Keresés

Részletes keresés

reagee Creative Commons License 2009.07.29 0 0 599
ELÉG KEZDŐ VAGYOK EBBEN ,AKKOR EZ AZT JELENTI,HOGY A GOOGLE EARTH RITKÁN MUTAT FRISS KÉPEKET?AZT HITTEM KB HETENTE FRISSÍT (NAIVAN MÉG ARRA IS GONDOLTAM HOGY NAPONTA)EGYÉBKÉNT ÉN AMERIKÁBAN SZOKTAM KUTAKODNI ÉS A NEW YORK-I KÉPEKEN VETTEM ÉSZRE,HOGY NEM FRISSÜL.SZÓVAL AKKOR MIKORONTA KELLENE ÚJ KÉPEKET LÁTNOM,ÉS AZ MAGÁTÓL FRISSÜL VAGY LE KELL TÖLTENI?
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.29 0 0 598

Mindazonáltal a Google Earth különböző változataiért bár több és több pénzt kell fizetni, az ingyenes Google Earthön is ugyanazt a képanyagot látjuk. Elegendő a Google Earth weblap kezdetek óta kirakott sorait elolvasni:

Összehasonlítás

"Megjegyzés: Bár a Google Föld Pro további lehetőségekkel és funkciókkal rendelkezik, a képkészlet a Google Föld összes verziójában azonos."

Az egy általános tévhit, hogy a drágább változatok az ingyenes változatot használók által nem látható területeket tartalmaznak, felfedik annak cenzúrázott területeit és az egész földfelszínt dm2 felbontásban, valós idejű frissítésben mutatják.

Előzmény: reagee (595)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 597
Tört verziót csak régit találsz...
De szerintem a free verzió is elég átlag halandónak, abban frissek a képek.
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.29 0 0 596

Miskolc nagyfelbontású? Az pl. egy júliusi frissítés.

Ezek a területek frissültek július első felében.

Ez a kmz file (a fenti linkről) megmutatja ezeket a helyeket. 2 hónapon belül ez egyébként a második nagyobb frissítés, a júniusi is megvan a fenti blogban. És a korábbiak is.
reagee Creative Commons License 2009.07.29 0 0 595
MÁR KB 2 HÓNAPJA UGYAN AZOKAT A KÉPEKET MUTATJA A GOOGLE EARTH.TUD VALAKI SEGÍTENI HOGYAN LEHET FRISSÍTENI?MÁR PRÓBÁLTUNK ÚJAT LETÖLTENI DE MINDHEZ KELL EGY LICENSZ KÓD.RÁADÁSUL A LETÖLTŐ OLDALAKON MIND VÍRUSOS VOLT.A SEGÍTSÉGET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
redsupreme Creative Commons License 2009.07.23 0 0 594
a norc.hu-n kiváló minőségű utcaszintű képek vannak szinte egész Budapestről és már nagyrészt elkészült a Balaton környéke is, de az még egyelőre nem látható.(piros)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.22 0 0 593

Adtak anyagot. GEODIS Slovakia...

A cseheknek már régóta megvolt a mapy.cz-n látható anyaguk, aztán tőlük is megkapta a Google (GEODIS Brno).

Van így sok ország. Hátha egyszer FÖMI Hungary:-D

Előzmény: fusero (592)
fusero Creative Commons License 2009.07.22 0 0 592
Helló fiúk, lányok ! Miért van az, hogy Szlovákia jobb felbontásban szerepel a Google Earth-ben, mint kis hazánk?
Herold Creative Commons License 2009.07.21 0 0 591
Cunami
Cunami a Dunán, a Lánchíd mellett? :)
405x Creative Commons License 2009.07.17 0 0 590
A Bükk egy része és Miskolc is egész jó felbontásban van már.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.09 0 0 589
Ok kösz most már értem.. :)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.08 0 0 588

"irányítótornyát"

Azt. Most látom, mit írtam. Legalább a magánhagzók stimmelnek:-)

Világítótornyát akartam írni:-))

Előzmény: scarabaeus (585)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.08 0 0 587

"Ugyanoda, ahol a GE a Panoramio fotókat csatolja...."

Nem mellékesen az az illető (NEM a GE) jó helyre pakolta a képét, a linkeden is látszik, mert ott a hajócsavar által keltett örvényeket látunk, egy hajóból fényképezve, nem pálmafás Marokkót. A pálmafás marokkós képek máshol vannak.

Előzmény: Törölt nick (584)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.08 0 0 586
Nincs ott kitakarva semmi, hajók járkálnak ott, a hajók se takarnak ki semmit, víz van alattuk.

Ha visszatekerem az időt a műholdképek keletkezési ideje előttre, csak a tengerfenékfelmérés domborzatárnyalása marad. Kikapcsoltam a vízfelszínt, mert zavart, ott a domborzaton a kiemelkedés. (Víz alatt volt az egész, bőven)

Előzmény: scarabaeus (585)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.08 0 0 585

"És ennek bizony a felirata: Spartel."

Igen, Spartel. CAPE Spartel. Vagy Cabo Spartel. Annyi mint Spartel-fok. Ott van az is, nem messze, a szárazföldön. Marokkóban....

Ha zavarnak a Google által rárakott nagyfelbontású képek a Spartel-egykori-szigetnél, akkor kapcsold ki őket, megmarad a tengeri felmérés domborzata, bekapcsolt vízfelszínnél látszik, elég közel megy, debizony nem jön ki.

Attól, hogy esetleg hülye turisták a marokkói Spartel-fok irányítótornyát kirakják a tengerbe, ne ülj fel nekik.

Keress rá, Cape Spartel. Ez nem egyenlő Spartel Islanddel. Utóbbinak ívpernyi közelítésű koordinátája (egy ívperc észak-dél irányban ugye 1 tengeri mérföld!) kb. itt van: 35°55' N 5°58' W

Aztán ott is van a domb alatta.

Előzmény: Törölt nick (584)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 584
Nem.
Ahogy én tudom, ugyan valóban az egykori sziget nagy része víz alatt van, azonban egy kis rész a felszínen van.
Vagy szerinted ezt a képet a víz alatt készítették?

És ennek bizony a felirata: Spartel. Továbbá a GE-en ahol ez a kép van, egy hajót látni a nyílt vizen és oda van csatolva ez a fotó még pár hasonlóval...

A wikipédia koordináták is ide mutatnak: egy teherhajóra. Ugyanoda, ahol a GE a Panoramio fotókat csatolja....

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=35%C2%B055%27+N+5%C2%B058%27+W&sll=35.873472,-5.931931&sspn=0.422862,0.891953&ie=UTF8&ll=35.91702,-5.966193&spn=0.003302,0.006968&t=h&z=18

Ha utána nézel, több hivatkozás is úgy ír róla mint szigetről a víz felett és nem alatt..

Felettébb rejtélyes.
Előzmény: scarabaeus (582)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.08 0 0 583
Ehh, nem 578, hanem 243, csak ez a fórumkereső minden találat alá az összhozzászólásszámot írja.
Előzmény: scarabaeus (582)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.08 0 0 582
Spartel: 578
Nincs most előttem térképes program, de szerintem azért nem látszik, mert 56 m víz van rajta.
Előzmény: Törölt nick (581)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 581
Na gyerekek megtaláltam Atlantisz romjait a vigoi öbölben is.. Hurrá hurrá..!

http://maps.google.com/maps?ll=42.23287,-8.7836201&z=13&t=h&hl=en

más:

Spartel sziget a gugliban is Live-ban is ki van takarva. Más térképszoftverekben is vajon ez van? Spartel szigetet nem szabad látni halandó embernek?
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.08 0 0 580

Na ebben teljesen igazad van.

Megnézhtem a légifelvételekből, és nem műholdképekből összeállított holland tengerpartot, ott is hullámzik. Akkor a következő effekt jelentkezett az előzőn hangsúlyosan, és pont a megfelelő ütemben, az zavart meg:

Előzmény: bélla (579)
bélla Creative Commons License 2009.07.07 0 0 579
Vagy arra, hogy hullámzik a víz...
Előzmény: scarabaeus (578)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.03 0 0 578

Ezen a Bluesky felvételen érdekes az effekt, arra utal, hogy ők szakaszosan rögzített csíkokból rakják össze a képet.

(pozíció: 40.628077,-74.202449)
scarabaeus Creative Commons License 2009.06.25 0 0 577

Itt a hidat megnézve a kocsikon láthatjuk, merre mennek:-) Amerre a későbbi képet készítő kisfelbontású színes folt van.

Mondjuk ez itt a képszerkesztés műve. :-)

Előzmény: scarabaeus (576)
scarabaeus Creative Commons License 2009.06.25 0 0 576
Ekkora sebességnél szellemképes lenne, csak nem tolódna el. Csak a haladási irányban látnánk a szellemképet, mert nem kellene a felszínre vetíteni.
Előzmény: Herold (574)
scarabaeus Creative Commons License 2009.06.25 0 0 575

Az útvonalrajzoló lenyomva tartott egérgombbal rajzol, külön-külön kattingatva szakaszokkal köti össze a pontokat. Ezeket a töréspontokat aztán bal gombbal arébb is húzhatjuk*, vagy jobb gombbal törölhetjük.

*Ha visszamegyünk egy ponthoz, és arrébb tesszük, utánna kattintsunk az utolsóra, ha onnan akarjuk folytatni, mert különben az általunk kijelölt és az azt követő pont közé szúrja be az újakat.

Előzmény: Törölt nick (573)
Herold Creative Commons License 2009.06.25 0 0 574
Nagyjából már értem, az elmozdulás egy része abból adódik, hogy a repülőgép a föld felett x km magasságban van. Ha a felszínen lenne, nem lenne szellemképes.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.25 0 0 573
igen, de arra nincs lehetőség, hogy a pontokat egyenes (nem szabadkézzel rajzolt) vonallal kösse össze?
Előzmény: scarabaeus (570)
scarabaeus Creative Commons License 2009.06.25 0 0 572

"Ezalatt a műhold 1,2 ívpercet tesz meg (a Nap vagy a Hold látszólagos átmérője kb. fél ívperc), és kb. 2 és fél km-rel kerül arrébb."

Na, közben gondolkodtam, hogy ez így nem stimmel, és látom már, hogy szokás szerint minden ilyenben elszúrok valamit, de a vége, a km, jó:-)

Szóval természetesen fél fok a Nap és Hold, 30 ívperc:-D Ezer helyre írtam már itt az indexen is különböző topikokban, mint viszonyítási szöget, most pedig ráadásul nemhogy elírom, de a rosszal aztán számolok is:-)

Az az 1,2 ívperc is jó, csak épp a Föld középpontjából nézve. Földfelszínről nézve már 13 ívperc, majd' a fele a Holdnak.

Előzmény: scarabaeus (569)
scarabaeus Creative Commons License 2009.06.25 0 0 571

Ezzel a második módszerrel készült ez az időzónahatáros képem is.

Ha viszont más programmal kapott útvonalat akarsz átrakni kmz-be, akkor pl. a gpsbabellel lehet a különböző gps-es formátumok között konvertálni. Azt azért figyelembe kell venni, hogy pl. a ViaMichelin webes tervezője gps exportnál (akár Garmin, akármi más) simán kimenti útvonalként a kezdő és végpontot (ennyit!), hogy majd a kütyü úgyis megtervezi az útvonalat a saját feje után.

Előzmény: scarabaeus (570)
scarabaeus Creative Commons License 2009.06.25 0 0 570

Ha Google Earth-ben tervezted meg, akkor a bal felső ablakban eredményként kapott lista bármely eleme külön menthető, akár a végén lévő vektoros útvonal, akár a csomópontok, akár a gyökerénél megfogva, mind együtt. Ekkor .kmz-be ment a Google Earth, a .kml zipelt változatába.

Ha vannak pontjaid, amiket nem a tervezéssel kaptál, és vonalakkal összekötve, az így kapott cikk-cakkot szeretnéd .kmz-be menteni, akkor pl. a fenti ikonsor "útvonal hozzáadása" ikonjával tudsz szabadon rajzolt vonalat létrehozni, majd menteni.

Előzmény: Törölt nick (568)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!