Hát megvan az előnye a nagyobb alomnak is, meg a kisebbnek is :-) A kevesebbel többet lehet foglalkozni. Én csak azt az egy esetet nem tartom szerencsésnek, ha csak 1 van, mert azért kell a személyiségfejlődéséhez az alomtesók társasága, a felnőttek, vagy nagyobb kölykök azért nem ugyanaz. 2 már pont jó :-) A nagyon sok (pl 6) felnevelése már picit macerás, ott már nagyon kell figyelni, hogy mindenki egyformán tudjon szopizni :-)
Én is próbálgatom a barf módszert... Pontosabban gyakran adok nyers húst, vagy csak épp leforrázott húst. De a táp erősen megvan még. Abszolút hiszek benne, a természetes táplálásban, ahogy ez embereknél is ez a helyes.
Nálunk a kis szélvészkisasszonynál az vált be, hogy nem csak fizikailag fárad el, hanem az agyát is megdolgoztatom. Amióta tanulunk, sokkal kezelhetőbb, és mindketten élvezzük a dolgot.
Ez örök vitatéma. :) Nekem nagyon jól bevált a kutyák BARF módszerrel való táplálása, ebben sok segítséget kaptam egy homeopata állatorvostól. (Ő nem árul tápot)
Néha azért adok én is tápot a kutyáknak, de csak olyat, ami nem tartalmaz tartósítószert, és igazi húsból készül, nincs benne húsliszt és egyéb szemét. A tápot akkor kapják, ha utazunk, vagy elfelejtem kivenni a mélyhűtőből a husikat. :)
Szép nagy lett már a kutyád. Hogy mikor komolyodik meg? Majd ha öreg lesz. :)) Még gyerek.
Koszonom a valaszt :) Remelem a csaladi vita innentol kezdve elul, mert en a nyers etel es a fovetlen csont hive vagyok! Persze a draga kap meg zoldseget meg ezt meg azt, de szaraz kajat soha!
Egyébként én ha csontot adok nekik, akkor marha velős csontot kapnak. Csirkét Dió nem ehet, így az kizárva. De észrevettem, hogy amikor a csontot rágcsálták, lepattogzott a fogkő a fogukról, illetve én is le tudtam pattintani. Teljesen fogkőmentes lett pl. a szemfoguk.
Szia, én nyers étellel etetem a kutyákat, a csontot is nyersen kapják, csikre farhátat, nyakat, vagy marha bordacsontot. Nyersen még megvannak az emésztést segítő élő enzimek, és a csont is rugalmas, a főzéstől keményebb, szilánkosabb lesz. Ezt az állatorvosunk tanácsolta.
Szia Merriwa, ahogy Maxocska írja a választ (Köszi Maxocska!).
Mi beszéltünk telefonon? Egyelőre úgy néz ki, hogy mind a két picinek megvan a gazdija. Babonából, vagy tapasztalatból azt mondom, hogy biztos, amikort már tényleg elvitték őket.
Köszi! Hm.. Sosem hallottam még erről a betegségről/hajlamról, sőt szerencsére olyan kutyáról sem, akinek kiment volna a térde. Szörnyű lehet..
Gondolom ez uszkár típusbetegség. Az én kutyám Jenny (labrador-spániel keverék faluról lett elhozva egy kegyetlen embertől, aki sosem simította meg, nem etette, férges, tetves, bolhás volt, mikor elhoztuk) most lesz 11 éves áprilisban, nagyon hálás, hűséges kutya. Neki sajna izületi kopása van nagyon megérzi a frontot is, de kezeljük őt.
pat.lux = patella luxatio azaz térdkalács ficam. a free menteset jelent. Rövid lényege, hogy kistestű kutyáknál gyakran előfordul ez a betegség, hogy a térdkalácsuk időnként kiugrik a helyéről, vagy súlyos esetben állandóan kificamodott állapotban van. Sántaságot okozhat, illetve idősebb korban un arthrosist, azaz izületi kopást. Műtéttel kezelhető. A szűrés pedig arra vonatkozik, hogy a szülők mentesek ettől a problémától.
Jahh, de szépek panfran!!! :) És ezek új képek!! Napi kb. 15x nézem a honlapodat, hátha kerülnek fel új kiskutyás képek. :)
Próbáltam megfejteni azt, hogy mit jelent az apánál/anyánál az, hogy pat.lux mentes, de nem talált anyagot róla. El tudnád légyszi mondani? A pra mentességet már megfejtettem. :)
Köszönöm. Érdekes, hogy milyen sok uszkárosnak tetszik a fajta, és sokaknak volt is régebben collie. Én teljesen beleszerettem a fajtába, Happy fantasztikus kutya. De azért uszkár is kell hogy legyen mellettem. :)