Ezt a videót egy másik fórumra linkelte be valaki. ->NEM<- a nagytarcsai esettel akarom egybevetni, hiszen csak annyit tudok amit ide írtatok. Egyszerűen csak idevág a témája. Hihetetlen hogy a videóban lejátszódó eset megtörténhet. Azt is mondhatnám, hogy nagy az isten állatkertje.
Engedtessék meg nekem is, hogy reagáljak, bár nem szemtanúként, de én vittem ki a pályáról G urat.
A kissrác motorozhat még, persze, csak az élvonalba jutás esélyei csökkentek elég jelentősen. Én reménykedem benne, hogy maradéktalanul felépülnek mind a ketten, de látva, hogy milyen eddzés kell a motokrossz magas szintű műveléséhez, az még ép térddel és csuklóval is megterhelő, nemhogy ilyen sérülések után.
A versenyzéshez annyit fűznék hozzá, hogy talán biztonságosabb is, mint a hobbi-endúrózás/közúti motorozás. Ugyanis pl. csak egy irányba szabad menni a kijelölt pályán, vannak szabályok, miszerint nem kolbászolunk keresztul kasul a pályán, nem csatlakozunk be félidőben, vagy, ha muszáj, az erre kijelölt helyen megyünk ki a pályáról. Szóval én speciel nagyobb biztonságérzettel motorozom versenyen.
Az említett ugrató elég rövid, de technikás, meredek eldobóval és lépcsős leérkezővel. Hacsak nem csap le kis hazánkra a Katrina hurrikán valamelyik tesója, és veszi célba a nagytarcsán motorozókat, kicsi az esély, hogy a szél valakit átfújjon a szembesávba.
Egyetlen dolgot elfelejtesz. Ez egy magán terület. Az, hogy senkitől nem kértél engedélyt, csak ráhajtottál, az a te dolgod. De ha ott valami galibát csinálsz, azért nem csak te vagy a felelős, hanem a pálya tulajdonosát is előveszik. Gondolom te sem örülnél, ha a vasárnapi ebéd közben megkeresne a rendőrség. Valószínű, hogy neked is elborult volna az agyad, ha láttad volna a történteket. A nem kellett engedélyt kérni kijelentésedet gondold át szerintem.
Ma hoztam el a főtengelyt Ócsáról, kapott szép új csapágyakat!:)
Holnap keresztfater segedelmével megkíséreljük összerakni a blokkot, kell még méricskélni kicsit, meg távtartót gyártatni a váltótengelyhez, jövő héten meg sztem megyek vmikor a Kacsa haverodhoz dugattyúért, utána már csak benzinre kell majd gyűjtsek, mert arra már lehet, nem fog maradni!:/
....és pont akkor mentetek fel a pályára szó nélkül amikor éppen egy edzés volt rajt?......mert akkor ezennel neked is hadd gratuláljak.
....a rugdosásról meg annyit, hogy ha valaki az én gyerekeimben tesz kárt bármilyen módon, abban a pillanatban nem tudom hogyan reagálnám le, de valószínű nálam is eldurranna valami.
Bocsi ,De nem tudok nem hozzá szolni a témához. Jómagam is crossozom vagy tizenöt éve, de amit a pályával kapcsolatban irsz,az igy nem egészen ugy van. Rengeteg pályán jártam már soha nem kértünk nem kellett senkitöl engedélyt kérni hogy az adott pályán motorozzunk. Ki mentünk aztán jött valaki aki esetleg kért pálya használati pénzt, fizettünk és annyi.Mi az hogy valakit megrugdosnak egy sajnálatos baleset után,mégha ö a vétkes is ezt én nem tudom elfogadni gusztustalanak tartom. Ha a pálya magánterület akkor meg igenis keritse be, mégha pénzbe is kerül neki, tudod nagyon jól ha motorozol, egy tábla nem lesz probléma akkor is befognak rá menni hisz gondolom a tulaj nincs ott egésznap. Csak ennyit szerettem volna hozzá szolni. A két emberkének énis mielöbbi gyogyulást kivánok. üdv .Péter.
Annyit elfelejtettem, hogy a fa..kalap kifejezésért elnézést kérjek, de a mai napig felkavar a dolog. A kisfiú földön fekve, a szemembe nézve azt kérdezgette, hogy "Ugye nem fognak megműteni, ugye fogok még motorozni?" Ha valaki látott már őzet, mikor meglőttek és a szemébe nézett, akkor tudja, miről beszélek. Ezt nem lehet elfelejteni. Mindenki tudta, hogy nagy a baj, de valahogy tartani kellett benne a hitet. A pálya nyomvonalához pedig senkinek semmi köze. Ugyanis ez egy magánpálya. A srác saját magának alakította ki, hogy legyen hol edzeni. Ez nem versenypálya. Ezért, aki az engedélye nélkül rámegy az birtokháborítást követ el és ez feljelentést vonhat maga után. A bekerítése nagyon sok pénzbe kerülne, ezért nem történt még meg. És valjuk be őszintén, addig legalább van hova menni motoroznunk.