Mostanság leginkább a saitenmarkt.com vált be. Gyors, és nincs az a baromállat szállítási költség mint pl. a Thomannál, ami miatt csak csatolva (valaki mellé betársulva) érdemes húrt rendelni.
Nekem sokszor hamis volt a fél készlet, vagy tompa, vagy szakadtak tetszőleges húrok. Amikor jó volt, nagyon jó volt, de az kicsit túlzás egy drága húr esetén, hogy hármat kell venni, hogy egy jó legyen.
Nekem a Daddario sprőd, túl kemény, nem szeretem.
Már elég régen csak külföldről rendelek húrt, nem kell 100 készletet megrendelnem egy spécibb típusból (csupa nem "sztenderd" húrt használok) ahhoz, hogy szóba álljanak velem, mindig van mindenféle, nem kell hónapokig várni, árban meg ugyanannyi, vagy olcsóbb.
Húrban részemről 11- 46 (47) készletek, Galli silk and steel, Savarez gypsy, meg GHS white bronze amit szeretek, de nem rossz a Pyramid silk and steel sem, csak hamar veszti a fényét.
Savarezt ritkán használtam, mert marha drága itthon, de most találtam egy német boltot, ahol plusz G húrral is lehet vennik, emberi áron, és egy héten belül postázzák, úgyhogy lehet, hogy azt fogom használni.
A 10-es is jó, de értelemszerűen az vékonyabban szól, viszont nagyobbat lehet nyújtani vele.
Köszönöm szépen a válaszokat, tippeket!= ) Én 2 meg 3 millis pengetővel játszom villanygitáron, ezek szerint akkor itt is ugyan azok a szabályok érvényesek, azért érdeklődöm közben, mert sajnos még nem nagyon tudtam kitapasztalni semmit ilyen téren, mert még nincs meg a Django gitárom, úgy döntöttem, hogy inkább várok(nem könnyű) és összemelózok egy olyanra ami már tényleg jó minőségű és hosszútávon örömet lelek majd benne. Meg figyelem folyton GSfanatic-ot hátha idő közben felbukkan valami!: ) Még egy olyat szeretnék kérdezni, persze tudom, hogy ez is hangszer-zenészfüggő, de milyen húrokat ajánlanátok ami esetleg "húsosabban" szól ha van ilyen, illetve 10-es vagy inkább 11-es garnitúra ami inkább passzol, használtok?= )
Azt szeretném kérdezni, esetleg valaki tudja mi a titka annak, hogy olyan "öblösen" szól Gonzalo Bergara ezen a felvételen? Valami spéci húr, esetleg létezik h nylon? https://www.youtube.com/watch?v=1l_djXBrKTU
GSfanatic oldalon elvétve akad, hogy ilyeneket árulnak, de nem jellemző, meg a többi hirdetési oldalon is. Ebben az árfekvésben nem egyszerű találni bármit is. Vannak nagyon gyenge noname cuccok 70 körül, meg túlárazott hangszerek, ahol az eladó valami okból hülyének nézi az esetleges vevőket, vagy azt gondolja, csak neki van internetje, meg nagyon ritkán előkerül egy-egy Johnson.
Még mindig elég kevesen játszunk ilyen zenét ahhoz, hogy nagy használthangszer forgalmat generálnánk.
Ejha a vám, igen ezzel naív módon nem számoltam. Akkor az lesz a legegyszerűbb ha írok nekik egy mailt. Még azt szeretném megkérdezni, esetleg van rá valami esély, hogy ebben az árkategóriában itt Magyarországon rábukkanok valami klassz használt hangszerre, esetleg a kinézett két gitár valamelyikére? Van esetleg valami oldal ahol találok ilyen hirdetéseket használt hangszerekről? :- )
Thomannban szokott lenni ovállyukas is, most nem nagyon van, de lehet, hogy ha írsz nekik, és kifizeted, berendelik.
A Saga Gitane gitároknak sztenderd széles a nyaka, a nyakprofil elég keskeny, nekem már túlságosan is, azért adtam el a Gitane-omat. A Cigano hasonló, csak nem olyan minőségű anyagokból van. A két belinkelt között nagyon lényeges különbség nincs. előkerülhet. A többi mind drágább.
Először is Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek! : -)
A segítségeteket szeretném kérni! Más műfajokban játszottam eddig leginkább villanygitáron. Már régóta csodálom Django-t és oda vagyok a zenéjéért, eljutottam nem rég arra a pontra, hogy szeretnék ezzel is komolyan foglalkozni. Nem igazán vagyok otthon se ezekben a körökben, ill. ezekhez a hangszerekhez se értek túlzottan. Már két napja böngészem a netet, hogy kicsit informálódjak, de az egyetlen jó dolog amit találtam az ez a fórum! :- ) A tanácsotokat szeretném kérni hangszer ügyben, hogy mik a lehetőségek, mit lenne érdemes vennem. Ugyan 2 napja tényleg bújom a netet, de nagy meglepetésemre egy hangszerboltot se találtam ahol vannak szélesebb választékban ilyen gitárok. Alig akad itt-ott 1-2 és nem túl bizalom gerjesztőek. Arra némi muzsika hallgatás után rá is jöttem hogy az O lyukas ami inkább nekem való. Ami fontos lenne nekem a hangszerben, tehát az O lyuk, karcsú nyak(amennyire ez lehetséges), lehessen jól beállítani, és szóljon jól, hogy ütött-kopott az a legkevésbé érdekel. Amiket hosszú googlezés meg youtubon való meghallgatás után jónak véltem, és bele is férnek a keretbe, ezek lennének:
380 Dolcsi + elvileg 150 a szállítás. azaz kb 95.000ft+38000ft ez ugye kb 133.000Ft
Én maximum 140-et tudnék rákölteni, esetleg tud valaki valami mást ajánlani ami ennyi pénzért esetleg jobban megéri vagy bármi? Illetve, a 2 közül melyiket ajánlanátok inkább?: -)
Jön ma valamelyikőtök haza a nagy Bireli koncertjéről Budapestre autóval?
Jó lenne, ha valaki fel tudna hozni engem, a benzinköltségbe természetesen beszállnék. (Nem tudom elérném-e az utolsó vonatot, nem szeretnék ott ragadni...)
Sziasztok! Két gitár, egy bőgő felállásban szeretnék zenekart alapítani Egerben. Később bővülhetne a létszám. Én lennék az egyik gitáros. Mivel nem könnyű ebben a műfajban zenészeket találni, a környező megyékben élők jelentkezését is várom. akik tudnak a youtube segítségével önállóan gyakorolni.
Eladó HEMÜ mester által készített petite bouchet, azaz kisszájú. Lucfenyő top, a hát és a káva zebrano, diófa nyak, schaller kulcsok, ébenfa bajuszka, szól, mint a barom. Puhatokot adok hozzá. AZ ára 120e Ft. Konziba kell tandíjra a lóvé, ezért válok meg tőle.
Florg MEster kezében volt, ő tud róla véleményt mondani, akit érdekel, küldök képeket, írjatok:
Amennyire el tudod adni. Az emberek szeretik, mi átlag havi 6-8 alkalommal jatszunk (pl. most is, épp szünetben vagyok), de azt nem mondanám, hogy könnyű a helyzet.
De ha a gugliba beírod, hogy hot club of, akkor kb. a világ összes ilyen zenekara előjön. Sikeres próbálkozás lehet még a manouche, Django, gipsy jazz keresőszavak esetén is. Iszonyú sok ilyen zenekar van, Magyarországon is vagyunk már páran.
Pl. a teljesség igénye nélkül:. Hot Club of Hungary, Swing Manouche Projekt, Illés Ferenc Trió.
Nem tudom, flamencoban simán lehet, hogy ő találta ki. Ezekben a tradicionális stílusokban nagy a szigor, ritka az újítás. De a spanyolok jók ebben, pl.Segovia találta ki a nejlonhúrt.