Sziasztok. Meg nem tudok orulni a hireknek. THE NATION szerint csak dec.15-en indul a legiforgalom BKK-bol a Suvarnabhumi repterrol. BKKCharlie is ovatossagra int. Vki jonne dec.29-en a BEST R.-nel? Vagy tegyem at az uticelt Balira?
Tulajdonképpen addig még bármi lehet. Mondjuk most nem úgy tűnik, h a megoldás felé haladnak, de reménykedjünk. Egyébként mi Thai körútra mennénk és kezdetnek 5 napot töltenénk Bangkokba és az azért elég necces. Lehet, h aki csak egy helyre megy(pl. Phuket, Samui stb.), annak nem lesz vészes, mert a gép máshol is le tud szállni, elmegy a szigetére aztán jöhet a pihi, de utazgatni össze-vissza??!!! Hát nem tudom....majd meglátjuk.
Ti legalabb donthettek. Mi meg nem. Nem tudom, hogy mire var a BR. Amugy Travel Servis-nek is irtam emilket, csak ugy kivancsisagbol, hogy tervben van-e a dec.29-i kirandulas.
Sziasztok, mi Aerovivával utaznánk januárban. Az iroda felajánlotta, h jövő héttel bezárólag döntsünk, bevállaljuk-e bármi is lesz - vállalva azt h az utolsó pillanatban piros jelzés következtében lőttek a nyaralásunknak - vagy másik utazást választunk, hasonló paraméterekkel. Most úgy érzem nem kockáztatunk. Mehetünk még Thaiföldre máskor is és kinek hiányzik a nyaralásán bármiféle zavargás, veszélyes szitu, bizonytalan érkezés-indulás stb. Gondoljátok át!!!! Nem mindegy milyen élményekkel jöttök haza. :)
A Best Reisennel mennenk, de mar kezdunk aggodni, hogy tul izgalmasra fog sikerulni a repules. Apropo reules: A papiron ez all utitervkent:BUD_MCT_BKK_HKT oda, vissza HKT_AMD_DXB_BUD es TVL-s geppel utazunk. Remelem ez azt jelent, hogy BKK-bol ugyanaz a TVL-s geppel utazunk HKT-re.
Egyre rosszabb...Nem tudom, hogy mit csináljak. Szilveszterezni indulunk Phuketre. Nem kéne inkább átiratni a jegyeket más országba? Jön vki szilveszterezni?
Ellenzéki tüntetők tüzet nyitottak kedden a thaiföldi kormány híveire a kabinet ideiglenes hivatalául szolgáló repülőtér felé vezető úton Bangkokban.
A lövöldözésben legkevesebb öt ember megsebesült - közölte a rendőrség. Az összetűzés azzal kezdődött, hogy a kormánypártiak, főként taxisofőrök, kövekkel dobáltak meg egy teherautót, amelyen a kormány távozását követelő Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) ellenzéki koalícióhoz tartozó tüntetők, illetve feltehetően azok felfegyverzett "biztonsági őrei" utaztak.
A thaiföldi kormány a harmadik hónapja tartó ellenzéki tüntetések miatt kényszerült székhelyét ideiglenesen áthelyezni a Don Muang (korábbi nemzetközi) repülőtér egyik használaton kívüli termináljába. Közel tízezer kormányellenes tüntető vette körül kedd reggelre a légikikötőt, Szomcsai Vongszavat miniszterelnök távozását követelve.
Csak nem akarnak csitulni a kedelyek...Nem ertem .Lassan mar nem a mosoly orszaga lesz, hanem a fegyvereke...
Igazából most is Thaiföldről volt szó, csak kicsit elvonatkoztatva a "Jaj, most akkor vigyek pulcsit magammal, hűvös van-e ott esténként?" típusú kérdésektől. Egyszerűen arról szólt a diskurzus, hogy pro és kontra milyen célpont Thaiföld és mik az alternatívák. Egy utazási topikban szerintem ez bocsánatos bűn:))
Egyetértek!!! Thaiföld, Thaiföld, Thaiföld! Mi január 6-án megyünk BKK-ba és nagyon remélem, h nem fogok fázni mert Tenerifén már kifagyoskodtam magam tavaly ilyenkor. :)
Most jo helyen jarok? Ez a thaifoldi topik? Szerintem az lesz a legjobb, hogy mindenki a sajat maga penztarcaja es izlese alapjan valasszon ex.utat, es ezt ne itt beszeljek meg. Legyen mindenkinek igaza, csak- konyorgom- valtsunk at Thaifoldre. Pl. szilveszterkor milyen szokott lenni az idojaras Patong beach-en? Milyen ruhakat pakoljak?
Mi a Kenyába megyünk nyaralni! Nekünk az az exotikus. Egyáltalán nem ajánlom Egyiptomot, Tunéziát. Nem csak mert nem exotikus, hanem mert véleményem szerint meg lehet ott fagyni.
Kenya az igazi. Ott lehet búvárkodni, szafarizni és 40 fok van.
Három éve voltunk januárban Dubai-ban. Megérkeztem és a második nap be kellett vásárolnunk pár pulcsit. Nappal volt kb 25 fok, de az első este szerintem max 12-nek éreztük a tenger felől fújó szélben.
Egyiptom, Hurghada február 2002-ben, tök ugyanez. Lehet, hogy csak én fogtam ki, de igen rossz idő volt.
Dubai, Egyiptom, Tunézia, Tenerife, stb csak olyan "féig-meddig" egzotikus. Aki igazi meleget akar, annak inkább hideg. Fürdésről nem is álmodhatsz, max a szálloda medencéjében, már ha melegvizes.
Viszont a január-márciusi időszakra, amikorra Thaiföldre érdemes menni, Egyiptom nem igazán ideális (főleg gyerekkel, aki három percenként kérdezi meg, "anya, de miért nem lehet menni fürödni? - mert hideg a víz kisfiam - de nem is hideg"), hűvösebb, szeles az idő.
Amikor először voltunk Egyiptomban, akkor előtte is, közben is, utána is azt gondoltuk, hogy micsoda egzotikus helyen leszünk/vagyunk/voltunk. Csak később kupálódtunk ki, hogy mi számít egzotikusnak igazán:)
De Egyiptomot tiszta szívből ajánlom én is mindenkinek, főleg annak, aki még nem volt Európán kívül.
Kicsit off, de Hurghadan a Titanic Hotelt nagyon ajanlom. Igaz, ez nem exotikus hely... Ha meg nem voltatok arra, akkor menjetek nyugodtan:) Gyerekeknek paradicsom. Ha csak a repules hosszusaga miatt felsz a Thaifoldi uttol, akkor beszelj egy homeopata gyerekorvossal. Allitolag vannak gyogynovenyek, amik valoban nyugtato es alatao hatasuak. Artani nem art, max nem hasznal...
Hát utazási irodával, két gyerekkel, kicsit sok a 2M (költőpénz nélkül), még 2 hétre is. Tényleg keresgélj még, ha eddig ez volt a legkedvezőbb. Thaiföldnél olcsóbb árfekvésű - és sokkal közelebbi - egzotikus cél nemigen lesz (talán Bali).
Korfu jó volt :-))) Tavaly és idén is ott voltunk, szép és szeretjük, de sok olyan hely van ahol még nem jártunk így ide egy darbig biztos nem megyünk vissza.
(Idén a Neckermannal voltunk és velük többet nem utazunk, átvertek minket 4*-osnak adtak el egy alig 3-as szállodát, reklamációt nem fogadnak el, 30000 Ft-tal akarták kiszúrni a szemünket (500000-es út volt, AI, 2 gyerekkel). Nem részletezem, már bele is fáradtam, de felháborító, hogy ennyire inkorrektek, a mi állításunk állt szemben az ő idegenvezetőjükével, aki azt mondta minden rendben volt, mi kvázi hazudunk, így neki hisznek. PONT. Ettől persze Korfu gyönyörű, a 2 nyaralás alatt szépen bejártuk az egész szigetet.
ON Megnéztünk jópár thai utat, bécsi indulással is, hát nincs sok különbség, sem árban, sem időben. nem tudom, nagyon vacilálunk, a 7 éves nehezen bírná szerintem az utazást... Nézünk más uticélt is, de 2 gyerekkel együtt nem szeretnénk/tudunk 2 M-t költeni...
Sírva talán én sem, de igazából sokkal jobban örülnék egy egészséges Malévnek, mert akkor Budapestről lehetne bejárni a világot, ami mégiscsak egyszerűbb, mint a mindenféle bécsi, frankfurti, párizsi, kijevi, kairói, stb.stb. trükközés. (Meg talán annyira patrióta is vagyok, hogy két nagyjából egyforma ajánlat közül inkább a magyar ajánlatot válasszam.)