Keresés

Részletes keresés

blackrat Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1215

Tényleg nagyon szép az a kék csika! Érdekes! :) Mi egyszer alsóban a suliban találtunk egy 15-20 centis meztelencsigát! :o Sima barna volt, de hatalmas és sokkal gyorsabb mint egy sima csiga. És ráadásul bent volt a teremben egy halom kő között ami sztem vagy 4 éve nem is volt sose mozgatva, takarítva. Hát kicsit meg is lepődtünk hogy mit keres az ott.. :D

Az a csigaház amit találtam itt volt a házunk előtt egy kis árokban. De ilyen nagy csigát errefele még sose láttam. És kezdtem arra gondolni, hogy lehet hogy a bratyóm haverja kirakta volna a csigáit? Mert ő meg a másik lépcsőházban lakik. De akarhányszor találkoztunk, mindig elfelejtettem megkérdezni.. :S Talán majd egyszer eszembe jut majd azért. :)

Milyen jó neve volt! Zsüszten báró! :D Nekem amúgy nagyon tetszenek a nimfapapagájok! :) De egyszer akartunk tesóimmal egy jákópapagájt is, csak hát nem volt hozzá elég helyünk, meg nem is volt valami olcsó.. :)

Édesek lehetnek a cicuskák! :) A whiskas macskákat nem ezüst cirmosnak hívják? Amúgy a mi cicánk amikor sok whiskast evett egyszer, (egy ideig úgy 1-2 hétik szinte csak azt kapott egy időben) no és mindig hasmenése volt utána ha ennyit evett.. :o Pedig elvileg az a legjobb macskakaja, úgyhogy érdekes. De aztán még akárhányszor csináltuk ezt, hogy hoszabb ideig kapott olyat, mindig előjött nála, úgyhogy mostmár nem is veszünk neki, csak egyszer egyszer. :)

Jaj és van már nevük az újdonsült cicáitoknak? :)

Előzmény: _Reku_ (1213)
_Reku_ Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1214
Most kaptuk az infot, hogy a maradék egy kiscica is hazatalált szerencsére.Most már remélem nem kószál egy sem magára hagyva....
Előzmény: _Reku_ (1213)
_Reku_ Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1213
Na az én csigámnak is kb ilyen lesz a háza, ha megnő.Viszont nem hiszem, hogy te achátcsigaházra bukkantál Magyarországon, úgyhogy fogalmam sincs, mi lehet.Rengeteg fajta csiga van, szerintem nagyon nehéz megkülönböztetni őket.
Nekem ez az első csigám, valahogy eddig nem vonzottak :) De ez nagyon jó, mert nem büdös, szép, nem nyálkás, és elvan salátán.
Amúgy most fedeztem fel, hogy van a Zemplénben kék színű meztelencsiga, olyat is jó lenne beszerezni, mert nagyon szép.Teszek fel képet róla.Csak ez védett is, meg nem is tudom, mivel kéne etetni.De szép, nem?

Apámnak is volt panelban egy nimfapapagája, Zsüszten báró :) Na, ő szabadon élt, volt saját szobája, és együtt akart repülni a varjakkal, amiket kint látott, így szegény gyakran csapódott a falnak :))
Ő nem volt valami szelíd, viszont nagyon hangos volt, főleg reggelente.Meg összepiszkított mindent, úgyhogy pár év múlva apám elvitte egy madarashoz, ahol lány mellé került nagy röpdébe.
Nagyon szép volt Jázmin, de Bubi is az :) Bírom a hullámosokat, olyan könnyű őket tartani, és még okosak is.De nekem is az egyik betegségben pusztult el, még mielőtt a nagymamám elengedhette volna, egy másiknak meg valami ronda csőr meg lábbetegsége volt, megvastagodott a lábán meg a csőre körül a bőr.Azt egy nagyon jó szagú folyadékkal kellett ecsetelni és meggyógyult :)

Ma meg egész nap macskavadásztunk a barátommal, hármat gyűjtöttünk be, még egy van valahol.Viszont kiderült, hogy ebből a négyből kettő nem hozzánk tartozik, az utcában egy néni macskájának is épp elveszett két kölyke valahogy, szóval az egyik megtaláltat haza is vitte, a másik az, amit még nem fogtunk meg, de leírás alapján ráismert.
Nekünk ezek szerint marad két árva, az egyik nagyon szelíd, ma elaludt az ölünkben, pedig még nem hiszem, hogy látott embert.Ő füstös fekete fiú, nagyon szép.A másik már sokkal félősebb, elbújik minden alá, még nem sikerült megfogni, se megnézni, milyen nemű.Ő olyan whiskas-cica színű.Enni tudnak már, kaptak halas whiskast meg tejet is :) Sztem úgy 6 hetesek, kép majd lesz, csak eddig nem mertünk rájuk vakuzni.Azt hiszem, megtartjuk mindkettőt, végülis hely van bőven...

k
Előzmény: blackrat (1212)
blackrat Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1212

Aranyos kis csiga! És még milyen pici! :)) Asszem ilyen volt a bátyjám haverjának is, de azok már jó nagyok voltak. Asszem 3-4 volt neki, de már nem tom mi lett velük.

Én mikor kicsi voltam hoztam haza a telekről vagy 3 éticsigát és egy vödörben tartottam őket. :D Asszem csak 2 hétig, mert hiába takarítottam ki néhányszor, elég büdösek voltak. Szegénykék. Aztán levittem a ház elé egy kis dzsumbujba és elengedtem őket. :)

Meg egyszer itt a házunk közelében találtam egy csigaházat, fel is teszem a képét. 12 cm a hossza! Nem tom milyen fajta lehet. Leginkább talán az éti csigára hasonlít a mintája, csak hát annak nem ilyen a formája. Érdekes mindenesetre. :)

Nekem az elő papagájom volt a leg szelidebb. Meg hát akkor még nem volt se kutya se macska és szinte egész nap kint röpködhetett. A kedvenc helye a nagy hibiszkusz volt anyuék szobájában. Szépen metszegette is, de mindig olyan profin, hogy akkoriban tele volt virággal! :D De persze volt rajta egy olyan ága is amit teljesen lekopaszított. Azt csak azután vágtuk le, miután elpusztult szegényke. 3 éves lehetett. Elkapott a pintyektől egy betegséget én meg pont lent nyaraltam nagybátyjáméknál és elég rosz volt úgy hazajönni hogy ő már nincs itt.. Ő egyébként egy világoskék lány papagáj volt. Az volt a neve hogy Pumukli, és mindig odarepült a kezünkre meg a fejünkre. Nagyon édes folt és egy igazi kis bohóc! :) Aztán volt még zöld-sárga is, őt meg betegen kaptam és szegénykének a gyógyszerek sem használtak, meg semmi amit próbáltunk és sajnos nem sokáig volt velünk. Kb. 3 hónap lehetett.. :( Aztán jött az amelyik még mindig meg van, egy sötétkék fiúcska, Bubi. :) És mellé jött az a gyönyörű kislányzó is, Jázmin. Azért neveztem el így, mert ő volt a kis Bubinak a hercegnője! :))

Sajnálom a cicust! :(( Mi lesz most így a kicsikkel? Azért legalább már tudnak enni egyedül is?

Itt a csigaház amit az elején mondtam :)

És itt van a kis párocska. Bubi még mindig itt van velünk (a sötétkék), de szégény Jázi már nincsen. :( Egy kicsit lehet látni a képen is hogy Jázminnak barna a hullámozása, de élőben mégszebb volt! Sajnálom hogy már nincs.. :(
Előzmény: _Reku_ (1210)
_Reku_ Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1211
Milyen jó a fecskéknek, azon a bokron úgy érezhetik magukat, mintha kint lennének :)
És még sárga a csőrük széle, látszik hogy fiókák.Hol tudnak ott a lépcsőházból kirepülni?
Előzmény: _Reku_ (1210)
_Reku_ Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1210
Rakok fel képet a csigumról is akkor :) Most úgy egy hónapos lehet, még nagyon pici, elvileg legalább 15 centire fog megnőni.Láttam egy iwiwes hirdetést, hogy lehet ingyen hozni, gondoltam úgyse lesz vele sok gond.És tényleg, imádnivaló, nincs vele semmi gond, és nagyon szelíd, már amennyire szelíd lehet egy csiga.Nyugisan mászkál a kezemen, és állandóan zabál :) csak az kár, hogy este meg éjjel aktív.

A rózsásfejű papagáj sajnos nagyon rövid ideig volt meg, csak annyi maradt meg az emlékeimben, hogy nagyon hangos :) Hullámosom volt zöld, kék meg fehér-sárga, szép lehetett a barna csíkos, olyat még nem láttam.Igazából minden papagájt apukámtól kaptam, annyira nem voltam oda értük, bár az első, a Pityu nevű mondta a nevét, meg hogy szia, meg puszi, és a kezemre szállt, olyan szelíd volt.De ha lehetne is, nem nagyon kéne, tényleg rengeteget szemetelnek.

Az utóbbi egy órában pedig bebizonyosodott, hogy a hozzánk járó kóbor nőstény cica tényleg elpusztult, tegnapelőtt már alig bírt felállni szegény :(
És azért biztos, hogy nem él, mert megtaláltuk a kölykeit...
Az egyiket sikerült megfogni, a másikat csak a szomszédok látták.Szóval megint van kis lelenc cica.Majd csinálunk róla is képeket :)ccc
Előzmény: blackrat (1208)
blackrat Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1209

Hoztam még néhány képet a kicsikről. :) Legutóbb 2 volt bent, és az egyik egészen közel engedett minket! Szerintem még azt is hagyta volna hogy megsimizzem, de azt azért nem akartam. :) Viszont jól körbefotóztam! :D És szinte pózólt a kis édes! :))) Ja, és úgy nézzétek, hogy a fényképezőn nincs zoom! :)

Az egyik, ő volt a félősebb. 1 méternél tovább nem engedett és elrepült. :)

A másik :)

Hát nem aranyos? :)))

De azért nagyon remélem hogy nem azért nem fél mert beteg.. :S Szívből remélem hogy nincs semmi baja. Végülis még csak a tolla sincs felbozolva.. De hát 10-15 centire közel tudtam hozzá hajolni. :)
blackrat Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1208

Jah.. :D Bár szegény madarakat én is mindig sjnálom hogy az egész életüket egy kalitkában kell letölteniük.. :( Bár azoknak jó amelyikek kimehetnek röpködni! De nálunk sajnos már nem tudjuk rendesen kiengedni a többi állat miatt. Bár a mostani valahogy nem túl ember barát. Inkább barátkozik az állatokkal, pedig sokat foglalkoztam vele régebben, de sose volt vevő rám. Aztán kapott egy párt magának. Na hát érte aztán teljesen oda volt! :) Csak szegényke még fiatalon elkapott egy csúnya düdőgyuszit, voltunk vele dolkinál is, kapott gyógyszert, de hát nem gyógyította meg teljesen, úgyhogy kicsit mindig nehezebb volt neki. De azért jó 3-3 és fél évig élt a kis drágám. De nagyon szép volt! A hullámjai nem feketék, hanem barnák voltak! :) Sajnáltam szegénykét... :(

Jaj volt rózsázsfejű törpepapagájod? Azok olyan kis aranyosan néznek ki! :)) Milyen az az achátcsiga? Bár már lehet hogy láttam olyant, mert bátyjám egyik haverja is tartott valamilyen nagy csigákat, de nem tom azok milyenek voltak.. :S

Amúgy én speciel nem nagyon szerettem a pinytyeket. Úgy igazán nem lehetett velük semmit csinálni, állandóan csipogtak és rengeteget szemeteltek. Még többet mint bármelyik papagájom.. :/ De azért persze aranyosak. :)

Az a fecske meg még kicsi volt és valahogy még nem ment neki úgy a repülés mint a tesóinak, azért tudtam megfogni. :) De amúgy 1 méternél közelebb nem nagyon szoktak engedni minket. Akkor már elrepülnek. :)

Előzmény: _Reku_ (1207)
_Reku_ Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1207
Úgy látszik, a nagymamák ilyenek.Nekem is volt régen zebrapintyem, épp tojást tojtak, mikor valszeg egy környékbeli macska betámadta őket, leverte a kalitkát és kirepültek, a tojások meg összetörtek.Mert nyár volt, és kint voltak a teraszon.
Aztán tavaj nyáron egy szegedi madárkiállításon tombolán nyertem két pintyet :) Sajnos azokat is nagymamámnál kellett elhelyezni, anyám nem engedte be őket a mi házunkba, mert nagyon szemetelnek.Meg is lett az eredménye, elengedte őket.Pedig olyan aranyosak, tök jó ahogy dudálnak :) Mármint ahogy ilyen fura hangokat adnak ki.
Volt még hullámos papagájom három, azok is "elrepültek", ahogy a rózsásfejű törpepapagáj is.
De nagymamám a hörcsögöket, tengerimalacokat és teknősöket is szélnek eresztette, mikor bekattant.Azóta szerencsére elköltöztem jó messzire, most már biztonságban vannak az állatok.A patkányok már nem is találkoztak vele, szerencsére természetes módon haltak meg.
Most viszont túl sokat ingázok Pest, Tata és Szeged között, úgyhogy csak halak meg egy achátcsiga van a birtokomban :) A főbérlőmék sajnos nem engedik, hogy állatot tartsunk.Azt hiszem, várnom kell addig, míg saját lakásunk nem lesz a barátommal :)
De végülis van a barátoméknál macska, csirke, apámnál egy kis teknős meg a kutya, az albérlet udvarán is sok cica, úgyhogy nem szenvedek nagy hiányt.

Meg tudtad fogni a kisfecskét és felvinni?akkor aztán tényleg szelíd lehet :)
Előzmény: blackrat (1206)
blackrat Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1206

Hát igen, ezek a fecskék abszolút nem félnek! Biztos itt nőttek föl ők is! :) Amúgy mikor ma reggel vittem le a kuttyot, már tök üres volt a fészek! Szal már ki is repültek a drágák! :)) Bár mikor jöttem föl. egy emelettel lejebb a lépcsőn megtaláltam az egyik kicsit. Asztán föl lett hozva ide és beletettem egy virágcserépbe a lépcsőházban. Biztos kicsit eltévedt szgényke. :)

Mi is voltunk egyszer egy olyan kisállat kiállításon, ahol voltak madarak is. Ott néhány "értelmesebb" madár úgy nézte az embereket, mintha mi lennénk a kiállítási emberek és ők lennének a nézelődők! :D Meg volt egy jákó papagáj és olyan jól tudott beszélni! :D

Igen, nekem is van egy hullámos papagájom. Már csak 1. A lányzó elpusztult, így maradt a fiúcska. De már vagy 5-6 éves asszem. És tudja mondani hogy "szia", néha néha azt hogy "szeretlek", meg profin nyávog és nyikorog, meg néha utánozza a kinti madarakat. :) Egyszer mikor itt volt nálunk a mamám, és kint volt a konyhába ahol van a papagáj is, egyszer csak jön be, hogy hol nyávog a macska? Az Dagi meg éppen aludt az ágyon! :D Akkor aztán egy hatalmasat nevetett hogy a papagáj nyávogott! :D

Ja, tényleg, pintyünk is volt! Szegényekről mindig megfeletkezem mert amúgy azokat nem én akartam, hanem a bátyjám. Csak amikor lettek fiókáik, és a szükők agyon verték a kicsiket, azt mondta, hogy hát neki ezek nem kellenek.. Aztán száműzve lettek a szobámba az akkori papagájom kalitkája mellé. Nem mondom szép kis kupit tudtak csinálni.. Alapból 2 zebra pinty volt, és rendszeresen tojtak is, de csak 1 fiúkát tudtak felnevelni, aki szintén lány volt. Szal miután az eredeti nyöstényke elpusztult valami betegségben, az apuci a lányával volt együtt. Aztán átvittük őket a mamámhoz, hogy ő se legyen egyedül miután a papám meghalt. Végülis szerette őket! Még ott is tojtak, és lett mégegy kislány akit felneveltek, de apuci már elég öreg volt. Aztám mamám egyik nyáron gondolt egyet, és kinyitotta nekik az ablakot. 2 nap múlva kiűzték rajta a lányukat, aztán rá 2 napra ők is kirepültek. De akkor nyáron is nagyon meleg volt úgyhogy nem hiszem hogy nagy bajuk lett volna! :D Meg mamám már megelégelt hogy állandóan csépelik a kicsit, azért is nyitotta ki az ablakot. De amúgy sokszor ki is engedte őket a szobába. :)

Előzmény: _Reku_ (1205)
_Reku_ Creative Commons License 2007.06.24 0 0 1205
De szépek!Tök jó, hogy ennyire nem félnek az embertől.
Hú, mi tegnap díszmadárkiállításon voltunk, és a sok papagáj meg pinty, kanári mellett volt egy szajkó is.Valahogy az tűnt a legokosabbnak, míg a többi madár röpködött összevissza, addig ez nagyon érdeklődve nézett minket, és ránk kiabált, mikor a kajája felé nyúlkáltunk :)
Nekem is voltak régebben papagájaink, pintyeink, de a nagymamám mindig úgy gondolta, hogy jobb nekik szabadon, és sorban elengedte őket :/
Pedig a hullámosok megtanultak beszélni is, nagyon aranyosak voltak.Neked is van, ugye?Fiú?Tud beszélni?
Előzmény: blackrat (1204)
blackrat Creative Commons License 2007.06.24 0 0 1204

Itt van pár új kép a kisfecsikről! :) Nemrég csináltam. És ők a kicsik, nem a szülők! :) Már ilyen tollasak a drágák! :))

Itt a fészek, de csak 2-en látszanak :)

Ő pont itt ül az ajtónk fölötti csövön. Olyan kis aranyosak! Simán mászkálhatunk tőlük karnyujtásnyi távolságban is, nem mennek el! És ha kimegyünk a lépcsőházba, még csak vészriadót sem fújnak! :))

Ez is az előbbi kisfeccs. :) Amúgy most tanulnap épp repüli! :))
blackrat Creative Commons License 2007.06.24 0 0 1203

Igen, valamilyen kis motoros repcsivel repültünk. 4 személyes volt, szal nem is a legkisebb. :) De nekem tetszett! :)) Bizti jó lehet a vitorlás is! :) A helikpoter meg sokáig nagy álmom volt, bár sose volt módomban még ipróbálni. :D Meg mindig szerettem volna egy olyan igazi távirányítós helikopit, csakhát eszméletlen drága.. Na hát szoval jó ez a repülősdi! Remélem lesz majd még alkalmam rá! :))

A rajz meg háát.. valamit tudok egész jól, sokmindent meg nem. De anyu is nagyon jól rajzolt fiatal korában és valszeg tőle örököktük bátyjámmal. Öcsémnek ez nem sikerült. :D De amúgy az amivel azon a pályázaton nyertem csak egy tök egyszerű léghajó volt! :D Nem is értem hogy miért tetszett úgy nekik, de ki is rakták a folyosóra. Nem tom ott van e még, de akkor szögelték fel. :)

Ja a macsek nálunk is mindig olyan szemtelenül tud kunyizni! Egyszer majdnem bele is nyúlt a kajámba! :D A kis dög! :D Ennyibőll illedelmesebben kéregetnek a kutyák! :D Bár bratyóm nagyon utálj ha nézi őt a kutya kajálás közben. Abszolút nem értem.. A macskának meg persze mindent szabad.. Na mind1..

Amúgy Jonnynak is eléggé szokott hullani a szőre. Főleg persze vedléskor. De kegyetlen.. Tiszta szőr olyankor az egész lakás. Még jó hogy amúgy már mindenhol parketta van, csak persze a mi szobánkban nincs még, és hát néha 1-2 nap alatt szép fekete tud lenni az amúgy világosbarna szőnyeg.. :D Úgyhogy hát mindig van mit takarítani. Anyu amúgy szóvá is szokta tenni, de nem vészes. Amúgy én is szoktam vedlési időben kikefélni a szőrét, dehát nem lehet kiszedni az összeset! :D

Jonny amúgy szerencsére tud játszani a szomszéd kuttyokkal is. Persze ha találkozunk. :) Van néhány nagy jó haverja és olyanokt tudnak futkározni! :D

Előzmény: _Reku_ (1202)
_Reku_ Creative Commons License 2007.06.24 0 0 1202
Akkor bizos ügyesen rajzolsz.Gondolom motoros géppel repültél, mi vitorlással szoktunk.Bár mentem már motorossal is, de nem nagyon szeretem, mert nagyon zajos.Helikopterrel is repültem már, az nagyon jó.Fura, hogy tök függőlegesen fel tud szállni.

Barátomék macskái is úgy kunyerálnak, hogy felülnek a melletted levő székre és nyúlkálnak a kajád felé :) Kicsit szemtelenek, Jesse legalább csak szomorú szemekkel nézi a kaját.Ő is eszik otthon is maradékokat, főleg csontot, de egyszerre sokat nem adunk neki.Amúgy száraztápot meg konzervet szokott kapni, plusz amit naponta lelejmol tőlünk vagy az utcán :) Nem mondom, hogy sokat mozog, de szerencsére nem hízik egy dekát se.Most, hogy levedlette a fél bundáját, látszik milyen vékony.Télen dupla ilyen vastag :) A szüleid nem problémáznak azon, hogy Jonny vedlik?Bár neki nincs annyi szőre. Jesse bundája vastagon szokott állni a szőnyegben, hiába fésüljük minden nap.
Nálunk így a rokonságban most nincs sok kutya, akivel játszani tudna, a nővérem német juhásza nemrég halt meg, a nővérem pasijának volt a pitbullja, de mióta szakítottak, nem nagyon találkozunk Bocival(ő a pitbull).A mostani pasijának van egy Cicke nevű whippetje, de valahogy nem jönnek ki jól.Cicke egyébként annyira édes, hízeleg, mint egy macska, és nagyon szép ezüstszínű.Fura szerzetek az agarak, de nekem bejönnek.
Előzmény: blackrat (1201)
blackrat Creative Commons License 2007.06.24 0 0 1201

Még mindig csak azt tudom mondani, hogy annyira szép!!! :))) Édes pofa lehet! :)

Jonny az idegenekhez azért nem megy oda kunyizni, de ha itthon kajálás van, rögtön ott terem a kutya is meg a macska is! :D Meg amikor kimegyünk a telekre, aztán át egyik nagybátyjámékéra és ott eszik a nép, persze hogy nem akar ő is kimaradni a jóból! Pedig még maradékokat is szoktak kapni ott a kuttyok. Van egy pár ott. Főleg ha még én is kiviszem az enyémet! :D Bár azért itthon is szokott kapni maradékot. Jók a kuttyok még konyhamalacnak is! :D De azért mindig vigyázok az alakjára! Főleg hogy most így ivartalanítás után hajlamosabb a hízásra. Azelőtt nem is igazán kellett rá figyelnem mindig jó húsban volt. Bár most se kövér egyáltalán. :)

Apukád repül? De jó! Egyszer egy rajzpályázattal nyertem egy sétarepülést a Tökökli reptéren. Nagyon szupi volt! :) A földön még kormányozhattam is! :D Igaz nem mindig mentem tök egyenesen, de azért nagyon élveztem! :D

Előzmény: _Reku_ (1200)
_Reku_ Creative Commons License 2007.06.24 0 0 1200
Jesse mindenkitől kunyerál, akárhol is van.Egyszer cigánygyerekektől kért el egy kilós kenyeret, amit amúgy soha nem enne meg magától, de így, hogy egyedül szerezte, megzabálta az egészet :))
Kicsit égő, hogy vadidegenekhez is odamegy, akik pl egy padon esznek a parkban.És persze ahogy megkapja a kaját, elmegy, nem is hagyja, hogy megsimizzék...
Akkor rakok még képeket: az elsőn a reptér füvén döglik a melegben(apukám repül, ezért elég sokat vagyunk kint).A másodikon is a reptér, itt most apám eszik valamit, azt figyeli :) Aztán autózós kép.Mindig kidugja a fejét az ablakon, ha nem engedjük neki, összenyálazza az üveget :) A tiéd szokott autózni? Az utolsó kép pedig a félbevágott halott kutya :)).-af
Előzmény: blackrat (1199)
blackrat Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1199

Nagyon édes! :)) És hát akkor nem is olyan nagy! Sőt sztem abszolút nem nyagy. :) És még még képeket!! :D Engem nem zavar, sőt, itt olvadozok olyan aranyos! :))

Az én kuttyom is állandóan kunyerál. Hiába evett, úgy kunyizik, mint aki még életében nem evett. :D

Előzmény: _Reku_ (1195)
blackrat Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1198
Mi NEM takarmánynak vesszük, tartjuk a patikat!!!! Kizárólag hobby állatok és mondhatom talán többek nevében is, hogy a BARÁTAINK!!! Úgyhogy ha megkérhetlek ne hirdess itt "takarmány" állatokat!
Előzmény: OG1 (1196)
_Reku_ Creative Commons License 2007.06.22 0 0 1195
Huhh, sok minden történt, míg nem voltam :) Nem győzöm visszaolvasni.Szegeden voltam ugyanis, apát meg kutyát látogatni, fényképeztem is sokat a kuttyot.Nameg lemértem, és csak 57 centi!!! Én se hittem.Amúgy minden kiscica kék szemmel születik.És képzeljétek, lehet, hogy szerzünk vörös-fehér kisciccet, már csak a barátom anyukáját kell meggyőzni.Most úgyis mínusz 2 macska van, egyet elajándékoztunk, egy meg eltűnt.Nade a képek: az elsőn az látható, ahogy csokit kunyerál egy ismerős nénitől a közeli kocsmában.Már mindenki tudja, hogy csak akkor bírja megsimizni a dögöt, ha előtte ajándékkal kedveskedik neki :))-
A másodikon tőlem lejmol, véletlenül egy ilyen nyelvkilógós pozitúrát sikerült lekapni, szerintem nagyon jó lett :) Több képet már nem rakok be, mert kezd unalmas lenni :).
blackrat Creative Commons License 2007.06.22 0 0 1194

Hát igen.. :)) 1 osztályos korom óta tartok állatokat. Bár mióta az eszemet tudom, kutyára pályáztam, de a szülők nem ralyogtak az ötletért, úgyhogy megpróbálták helyettesíteni, dehát se a rágcsák, se a madarak, de még a macska sem kutya.. :D Lehet hogy jobbanjártak volna ha kapásból egy kutyát kapok! :D Így mostmár még a többihez is ragaszkodok! Bár ha szegény madárka majd elmegy, akkor nem lesz több..

De ahogy látom nálatok is volt már pár jószág! :) A vizsla nekem is az egyik kedvencem! Főleg a simaszőrüek. :) Bár az idők során elég sok fajtába beleszerettem.. :)

Az egyik cicátok 17 évig élt? Az nagyon szép kor! Biztos nagyon jól volt tartva! :)) Az én kis Dagatt macsám (aki amúgy abszolút nem kövér) most nyáron már 7 éves. Elég furcsa kimondani. Mégcsak nem rég hoztuk föl idurka pindurkán! :)) Kuttyom pedig 4 éves! :O Amúgy mind a kettő születési ideét május-júniusra caccoltuk, szal már tán be is töltötték mindketten. :)

Előzmény: mano-jano (1192)
mano-jano Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1193
Kimaradt: volt két teknősünk is.
mano-jano Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1192

Úgy látom nálatok is megfordult már jó pár állatka. :)))

Nekünk is volt kutyánk is: egy vizsla és egy welsh terrier keverék. Hörcsögünk is volt számtalan mennyiségben. Volt egy másik malink, Lucy, ő még Bozi előtt volt.

A mostani két macs előtt volt egy cicánk, aki 17 évig tartozott a családhoz.

Nővéremék meg két degu a jelenlegi állat, de volt már hörcsögük(több is) és nyuszijuk is. Amolyan szobanyúl. :))))))

Előzmény: blackrat (1190)
mano-jano Creative Commons License 2007.06.21 0 0 1191
Igazad van, ezt tényleg elég hülyén írtam le! :))))
Előzmény: Dorinesz (1188)
blackrat Creative Commons License 2007.06.20 0 0 1190

Nekem is a tengeriröfim volt a legobb viszonyban a cicával! :) Tök cuki voltak együtt! :)) Szegér röfikém.. olyan szép volt és aranyos.. :(

Amúgy speciel nekünk van kutya, macska, 1 papagáj és a 2 pati. A papagájom párocskája pár hónapja már elpusztult sajna. De volt már egy csomóféle hörim is, a már említett röfike, meg a másik kedvenceim a mongol futóegereim voltak. Ők is nem olyan régen pusztulak el 2 hét különbséggel.. De irtó jó fejek voltak! :)

Előzmény: mano-jano (1186)
blackrat Creative Commons License 2007.06.20 0 0 1189

Hát nálunk Monty eszméletlenül fél a macskától! Egyszer úgy nyúltam hozzá, hogy előtte épp simiztem a Dagit. Monty ahogy megérezte a macskaszagot a kezemen, rohant vissza a ketibe, és vagy 2 óráig ki sem jött a házukból! :o

Amúgy tényleg lehet hogyha a cica a rágcsák mellet nől fel tényleg hozzászokik. Végülis amikor a Körmit fölhoztuk, akkor már jó ideje tartottam rágcsálókat is, meg papagájt is. Tényleg szinte mellettük nőtt fel és hát van pár jó kis story is. Pl. amikor a Dagi úgy 1 éves lehetett max, és épp ki volt nyitva a papagájnak a kalitkaajtaja hogy jöjjön már ki, és nem vettük észre hogy bemegy a macska. Amikor bementem a szobába, a macsak félig bent volt a kalitkában! :D Még jó hogy mind a 2 ajtó ki volt nyitva, és a madárka ki tudott repülni a másikon! :D Meg sokszor csináltam a rágcsáimmal, (főleg hörik, tengeriröfi, és egerek) hogy rátettem őket a macskára miközben nagyban feküdt vagy aludt. Az meg nem csinált semmit! :D A rágcsik meg tökre el voltak rajta! :D De amikor Miát vittem a közelébe, és már túl közel volt, ő nagyon megijedt, úgyhogy ezt patikkal inkább nem csinálom. :) De amúgy amikor futtattam a többi rágcsát az ágyon a macska még ott is legetett. Igaz néha lehet hogy elkapta volna az ösztön, de akkor rászóltam és ő meg visszafeküdt aludni. :)

Meg egyszer volt hogy takarítottam a patik ketrecét, bár akkor még csak Mia volt, és a macska meg ott aludt öcsém ágyán. Hát gondotam úgyis alszik, nem fog semmitse csinálni. Akkor Mia még csak az asztalomon lehetett. Aztán mikor megyek be a szobába, a macska ott ül az asztalomon szemben Miával, és csk bambán nézi! Persze rögtön sietősre vettem a dolgot, de amikor megláttam hogy Mia ott van tőle 20 centire és ő is csak ott nézi, hirtelen kitört belőlem a röhögés! :D Aztán a következő pillanatban azért lekaptam onnan a macskát! :) De azóta se nagyon érdeklődik utánuk. :)

Meg hát kutyával is van még pár jó storym, de talán majd máskor. Így is regényt írtam már megint.. :)

Előzmény: Dorinesz (1187)
Dorinesz Creative Commons License 2007.06.20 0 0 1188

Szia!

:-DD Elszalad a rágcsák elől, ez jó!

Az egyik cicánk(Cilu) imádja a malacot, szoktak együtt enni és aludni is az akváriumban.

Szegény malac, nem fulladt még meg? :-))) Olyan jó lenne, hogyha az enyémek is egyetértésben lennének, de a patik jobban bántják a macsekot, mint fordítva. Nem is merem kipróbálni, mi lenne, ha a macsek is bent lenne, amikor eregetem a lányokat. A maccs biztos boldog lenne, hogy na végre, lehet játszani, a lányok meg biztos zokon vennék, és leharapnák tőből a manccsát. :-DDD

Előzmény: mano-jano (1186)
Dorinesz Creative Commons License 2007.06.20 0 0 1187
Az enyémek is! :-DD Inkább a macskát féltem, mint a patikat! :-)) De sztem, hogyha a macsek kicsi korától kezdve ott van a közelükben, akkor nem hiszem, hogy bármi baj lenne. Mondom, az enyém is csak játszott volna velük, nem hiszem, hogy komolyan kárt akart volna tenni bennük. De mindig ott volt a rács köztük. Szabadon nem próbáltam meg. A patik viszont nem nagyon örültek a macseknak. :-)) Egyszer-kétszer seggbe harapták. Meg a lábát is megharapták, tiszta vér volt minden. :-)))) Még mindig szeret a ketrec tetején heverészni, de ha jönnek a csajok, és nagyon szagolgatna felé, akkor leugrik. :-)) Az enyéim közül egyedül Lencsike fél tőle, mint a tűztől, Prücsi egy kicsit tart, Pihe meg Husi egyből elzavarja, ha meglátja. Nózi meg aztán úgy védte a ketit, mint egy vérengző fúria. :-)) Ő adta a legtöbb harapást a macskának. :-)) De most már kezdik megszokni egymást. Kezdik megérteni, hogy tök felesleges az erődemonstráció, akkor se történik semmi.
Előzmény: blackrat (1182)
mano-jano Creative Commons License 2007.06.20 0 0 1186

Sziasztok!

Nekem van négy patkányom, két cicám és egy tengerimalacom.

Az egyik cicánk(Cilu) imádja a malacot, szoktak együtt enni és aludni is az akváriumban. Az egyik patink egyszer beleharapott a lábába, na azóta tartja a tisztes távolságot. Max. ül a ketrec előtt és nézi őket. A patik persze felkapaszkodva a rácsra lesik a macsekot. :DDDDD

A másik macs(Teo), na ilyen macskát én még életemben nem láttam! Annyira fél a rágcsálóktól, hogy elszalad a patkány és a malac elől is! Azért nagyon vicces! :))))

blackrat Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1185

Az én drága kis Dagadékom is csak ott ül a keti előtt és bámul! :D De még a papagáj kalitkája előtt is ezt csinálja. Csóri papagáj meg megy oda kutyákoz macskához haverkodni rácson keresztül! :D

Egyszer elég gyors voltam és lekaptam őket, bár már nem az eredeti pózban voltak :) (A nagy koszt ne nézzétek ilyen azért nem szokott előfordulni) Amúgy a kis papagájkának a mániája hogyha kaját kap az etetőbe, rögtön ki kell hogy szórja az egészet. Bátyjám meg amint kiürül az etető, tölti újra....... Amúgy nagyon szeretnek az állatkák a papagáj mellet feküdni! :))
Előzmény: Dorinesz (1184)
Dorinesz Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1184

Ránevelni nem lehet, de ha kicsikorától kezdve ott vannak mellette a patik, akkor ha köztük van a rács, garantáltan nem lehet semmi probléma. Csak olyan helyre tedd a ketit, ahol biztosan nem veri majd le, amikor elkezd ugrabugrálni. Az enyém pl azt csinálja, hogy arra a nagy batár ketire a földről ráugrik, beleakasztja a karmait, és így felmászik a tetejére. De ezt csak azért csinálja, mert szeret a keti tetejéről nézelődni. Ő is kiskorától fogva ismeri a patikat, nem volt még semmi probléma. Amíg kicsi volt, addig izgatták a fantáziáját, de most már nem. Annyit csinál, hogy odaül melléjük, és nézi őket. De már nem akarja őket letámadni. Azt nem tudom, hogy akkor mit csinálna, hogyha szabadon találkoznának, mert azt soha nem próbáltam ki. De ha erre is rá akarod szoktatni, akkor jobb, ha minél korábban elkezditek a leckéket, hogy azt szokja meg, a patit nem szabad bántani. Amíg ilyen kicsi, úgyse tudja bántani őket. És a patik se harapnak egy olyan jószágot, aminek még nincs macskaformája (legalábbis így gondolom, mert az én micám kapott pár harapást rácson keresztül, de akkor már nagyobb volt. Most már tart is a patiktól.)

Na mennem kell szasztok!

Előzmény: Julcsesz (1181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!