Keresés

Részletes keresés

edoo Creative Commons License 2005.11.06 0 0 494
Mikor lesznek olvashatóak a Stumpf , vagy apósa által írt beszámolók, hangulatjelentések???
Előzmény: folyoszamla (493)
folyoszamla Creative Commons License 2005.11.06 0 0 493

Bayer Zsolt megfogalmazása pontos. Mi ezzel a bajotok? Miért vinnyogtok?

Bayer Zsolt: nyílt levél Gyurcsány Ferencnek
2005. november 5.

Mert tudod, Ferenc, én 1988. március 30-án éjjel Fideszt alapítottam. Te pedig gyáva és sunyi KISZ-Führerként leveleket írogattál a pártführereknek. Ez az alaphelyzet. (...)

(Magyar Nemzet, 2005. november 5.)
edoo Creative Commons License 2005.11.06 0 0 492
Lassan Ő is szavazhat:)))
Előzmény: özv. Bitera Sándor (310)
zsele5 Creative Commons License 2005.11.06 0 0 491
Tegnapelőtt volt egy beszélgetés Gerő Andrással a TV-ben. többször használta a kommunista, kommunizmus szót a rákosi éra folyamataira és politikusaira.
Már bocsáss meg, de ne legyünk pápábbak a pápánál.;))

Persze, nem attól kommunizmus a kommuniszmus, hogy Gerő is használja a szavakat hanem attól, hogy adott politikai éra önmeghatározása volt akkoriban.

Pl. : "Mi kommunista ifjak harcolunk, mert bennünk apáink reménye......".
Előzmény: kakukkboy (490)
kakukkboy Creative Commons License 2005.11.06 0 0 490

Elvi-gyakorlati kommunizmus 1 és ugyan az.

Mint az elvi, és gyakorlati fasizmus...

Ez már létezett, de a kommunizmus sohasem!

Kizárólag ebben a könyvban olvhattál róla:

Fekete Gyula: A kék sziget

Ez pedig ugyebár sem elmélet, sem gyakorlat, egy regény!

Amit nekünk "kommunizmusként" eladtak, az egy szűk prolitikai csoport diktatúrája volt tömegtámogatással!

/Ebben is kísértetiesen hasonlít valamire.../

Előzmény: asx (480)
kakukkboy Creative Commons License 2005.11.06 0 0 489

Ba a nagy HŐS!

Egy fa.zt alapított ő!

Ha a hatalma teljében levő Mszmp nem akarta volna még csakádot sem alapít anno.

Előzmény: holnaplátó (-)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 488

Na, most sikerült eljutnunk odáig, hogy nem értelek.

A lényeg az, hogy legalább Te érted.

Jóéjszakát!

Előzmény: Törölt nick (486)
topdzsoj Creative Commons License 2005.11.06 0 0 487

Azt a zárójeles okosságot elhagyhattad volna.  

Lefekvés előtt a jobbos papucsot a jobbról a bal mellé, nehogy összekeverd.

Ennél ne legyen fontosabb az életben!

Szevasz...

Előzmény: Törölt nick (484)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 486

Szar duma. Csúnyán beégtél, és most összehordasz mindenfélét annak érdekében, hogy eltereld erről a figyelmet. Inkább nem asszisztálok neked ezekhez az "utómunkálatokhoz". Edd meg amit főztél magadnak.  

Előzmény: asx (483)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 485

"A veled szemben alkalmazott minősítések, amelyek ahhoz képest elég enyhék, hogy mennyire vagy vitaképtelen, csak a te szempontodból minősítenek"

Ez meg csak a Te véleményed, ami ezek után engem sem fog érdekelni...

Előzmény: Törölt nick (478)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 484

Jóóól van, te vagy az autentikusabb. Szólj ha védeni készülsz a nagydoktorit kommunizmus témában, elmegyek meghallgatni.

(Szegény értelmes jobbosokat sajnálom ilyenkor, hogy közösséget kell vállalniuk a magatokfajta észkombájnokkal.)  

Előzmény: topdzsoj (479)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 483

"Akkor szokott érdekelni a lexikon, ha vmi olyasminek akarok utánanézni, amit nem tanultam az iskolában, vagy nem emléxem rá pontosan"

Kíváncsi leszek mit fogsz majd 20 év múlva mondani. Akkorra már semmit nem fog az érni amit most az iskolában tanultál...

Legalább is keveset.

Előzmény: Törölt nick (481)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 482

"elég jól tisztában vagyok a saját tulajdonságaimmal, úgyhogy nem szokott érdekelni mások rólam alkotott véleménye."

Ez a Te dolgod!

Én ezért csak sajnálni tudlak...

Előzmény: Törölt nick (478)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 481

Nem világnézet, hanem a kishitűség hiánya.:))

Akkor szokott érdekelni a lexikon, ha vmi olyasminek akarok utánanézni, amit nem tanultam az iskolában, vagy nem emléxem rá pontosan. Végig ötös voltam töriből, dícsérettel érettségiztem belőle, utána felvételiztem (felvettek), úgyhogy ilyen alapvető témában, mint a kommunizmus definíciója nyugodt szívvel állok ki vitára mindenféle lexikon nélkül. Benne van a hardveremben az infó.:))

Egyébként sem szoktam olyasmiről vitatkozni, amiről nincs megfelelő tárgyi ismeretem. Tanulj tőlem ebben a tekintetben is.

Előzmény: asx (475)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 480

Ja, hogy hiányzik a szmájli a végeről?

Ezt egyből észrevetted, mi?  :)

Egyébként amiről Te beszélsz az az elvi kommunizmus. Annak esélye sincs, hogy megvalósuljon. Arról gondolom nem kell beszélni, hogy miért...

A gyakorlati kommunizmus az létezett és egyes országokban még ma is létezik. Függetlenül attól, hogy minek hívják.

Előzmény: Törölt nick (477)
topdzsoj Creative Commons License 2005.11.06 0 0 479
Vonj le 1992-ből harmincat, és egyből megérted, ki autentikusabb a kommunista kiáltványbeli taknyoskisértet helyes értelmezésében.
Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 478

A veled szemben alkalmazott minősítések, amelyek ahhoz képest elég enyhék, hogy mennyire vagy vitaképtelen, csak a te szempontodból minősítenek, azaz te figsz rólam "csúnya" dolgokat gondolni. Ez pedig a te valóságod, és nem az enyém, ennél fogva pedig engem nem érint. Hidd el, elég jól tisztában vagyok a saját tulajdonságaimmal, úgyhogy nem szokott érdekelni mások rólam alkotott véleménye.

Előzmény: asx (472)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 477

Ezzel a dumával a saját tájékozatlanságodról akarod elterelni a figyelmet? Egy dolog a kommunizmus definíciója, és egy másik dolog annak gazdasági kritikája. Ne keverd a gizikét a gőzekével. Egyébként én sehol sem állítottam, hogy a kommunizmus jó, vagy rossz, csak felvilágosítottalak annak definíciójáról, és arról, hogy ez sehol nem valósult meg, utópia maradt.  

Előzmény: asx (466)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 476

Azért az már csak feltételezhetem, hogy egy érettségivel tudsz olvasni?

Arról írtam, hogy nekem tanították azt amit az elvtársak írtak. Hogy TE mit tanultál azt Neked kellene tudnod...

Előzmény: Törölt nick (473)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 475

Értelek!

Téged nem érdekel egy független lexikon csak az amit az iskolában tanultál.

Ez is egy világnézet!

Előzmény: Törölt nick (471)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 474
Pedig nem ártana ha legalább néha elővennéd a törikönyvet ( ha más nem a gyerekeidét), és kicsit olvasgatnád.
Előzmény: topdzsoj (464)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 473
"Én is tanultam történelmet az iskolában. Azt a történelmet amit az elvtársak írtak...

Csakhogy én már rájöttem, hogy nem egészen úgy volt az ahogy annak idején tanították. Van aki még nem jött rá. De ami késik nem múlik.

Ha meg nem jön rá akkor azt csak sajnálni tudom..."

Ahogy írtam korábban, a kommunizmusról 1991-ben tanultam történelemből. Aztán 1992-ben érettségiztem, és ugyanebben az évben felvételiztem belőle. Gondolod elvtársak által írt könyvekből készültem?:)) 

Előzmény: asx (463)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 472

"Csak tudnám, hogy ilyen sötét emberek, mint te, miképpen tanulnak meg fórumozni"

Eszedbe sem jut abban a nagy intelligenciádban, hogy ezekkel a személyeskedésekkel csak magadat minősíted?

Egyébként engem nem az érdekel, hogy mit mondanak hanem az, hogy ki mondja...

Előzmény: Törölt nick (467)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 471

Nem fogytak el az érvek, csak pl. a veled szembeni vitában hatástalanok. Tudod, nekem nincs szükségem wikipédiára (ráadásul németül..:) ahhoz, hogy ilyen alapvető dolgokról vitatkozzak 1 ilyen tájékozatlan alakkal, mint te. Ha pedig személyeskedni akarnék, akkor sokkal durvább jelzőket használnék rád.

Előzmény: asx (461)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 470
(463) -----> utolsó mondat.
Előzmény: soltika (465)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 469

a ló egyik oldalán vagyunk, nem engednek a másik oldalára, de még a ló tetejére sem, mert onnan még a végén lelátnánk a másik oldalra

hirtelen eltávozik szigorútantóbácsinéni, és mi felülhetünk a lóra

sokan nekilátnak fellendülni, a nagy része át is esik rögtön a túloldalra - a hülyébbek nagyobbat esnek

páran azonban megülik a lovat, mert a lendület épp elég volt, nem vitték túlzásba, fenn tudnak maradni, hiszen a ló közepére figyeltek

ekkor jönnek az átesettek, és azt mondják, hogy a genyó fennmaradottak nem is maradtak volna a lovon, ha nincs összeköttetésük/szerencséjük/stb., igazságtalanság, nemzethalál

innen is folytathatnánk?

zividivi Creative Commons License 2005.11.06 0 0 468
Látom, látom, egész csinos kis polgárháború folyik derék pártjaink és azok elkötelezett híve között így választások előtt. Majd utána jön a leszámolás is, amint 12 éve mexoktuk. (Egyelőre csak állásvesztés, meg gumibot szintjén!)

Háborúzzatok csak egymással, Viktorért meg a fickós Ferkóért. A pártokon kívűliek meg úgyis tudják, hogy nem értük, ellenük folyik a csata.
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 467

Durva mi? Egyébként 1991-ben voltam harmadikos gimiben, a legvadabb MDF-s időkben.:))

Ja, és képzeld, a rabszolgatartó társadalmakról is tanultam töriből, az még durvább, még kevesebb joguk volt az embereknek.

Ehhez nem akarsz gratulálni?

Csak tudnám, hogy ilyen sötét emberek, mint te, miképpen tanulnak meg fórumozni....:)) 

Előzmény: asx (459)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 466

"a kommunizmusban a javakból mindenki szükségletei szerint részesül..."

Ez valóban qrva jó! Az alkoholisták egész nap a kocsmában ülhetnek, a drogosoknak magukhoz sem kell térniük, a plázacicák shoppingolhatnak kedvükre én meg járhatom a világot mert nagyon szeretek utazni. Nekem ez lenne a szükségletem...

Ja, meg a finom kaják természetesen a legjobb éttermekben. TE, ez nem is olyan rossz ez a kommunizmus!

Én csak egyet nem értek: ki fog dolgozni? Utat építeni, vasat önteni? Ki fog az olajtornyokon dolgozni? Honnan lesz energia, villany, gáz? Ki fog házakat építeni, alagutat ásni?

Előzmény: Törölt nick (458)
soltika Creative Commons License 2005.11.06 0 0 465
Hi, láttad már a Munkáspárt mostani plakátjait?
Ez ugyanaz mint a kÁder Jani szövege:-)))

Ez meg ugyanaz amit az Orbán mondott a Gyurcsánnyal való vitában a nyáron:-)))

Azannya, most akkor ki is írja kinek a szöveget, netán történelmet, a kommunista Munkáspárt a Fidesznek, vagy a kommunista Fidesz a Munkáspártnak?:-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!