Kinéztem egy különálló hűtőszekrényt. Gorenje R6192DW. 368 nettó űrtartalom, 114kWh/év energia felhasználás (A++).
Szerintetek megvehetem? Az a furi, hogy ennyire energiatakarékos. Reális lehet?
A mostani (kb.13éves) Lloyds (Jászberényben gyártott) hűtőszekrény 400kwh körül fogyaszt évente. Ok, hogy a kompresszor hatékonysága nyilván nem 100%-os már ennyi futás után, de egy új akár 1/3-ad energiával beéri?
Hát igen, akkor jól látom, hogy nincs:( Igen, a közel 600KW húzós. Sajnálom, mert egyébként a hűtőnek kutya baja, szép állapotban van. Csak a panelben van egy adott hely, és kész. Máshová meg nem tudom rakni.
A mostani gorenjem 16 éves és 588 KW-t fogyaszt. Ez az egyedüli ami miatt lecserélném. A helye adott, de a mostani tipusok 60cm-nél nagyobbak:( Nem találok jó hűtőt ezekkel a paraméterekkel:(
"...sajnos a fagyasztó ajtó gumitömítése 3-4 év alatt mindig megsérül, kicsit leszakad."
Amikor leengedem a hűtőt, és kitakarítom, mindig át szoktam óvatosan kenni az ajtógumit háztartási szilikonzsírral. És ugyanígy kezelem a nyílászárók tömítéseit is, amikor évente egyszer ráveszem magam a takarításra. :-) Sokat segít a tömítések élettartamának növelésében.
Alulfagyasztós kombinált hűtőt szeretnék vásárolni. A fagyasztó része minél kisebb, a hűtőtere minimum 220 l (esetleg 250l) legyen. Nagyon sok típust nézegettem, eddig nem tudtam dönteni. Elektrolux hűtőnk volt már többször, sajnos a fagyasztó ajtó gumitömítése 3-4 év alatt mindig megsérül, kicsit leszakad. Megbízhatóbb modellt keresnék, megfelelő szervizzel, minél hosszabb garanciával.
16 éves Gorenje hűtőmet szeretném lecserélni. Szeretni nem szeretném, mert semmi hibája nincs, csak a fogyasztása brutál nagy. Ismét gorenjében esetleg Zanussiban gondolkodtam.
A fő problémám, hogy a mélység adott, max. 60 cm lehet. Igy az emlitett 2 márka kilőve.
Ami fontos:
- A++ energiaosztály
- 100 l feletti fagyasztótér
- Max. 60 cm mélység
- kombinált alulfagyasztós legyen
- lehetőleg jó alkatrészutánpótlás, megbízható szervízháttér.
Gorenje ( Zaqnussi) álmomat fel kell adnom??:((( Van egyáltalán ilyen paraméterekkel hűtő? A mostani gorenjém ilyen méretű, nagy fagyasztóval, de a mostaniak közül, ami jó fagyasztóméretben, az nagyobb mélységben, ami meg mélységben jó, annak kicsi a fagyasztója.
Az alábbi hűtővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata/véleménye? Ezt néztem ki magunknak. A szempont, hogy minél nagyobb legyen a hűtő-fagyasztó rész. Max kb 200 ezerig. Valamint a minőség miatt gondoltam a Liebherre.
Egy - vélhetően - Lengyelországban összeszerelt, szép nagy hűtőszekrény, egy tök felesleges vezérlőpanellel megfejelve. A belső tere elég puritán kivitelű, könnyen áttekinthető, mindössze egy normál méretű zöldségtartó fiók került bele. Palacktartó rácsa nincs, így csak az ajtózsebbe lehet az üdítőket elhelyezni. Amit picit elszúrtak benne, azok a mélyhűtő fiókjai: azok csak kb. 2/3 részig kihúzhatóak.
4 év gyári garancia, 5 év gari a kompresszorra. Ennek tükrében a 100 ezres ár korrektnek tűnik.
Én is a nem rég említett Gorenje / Zanussi között vacilálok. A munkahelyemen Gorenje "régebbi" modell van: RK6191EW. Ami nekem nem tetszik benne, hogy nehéz az ajtót kinyitni(ha 10mp után akarom, akkor meg főleg) Ez a vákuum miatt van? Vagy a márka jellegzetessége? Egyébként semmi baja.
Esetleg olyan márka, amit könnyebb nyitni? Vagy lépjek túl ezen a "kenyelmetlenségen", és segítsek be ujjal kicsit a guminak?
Egy dolgot elöljáróban: olyan, hogy jegesedés-mentes hűtőszekrény,nem létezik. Ez egy félretájékoztatás az eladók -, és egy fura tévhit a felhasználók részéről.
Ezért nem értem azt, hogy miért tolják annyira előtérbe a no-frost-os hűtőszekrényeket, hiszen azokat ugyanúgy muszáj karbantartani, takarítani, és bizony leolvasztani is. Ráadásul ez utóbbi művelet még lassabb is, mint egy "normál" hűtőszekrény esetében.
Ha megnézed az adattáblát, erről már eltűnt a Bosch licensz felirat, az MSZ KGST szabvány helyett ISO szabvány szerepel, és a gyártó a Lehel Hűtőgépgyár Kft.
Ebből kikövetkeztetve ez valamikor a 90-es évek elején készülhetett. 1992-ben még forgalmazták a HB 240 típust, annak ellenére, hogy akkoriban már megjelentek modernebb Lehel-Zanussi hűtőszekrények is, és a montreali egyezmény alapján fokozatosan kivonták a piacról az R12 hűtőközeget.
Megnéztem a Whirlpool regisztrációs oldalát. Szerintem működik a regisztráció, igaz, gyártási szám, és bizonylatszám híján nem tudam azt rendesen kipróbálni.
A Gorenje nekem is tetszett, egyedül a viszonylag kisebb méretű fagyasztó miatt tettünk le róla.
A Zanussi egyelőre teszi a dolgát, igaz, még csak 1 éves. Egyetlen dolog zavar: a zöldségtartó fiókok már most elég szépen összekarcolták a belső burkolat alját. Ezt azért meg lehetett volna oldani picit igényesebben is. Félek, hogy mivel a burkolatnak van elöl egy kis pereme, egy jobban telepakolt fiók kihúzásakor az esetleg elrepedhet. Remélem, hogy csak én aggódom túl ezt a dolgot...
Van egy teljesen ugyanakkora méretű hűtőszekrénye a Zanussinak , mint az enyém, annyi különbséggel, hogy abban nincsen frissentartó fiók a húsok számára. A típusa: ZRB34103WA. Azt pillanatnyilag 90 ezer Ft-ért kínálja az Euronics, ami nagyon jó ár. Illetve, ha valaki no frost hűtőre vágyik, a Gorenje nrk6191 cw szintén 90 ezer Ft. Ennyiért pillnatnyilag sehol máshol nem lehet kapni ezeket a hűtőszekrényeket. Bár hozzáteszem, nagyon nem kedvelem az Euronics-ot...
Most léptem be erre a nagyszerű oldalra..és mint kezdő azt szeretném kérdezni Tőletek hogy a.. WhirlpoolBLF 8122 W..mennyire megbízható..és egyáltalán a márkával kapcsolatban milyenek a tapasztalatok..most szeretnék venni 1 hűtőt csak olyan nagy a választék.
Lehet hogy jobban járnék a Zanussi v. Elektrolux márkával..de lehet más márka is..nem tudom. Alsó fagyasztós érdekelne max..120-ig..Előre is köszi a válaszokat!
Valóban 2x jöttek ki, de az első kiszálláskor kell fizetni, akkor is, ha nem kéred a javítást, az alkatrészt, és ezzel a második már ingyenes kiszállást. Nem volt más alternatíva. Hiába hívtam fel több szervízt, olyanokat akik a Siemens és a Bosch termékeket is javítják, de amikor elmondtam, hogy no frostos, akkor nem vállalták. Egy szerelő ki is jött, de ő is elállt a javítástól, ugyanazon ok miatt: nem kapnak alkatrészt a Bosch/Siemens cégtől. Nem kért és nem is kapott semmit a kiszállásért...
Végül kijött a márkaszervíz, és 12 ezres alkatrész lett szükséges, amit én 15-ért kaptam volna meg máshol kisker áron. Akkor már inkább hozza el a márkaszervíz és rakja is be szakszerűen...
Egyébként 3 percre lakom a márkaszervíztől, de náluk ez a szabály, Bp egész területére egységesen 10123 ft a kiszállás díja.... Egyébként egy konstrukciós hiba vezetett az alkatrész cseréjéhez.
Összességében soknak találom a 22000 forintos cseppfelfogó tárca cseréjét, ami azért repedt meg, mert a víz nem tudott elfolyni, és azért nem, mert eldugult, ugyanis a tálcához nem lehet hozzáférni, nem kihajtható, mint régen pl. a Lehel...