Nem birom ki,hogy ne hozzam létre ezt a topicot.Szóval ide mindenki, aki szereti (esetleg nem szereti),tartja ezt a fajtát.Remélem,hogy rajtam kivül vannak ilyen emberek,akik járnak az indexre fórumozni!!!
Szóval ide MINDENKI!!!
Nekem egy 1 éves kanom van, még a gyermekéveit tölti. Én vándorsólymokat tartok, és vadászok velük. Egy solymász barátomtól kaptam a pointert, ez az első ilyen fajtájú kutyám. Egy laikus kérdés: miből áll egy pointer munkavizsgája? Mármint ami a te kutyáidnak van. Létezik solymász kutyáknak is munkavizsga, a Pomázi Guszti szokta vizsgáztatni a kutyáinkat, voltam már ilyen vizsgán, és ismerem az ottani követelményeket.
Sajnos nem tudom lekicsinyíteni, de mostmár ideje lenne megtanulnom.
Amugy az egyik csak 19.8KB és az sem megy, de majd még próbálkozom.
Igen, én járok kiállításra mindkét kutyival, bár az idősebbik már nyugdíjba ment kb. 3 éve, amikor hozzám került a "kicsi". Idén viszont nevezem midkettőt a Szilvásváradi kiállításra, mert a "nyugdíjas" is nagyon megszerette a kiállítást mióta neki nem kötelező.
Na! Csak nem sikerült! (Mégi velem volt a baj.)
Carola is jó helyen van, az egyik kölykével együtt befogadták.
Bocsi megint nem sikerült csatolnom. Felejtsétek el!
Szia Alfatech!
Én ismerem a kutyádat. Az anyja Carola of Zamunda ugye?
A pointerclub mentette meg a kölykökkel együtt, amikor a dilis tenyésztője felhívott minket, hogy tüntessük el a szukát, mert különben agyonveri lapáttal. Szép nem?
Mindez az ellés elött 1 héttel volt.
Az Állatorvosi Egyetemen nőttek fel, mert senki sem tudott egy egész almot befogadni és végül szerencsére mindegyik jó gazdihoz került.
Carola nem a Sáregresi kennelből való,de az ősei igen.
A testvére Caroline of Zamunda él a Sáregresi kennelben, őpedig az én kutyám mamája.
Biztos nagyon szép! Tudnál róla képet feltenni? (Neked biztos sikerül.)
Bocs a késői válaszért és köszönöm a hozzászólásod, csak nem voltam gépközelben az elmúlt héten. Egyébként az én pointeremet épp Fanninak hívják :)
Ha jól emlékszem, a Sáregresi kenelből származik, az anyja többszörös győztes, az apja iráni származású, de mivel az apának a törzskönyvét nem voltak hajlandók magyarra fordítani, ezért csak B törzskönyve van a kutyunak. Mindezt a hugom intézte, majd utánanézek a pontos származásának, de én csak mint kedvenc tartom a kutyát, sosem vittem kiállításra, nem is vágom fejből a származási adatait, és nem vagyok igazán képben az ilyen dolgokkal kapcsolatban.
Jeff-et nagyon sajnálom, az érzést sajnos ismerem. És most jut eszembe, az előző pointeremnek (Daisy) úgy 10-15 éve szintén egy Jeff nevű pointer volt a legjobb barátja, a XII. ker-ben, akivel fedeztetni is próbáltuk, de nem sikerült. Csak nem...???
Honnan származik a szuka kutyud? Ha szép szép kislány, akkor érdemes meggondolni, hogy legyenek -e kiskutyái. Ha nem sikerült annyira jól, akkor nem kéne rovább tenyészteni. Ha gondolod és vannak kérdéseid, szívesen segítek neked, mert most elég jól tájékozott vagyok az itthoni és a külföldi pointerállományt tekintve. Ja, egyébként nekem egy Jeff nevq kan poim volt, akit sajnos 2 éve el kellett altatni, mert már 14 éves volt és beteg volt.
A Pointerclub szerintem tudna Neked segíteni, a kölyköknek gazdit keresni.Azért azt jó lenne tudni,hogy ki a mama-papa (mármint van-e törzskönyvük, eredményeik)?Ettől függ a kölykök ára is!Nem tom a netboardos forumon jártál-e.De az biztos,hogy az egyik lánynak nehéz volt egy törzskönyvezett (talált) pointernek gazdit találnia.Asszem tudnék esetleg vevőt egy kutyira.
Van egy pointer kislány kutyám, 4 éves, törzskönyvezett és szeretnénk kölyköket neki. Nem vagyok tenyésztő és meggazdagodni sem ebből szeretnék, csupán a kutyának is jót tenne, na meg öröm is (a sok fáradtság mellett) néhány kiskutya.
Viszont attól tartok, hogy nem tudnék túladni a kiskutyákon, mivel pedig 2 kutyám is van, nem tarthatom meg őket. Felelőtlenül nem szeretném a kölyköket, ezért kérdem Tőletek, van-e tapasztalatok arról, hogy mennyire nehéz (vagy könnyű?) gazdit találni efféle kutyusoknak, ha legfeljebb az oltások árát kérném értük, vagy akár ingyen ajándékoznám el őket.
Szia!Nem vagyok mert nem müködik nálunk a net.Meg a gépem is tele van férgekkel.
Most is a suliból irok!Remélem jól vagy.Hamarossan jövök többet is,már javitják a cuccokat otthon.Hogy van Bundi?