Keresés

Részletes keresés

1Ogre Creative Commons License 2003.04.23 0 0 48
"1. Az USA az olajert es politkai erdekeinek megerositeseert tamadt Irakra, s nem azert, hogy "felszabaditsa" az iraki nepet."

Ezt mivel kivanod bizonyitani? Egyebkent meg oszinten nem ertem, hogy mit jelent az, hogy az olajert. Szerinted majd egyszeruen ellopjak a hordokat es maguk adjak el?

"2. Figyelmen kivul hagyta a BT-t, mert tudta, ha szavazasra kerulne a sor, megvetoztak volna ezt a haborut."

Igaz. Valtozoak a velemenyek errol, van, aki szerint ez jol van, van, aki szerint szornyu. Szerintem az egesz BT gyakorlatilag semmit nem er, ugyhogy ha mar elhataroztak, hogy haboruzni fognak, akkor szinte mind1, hogy a BT-t kihagytak-e.

"3. Katonailag Anglian es Ausztralian kivul senki nem vett reszt ebben a haboruban az USA szovetsegesekent."

Igaz, bar nem tudom, hogy mi a jelentosege.

"4. A tomegpusztito fegyvereknek nyoma sincs."

Igaz, de oszinten szolva nem vagyok meglepve, hogy eddig nem talaltak meg oket. Azt oszinten remelem, hogy tenyleg vannak es meg is fogjak oket talalni.

"5. Idorol idore USA valahol a vilagban egy haborut indit, s ez a tendencia a masodik vilaghaboru befejezese ota szinte 10 evenkent ismetlodik."

Kb igaz.

"6. Termeszetesen minden ilyen haboru - a depressziot elkerulendo, - lokest ad az amerikai penzugyi, politikai es gazdasagi eletnek."

Ezt nem tudom, utana kellene nezni, hogy hogy alakultak a gazdasagi mutatok a haboruk befejeztevel.

"7. Kimutathato, szinte majdnem minden vezeto politikusnak valamifele gazdasagi erdeke volt ebben a haboruban, kezdve Rumsfeldtol Bush-ig."

Ugyan nem lattam pontos adatokat erre, de tudva arrol, hogy politikusokrol van szo, elhiszem csak igy bemondasra is :-)

"8. Tobb, mint 3 heten keresztul bombaztak Bagdadot. B-52-estol kezdve a Tomahawk raketakig, iszonyu pusztitast vegezve. Az aldozatok szamarol a mai napig nincsenek adatok."

Az iszonyu pusztitas szerintem relativ. Lehet, hogy a kilogrammban mert ossz bomba merteke hatalmas volt, de megolt civil lakossag szama kifejezetten alacsony. (Ha jol emlekszem, valaki kiszamolta, hogy Szaddam az adott 3 het alatt ugyanennyi embert megoletett volna.) Az, hogy mostanra mar Bagdad nagy reszen megint van aram, meg viz azt jelzi, hogy annyira csak nem romboltak porig.

"9. Minden miniszteriumot szetbombaztak, felgyujtottak, egyedul az olajipari miniszterium maradt meg teljes epsegben, egy karcolas nelkul."

Errol oszinten szolva fogalmam sincs.

"10. Ha a Husszein rezsim felelos a kurdok pusztitasaert es uldozeseert, ugyanez a vad a torokokre is alkalmazhato."

Azert arrol nem hallottam, hogy a torokok gaztamadast inteztek volna a kurdok ellen, ugyhogy szerintem ez igy nem igaz.

Most mar csak azt nem ertem, ezen "tenyek" ismereteben milyen kovetkeztetest akarunk levonni. Ha azt, hogy a mostani USA kulugyi politika hulye is, meg eleg rohadek is, ezzel nekem semmi problemam, szerintem is az.

Előzmény: ned kelly (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.23 0 0 47
Kis buta, az egész onnan indult, hogy az USA megérdemelte a WTC tornyok felrobbantását, nem tudtad?

És rohadék, mert erre bepörgött kissé, és meg akarja szüntetni azokat a pénzforrásokat, amik által a terorizmust pénzelik, de ez nagggyon erkölcstelen fúj! :-)))

Előzmény: LAJKA (46)
LAJKA Creative Commons License 2003.04.23 0 0 46
Nem értem, amit írtál.
Én nem kívánok visszavezetni valamit valamire, hanem csak felelevenitettem a tényeket. Miről kellene bizonyitékokkal rendelkeznem?
Előzmény: Törölt nick (43)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.04.23 0 0 44
mörfi, az a tippem, hogy te megint szopni fogsz
Előzmény: csudálatos manó (40)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.23 0 0 43
Kedves LAJKA!

" Vagyis azt, hogy az USÁt 2001. szept. 11-én megtámadták, történelmének legsúlyosabb és leggyalázatosabb támadása történt ellene."

Te tudod kik csinálták? Én nem, csak a "kinek az érdeke" alapján vannak hipotéziseim.

Ha erre kívánod visszavezetni a birodalom hódító politikáját, kétségbevonhatatlan bizonyítékokkal kelll rendelkezzél.

Megismertetsz minket ezekkel?

Előzmény: LAJKA (39)
Timna Creative Commons License 2003.04.23 0 0 42
remélem ott leszel, hogy megnézd közelről!
Előzmény: csudálatos manó (40)
Timna Creative Commons License 2003.04.23 0 0 41
hát, értelmesebb mint a "hörrhörr, égessünk USA zászlót, mer' az milyen sikk bazzeee"
Előzmény: Törölt nick (20)
csudálatos manó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 40
"Vagyis azt, hogy az USÁt 2001. szept. 11-én megtámadták, történelmének legsúlyosabb és leggyalázatosabb támadása történt ellene"

Remélem még lesz része ilyenben, vagy még ilyenebben!

Előzmény: LAJKA (39)
LAJKA Creative Commons License 2003.04.23 0 0 39
Üdvözlendő, hogy az "Amerika-ellenességben" szétválasztod az országot és az adott politikai vezetést.
Széles körben elterjedt közhely, hogy ez a mostani Bush-kurzus valami borzalmas szörnyeteg -politika lenne, és egymással versengenek különböző oldalról, anbban, hogy milyen becsmérlő jelzőket aggassanak rá. Szerintem emögött jórészt a "bűnbakkeresés", a "gonosz" megtalálásának és kivetitésének pszichológiai drive-ja áll.
anélkül, hogy megértenék, miért olyan az amerikai politika ma, mint amilyen, nagy rössel megmondják, mennyire csúnya stb. Ellenség kell, akit gyűlölni lehet.
A pontjaid féligazságaira(amik féltévedések is persze) is lehetne reagálni, de túlnyomórészt lerágott témák.
Viszont: A legtöbb nagy Amerika-kritikus a dolgok mögött rejlő legfontosabb motivációt figyelmen kivűl hagyja. Vagyis azt, hogy az USÁt 2001. szept. 11-én megtámadták, történelmének legsúlyosabb és leggyalázatosabb támadása történt ellene. Azóta az amerikai politika háborúban álló fél politikája, akkor is, ha nincs nyilvánvaló ország, ami e támadás mögött állott volna. Viszzavágott, a Birodalom visszavágott, és értelmetlen minden olyan félmorális dühöngés, hogy "nem volt nemzetközi felhatalmazás", az "érdekeit követi", stb.
igen7 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 38
Kedves amerikautálók! Aki nem szereti az USA-t, az senkit sem szeret, aki oda valósi, vagy csak az ország vezetését?

(kb olyan ez, mint az hogy minden német büdös náci..)

csudálatos manó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 37
"Ha anno 45-ben amerikai megszállás alá kerülünk, ékszerállam lehetnénk Európa közepén"

Ezt a marhaságot 55 éves vén fejedre elégszégyen hangoztatnod.:-(

Előzmény: AliceCsodaországban (36)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.23 0 0 36
Ne folytasd, én már nem tudok a 15. századig visszamenni, én még csak 55 éves vagyok és rövid az emlékezetem, sajna nem tudok történelmileg ilyen messzvissza gyülölni.

Az én emlékezetemben még inkább az él, mikor 42 éves voltam, és csak akkor mentek ki tőlünk azoroszok, és gyarmat voltunk ezalatt. Erre valahogyan jobban emlékszem. Aztán meg ők is demokratizálódtak, amiből én csak annyit éreztem, hogy megvetette nálunk a lábát az ukrán stb. maffia (ma is itt van...)- szóval én náladnál földhözragadtabb vagyok. Ha anno 45-ben amerikai megszállás alá kerülünk, ékszerállam lehetnénk Európa közepén, az osztrákok jöttek volna át hozzánk nagyot nézni.

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.23 0 0 35
Kedves AliceCsodaországban (és Skorpió)

Csak emlékeztetőül:

"Sok értelmetlenség csak a nemzetet megalapító atyák játékosságának bűne volt.

Az értelmetlenségek egy része azonban gonoszság volt, mert nagy bűnöket rejtett magában.

1492

A tanítók azt mondták a gyermekeknek, hogy a földrészüket ekkor fedezték fel az emberi lények. A valóságban 1492-ben már emberi lények milliói éltek tartalmas és fantáziadús életet a földrészen. 1492 csak az az év volt, amikor a tengeri rablók elkezdték becsapni, kirabolni és megölni őket.

Itt jött a másik gonosz értelmetlenség, amit a gyermekeiknek tanítottak: hogy végül a tengeri rablók létrehoztak egy új államhatalmat, amely a szabadság világító fáklyája lett minden emberi lény szemében.

A valóságban azok a tengeri rablók, akiknek a legtöbb közük volt az új államhatalom létrehozásához, rabszolgákat tartottak. Az emberi lényeket gépek helyett használták, még a rabszolgaság megszűnése után is, ami igen zavarbaejtő volt…"

Folytassam???

AAAaaa Creative Commons License 2003.04.23 0 0 32
Melyik a szalka es melyik a gerenda? :))))

Bar a topik nem a magyar demokraciarol szol, de ha osszehasonlitjuk vele akkor szerintem mind a ketto tavol van attol, amit en demokracianak hivok es attol is hogy ezt probalja exportalni mas orszagokba (Magyarorszagnak annyi elonye van, hogy nem probalja a sajat 'demokraciajat' mas orszagoknak atadni)

Előzmény: Skorpió (31)
Skorpió Creative Commons License 2003.04.23 0 0 31
A szalka meg a gerenda tipikus esete. Azt termeszetesen senki sem gondolja, hogy Kolombussal megjött a demokracia es szabadsag is.
Előzmény: AAAaaa (24)
csudálatos manó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 30
Alice!
Szerintem te szorongatod a szarva közt a tökét.:-)
Előzmény: AliceCsodaországban (28)
AAAaaa Creative Commons License 2003.04.23 0 0 29
Tehat az USA-nak nem kellene tenni semmit a novekvo amerika ellenesseg ellen? (Sot talan az a cel hogy minel tobben lassak negativen?)
Előzmény: AliceCsodaországban (28)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.23 0 0 28
Hát ez az, megragadtad szarva közt a tőgyét.
Te ezt hiszed, én meg nem ezt hiszam, ennyi.
Előzmény: AAAaaa (26)
csudálatos manó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 27
Az meg, hogy kiírtottak egy kontinensnyi népet az indiánokat, tényleg predesztinálja amerikát mint a demokrácia szülőanyját.
Előzmény: Törölt nick (22)
AAAaaa Creative Commons License 2003.04.23 0 0 26
Alice! Szerinted nem kellene valamit tenni az USA-nak a novekvo Amerika ellenesseg ellen?
Nekem az az erzesem, hogy az amerikaiak (es amerika-baratok) azt hiszik, hogy aki nem szereti oket az ellenseg es csak egy megoldas van ellenuk.
Előzmény: AliceCsodaországban (14)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.23 0 0 25
Hehe...:-)))
Éppenséggel válaszolhatok, úgy látom én többet forgatom a Demokrata c. újságot mint te. Éppen az Észak-Dél ellentétről volt szó a legutóbbi számban. Az északiak és a déliek közti eszmei ellentét éppen onnan eredt (írta a Demo), hogy míg az északiak a kulturálatlan és nyers suttyók voltak, a déliek EURÓPA MEGHOSSZABBÍTOTT RÉSZE voltak! Rabszolgaság ide vagy oda. Aztán a suttyó északi jenkik legyőzték a művelt és előkelő délieket, felszabadították a rabszolgákat, és megalkották az emberi jogok deklarációját... stb.

(Amúgy fiatalkorom kedvenc regénye az Elfújta a szél volt, meg a filmis megvan nekem videjón, néha agypihentetésként megnézem, csak éppen a dolgok messziről nézvést máshogyan festenek!)

AAAaaa Creative Commons License 2003.04.23 0 0 24
Se Magyarorszag se Amerika nem oshazaja a demokracianak.
Igy jo?
Előzmény: Skorpió (23)
Skorpió Creative Commons License 2003.04.23 0 0 23
Most arrol szolj, hogy mikor lesz Magyarorszagon cigany hadugyminiszter? (Ha erted a parhuzamot)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.23 0 0 22
Kedves AliceCsodaországban!

"Azért szeretem az USÁ-t [...] mert ez a kontinens a demokrácia és a szabadság őshazája, minden demokrácia innen ered."

Hallottál már a rabszolgaság intézményéről, az apartheidről (az 1960-as évek végéig), az indiánok elleni genocidiumról?

Informálódj!

Skorpió Creative Commons License 2003.04.23 0 0 21
Az USA haromszaz ev alatt a semmiböl letrehozta a vilag legfejlettebb, legszabadabb orszagat. Ezidö alatt lepipalta a legalabb haromezer eves europai, a hat-nyolcezer eves tavolkeleti tarsadalmakat.
Persze hogy emiatt sokan utaljak, de magukra vessenek. Savanyu a szölö.

a topicnyitohoz:
1. nem igaz
2. igaza volt
3. eleg baj ez, de (mar) a franciak es a nemetek is elismerik a jogossagat
4. meg lehet. A terrosistakat viszont Irak tamogatta.
5,6,7. marhasag
8. a civil aldozatok szama kevesebb(!) volt, mint egy haboru nelkuli ugyanilyen hosszu idöszakban Szaddam alatt.
9. nyilvan nem veletlenul. Pl. utana lehet nezni, hogy kik szegtek meg az embargot.
10. mas tema

Kulpolitikajaban nem a humanum, hanem a gazdasagi es politikai erdekek jatszanak szerepet. S ez sokszor ellenkezik az erkolccsel, a humanummal, s mind azokkal, amit az USA nagy hangon hirdetni szokott.
Na ezt kene bövebben kifejtened....

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.23 0 0 20
Kedves Derek!

"ami jo az USA-nak az jo a vilagnak is."

Ez is egy világnézet...

Előzmény: Derek (1)
Szentendre_22 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 19
kicsit kelekótyák. épp ma hallottam, hogy milyen az amerikai stílusú öregség: rikító zöld cíp?, további rikító ruhák, baseball sapka hátra fordítva stb:-)))))
Előzmény: Tamás (18)
Tamás Creative Commons License 2003.04.23 0 0 18
Azért szeretem az USÁ-t ... mert ez a kontinens a demokrácia és a szabadság őshazája, minden demokrácia innen ered.

nananaNaNANANANAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAA

Bocs, de ez fájt.

Nils Holgersson Creative Commons License 2003.04.23 0 0 17
Továbbá azért is szeretem, mert befogadott 200 magyar menekültet 56 után, és az önjelölt, a világra veszélyes diktátorok már nem érezhetik magukat biztonságban.
Előzmény: Nils Holgersson (16)
Nils Holgersson Creative Commons License 2003.04.23 0 0 16
Szeretem az USA-t, hogy segitségével,a II. vh-ban le lehetett győzni a fasiszta Németországot. Szeretem a háború utáni magatartásáét, a Marshall terv miatt, a hidegháború megnyeréséért.
Szeretem, mert eltakaritotta a Szaddam rezsimet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!