Ha betartánák a kivitelezők a technológiai utasításokat és nem hagynának hőhidakat, akkor nem hűlne harmatpont alá a hőmérséklet a falakon és így nem lenne penész sem.
Gondolom a mérnöki diplomáddal Te is tudod, hogy nem a szigetelés miatt penészedik valaki, hanem a hibás kivitelezés (olcsósítások és egyszerűsítések) valamint a hibás szellőztetési szokások miatt...
Kedves vevőt azzal kábítják , hogy hány légkamrás . Nem tök mindeggy annak akinek ez semmit sem jelent ?
Csak az árakat tolják az égig .
Amilyen számokat mellékelnek a nyílászáróikhoz az meg laboreredmény . A hejszínen már nem igaz .
Függ a tájolástó l. Lehet , hogy délre tájolják csak van előtte egy csomó fa és soha nem éri a nap . Szóval értitek ?
Közvetlenül a hőszigetelésbe építeni a nyílászárót nem tartom jó ötletnek , gyenge . Körbe kell hőszigetelni valamilyen pps lappal hogy légtömör és kellően merev legyen .
Betonmagnál + az a baj , hogy a csavaroknál jelentkező HŐŐŐŐŐŐŐŐ -híd lecsapja a párát mint Faházi a magaslabdát.
Az igaz , hogy ez minimális menyiség ( mondhatnátok ) de ez csak az előfutár mert ez az akció reakciót vált ki és elindul az otthon tönkretevő gépezet .
Szerintem a hiba összett :
Régi időkben a kapcsolt gerébtokos ablak , arányosan volt bekötve a falazatba és ráadásul a tok szerk. falazással egyidőben került a helyére . Tehát azt ki se lehet robbantani .
Mostani ablak tok szerkezete 8 cm vtg . És mindent utólag , csavarozuk + pur habozunk ...
Szóval , amíg szélesebb és magasabb tok rendszer nem lesz a piacon addig kisnyúl .
műanyagéknál ezt tok ,, magasítóval ,, oldják meg lehet , hogy jó ..... ???????
Na most figyelj ::: !! a vevőt megetetik a kamráik menyiségével és a hőszigetelő képességgel . Ezt különböző számokkal igazolják pl: W/m2xK ez a tokra vonatkoztatva 1.1-1,9 stb üveggel mind ez 0,7-0,9 között vibrál .
Mondjuk tok magasítót kell beszerelni mert kell és kész . Azt fémbe azaz a tokba beépített fém keretbe fúrják .
Mit gondolsz az a zárt szelvény ami a műanyag tokba van beépítve mit csinál ott egyedül ??? Barátai nincsenek, vezetni viszont kitűnően tud , mármint HŐt .
Én ezért esküszöm a fára , inkább festek 5 évente .
Elnézést azoktól, akik már korábban kitárgyalták ezt a kérdést, ismereteim szerint a hőszigetelésbe kellene rögzíteni, szerintem ezt nem lehet egyszerű statikailag.
Jut eszembe, a nyílászáró is egy külön állatfajta.
Amikor az a Magyar kőműves kitalálta Dryvit szigetelést , a tudós közeg körberöhögte , Ő meg kiment a németekhez és ez lett belőle .
Hungarocelt mindennel ragasztják csak azzal nem amivel kell . Kihagyják az átszellőztetést és ezzeegy csomó problémát idéznek elő de erre ők csak később jönnek rá és az iparost okolják .
Nem halgat a T. megrendelő az építészére mert jön a szomszéd és beszél hülyeségeket . Ezzel meggyőzve a beruházót .
Millió olyan szempont van amit érdemes betartani és felhasználás előtt alaposan megfontolni !!
Már többen megköveztek a miatt, hogy azt mertem mondani, hogy sokkal több problémát vehetünk a nyakunkba hőszigeteléssel, mint ha nem tennénk, a zsebünket leszámítva.
Képzeld ott fenn északon a ruszkik akik télen-nyáron ,, fa ,, házban laknak . Nincs gondjuk a fűtésre mert a tehén + a kecske bőven eltelet és fűtött . Nem volt íjen problémájuk . Mi meg itt görcsölünk és számolgatunk . Röhej
Tulajdonképpen ez elmondható minden könnyűszerkezetes házról, azzal kiegészítve, hogy aki nem életvitelszerűen használ egy házat, annak mindkét megoldás ajánlott.
Még régen úgy tanultam , hogy a belső hőszigetelés az ideiglenesen ,, lakott ,, épületeknél ( szinház , mozi , stb ) kell , hogy gyorsan kis energia felhasználásával fel lehessen fűteni .
Csak akkor még nem volt szellőztető - fűtési rendszer .
Szerintem a nagy fajhővel bíró és kiválló hővezető falazatot feleslegesen fűtöm .
A "rendszergazda" védelmében annyit, hogy én egy más műszaki területen dolgozom, partnereink között is bőven van olyan, akiről mi azt gondoljuk, hogy a maga módján ügyes, a végfelhasználók meg sírva / köpködve emlegetik őket.
Csak az "apróságok": "Tisztelt" kivitelezőnk nagyon benézte a ház magasságát - mivel oly nehéz a 30 cm-es magasságokkal egy ház felületét/magasságát kiszámolni (mondva ezt úgy, a prokonceptesek sem tudták elsőre a megrendelésünket kiszámolni, utána kellett még 70 m2-t rendelni!!!!) Ez még nem is lett volna olyan nagy baj! De ennek következtében - és mivel aljas módon el is titkolták ezt a tényt előlünk - a rétegrendbe előírt szigetelés 2/3-a fért csak bele. a padlózatba. Majd mindennek folytatásaként és következményeként az ablakok alatti szigetelést vágták le, mert az ablakok sem fértek be a helyüke. Így olyan hőhíd keletkezett, hogy a hőkamera lelkesen jelezte, itt kontárok dolgztak!!!! És mivel ez a méretezési hiba görgött maga előtt, folyamatosan hibát, hibára halmoztunk - azért, mert nem tudtunk róla. Pl. van, ahol a vízvezeték csöve kilátszik az aljzatbetonból, mert egyszerűen nem lehetett lejjebb tenni, stb.
És mindezt a prokoncept ajánlásával!!!!!
De a jó oldala: a technológia. Élvezzük, hogy a ház tartja a benn lévő hőmérsékletet. Egy hegytetőn lakunk. A téli -15 fokok mellett is sikerült korrekten tartani a hőmérsékletet. Most lassan 3.hete nem fűtünk- és a ház 20-21 fok között "él". Nagyon érdekes, és amit leírtak igaz, hogy már az emberi hő is emelheti a ház hőfokát. Azt vesszük észre, hogy az éjszakai hőfok a reggeli ébredéstől/mozgástól-készülődéstől-jelenléttől fél-egy fokot melegszik.