Sziasztok! Tavaly voltam Lefkadán, jajj, ez nagyon gyönyörű egy sziget. Sun-Risa ap-ban voltam a kisfiammal, tengerre néző szoba nagyon last minute árral, kettőnknek volt 20.000 egy hétre:) Apollonnal voltunk, korrekt iroda, klassz sofőrökkel. Robogóval jártunk-keltünk, 5 napra volt 35 E.
Fogok felrakni képeket! Idén Tolo-ba szeretnék vagy Zakynthosra:)
Köszi a sok infót. Ha valami még eszedbe jut és megírod, megköszönöm. Minden képnek nagyon örülök. Teheted ide is, vagy küldheted magánra is. Előre is köszi.
Az a pékség ami nagyon finom volt Meganissin van, Vathiban. Gyerekkel nem érdemes oda elszenvedni magatokati.
Inkább javaslom Spartahorit, onnan szebb a kilátás (ott nem tudom hol a pékség). De ne félj Nidriben nagyon sok pékség van és mind finomakat süt. A Sun Risehoz legközelebb Nidri felé kb 2-300 méterre van egy ahol nagyon fincsi volt a szezámmagos kenyér.
Szerintem Nidri belvárosa a Sun Risetól megvan 2km. Mi rendesen el szoktunk fáradni oda-vissza. Igaz mi minden este megyünk (ha ott vagyunk), akkor is ha aznap már lesétáltunk 20km-t.
2 éves gyerekkel mindenképp vigyetek valami hordozót, hogy ha elfárad beletehessétek. Felnőttként lesétálható az út.
(A 68 éves anyukám már nem tenném ki ennek az útnak, inkább mennék a Filio-ba nyaralni, vagy ha nincs hely bérelnék autot.)
Strand szempontjából szerintem a Sun Rise jobb hely, kevesebben vannak arrafelé és tisztább a víz mint Nidriben. Ha kell képen elküldöm merre van a Sun Rise.
Üdv. Köszi a választ, a pékség hasznos infó. :-))) Kipróbáljuk, főleg, ha leírod, hogy melyik pékségről is beszélünk pontosan. A távolságot egy 2 éves gyerekkel kell megtennem, de így már tudok viszonyítani időben, viszont a tényleges távolság a Sun Rise és Nidri központ között a katalógus szerint 900m, szerinted 2KM??? Nem mindegy...
A Sun Rise apartmantól a központ kb 2 km-re van. Mennyi idő alatt sétálsz le 2 km-t kényelmesen? Annyi idő alatt érsz be a központba. Ez egyénileg változó. Mi a legkényelmesebb tempóban 15-20 perc alatt szoktunk beérni (nézegetéssel-andalgással stb).
Reggel 7-re a kompra valahogy nem sikerült kényelmesen beérni fél óra alatt se. Már felszedték a horgonyt. :) Igaz ott a pékségben csúsztunk meg, mert még nem volt friss áru, de így volt jobb, ugyanis Meganissin sokkal finomabb volt a péksüti. Oda még vissza fogok menni enni.
A Theodoros apartmant nem ismerem, nem tudom merre van.
Kérdezném, hogy a Sun Rise apartmanból kényelmes sétával kb. mennyi idő alatt lehet beérni a központba? Illetve kérdezném még, hogy nem tudod-e véletlenül legalább kb., hogy milyen távolságra van egymástól a Sun Rise, és a Theodoros apartman? A képeket, és az infókat (a többiek nevében is) köszönöm! Az egyetlen probléma, hogy egyre nehezebben viselem az indulásig még hátralévő időt! :-) Szívességedet előre is köszönöm.
Melyik apartman? Mert ha Vasilis akkor ti vagytok a negyedikek és akkor ezzel meg is telt a magyarokkal ,mert a katalógus szerint 4 studió áll ott rendelkezésre.
A Nidriben lévő boltok, tavernák, kölcsönzők, hajók stb idei árait még nem lehet tudni...majd ha elkezdődik a szezon, de szerintem nem nagyon lesznek változások. A gyros a legtöbb helyen tavaly ment föl 2-ről 2,5 EUR-ra.
A benzin is drágul, akárcsak más országokban.
A Lidl árai kb változatlanok, a kis boltok Nidriben mindig is drágák voltak, szerintem ott nem lesz változás.
:)) Megértem, én is mennék azonnal, ha lehetne! :)
S mit látok, csak nem a Pilion-fsz. lesz idén...? :) Nekünk is éppen az van betervezve! :)) Bár még nincs kőbevésve... de egyelőre ez tűnik a legesélyesebbnek.
Szia Miti, árakat maj d tennél fel ha megkérlek gyros,pizza, stb,csk,hogy tisztán lássak. § 07.27. én érkezünk "remélem" Desimi beach-en kezdünk.Aztán irány Meganisi és tovább. Várom a meglátásod a kocsiban alvással és a vadkempingel kapcsolatban. :)
Perigiali és Nidri között ma elkezdték kövezni a járdát, ami jó hír pl a Sun Rise-ban megszálló utasoknak. Ha készen lesz, kényelmesen tudtok besétálni az apartmantól Nidribe.
A Byblos bár új helyre költözött, kb 200 méterre délebbre a régi helyétől, de szintén a főutcán.
És egy sokaknak rossz hír: az Island étterem bezárt
Egyébként most, hogy lement a Húsvét, mindenki készülődik ezerrel. Sok bolt kinyitott, sok apartmant felújítanak, mindenki szépítgeti az üzletét - szeretem ezt a hangulatot, mindenki készül a szezonra.