Keresés

Részletes keresés

digium Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2302

Ha betartánák a kivitelezők a technológiai utasításokat és nem hagynának hőhidakat, akkor nem hűlne harmatpont alá a hőmérséklet a falakon és így nem lenne penész sem.

Gondolom a mérnöki diplomáddal Te is tudod, hogy nem a szigetelés miatt penészedik valaki, hanem a hibás kivitelezés (olcsósítások és egyszerűsítések) valamint a hibás szellőztetési szokások miatt...

Előzmény: laszlokalman (2298)
digium Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2301

Ha a Baumit Open-re gondolsz, akkor ez a neve.

http://www.baumit.hu/front_content.php?idcat=4259

Előzmény: ép-it-ész (2300)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2300

Hali mindenki

Hogy hívják azt a kiluggalt hungarocelt amit homlokzati hőszigetelés gyanánt ajánlgatnak mostanában ,

tudja valaki,

cs

laszlokalman Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2299

"Én nem árulok semmit :)"

Nem szép dolog a csúsztatás.

Előzmény: XPS epito (2297)
laszlokalman Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2298

Tehát amennyiben elfogadjuk a "műszaki tényt", akkor az XPS-el szigetelt építménybe nem lehet párakicsapódás nem lehet penész.

Akkor menjünk nézzünk szét...

Előzmény: XPS epito (2297)
XPS epito Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2297

Én nem árulok semmit :)

Nem marketing a szöveg, hanem műszaki tény kérdés.

Műgyantás vakolat nélkül is.

Előzmény: laszlokalman (2296)
laszlokalman Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2296

"A gyakorlatban nem a "lélegző" porotherm+műgyantás vakolat falon át távozik a pára, hiszem ezeken is valami 0,0x% tud átjutni."

Szép kis XPS-es marketingduma.

Valóban nem lélegzik a fal, de nem általános a műgyantás vakolat sem.

Előzmény: XPS epito (2295)
XPS epito Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2295

Ez a pára riogatás egy vaklárma.

Olvastad a szakcikket, az egyes építőanyagok páraáteresztő lépességéről?

A gyakorlatban nem a "lélegző" porotherm+műgyantás vakolat falon át távozik a pára, hiszem ezeken is valami 0,0x% tud átjutni.

Hanem a vicik-vacak girbe-gurba nyílászárókon, esetleg a szerkezet tömítetlenségein át.

A hőszigetelésnek annyi a haszna, hogy a felületi hőmérséklet nem esik 18°C alá, így nem áll neki penészedni az esetleg feldúsuló pára a sarokban.

Ugyhogy ne szedd le a kartont  a falról. :))

Előzmény: Roadati (2293)
laszlokalman Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2294

Nem értem a kérdést.

Előzmény: Roadati (2293)
Roadati Creative Commons License 2011.05.01 0 0 2293

Sajnos ez jár az én fejemben is.Van rá ötleted?Nekem a mosókonyha még nincs burkolva,bontsam vissza a kartont?Ragasztva van.

Előzmény: laszlokalman (2290)
laszlokalman Creative Commons License 2011.05.01 0 0 2292

Ezek a vastagodó falszerkezetek kiáltanak a gerébtokos nyílászárók után.

Előzmény: ép-it-ész (2291)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2291

Hali

Már megint egyett kell értenem veled

Kedves vevőt azzal kábítják , hogy hány légkamrás . Nem tök mindeggy annak akinek ez semmit sem jelent ?

Csak az árakat tolják az égig .

Amilyen számokat mellékelnek a nyílászáróikhoz az meg laboreredmény . A hejszínen már nem igaz .

Függ a tájolástó l. Lehet , hogy délre tájolják csak van előtte egy csomó fa és soha nem éri a nap . Szóval értitek ?

Közvetlenül a hőszigetelésbe építeni a nyílászárót nem tartom jó ötletnek , gyenge . Körbe kell hőszigetelni valamilyen pps lappal hogy légtömör és kellően merev legyen .

Betonmagnál + az a baj , hogy a csavaroknál jelentkező HŐŐŐŐŐŐŐŐ -híd lecsapja a párát mint Faházi a magaslabdát.

Az igaz , hogy ez minimális menyiség ( mondhatnátok ) de ez csak az előfutár mert ez az akció reakciót vált ki és elindul az otthon tönkretevő gépezet .

Szerintem a hiba összett :

Régi időkben a kapcsolt gerébtokos ablak , arányosan volt bekötve a falazatba és ráadásul a tok szerk. falazással egyidőben került a helyére . Tehát azt ki se lehet robbantani .

Mostani ablak tok szerkezete 8 cm vtg . És mindent utólag , csavarozuk + pur habozunk ...

Szóval , amíg szélesebb és magasabb tok rendszer nem lesz a piacon addig kisnyúl .

műanyagéknál ezt tok ,, magasítóval ,, oldják meg lehet , hogy jó ..... ???????

Na most figyelj  ::: !! a vevőt megetetik a kamráik menyiségével és a hőszigetelő képességgel . Ezt különböző számokkal igazolják pl: W/m2xK  ez a tokra vonatkoztatva 1.1-1,9  stb üveggel mind ez 0,7-0,9 között vibrál .

Mondjuk tok magasítót kell beszerelni mert kell és kész . Azt fémbe azaz a tokba beépített fém keretbe fúrják .

Mit gondolsz az a zárt szelvény ami a műanyag tokba van beépítve mit csinál ott egyedül ??? Barátai nincsenek, vezetni viszont kitűnően tud , mármint HŐt .

Én ezért esküszöm a fára , inkább festek 5 évente .

cs

laszlokalman Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2290

Szerintem ebben a topicban ez kevésbé lehet érdekes. Igaz megnyugtatna, ha egy-egy magasabb páratartalmú helyiség szigetelése mögé lehetne nézni.

Előzmény: Roadati (2288)
laszlokalman Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2289

Elnézést azoktól, akik már korábban kitárgyalták ezt a kérdést, ismereteim szerint a hőszigetelésbe kellene rögzíteni, szerintem ezt nem lehet egyszerű statikailag.

Jut eszembe, a nyílászáró is egy külön állatfajta.

Műanyag, vagy fa, hány marketiglégkamrás, stb. :)

Előzmény: XPS epito (2287)
Roadati Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2288

erről tényleg írhatnál pár sort! Engem is érdekel.Bár nálunk nincs pára.

Előzmény: laszlokalman (2286)
XPS epito Creative Commons License 2011.04.29 0 0 2287

Mindenhol a nyílászáró!

Mesélj, mire gondolsz?!

Előzmény: laszlokalman (2286)
laszlokalman Creative Commons License 2011.04.29 0 0 2286

A nyílászáró beépítése is megérne egy külön tanulmányt..., oszt még a páráról nem is beszéltünk.

Előzmény: ép-it-ész (2285)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.04.29 0 0 2285

Kedves Kálmán !

Neked tökéletesen igazad van !!!

Amikor az a Magyar kőműves kitalálta Dryvit szigetelést , a tudós közeg körberöhögte , Ő meg kiment a németekhez és ez lett belőle .

Hungarocelt mindennel ragasztják csak azzal nem amivel kell . Kihagyják az átszellőztetést és ezzeegy csomó problémát idéznek elő de erre ők csak később jönnek rá és az iparost okolják .

Nem halgat a T. megrendelő az építészére mert jön a szomszéd és beszél hülyeségeket . Ezzel meggyőzve a beruházót .

Millió olyan szempont van amit érdemes betartani és felhasználás előtt alaposan megfontolni !!

üdv

Előzmény: laszlokalman (2284)
laszlokalman Creative Commons License 2011.04.29 0 0 2284

Már többen megköveztek a miatt, hogy azt mertem mondani, hogy sokkal több problémát vehetünk a nyakunkba hőszigeteléssel, mint ha nem tennénk, a zsebünket leszámítva.

Előzmény: ép-it-ész (2283)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.04.28 0 0 2283

Hali

ÍÍÍgaaaazzzz !

Képzeld ott fenn északon a ruszkik akik télen-nyáron ,, fa ,, házban laknak . Nincs gondjuk a fűtésre mert a tehén + a kecske bőven eltelet és fűtött . Nem volt íjen problémájuk . Mi meg itt görcsölünk és számolgatunk . Röhej

Előzmény: laszlokalman (2282)
laszlokalman Creative Commons License 2011.04.28 0 0 2282

Tulajdonképpen ez elmondható minden könnyűszerkezetes házról, azzal kiegészítve, hogy aki nem életvitelszerűen használ egy házat, annak mindkét megoldás ajánlott.

Előzmény: ép-it-ész (2281)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.04.27 0 0 2281

Még régen úgy tanultam , hogy a belső hőszigetelés az ideiglenesen ,, lakott ,, épületeknél ( szinház , mozi , stb ) kell , hogy gyorsan kis energia felhasználásával fel lehessen fűteni .

Csak akkor még nem volt szellőztető - fűtési rendszer .

Szerintem a nagy fajhővel bíró és kiválló hővezető falazatot feleslegesen fűtöm .

Hát ezt újjították a németek .

Ezeréves dogmát dobtak a sutba .

Előzmény: XPS epito (2275)
XPS epito Creative Commons License 2011.04.26 0 0 2280

Sajnálom, hogy így jártatok a kivitelezővel.

A "rendszergazda" védelmében annyit, hogy én egy más műszaki területen dolgozom, partnereink között is bőven van olyan, akiről mi azt gondoljuk, hogy a maga módján ügyes, a végfelhasználók meg sírva / köpködve emlegetik őket.

Nincs egy külön cégre elég rálátása senkinek.

Mekkora a házatok, mennyit fűtöttetek benne?

Előzmény: Nonamona (2279)
Nonamona Creative Commons License 2011.04.26 0 0 2279

Csak az "apróságok": "Tisztelt" kivitelezőnk nagyon benézte a ház magasságát - mivel oly nehéz a 30 cm-es magasságokkal egy ház felületét/magasságát kiszámolni (mondva ezt úgy, a prokonceptesek sem tudták elsőre a megrendelésünket kiszámolni, utána kellett még 70 m2-t rendelni!!!!) Ez még nem is lett volna olyan nagy baj! De ennek következtében  - és mivel aljas módon el is titkolták ezt a tényt előlünk - a rétegrendbe előírt szigetelés 2/3-a fért csak bele. a padlózatba. Majd mindennek folytatásaként és következményeként az ablakok alatti szigetelést vágták le, mert az ablakok sem fértek be a helyüke. Így olyan hőhíd keletkezett, hogy a hőkamera lelkesen jelezte, itt kontárok dolgztak!!!! És mivel ez a méretezési hiba görgött maga előtt, folyamatosan hibát, hibára halmoztunk - azért, mert nem tudtunk róla. Pl. van, ahol a vízvezeték csöve kilátszik az aljzatbetonból, mert egyszerűen nem lehetett lejjebb tenni, stb.

És mindezt a prokoncept ajánlásával!!!!!

De a jó oldala: a technológia. Élvezzük, hogy a ház tartja a benn lévő hőmérsékletet. Egy hegytetőn lakunk. A téli -15 fokok mellett is sikerült korrekten tartani a hőmérsékletet. Most lassan 3.hete nem fűtünk- és a ház 20-21 fok között "él". Nagyon érdekes, és amit leírtak igaz, hogy már az emberi hő is emelheti a ház hőfokát. Azt vesszük észre, hogy az éjszakai hőfok a reggeli ébredéstől/mozgástól-készülődéstől-jelenléttől fél-egy fokot melegszik.

Előzmény: XPS epito (2258)
r0226 Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2278

Na persze, mert a németek mindent szabályt betartanak?!  :-))

Előzmény: laszlokalman (2277)
laszlokalman Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2277

Ha a Magyarok betartanák a szabályokat, Németország előtt is járhatnánk.

Előzmény: r0226 (2272)
laszlokalman Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2276

Köszönöm szépen, ez ilyen egyszerű.

Előzmény: XPS epito (2275)
XPS epito Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2275

A belső hőszigetelés egy szükséges rossz.

Ez csak a technológiából adódik, nagy valószínűséggel még jobb lenne az épület e nélül.

Előzmény: ép-it-ész (2262)
hAnd Creative Commons License 2011.04.24 0 0 2274

Előzmény: hAnd (2273)
hAnd Creative Commons License 2011.04.24 0 0 2273

Azért nem olyan nehéz. A képen a munka"hézag" látszik.

Előzmény: laszlokalman (2269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!