Letiltották a gmail fiókomat, sehonnan nem tudok belépni rá. Még szombaton, tehát már 48 órája lesz. Már mindent megcsináltam amit kért az automatikus segítő e-mail (megadtam egy csomó személyes adatot, neveket címeket amikből azonosíthatnak stb..), de még mindig semmi..még mindig azt írja hogy ki vagyok tiltva..egy dolog érdekelne, van-e valami kapcsolat vmi személyes, ami nem egy gép, akivel felvehetem a kapcsolatot ez ügyben? Vagy még várható hgoy egyszercsak helyre áll? Még sosem történt ilyen, pedig már régóta gmail-ezek, és szeretnék pontot tenni a végére de nagyon bosszantó hogy egy gép "írogat" ráadásul mindig ugyanazt..Mit tehetek??? Nagyon köszönöm előre is! Ilona
Az alábbi problémában szeretnék a segítségeteket kérni g-mail saját tulajdonú pop3 fiókkal kapcsolatban.
A kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférésének engedélyezése
- Ha engedélyezem, bekapcsolom az adott e-mail címhez, akkor letöltődnek a levelek aliasként az alapvetően használt fiókomba, de nem kapja meg a címzett a küldött levelet.
- Ha nem engedélyezem, kikapcsolom, akkor megkapja a címzett az aliasként küldött levelet, viszont nem tölti le a beérkező leveleket, ezt írja ki:
Az alapvetően használt fiókomba két saját pop3 fiókot állítottam be és az egyik tökéletesen működik, de a másiknál a fenti hiba lépett föl. Miért van ez?
Üdvözletem! Az lenne a kérdésem, hogy mozilla firefoxos böngészőben megnyitott gmail-es postafiókomból nem tudok kilépni, mert a jobb felső sarokban ha rákattintok a nevem logójára, nem nyílik meg a kilépési lehetőség. Chrome-ban nincs ilyen probléma. Kösz a segítséget.
Hát ha tényleg ilyen egyszerű, azt ugyan életveszélyesnek tartom. Na jó, nem élet, de a rendszerre veszélyesnek. Ennek ellenére, ha tényleg így van akkor megpróbálhatjuk:
Feltehetőleg van egy címke neved: Andris, vagy valami hasonló. És ide jönnek a leveleid. Ezt valószínűleg nem esetenként állítja be a rendszergazda, hanem megadta, hogy ha címzett vagy, akkor kapják meg a leveleid ezt a címkét. Innentől ez úgy néz ki, mintha egy könyvtár lenne.
Ekkor fogod magad, és rámész a saját címkédre ahol látod a leveleidet. Fent meg a címkéd nevét. Valahogy így:
Itt látod a label: mellett a saját címkédet. A jobb oldalon meg látsz egy pici lefelé mutató nyilat. Erre kattintasz, és a megnyíló képernyő alján látsz egy olyat, hogy szűrő készítése a keresés alapján. Erre kattintasz, majd jön egy figyelmeztetés, hogy ne tedd. Ne törődj vele, mondd, hogy OK. Ekkor jön a következő képernyő. Ennek az alján bekapcsolod, hogy a szűrő alkalmazása az egyező beszélgetésekre is (Ez az összes eddigi leveledet is jelenti), majd a Továbbítási cím hozzáadására kattintasz. Aztán a következő képernyőn még egyszer, és ott megadod a saját nem munkahelyi Gmail fiókod címét.
Eddig követtem az eljárást a saját leveleimen. Befejezni nem akartam, de innen szerintem menni fog.
Azért célszerű, ha egyeztetsz a rendszergazdával, és együtt csináljátok. jobb, ha együtt elkerülitek, hogy valami hiba történjen.
Maga a munkahelyi email fiók is gmail, és mindenki be tud lépni és szerkeszteni a dolgokat, csak a rendszergazda címkézi (bocsánat az eddigi elírásért) fel az emaileket, hogy ne keljen mindenkinek mindegyiket végig nézni, csak a rá tartozókat. Magyarul egy sima email fiók, csak többen használjuk egyszerre.
A munkahelyi fiókodról a neked érkező levelek átirányítását szerintem magad nem tudod megoldani. Elég nagy baj lenne, ha a felhasználók ilyen módon bele tudnának nyúlni a munkahelyi levelező rendszer működésébe. Mert az sok bizonytalanság forrása lenne. Ezt csak a rendszergazda segítségével tudod megoldani. Éspedig nem a gmail segítségével, hanem a munkahelyi levelező rendszernek tud a rendszergizda:-) olyan parancsot adni, hogy a saját postaládádon kívül a gmail-es fiókodra is küldjön másolatot.
Ezen belül ne az elejét nézd, mert nálad Gmailből nem fog menni, hanem a közepe táján van egy cím: Gmail-es cím beállítása Microsoft Outlook 2010 levelezőben. Azért erre kerestem rá, mert a legtöbb munkahelyen a Microsoft Outlook levelezőt használják (nem azonos az Outlook Expressel), vagy saját levelezőt. Mindkét esetben a rendszergazda segítségére lesz szükséged.
Más: Nem vagyok nyelvtan buzi, de kénytelen vagyok figyelmeztetni - mivel következetesen hibás szót használsz - hogy az angol label szó magyar megfelelője nem cinke, hanem címke. Hosszú í-vel, és m-el a közepén.
A következő lenne a problémám: Adott egy email fiók( munkahelyi) ahova elég sokan kapunk e-maileket, a rendszergazda ezeket becinkézi (legjobb tudása szerint), mindenkinek van egy névre szóló cinkéje. Azt szeretném megoldani hogy a nekem becinkézett leveleket továbbítsa a Gmail a saját email fiókomba, de sajnos ezt nem tudtam sehogy sem beállítani.
Hiába állítottam be egy olyan szűrőt ami ezt tartalmazza: label:andris, majd beállitatottam hogy ezeket továbbítsa a saját e-mailemre, minden beérkező emailt továbbított, nem csak azt ami bekerült az én kis "mappámba".
A barátod haragudhat rád:-))) Nekem a következő keresőkifejezésre: "gmail levél mentése számítógépre" 5000 találatot adott, amelyek között voltak használhatónak látszóak is. De nem próbálgattam ki őket.
Ehelyett papsoka kérdésével teljesen egyetértve, azt kiegészítem a következővel: Milyen célra? Mert a gmail leveleződet bármely internet kapcsolattal rendelkező gépen meg tudod nyitni.
Egy megkerüléses megoldást én is ajánlok. Ezzel persze csak egyenként tudsz menteni:
1. Megnyitod a levelet. A levél felett megjelenik egy pici nyomtató ikon.
2. Rákattintasz a nyomtató ikonra, de nem indítod el a nyomtatást.
3. A nyomtató neve alatt találsz egy ikont Módosítás névvel. Kattints erre, és válaszd a Mentés PDF-ként, vagy az Adobe PDF opciót.
4. Végül kattints a mentés, vagy az Adobe PDF választás esetén a nyomtatás gombra. Itt megadhatod a mentés helyét.
"Hogyan tudom beállítani, hogy a drive tárhely ne mentse a g-mail üzeneteimet?"
Ezt nem lehet. Valamennyi internetről elérhető levelező szükségszerűen felhőben tárolja a leveleidet, különben nem tudnád más helyről megnézni. Ellentétben a szolgáltatótól kapott emaill címekkel, meg a munkahelyi címek többségével, amelyek a saját gépre töltik le őket. Cserében viszont csak ugyanazon a gépen érhetők el, amelyiken írtad, vagy olvastad őket.
Ha tényleg szeretnél a a leveleid egy részétől megválni, akkor miért nem törlöd az Összes üzenet mappából, ami nem kell?
Persze ennek csak biztonsági okai lehetnek, hiszen a Google fiókban 15 GB (vagy egy akció nyomán 17 GB) áll rendelkezésedre, ami nagyon sok levél tárolására elég. Én intenzíven levelezek, és már teljesen leszoktam a törlésről, így több mint 13 000 levelem van, ami a Google drive-on nem egész 5 GB-ot használ fel.
Na még egy utolsó próbálkozás, aztán feladom: Nem lehet, hogy a képernyőfelbontáson változtattál két hónapja, amikor ez előjött? Én alapvetően 1280x1024-et használok az asztali gépemen. És most egy teszt kedvéért átállítottam 800x600-ra, akkor valami hasonlót el tudtam érni. Ugyan nem lett teljesen üres a képernyő jobb oldala, de az olvasott levél szövege eltűnt, pontosabban felcsúszott a nem látható tartományba. Valahogy így:
Sajnos lövésem sincs. Előidézni sem tudom a hibát. Én alapjában Chrome alatt használom. Most megnéztem Firefox alól, de ott is rendben van minden. Milyen böngészőt használsz?
Egyetlen furcsaságot látok a képen, amit küldtél A kép bal felső részén van egy Képek felirat, és tőle balra alig láthatóan 2016:
Ez kicsit emlékeztet annak a képernyőnek a részletére, amit a Google kereséskor kapok, csak nálam a Képek szótól balra nem évszám van, hanem az, hogy Összes. Ezt csak azért írom, hátha tudod, hogy melyik képernyő maradéka ez a gépeden.
Egyébként meg reménykedjünk, hogy valaki rajtam kívül is olvassa a gondodat, és tud megoldást rá.
Off: Egyébként tudod, hogy levelezési címedként még mindig a freemail-es van megadva? Nem mintha írni akarnék most rá, csak úgy szólok.
És a gép ki-, majd visszakapcsolása után is ez maradt? Mert nálam nem szokott ilyesmi jelentkezni. Arra tippelek, hogy nálad is egyszeri jelenség lehetett, ki tudja milyen okból.
Akkor még egy kis nyalánkság a címkék használatáról, különös tekintettel arra, hogy ha nagyon sok a címkéd, és egy része nem látszik, és ez téged zavar.
Alapesetben valami ilyesmit látsz:
Ha a Továbbiak gombra kattintasz, akkor előjönnek az alaphelyzetben nem látható címkék:
A vége talán nem is látszik, csak ha az egérmutatóval elindulsz lefelé. A legeslegalján találsz egy linket "Címkék kezelése" néven. Kattints erre, és akkor megjelenik egy táblázat az összes címkével. Itt a saját címkéid mellett van néhány gomb. Ebből az első három érdekes. Amelyiknél a megjelenítésre kattintasz, azt minden esetben látod a lista felső részén. Amelyiknél az elrejtést választod, az marad a lista vége felé, azaz általában nem látod, csak ha a Továbbiak gombra kattintasz.
A legjobb a harmadik: Látható, ha olvasatlan. Ha ezt választod, akkor az adott címke elrejtődik, azaz a lista aljára kerül, de abban a pillanatban, amikor kapsz egy új üzenetet, akkor előrejön. Aztán, ha elolvastad, visszamegy.