A szongáriai cselőpókot a jóisten szerintem nem jókedvében teremtette. Nyáron rendszeresen megfordultak nálunk is a lakásban, és elég nehéz volt ellenállni a kisértésnek, hogy lecsapjam őket. (De sikerült) Elég termetesek, ráadásul sötétben zölden világítanak a szemeik. Majd elfelejtettem védett állatok!
Ha vigyázunk a környezetünkre ilyen lakótársakkal is büszkélkedhetünk.
Az Érdalsó töltésén nagy szerencsével találkozhatunk szongáli cselőpókkal. Csak arra kérek mindenkit, aki arra jár féltve óvja, ha találkoznak! A Stop shop építése eltörölte a föld színéről tucatnyi társát a sok búbospacsirtával és zöldgyíkkal egyetemben. Azóta a kerekeiket éjjszakánként csikorgató "aranyifjak" alvásunkat elriasztó magamutogatása van helyette. Hajrá fejlődés! Mondjatok maradinak, de néhány ezren azóta hogy megépült ez a pocsékság nyáron is csak csukott ablaknál tudunk aludni.
De vissza a töltésre! Van Érdnek még szép része! Pl. látható a védett és ritka piros virágú kígyószisz, tengernyi kakukkfű, zsálya. A gyűjtőktől való félelmem miatt nem írom meg hol. Járja a kerteket ősszel, tavasszal a vörösbegy és a nyári hőségben szívesen fürdőzik a permetező locsolónál az öszapó is.
Biztos nem vagyunk egyformák. Én szívesen látom ezeket a lakótársakat is a kertben!
Ha ez az automata nem a szemészeten van, akkor kizárt dolog a tévedés.
Egyszerűen arról van szó, a népek nem szeretik, ha a bedobott pénzük kidobott pénz. A vizitdíj néha annak tűnik.
Mennyivel másabb lenne, ha a vizitdíj automata a kinyomtatott cetli mellé adna még valami csekélységet zsákbamacska alapon. Pl. türelemjátékot, nyugtatót, keresztrejtvényt, stb.
Nem nyert. Novaj!!! küldjek fotót? Megállt ma reggel mellettem egy autó- Megkérdezték: merre a kastély? Kérdem én: milyen kastély? Mert ugye a hegy tuloldalán, Noszvajon van egy. Ja, ez nem Noszvaj.? Nem nézték az utjelző táblát? Novaj............
A NOE azért, mert most szakadt el a cérnája: rájött, hogy a békés tárgyalásokkal és egyeztetésekkel nem megy semmire.
Az Élőlánc azért, mert hétfőn van a törvény plenáris vitája, s kedden szavaznak róla. (A tavaszi szavazás után a köztársasági elnök nem írta alá, visszaküldte megfontolásra. Azért vonultunk utcára, hogy ezt a meggondolást segítsük.)
Egyébként meg én igen jól emlékszem, hogy az elmúlt 17 évben is sok tüntetést csináltunk. (Nem egyszer több rendőr volt, mint szervező és tüntető) De a mostani gazemberség végképp kicsapta a bitosítékot. Árpi! Most adják el az utolsó szegeket is. Ezek után már csak egy kérdés lesz: kinek a földjén leszünk földönfutók.
A mai tömeg nagyon békés volt, a provokátorokat sikerült kiszűrni (fotodokumentációval igazolható). De érezni lehetett: csak egy szikra kell. Én úgy vélem, hogy ha kedden megszavazzák (név szerinti szavazás lesz, így mindenki megnézheti Jánosink miként szavaz), az - szerintem - szikra lesz.
Jó pap holtig tanul! Bocsánat a helyesbítésért, mely tudatlanságom okán kelt. Megnéztem. Novaj van. Noszvajon nem, hogy jártam, de 2 hetet üdültem is ott. Igaz gyermekcse voltam, így nem mentem át a hegy túloldalára, melyet azóta sem tettem. Így nem tudtam, hogy ott meg Novaj van.
hihi. ott laktam 3 napig. meg szerződésem van a polgármesterrel az orvosi rendelő akment. tervének felülvizsgálatára.
tehetek fel ide több fotót is Novajról meg Noszvajról is................................... Azért ne keverjük már Amszterdamot Antverpennel.Pedig mindkettő flamand. (ja , ott is jártam) :-))
Én is úgy tudom, hogy az. Talán 6 cm hosszú lehetett. Hihetetlen, hogy a lábujjai szinte alig láthatóak szabad szemmel, és mégis csont van bennük, meg izmok rajtuk. Még jó, hogy észrevettem a "fű"nyírás közben. Aztán tartottam egy jókora szünetet, hogy elbújhasson, mert sajnos a gyomokat sem hagyhatom megnőni. Mert fű az nem sok volt... Máskor 3-4 ürítésnyi jön össze, most csak félig telt meg a gyűjtő, pedig nem is emlékszem, mikor vágtam legutóbb. Valamikor még a nyár elején lehetett. Utána nőtt még kb. 3 centit a fű, majd (mivel örülünk, ha inni jut a vízből, ami felvánszorog), és bebarnult, mint a pipadohány. Ma reggelre viszont újra zöldülni kezedett! :o) Tisztára mint a sivatag. Két csepp eső, és már éled is.