Elnézést kérek előre is, hogy nem teljesen a csoport témájába vágó kérdést teszek fel!
Hétvégén hozzá jutottam egy, a netes infók szerint 1938-as Agfa Karat 6.3-as fényképezőgéphez. Kora ellenére kifejezetten jó külső állapotban van. A működése nehézkes, de a csavarfejek állapotából ítélve nem volt még megbontva, így egy tisztítás után jó eséllyel minden rendben lesz. Maga a gép Karat, vagy Rapid kazettával üzemel, de csak egy darabot találtam a vázban. Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e Valakinek ilyen kazettája amitől megválna? Akár több darab is érdekelne. Érdekelne továbbá, hogy van-e Valakinek tapasztalata a típus használatával kapcsolatban?
Tudom, hogy egy egyszerű kis masina korlátozott tudással, de nagyon hangulatos kis masina, és kíváncsivá tett mit lehet elérni.
Igazából elég pontos és okos, csak szerintem kissé komplikált a logikája ahhoz képest, aminek készült. Egy független zárral és rekesszel el tudnám képzelni, de megszokható, sőt. A Weston fénymérőknél is van sok fény-kevés fény csapóajtó, pedig azok nem voltak rosszak. Egyet használok, a Minolta V. mellett.
Adapter, hát, legfeljebb a Flektogont próbálnám ki az öddén, de annál is van jobb EF obim 35mm-re. Meg szerintem leütné a tükröt. :) Most me gis néztem, 54mm a bázistávja, nem is gondolná az ember. A központi zár sokat hozzátesz.
az összehozott piros és a belső fekete nyílhoz állítom hülyeség, helyette a fekete vagy zöld háromszöghöz állítom, fénymérő fedéltől függően Mondom, aludnom kellene inkább.
Nem érzem hülyének magam, de valamit nyilván benézek. Werra IV, érzékenység beállítása után a rekesz-idő párosítás úgy megy, hogy a fénymérőn mért rekeszt a rekeszskála benyomott rögzítőpöckével az összehozott piros és a belső fekete nyílhoz állítom, és innentől van az adott fényhez megfelelő rekesz-idő sorom amin belül mozoghatok, és az aktuális párosítás a piros háromszöggel egyvonalban lévő rekesz/idő pár? Ez stimmel? Az így kapott sor az, ami fénymérővel is kb. rendben van. A magyar leírásból sajnos pont ez a pár oldal hiányzik, az angolból kb. ezt tudom összerakni. Vagy picit hülyén van fogalmazva, vagy túl fáradt vagyok két nap alatt három óra alvás után.
Vagyis izé, ezek is ugyanabban a leírásban vannak, mint a Werramatic. Az angol nyelvűben legalábbis. (Tkp. azt használom, csak van egy szakasz a záridőről, amit nem igazán tudok a gyakorlatba átültetni, illetve látszólag nem úgy működk a valóságban mint a leírásban, ezért kellene egy magyar.)
Szert tettem egy werra matic fényképezőgépre! sajnos nem tudom kezelni! felvilágosítana valaki, hogy kell használni? Telefonon kéne megbeszélni, vagy egy rendes szerelőhöz is elvinném.Vannak olyan klubbok ahol összejönnek az analog filmesek?Még valami, kellene egy objektiv védő is. Előre köszönet a segítőkész válaszolóknak, a többiek kíméljenek. Farkas István
Találtak még valahol német üveget, hogy ennyibe kerül? :) Ennyiért inkább C-Sonnar használtan, de Japánban gyártva, rendes bevonattal (a közelpont ennél jobb, de tekintve, hogy mi a design fő baja, távmérősön sokat nem ér)
Kb. 2/3 áron lenne reális, de alacsony darabszámban azért szép lassan fogyni fog (ha limitált lenne, már el is fogyott volna).
Mondjuk ha azt a Petzval optikát nézzük, ahhoz képest tényleg többet ér...
Sziasztok! Tudnátok valakit ajánlani, aki Budapesten Yashica E 35 GSN fénymérőt ellenőrizne/javítana?
Új elemet raktam bele (6V-os GP476A jelűt), egy plusz rugó tartja a helyén (akitől vettem ezt a megoldást használta), az elem ellenőrző zöld lámpája világít, de bármilyen fényviszony között (teljes sötétben is) a piros "over" világít, amiről azt sejtem, hogy túlexponáltságot jelez.
Gondolom valami nem jó. Tudna valaki adni valamilyen tanácsot, hogy mit lehet ilyenkor tenni?