel se teszem(((. Azért a koncert nagyon jó volt))). Láttam vkit egy nagyob canonnal a nézőtérről fotózni- bevállalós.
"Ellenben az idiótán vigyorgó és fényképezgető turistákat, nomeg a sajtó munkatársait simán meg lehet csapkodni kicsit, utóbbiakat pusztán szakmai okokból, a hiteles tudósítás kedvéért."
Helló! Nos én úgy gondoltam, hogy körcsarnok csak egy van, az is Miskolcon. Együttes Republik, 15-én este 7-től. Koncerfotózásba gyenge vagyok mint halvány sóhaj a hajnali égen, legutóbb Kovács Katit sikerült retinavizsgálatnak alávetnem- kaptam is miatta, igaz az legalább 20 éve volt.
Az A/3-as papír hosszabbik éle 42 cm (=16.54 inch). A nyomatod felbontása 1024 pixel / 16.54 inch, azaz 61.91 dpi lenne, ami még a monitorfelbontást sem éri el. A legtöbb fotólabor 300 dpi-vel dolgozik, bár gyakran a fájlok felbontása ezt nem szolgálja ki. Egyébként még a 200-zal készült képek is szép részletgazdagok.
A 62 dpi szerintem kevés, bár attól függ, mire. Ha fotótechnikával szeretnéd kidolgoztatni, ne várj tőle túl sokat, a nyomdatechnikában valószínűleg máshogy mutat ugyanilyen felbontás mellett.
Én még a kompakttal 1280x960-as képeket dolgoztattam ki 10x15-ös méretben, és már vakartam a fejem, határesetnek éreztem. Mások meg szerint meg hülye vagyok, mert szerintük tök jók voltak azok a képek :)
Konklúzió: ahogy Aewin is mondta, szerintem is próbáld meg, és döntsd el, hogy tetszik-e!