ott ők keverik bele... nem igazán bíznak az emberben... így még előtte kéne meghackelni a csomag cukrot:))))) (lemérni csak nem mérik le:))))
(bár szerintem az lesz, hogy bekeverve viszem oda azzal, hogy én otthon már legyártottam belőle a limonádét mert úgy egyszerűbb volt... kössenek belém ha tudnak...)
(Ja, csak hogy nehogy megijesszek valakit itt: a veleszületett szívrendellenességnek nálunk semmi köze a cukorhoz. Sajnos genetikai eredetű. Az a babám, akinél terhességi cukrom volt, teljesen egészségesen született.)
Ez nagyon gáz. Egy kiszolgáltatott embert így kihasználni baromi undorító, de hogy egy gyerkőccel és egy aggódó anyukával csinálják az már tényleg durva :(((
csak kettős könyvelést kell vezetni:))) (a fizetős privát dietetikusom ajánlotta... mert ugye nekünk kell egy valóban jó könyvelés hiszen az a cél, hogy tényleg OK legyen a cukrunk... a kórháznak meg csak a látszat a fontos) Mesélte, hogy van olyan páciense, aki pl. rendszeresen palacsintázik ami abszolut meg se moccantja a cukrát (ő nem terhességi diabos viszont inzulinos) de ha beleírja véletlenül akkor kitekerik a nyakát... így meg folyton dícsérik, hogy látszik milyen szépen tartja a diétát és az eredményei is mind ezt igazolják:)))
Ja, és utána megnéztem a gyerek eredményeit (ott vannak ugyebár magzatkorától az adatok számszerűen feketén-fehéren a leleteken), és semmit nem romlottak.
Mondtam már itt, nekem a jégkrémet direkt ajánlotta az orvos a diétához. (Mivel csillapítja az édességvágyat, de viszonylag kevés benne a szénhidrát.) Ne legyen lelkiismeret-furdalásod miatta! (Az orvosod meg pukkadjon meg!)
Hmmm... ez nagyon durva:( Kistarcsán legalább levették a vért és ha az OK volt akkor békénhagyták a babát (a lányom speciel hónapokig sárga volt de mivel a vére OK volt így senki se szekált miatta... max. az oltások csúsztak 1 hónapot)... azt viszont a mai napig gáznak tartom, hogy 5 napig bent kellett maradnunk egy könnyű/gyors szülés után egy egészséges babával (ld. kihasználatlan kapacitások... 4 napos ünnep alatt született, egyetlen indított szülés/programcsászár se volt, nem volt front sem így csak lézengtek a szülő nők...)
Ja... Kistarcsán most ki volt írva, hogy már nekünk kell vinni a cukrot a terheléses vizsgálatra (1,5 éve még adták)... szerintetek mivel tudnám "felhigítani" ha 75g helyett csak 35g cukrot akarok inni (ld. mennyiségre ugyanannyinak tűnjön)? (privátban, nyugiban akarok majd terhelésest csináltatni, a kórházi eredmény tutira hamis lenne... ld. minimum 1,5 óra ácsorgós/tülekedős várakozás éhgyomorra, utána veszik le az első vért, utána kell meginni a cukrot mialatt az ember stressz-szintje az egekbe szökik stb.)
Nem szeretek erről beszélni, de ha kéred... A fiamnak van egy semmilyen tünetet, gondot nem okozó minimális szívhibája. Évente egyszer ellenőrzésre kell hordani. Egyszercsak közölte velünk a doktornő, hogy a gyerek állapota rohamosan romlik, ezentúl sűrűbben kell hozni ellenőrzésre. Soha ne tudd meg azt a fájdalmat, amit ezzel az a nő okozott! Majdnem eszemet veszítettem a félelemtől. Aztán kiderült, hogy azért "romlott" hirtelen az oda járó gyerekek állapota, mert nem volt elég statisztikailag az osztály kihasználtsága.
Sajnos én is baromi rosszul reagálok a kenyerekre és a rizsre is. Ugyanakkor simán tudok fagyit enni. Na jó hetente egyszer eszem egy algida krém könnyű vaniliás jégrémet (kb 10 gramm ch ) , tök jó utánna a cukor. Mégis nagyon csóválta a fejét a dieteikus, amikor meglátta a naplómban, én meg irultam-pirultam.
A hétfői ellenőrzésen sima sonkás kiflit reggelizett mellettem egy kismama és totál jó lett a cukra. Nem vagyunk egyformák.
jól teszed... ezeknek a vaskalapos dietetikusoknak a mániájuk a zsömle... egyél csak szépen fehér zsömlét... egyél csak... (aztán nézd meg a cukrod)
(a gáz csak az, hogy mindenki másképp reagál erre... én pl. az ÖSSZES kenyérfélére gázul reagáltam... a legkisebb mennyiség is felvitte a cukrom... plusz a rizs és a krumpli is. A csokitorta!!!! viszont meg se moccantotta :)))) (bevallom kipróbáltam egyszer:)))))
Úgyhogy nálam pl. az lett gyanús, hogy ha nagyon zsíros dologgal eszek ilyesmit akkor azzal nincs gond, valszeg szépen leviszi a kaja GI-jét (max. nagyon egészségtelen)... csakhogy én ugye normálisan nem szoktam zsíros dolgokat enni, felvágottat nem is tudom mikor ettem utoljára stb. (most meg szépen elkezdtem rászokni a zsíroskenyérre... hagy szóljon:))))
Szóval mindenki másképp reagál a kajákra, nagyon ki tudok akadni amikor egy kaptafát akarnak mindenkire ráhúzni. OK, hogy a nyugdíjas néni és a terhes nők jó nagy része nem fog/akar gondolkozni de nem kéne azt hinni, hogy mindenki ilyen aztán ha valaki gondolkozni/próbálkozni merészel azt lefejezik...
Sajnos az "összeesküvés-elméleted" teljesen helytálló. Több kórházban tapasztaltam több téren, hogy direkt "gyártják" a betegeket. A MÁV Kórház újszülöttosztálya például nagyon hosszú éveken át rengeteg babát teljesen feleslegesen vészesen sárgának kiáltott ki (ha az anyuka nem tiltakozott kategorikusan), és elvették a babákat infúzióra, hogy az újszülött intenzív osztályuk kellőképpen kihasznált legyen. Remélem, már leszoktak róla! Ennél sokkal durvább is történt velünk "beteggyártási céllal", de azt inkább nem mesélem el.
a nyálkás rozskenyér az mondjuk jó választás... (én csak sajtkrémmel tudtam megenni és hasonló vastagon kenhető dolgokkal plusz zöldséggel... na meg nutellával de az ugye tilos volt:))))))
és ha azt mondják legközelebb, hogy ugorj a kúrba?
Jó, jó, hogy orvosok stb. de azért létezik józan parazti ész is (bocsi). Ha valami nem logikus és mások szerint sem az akkor érdemes elgondolkozni rajta... és ha kell akkor orvost/központot váltani. (Az orvosok/dietetikusok ugyanis nem mindenhatók... egyszer már volt itt róla szó, hogy csak a nagy tömeget és nem az egyént nézik... lehet, hogy az esetek 90%-ban jó az amit mondanak de a 10%-nál csak ront a helyzeten... ők meg fulladjanak meg. Megjegyzem én hiszek az összeesküvéselméletekben és abban, hogy néhány helyen direkt gyártják az inzulinosokat mert azután több TB támogatást tud a kórház bezsebelni... de ez szigorúan az én magánvéleményem, lehet, hogy nincs is benne semmi csak vannak hülye orvosok/dietetikusok és miattuk él az emberben ez a kép.)
(belőlem pl. az előírt összetételű diéta mellett 99,99%, hogy inzulinos lett volna... így meg étkezésenként ugyanannyi CH és egyre jobb vérkép mellett elég volt a "kissé" brutálszigorú diéta... ami persze kevés embernél működött volna de ha én egyszer hajlandó voltam rá csak nehogy inzulinra rakjanak és máshol kelljen szülnöm akkor igenis el kellett volna fogadniuk és nem veszekedni velem... mondjuk lelkileg nekem is betett de legalább megúsztam az inzulint és a választott orvosomnál szülhettem)
Én annyit változtattam a dolgon, hogy azt a nyálkás rozskenyeret eszem, ami olyan baromi sötét és nehéz. Holnap kiderül, hogy ez menniyre "rendes" kenyér.
Kb negyed órát "vitatkoztam" emiatt a kórházzal Próbáltam alternatív megoldásokkal előállni (amikről már korábban is beszéltünk ) , de nem hatott meg senkit. Azt mondták, kötelező rendes kenyeret ennem, ami lehet teljes kiörlésű és pótvacsinál meg kell hozzá innom 2 dl tejet. Én sem tudom, mi fog kisülni ebből, na de holnap kiderül, legalábbis a vizelet része.
nem igazán értem... miért kell kenyeret enned pótvacsorára? Csak CH-t kell bevinned (lehetőleg lassút) az meg nem egyenlő a kenyérrel... (plusz ott a Wasa kenyér stb. aminek kifejezetten jó a GI-je... sajttal/vajjal kifejezetten ehető kategória). Na mindegy, lerágott csont.
Néha egyébként az az érzésem, hogy ellozzák a SOTE-n a dolgokat ( más esetben is sajna volt ilyen taasztalatom.... ), de persze a pici egészsége a legfontosabb! Csak érdekes, hogy a körzeti dokim is meglepődött, hogy inzulinra tettek ilyen eredményekkel...
Szerintem, h actonos leszel ( hogy én is az lettem, mondjuk éhgyomrim mindig 4-4.5 körüli, de reggelinél a profilon sajna 8 lett- tegyük hozzá meg sem moccantam egy órán át reggelizés után, jó hülye voltam). Erre mondta a doki, hogy a 8 miatt le ellene vinni a ch-t, de az aceon miatt meg fel, így kll az inzulin. Most - kopp-kopp- jók az értékeim.
Nekem a profilra úgy kellett mennem, hogy előtte gyűjtenem kellett 2x6 órás vizeletet és ezt nézték meg acetonra is. Én azt hittem az ambulancián csak a fehérjét nézik....
Sajnos inzulin témában nem tudok segíteni, egyenlőre még nem vagyok képben. Egyenlőre (ma reggelim megint 7,4 :((( ) .
Én úgy tudom, hogy a MÁV-ban is van PIC, vagy nem? Ha inzulinos lennék, asszem a SOTE-n érezném magam a legjobb kezekben, bár a héten hallottam, hogy a Jánost is nagyon dícsérték!
A hócipőm tele van egyébként, egyszerűen képtelenség 7-es vércukor és aceton közé szorítani a kajám. Tök mindegy mit csinál az ember, sehogy sem jó.
Holnap megyek dokihoz, majd megkérdezi, hogy ugye nem tömöm magam esténként kenyérrel (toxaemia miatt sem hízhatok ) , erre én: "de azt kell vacsiznom és pótvacsiznom a diétám szerint " . Kiváncsi leszek mit fog szólni??? :SS
Trix, veled aztán nem szórakoztak! :O Nekem az első két hét diétán túl magasak lettek az értékeim, aztán a következő két hét után meg tele voltam acetonnal. Holnap viszem a cuccot és kiderül, hogy most milyen hetem volt.
Én attól vagyok megijedve, hogy az itthoni délelőtti rossz értékek ellenére acetonos leszek, na ilyenkor mi van?