Keresés

Részletes keresés

magnum13 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 332
hatarozottan oda kell csapni egy nagyot,csak vigyazz,ne az asztal szelen csinald.......es esetleg nincs jol rogzitve az asztallapja:))
Előzmény: Törölt nick (327)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 331
halalkomolyan!!!!!!!!!!!!!
egyebbjent nem is lehet rossz,valoszinu,hamarosan megcsinalom,csak egyenlore a parom kesziotette savanyu kaposztat pusztitom es a lanyom mar panaszkodik,hogy ha megy valakihez,nem ehet ilyet..........
Előzmény: Törölt nick (326)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 330
surun nyelek.........
Előzmény: ZsuR (325)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 329
"latom,nem csak en halogatom :))"

"De!. . .. csak te!!! :))" tudtam,hogy erre gyorsabban megcsinalod es nem is tevedtem :))

"Az enyem mar kesz - megkostolod?"
johet,mert nalunk eleg kis mennyisegben kell csinalnom,mert valoszinuleg csak a parom es en esszuk.
Egyebbkent eszmeletlen jol nez ki es koszi az egesz pontos receptet.
Nalatok mekkora a kigyouborka,mert itt kb a fele,mint M.o-on,olyan,mintha nem varnak meg,hogy hsszura megnojjon.

"jalapino" - ez mi fan terem?

az ujhagymat is forrazod,igaz?Errol jut eszembe,hogy ma csinaltam brokkolibol valamit es csak leforraztam,de utan meg a sutoben kellett sutnom,turos-sajto-tojasos kulimajsszal volt nyakon ontve,viszont a brokkolinak nem volt ideje megmelegedni sem,egy kicsit benne kell hagyni a forro vizben (mar ameddig forro tud maradni),azt hiszem ez a modszer a kukoricanal jobb,ezt is szoktam az elobbi keverekkel csinalni,ha akarod leirom a receptjet,nagyon finom.

azt tudod,hogy a fagyasztott hust elozonap kell letenni a normal huto reszbe es ott hagyni felolvadni,mert igy egeszsegesebb,vagyis ez azt jelenti,hogy elore kell tudni,ha hust akarsz csinalni.Hadd meseljek el egy trukkot,hogy a hust elokeszitem: szeletek koze teszek nylont ,a daralthust ellapitom es vagodeszkaval egyutt teszem melyhutobe es ha megfagyott a deszkat kiveszem,igy konnyebb atrakni mashova,ha kell.
"cajun fuszerezes" - es az meg milyen?
Előzmény: ZsuR (324)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.08 0 0 328
Kiprobaltam - es igy fogom csinalni ezutan! A kes penget lapjaval a megtisztitott fokhaygmara tesszuk - es leheletfinoman egy hatalmasat csapunk ra. . .ettol szepen elnyomodik - es akkor so-oliva olaj. . .aztan kessel - lapjaval - el lehet nyomkodni jobban. . .pepesre. Salata ontetekbe ezentul igy teszem.

Előzmény: Törölt nick (327)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 327
És nem ugrik ki a kés alól?
Előzmény: ZsuR (316)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 326
Komolyan???????!!!!!!!!!!!!!!!4 :-))))))))))
Előzmény: magnum13 (320)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.07 0 0 325
Itt az ebed - igaz kicsit keson, de hat szombat van, keson reggeliztunk. . .

Előzmény: ZsuR (324)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.07 0 0 324
De!. . .. csak te!!! :))

Az enyem mar kesz - megkostolod?



A gerslit megfoztem egyik nap (fel kg-ot) es ketto zacskoba tettem, lefagyasztottam ( igy hamarabb megy a "raszanas").
Egy egesz kigyo uborkat apro kockara vagtam.
Egy egesz nagy piros husu paprikat is.
Petrezselymet, metelohagymat, ujhagymat a melyhutobol, mar ossze voltak vagva, egy egy nagy evokanalnyit mindegyikbol.
Kb ketto evokanalnyi piros jalapino-t vagtam ossze nagyon aprora.
Vorosbor ecet (glugg-glugg), es kb ketto evokanal oliva olaj.
Osszekevertem - es a hutoben varja a sorsat.

Van a melyhutobol apro szeletekre vagott karaj darabok meg harcsa szeletek. Ha kiolvadnak, akkor azokat sutom meg. A karajt azt labosban, fokhagymasan, a harcsat sutoben, "cajun style" - ami azt jelenti, hogy olajozott talban, jol megszorva mind a ket oldalan cajun fuszerezessel.
Előzmény: magnum13 (323)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.07 0 0 323
latom,nem csak en hallogatom :))
Előzmény: ZsuR (322)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.07 0 0 322
Meg nem csinaltam meg - talan ma delutan. . .
Előzmény: magnum13 (321)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.07 0 0 321
vegul is mibol allt a gersli salatad?
ezt a fokhagyma zuzasi modszert mar en is lattam,csak aso es az olaj nelkul.A tv-ben allandoan foznek(csoda ha ennyi a kover ember ?) es sokszor lehet tanulni ilyen trukkoket .
Előzmény: ZsuR (316)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.07 0 0 320
errol a fo helyrol meg nem hallottam.
Előzmény: Törölt nick (309)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.07 0 0 319
mindenkit irigylek,aki szereti a halat,mert en sajnos a szagat sem birom,a parom banatara.Gyerekkoromban ettem,de ugy latszik valami nem volt jo,nem emlekszem miota utalom.
Előzmény: ZsuR (307)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.07 0 0 318
ezt megcsinaltam,kockara vagtam ,beletettem serpenyobe egy kis olivaval es mezzel,megpiritottam,meg rozmarin kell bele,eddig volt a recepet,de nem igazan tetszett,hat tettem hozza fokhagymat es egy kis sot,de nem tetszik,hogy hogy szalas,mint az a tokfajta,amit nem kell gyalulni.
Előzmény: magnum13 (305)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.07 0 0 317
ez nalatok milyen szinu?Itt van hasonlo forma,de halvanyzold es nem tudom mit csinalnak belole.
Előzmény: ZsuR (306)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.07 0 0 316
Hat ez mar regen nem a gersli!!! Most eppen a tokehalrol volt szo, salataban ettem. A kolleganom sozott-szaritott halat szokott venni karacsonyra (csaladi tradicio), amit aztan aztat harom napig, es cserelgeti rajta a vizet. O mondta, legkozelebb friss, omlosbol csinlaja majd :))!

Most lattam egy fozocskeben: hogyan vagjunk ossze fokhagymat, majdnem peppe.
A meghamozott gerezdet agyonnyomjuk a kes lapjaval.
Sot es pici oliva olajat teszunk ra.
A kes lapjabal ezutan teljesen peppe lehet nyomni.
Ha salataba teszed, jobb, ha pepes, es nem harapsz ra.

Meg ma kiprobalom.

Masik: a fenyomagot jo ha melyhutoben taroljuk, mert konnyen avasodik - es eleg draga ahhoz, hogy kidobjuk.
Előzmény: Törölt nick (315)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 315
Sós, omlós gersli????????!!!!!!!4 :-))))))))))
Előzmény: ZsuR (314)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.05 0 0 314
A kolleganomet kostoltam - es o nem friss halbol csinalta hanem sozott-szaritottbol. Harom naoig aztatta, cserelgetve rajta a vizet. Nagyoln izletes volt, nem omlos mintha friss lenne, lehetett ragni - de nagyon izlett! Meg fogom probalni en is, frissbol is, meg sosbol is.
Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 313
Ja, és salátát csináltál már belőle?
Előzmény: ZsuR (310)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 312
Igen, sok formában szeretem, de legjobb akkor is a paradicsomos káposztában :-)
Előzmény: ZsuR (310)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.05 0 0 311
Mit nem mondsz!!! Nahat! Valamiert a ponty ugrott be allandoan - nem tudom miert - nem is tudtam masra gondolni - utanajarni meg lusta voltam.
Koszi!
Előzmény: H_G (308)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.05 0 0 310
Tudod, mekkora orom felfedezni a nem fo helyeket? Nagyon izletes dolgokat lehet vele csinalni. Szoktam levesbe is fozni, ha kell surites.
Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 309

Barley=árpa > hántolt árpa=gersli. Fő helye a paradicsomos káposztában van.

 

Szójaszósz: többféle van, ízük eltérő. Az egyik darkot kakasvérrel sötétítik.

Előzmény: ZsuR (301)
H_G Creative Commons License 2006.01.05 0 0 308
Tőkehal.
Előzmény: ZsuR (307)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.05 0 0 307
Majdnem elfelejtettem - tegnap ettem egy nagyon finom hal salatat!

A kolleganom szaritott halbol csinalta (meg soha nem ettem ilyent) - a hal: cod. MAjd utana nezek mi is az. . .
Szoval harom napig aztatta a halat - idonkent cserelte a vizet rajta, mert sos a hal.
Aztan osszekeverte ecettel, oliva bogyoval meg meg nem is tudom mivel - de le fogom iratni - es nagyon finom volt!
Lehet csak fozni a halat, azt mondta, legkozelebb ugy csinalja, de az ize mas lesz. A szaritott, soban "erlelt" halnak mas az ize! Kellemes volt nagyon!
Előzmény: ZsuR (306)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.05 0 0 306
Igen,van ilyen nalunk is - de ezt eddig nem csinaltam meg salatanak. Csak sutottem - azt sem tul sokat. Edeskrumplit szoktam tobbszor, de tokot nem nagyon.
A kisebb fajtajat - az puhabb - a "yellow squash" -t, azt igen, az szoktam grillezni, sutoben sutni tobb, masfele zoldseggel is.

Előzmény: magnum13 (305)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.05 0 0 305
most mar ertem,miert valaszolsz mas idoben.
remelem kep is lesz az ujfajta salatarol.
ilyen van nalatok is gondolom:









es ebbol mit csinalsz?
Előzmény: ZsuR (304)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.04 0 0 304
Ok. . .a tobbirol. . .
Igen, en is csak a soletben ismertem, de kozben mas etelekben is talalkoztam vele - es jo! Arrol nem is beszelve, hogy egeszseges.
Jo lenne a kapor is hozza, akkor jobban kijonne az uborka ize - de most nincs itthon.
Kellemesse teszi - es frisse - az aprora vagott zeller szar is - az viszont van itthon, azt fogok tenni hozza. Van meg paprikam is - narancssarga, piros, az meg ad egy kis szint neki.
Holnap csinalom meg - ma meg van maradek azt eszunk. Majd irok rola.
Előzmény: ZsuR (303)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.04 0 0 303
Most 3:32 delutan.
Előzmény: magnum13 (302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!